Acta Assemblea Comissió 20-21J (dijous 14 Juliol)

Inclou informació de les mobilitzacions unitàries i sobre les accions i mobilitzacions de cada barri abans de la manifestació unitària de les 19h.

Acta Assemblea Comissió 20-21 del 14 de juliol
a les 19hores a la UB-Raval

Barris/pobles presents: Les Corts, Sant Andreu, Comissió treballadors i treballadores indignades cap a la vaga general, Casc Antic, Guinardó, Can Vidalet, Eixample Dreta, Raval, Gòtic, Hospitalet, Comissió de Comunicació, Poble Sec, La Floresta, Eixample Esquerra, Vilafranca del Penedès, Sant Martí-La Verneda, Nou Barris, Sants, Barceloneta, Gràcia, Cornellà, Viladecans, Intercomissió acampada Barcelona àgora, Comissió autoorganització.

Si vols llegir, tota l’acta, clica a “Continue reading”.

1. S’inicia l’assemblea fent una ronda de presentacions i explicant el procés de treball que la comissió/espai de treball 20 i 21 ha seguit fins ara.

2. Es presenta el projecte de recollida de signatures. Les firmes es poden introduir a http://acampadadebarcelona.org/aturemlesretallades/. Si bé inicialment la idea va ser llençar les signatures recollides abans del 21 es fa la proposta de seguir-ne recollint durant l’estiu i, sense fixar data, llençar-les a la tardor. Es destaca la importància de que les assemblees s’impliquin amb la recollida i que facin el procés seu. S’ha introduït a la web un link que porta a un arxiu pdf de la fulla de signatures. Es convida a les assemblees a descarregar-se’l i imprimir-se’l i utilitzar-lo en mobilitzacions que facin en el seu territori, que es facin taules informatives, que es facin circular pels comerços i entitats dels barris i pobles. No es defineix què es farà exactament amb les signatures però es destaca que és un mecanisme més, entre molts altres, de qüestionar les retallades socials del govern i la seva legitimitat.

 

 1. Mobilitzacions dia 20 pel matí i tarda (fins l’hora de la mani).

 

 1. Nou Barris: El dia 19 fan una assemblea general i aturen un desnonament a Ciutat Meridiana. El dia 20 fan una cassolada i s’afegeixen a la manifestació unitària.
 2. Gràcia: El dia 19 a les 18hores es concentren a la Plaça de la Vila i fan acció davant JCIU. El dia 20 sobre les 18hores van des de l’Hospital de l’Esperança fins la manifestació unitària.
 3. Sant Andreu: No tenen convocatòria pròpia de mobilització pel dia 20. S’ajuntaran amb algun altre barri.
 4. Gòtic: El dia 20 a les 11 del matí faran accions a l’Hospital del Mar. Se’ls uniran Barcelona i Guinardó.
 5. Les Corts: No han definit res. El dia 20 al matí s’ajuntaran amb alguna altra convocatòria.
 6. Guinardó: Diumenge parlaran alguna cosa relacionada amb la Sanitat. Estan fent difusió.
 7. Viladecans: El dia 19 aniran a Cornellà. El dia 20 aniran a l’Hospitalet.
 8. Eixample Dreta: El dia 20 faran un acte/performance per la Sagrada Família. Tall de carrers.
 9. Poble Nou: El dia 18 a les 20 hores faran un Cercavila i a les 20:30 faran assemblea i encartellada. El dia 20 faran accions als Bancs de Poble Nou i als CAPS del barri. També es volen unir amb altres barris per fer alguna cosa relacionada amb sanitat.
 10. Raval: Volen fer alguna cosa relacionada amb el districte i juntar-se amb altres barris. També volen fer alguna cosa al CAP de Drassanes, que solen fer les seves cassolades els dimecres a les 14 hores.
 11. Casc Antic: El dilluns acabaran d’organitzar coses i faran encartellada al barri. El dia 20 estaran al CAP de Rec Comtal entre 13hores i 15 hores fent un taller de pancartes, fent un picnic al carrer i reivindicant contra les retallades. De 15hores a 17 hores faran un cercavila, passant a les 16 hores per l’escola Cervantes. A les 17 hores volen tallar la Via Laietana davant de CCOO i exigir la Vaga General. Demanen a la gent del Gòtic, Raval i Barceloneta que se’ls uneixin per tallar la Via Laietana i després anar tots plegats a la manifestació unitària.
 12. Hospitalet: El dia 19 van a Cornellà. El dia 20 es troben a Pubilla Cases i comencen un cercavila que passarà per llocs simbòlics d’educació, sanitat i l’ajuntament. A les 13 hores faran una donació de sang simbòlica davant l’Hospital de Bellvitge. Faran un dinar popular del Baix Llobregat davant l’hospital. Després aniran cap a la manifestació unitària a pl. Catalunya.
 13. Sants: Dimecres dia 20 a les 13h ens afegim a l’acció que organitzen les treballadores de l’ Hospital Bellvitge conjuntament a l’assemblea de l’Hospitalet i la Coordinadora del Baix Llobregat. Desprès tronem a casa descansem i anem cap a la manifestació (17:30 al CAP de Numància , C/Numància 23).
 14. Barceloneta: El dia 20 faran alguna cosa a les 12 hores a l’Hospital del Mar. S’ha de decidir encara com i amb quins barris.
 15. Floresta: El dia 20 des del matí penjaran cartells als ferrocarrils convocant a la manifestació unitària. Potser es coordinen amb els pobles del Vallès.
 16. Esquerra de l’Eixample: Es reuneixen dilluns i volen parlar amb altres barris per fer coses conjuntes.
 17. Poble Sec: Han quedat el dia 20 a les 12:30 a la plaça del Sortidor i faran un cercavila passant pels CAPs i assenyalant els bancs fins al Paral·lel. Proposen a Sant Antoni i Esquerra de l’Eixample trobar-se al CAP de Manso a les 14 hores i tallar el Paral·lel.
 18. Cornellá: Han quedat el dia 19 a les 18.30 per fer una mani a la plaza Catalunya de Cornellà.

 

Les assemblees que encara no han confirmat les accions, podran enviar-les a la Comissió comunicació, al mail comunicacio.acampadabcn@gmail.com (el mail de comunicació hi és a la web de l’acampadabcn)

 

 1. Manifestació unitària dia 20 a la tarda:

–          Queda encarregat un company del Gòtic i una companya d’autoorganització de llogar el camió.

–          Company de Gràcia s’encarrega de la burra.

–          Comptem amb equip de so. Ho gestiona company de Gràcia.

–          Recorregut de la mani: pl. Catalunya- Borsa- Foment-Parlament

–          Hora d’inici: 19hores (important ser puntual per a que l’assemblea no comenci molt tard)

–          Pancarta: S’aprofita una antiga que diu: “El carrer és nostre. Aturem les retallades!”

–          Es convoca als barris i pobles que puguin a anar els dies 18 i 19 davant de l’hospital 2 de maig, portar materials allà i fer taller de pancartes.

–          Es decideix no convocar roda de premsa perquè no hi ha consens.

–          Companya d’autoorganització queda encarregada de parlar amb Penal per obtenir informació jurídica.

–          Es decideix que si hi ha detencions, que no hauria d’haver-ne, que es tindrà molta cura amb la resposta pública del moviment: es parlarà a l’assemblea del vespre i es convocarà una reunió el dia 23 a les 17hores a la ub-raval i si està tancada a la plaça Vicenç Martorell. Es deixa clar que tots els detinguts són del moviment.

 

 1. Assemblea general dia 20 al vespre:

Es proposa que, independentment del que faci la policia, l’assemblea es celebri a l’entrada de la Ciutadella més a prop d’estació de França. On es va celebrar el dia 14 de juny a la nit. Si plogués es faria a l’Estació de França. L’assemblea tindrà té punts: el primer, sobre retallades socials, on diferents sectors en lluita parlaran del tema (20 minuts). El segon, sobre el que es farà el dia 21 (1 hora). El tercer, sobre idees de mobilitzacions/lluita de cara a la tardor (20 minuts).

Es convoca el dilluns 18 a les 19hores a tothom que estigui interessat en participar/coordinar la dinamització de l’assemblea davant l’hospital 2 de maig per preparar-la.

 

 1. 6.       Accions/mobilitzacions dia 21

Les accions del dia 21 seran decidides a l’assemblea del dia 20. Es recullen, no obstant, diferents propostes per ser presentades a l’assemblea que provenen tant de barris/pobles com a títol personal:

–          Anar al Parlament a fer el mateix que es va fer el dia 15. Si no es pot fer, aturar els accessos a la ciutat.

–          Tallar les vies d’accés i després anar al Parlament.

–          Identificar i assenyalar agències de qualificació com a responsables de les retallades.

–          Anar al vespre al Parlament amb espelmes simbolitzant la mort de l’estat del benestar.

–          Identificar i assenyalar edifici públic emblemàtic del poder polític i la seva responsabilitat en les retallades.

–          Es proposa que aquesta dues idees es podrien combinar i es podria convocar a manifestació prèvia.

–          Manifestació/cassolada davant el Parlament.

 

Es constata que moltes de les accions proposades són compatibles entre si i que es podrien combinar en el transcurs del dia. Es proposaran, juntament amb altres que sorgeixin, a l’assemblea del dia 20 al vespre. Es destaca la importància de saber amb quines forces es comptaran de cara a decidir les accions a fer. La gent a l’assemblea hauria de dir si està disposada a participar. També es demana que les persones/col·lectius/assemblees que facin propostes el dia 20 a la nit haurien de dur-les preparades, ja que no hi ha marge per preparar-les entre el 20 i 21. A més de l’interès polític de cada proposta s’haurà de valorar també la seva viabilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s