Nota informativa

Us comuniquem que durant aquest matí un grup persones anteriorment acampades a Plaça Catalunya han difós una proposta amb la finalitat de l’apertura de negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona en referència a la transformació de la plaça en Àgora. Volem aclarir que aquest comunicat — que s’ha enviat a algunes de les comissions de l’acampada, partits polítics, mitjans de comunicació, etc. — ha estat una proposta a títol individual i no de la comissió de comunicació ni de cap altra de les que formen part de la mobilització #AcampadaBcn

Aquestes persones que han iniciat les negociacions de forma unilateral no ens representen, com tampoc ens representen els polítics amb els quals pretenen negociar. L’àgora ha de ser un lloc que serveixi a tots els ciutadans i ciutadanes del país de punt d’informació i trobada permanent per fer front a les injustícies polítiques, socials i econòmiques. I com a tal, la decisió de iniciar converses amb les institucions o els polítics s’hauria de fer de forma democràtica, és a dir amb el suport de l’Assemblea i de les comissions d’AcampadaBcn que es troben fora de la plaça.

L’AcampadaBcn s’ha basat sempre en uns principis d’autogestió i d’autoorganització, per la qual cosa no veiem la necessitat de canviar-los per les promeses d’uns polítics que no ens creiem.

Comissió de Comunicació

15M · AcampadaBCN

8 responses to “Nota informativa

 1. Imma Diaz Vallvé

  però, ara mateix, la única manera d’iniciar un diàleg, es negociar i, els únics amb els que podeu negociar per a canviar les coses, són els polítics. és així. una mica de diàleg entre ells i nosaltres no se si serviria de gaire, però es podria intentar, no?

 2. El sistema actual no va a desaparecer del día a la mañana, o sea que los cambios se han de hacer sucesivamente, pero sin dialogo con los que ahora estan en el poder, es muy dificil llegar a conseguir nada, porque lo de que nadie nos representa ya lo tenemos super asumido todos, pero seamos realistas, alguien tiene que hablar en nombre de la mayoria de indignados, 15m. malestareños, DRY, tu, yo, el, ellos, etc. etc. Porque lo que hay que tener claro, es que la union hace la fuerza, y ayer delante del consulado de Grecia eramos como maximo 50, y si vamos segregandonos, los politicos habran conseguido lo que realmente quieren y desean, que es que el pueblo desconfie de si mismo y les deje a ellos rienda suelta.

 3. teneis razón en los comentarios; en algún momento habrá que hablar con los que mandan pero, no caigais en las prisas y además:
  la asamblea no a consensuado esta opción todavía.
  así pues:
  NO NOS REPRESENTAN

 4. Mmmmm, és clar.

  També és clar que a mi no em representen radicalitzats que diuen a tot que no i que desconfien del veí, sigui acampat o polític.

  En algún moment caldrà començar a sumar no només amb qui estem d’acord, sinó, sobretot, amb qui no hi estem del tot. Això només es pot moure amb una àmplia majoria transversal.

  Experiments revolucionaris que ho van capgirar tot prenent el Palau d’Hivern van acabar com el rosari de l’Aurora. Potser que ho recordem per a no repetir errors implacables

 5. No s’hauria de negociar,s’hauria de convidar a tots els que formen part de (en aquest cas) l’Ajuntament de Barcelona, a que vinguessin a la Plaça, sense por, que no mengem! I no tenir un dialeg, sino, explicar-lis el metode assembleari i perque quedi ben clar, fer una assamblea amb ells, i a veure què passa.Però s’ha d’anar amb compte! Ja n’estic farta de que polítics del tres al quart vinguin a dir-me amb un somriure que ells també estan indignats i que col·laborarien més però no poden i que després siguin els primers que diguin que si esdevinguessin alcaldes trucarien als mossos i qui fes falta per fotre’ns fora.

 6. Està clar, els acampats del dimecres passat s’han separat de vosaltres i a veure, qui té la força… primer, no serai millor parlar amb aquest grup… ? Veig més que mai 2 grups d’acampats indignats…

 7. Creia q ara la força es concentrava als barris i per tant, pl. catalunya era un emblema, un àgora on els representants dels barris feian una assamblea per a ficar els punts en comú.

  El q vull dir amb això és que ara mateix, tal com estan les coses, la gent q va a les assambleas de Pl Catalunya tampoc son representatives del moviment, així q crec q s’hauría de fer quelcom per que tothom pogués dir la seva opinió sense tenir l’obligació d’asistir personalment a pl catalunya, molts estem als barris, universitats, punts de treballs i no podem anar a Pl. Catalunya.
  És a dir, al igual q s’esta fent amb la recollida de firmes contra les retallades es podría fer un votació online dels punts a tractar, crec q això seria més democrátic en tant q tothom participaria, tant els q van a les assambleas com els q ho fan dsd casa.

  Per exemple, aquest tema de l’agora, no em sembla pas malament. El moviment, tal com he dit abans, s’ha reforçat als barris i el de pl catalunya tampoc es representatiu. Així, tenir un símbol a pl Catalunya com emblema del nostre pas per a una democràcia real crec q seria bo e important tenir-ho.
  I no importa si em de parlar amb l’ajuntament, hi ha una dita popular que diu: Esta permitido, en tiempo de gran peligro, andar con el diablo hasta haber atravesado el puente.

 8. Maria Jesus Xifro

  Estic totalment d’acord amb el comunicat de acampadabcn. El moviment es molt mes que un pacte amb el ajuntament de BCN. Jo no me coformo amb les almoines, i penso que les 200 mil y pico persones que eram a la mani del 19J volem un canvi real de la politica ecomica y social. Res de pactes que distorsionin el objectiu del moviment, que comprometin el futur del meus fills, que hipotequin a les properes generacions. Soc totalment intransigent. Vull anar a totes. Ara es el moment, aprofitem el moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s