Principis per a l’acció

Aquest ha estat un espai de debat, de trobada i de complicitats, amb les seves tensions, divergències i retrobaments. Ho hem viscut amb naturalitat. Hem acceptat que estem unides però en un espai que no és homogeni.

 Som conscients de la nostra diversitat, l’assumim i la volem articular a través de l’horitzontalitat i les línies de treball diverses. És per això que publiquem dos textos que reflecteixen la nostra pluralitat.

El text titulat “Primeres mesures per a una vida digna” és un material de treball, construït per la subcomissió de teoria, conceptes i discurs, de la comissió de continguts, per la suma de les propostes de les subcomissions i comissions de la plaça Catalunya. És un document viu, obert a les noves aportacions de les comissions, assemblees de barri, pobles, viles del Moviment 15m i les empreses en lluita. És una proposta que conté tan idees regeneracionistes com revolucionàries i de canvi de model, algunes contradictòries entre elles, però que fan pal·lesa la realitat del moviment, la diversitat i riquesa dels diferents sectors, l’estat de les seves lluites, la seva extensió, les diferents velocitats d’execució i les seves urgències.

 D’una altra manera, el text “Principis per a un començament inacabat; compromisos per erradicar el nostre malestar” incideix en la construcció a través de l’acció i visualitza un altre aspecte del moviment; la transformació que ja s’està donant i la necessària implicació de cadascuna per a la posada en marxa d’una lluita real.

Us transmetem la tasca realitzada com a una invitació a que hi sumeu la vostra veu de forma activa, pensant, debatint i actuant. Els grups de treball continuen, us convidem a adherir-vos i a treballar plegats!

Pots descarregar-te els textos a continuació:

primeres mesures per a una vida digna_2006011.pdf
Primeras medidas para una vida digna_2006011.pdf

Principis per un començament inacabat i_compromisos per erradicar el nostre malestar.pdf

84 responses to “Principis per a l’acció

  1. Retroenllaç: Informatiu | acampadabcn

  2. M’agraden les primeres mesures per una vida digne…espero que pas a pas hi sapiguem arribar…anims a tothom

  3. Albert Castellvi i Margalef

    ULL ULL ULL LA QUINTA COLUMA ULTRAESPANYOLISTA ES POSSA CONTRA LA NOSTRA POLICIA, PER DESVIAR L’OBJECTIU VERDADER DELS INDIGNATS: LA DEMOCRACIA REAL I TOT EL QUE AIXÒ COMPORTA. D’aquesta forma aconsegueixen que només es parli dels mossos i no de la democràcia real es a dir de tots els punts reivindicatius que s’han aprovat, HO ES QUE EN SENTIU PARLAR? , puta pena.

    • la union hace la fuerza

      La quinta columna esta en el parlament, se dicen Puig y, Mas es su jefe,de la policía es mejor ni hablar,los vídeos lo dejan muy claro.

  4. crec que no u feu gens be.. protesteu masses coses,no dieu d on venen els problemes clarament,es a dir del club bilderberg,els polititcs son manats per ells,i els policies pels polititcs. aixo es una piramide i eu darribar a dalt per desmontarla. encara no e sentit re de chemtrails ni vist tampoc a lapartat de medi ambient,i considero k es lo mes important,la nostra salut. la salut es lo k us fara guanyar mes adeptes,estan jugant amb nosaltres xk el cancer es un negoci per ells.

  5. Estic d´acord amb molts punts, altres em sobrepassen. El contingut del punt d´Acció Urgent d´Habitatge em sembla molt prioritari, degut a l´alta taxa d´atur, i a la precarietat de moltes, fet que ens fa impotents a l´hora de pagar lloguers o hipoteques que representen una despesa superior al 60% del sou, i inclús, per alguns sobrepassa el 100% dels subsidis d´atur (per ex. una persona que cobra 426 euros i té un lloguer de 580 euros, ja em direu si es pot amb aixó). Totalment indecent.
    Els punt de continguts bancaris -un tema que se m´escapa per pocs coneixements bursàtils o financers-, també caldria parlar de l´autogestió econòmica, banca ètica, etc…Molt d´acord amb les “indignes” Ett´s que han de desaparèixer, i també algunes Fundacions que “blanquegen” diners sota el nom d´ aquestes organitzacions benèfiques, però que són una estafa -Fundación Adecco, Fund. Manpower, Fundación Telefónica (aquesta ja és per descollonar-se), i altres.
    I bé, “Vamos despacio, porque vamos lejos”. Però “això no es para”.
    Felicito la feina ben feta

  6. hola a tots! estic dacord amb l’isidro, tampoc gestioneu gens bé la web ni els medis… si diem que ningu ens representa, els medis tampoc, i el simbol de la plaça tampoc. crec que hi ha masses punts i que no queda gens clar… confón distreu, he estat preguntant a varies persones durant molt de temps per canviar el títol de “aturem el parlament”, personalment no m’hi veig reflectat, perquè la veu del poble no s’havia de callar… vaig deixar plaça catalunya per ajudar en una acció que no entenia perquè s’estava fent. Si aquest moviment és apolític i no ens representen em d’actuar en conseqüència, els polítics va ser el primer que van denunciar. Aquesta web està controlada per dos administradors que no volen donar les claus a gent que estàn molt capacitades per ser comunicadors…les assemblees no han sigut assemblees,proposo que es diguin lluites d’ego fins que arreglem petits conflictes interiors de cadascú. la manipulació i la falta de respecte són faltes greus que creen desconfiances a persones que les arroseguen els seus actes. Per “coincidència” paguen justos per pecadors. el moviment 15 m ja va passar ens aferrem al passat, i fem de les lluites de egos una moda de comissionitis, barcelonitis i revolucionaritis… em represento i ningú em representa, si diem això com es que la gent parla en nom de tots? com es que busquen alguns que tinguem un portaveu? em de controlar els medis i no permetre que ens controlin. Comunicació ha d’estar format per un grup de persones que siguin representants de cadascuna de les comissions i que vagin rotant, igual que em dinamització. quan algú surti pels mitjans que ho digui com a opinió perosnal, no en nom de ningú. No tenim res que amagar, perquè som en la veritat. PD: todos somos uno.

  7. Ho sento pero de cap manera puc donar suport al paquet de propostes presentat a PRIMERES_MESURES_PER_UNA_VIDA_DIGNA. Al mateix temps us aviso de que aquest paquet clarament ideologitzat cap a l’esquerra no tindrà el recolçament d’una gran majoria d’aquest país. Una pena haver perdut l’oportunitat de posar sobre la taula 3 o 4 propostes exclusives de renovació democràtica i afavoriment de la participació que serien compartides per una amplisima majoria de persones de qualsevol ideologia. Al seu lloc presenteu aquest nyap que farà que molta gent es desvinculi i pot significar la fi del moviment (que preten ser majoritari) si és la linia que es segueix a nivell estatal

  8. Creeis que esas propuestas pueden ser apoyadas por la mayoria social de este pais que actualmente vota partidos de centro derecha? Este es un programa de izquierda (más bien extrema) y no teneis ningún derecho a presentarlo como propuestas que apoyemos todos aquellos que simpatizamos con el movimiento que, en principio, era para apoyar una regeneracion etica y democrática más allá de ideologias

  9. la unica regeneracion posible es el cambio de sistema, y eso no o conseguiremos haciendole el juego al poder ni tratando de violentos a los compas que arrojaron 4 huevos

  10. Continua sense aparèixer al document d’objectius de l’Acampada el dret a l’autodeterminació aprovat 2 VEGADES per l’Assemblea. Els buròcrates del moviment heu segrestat el propi moviment. Comissió de Continguts, de Comunicació… On és la nostra democràcia interna???? Vam decidir que “tots els pobles del món tenen el dret a l’autodeterminació, també el poble català”, perquè ho amagueu? Quina decepció. Heu prostituït un moviment ciutadà i els espanyolistes d’UPyD i els anarquistes us l’heu apropiat per als vostres objectius particulars. RESPECTEU LES DECISIONS DE L’ASSEMBLEA!!!!

  11. Us felicito per la feinada de recopilació de propostes. Sé que aquests documents són dies i dies de feina i jo mateix he participat en alguna subcomissió. Estic d’acord en moltes de les mesures però no de totes i crec que heu oblidat el punt clau:
    NECESSITEM UN VERTADER DOCUMENT DE MINIMS, UNS POCS PUNTS ON TOTES ESTEM D’ACORD, NO 9 PAGINES AMB TOTES LES PROPOSTES RECOLLIDES DURANT UN MES. Això últim és interessant però no útil a no ser que es seleccionin les més representatives amb una votació popular.
    Per això PROPOSO EL SEGÜENT : utilitzem les noves eines, xarxes socials, enquestes per internet (com ja s’està fent) per triar les 3, 4 o 5 propostes amb més suport i més urgents de totes les que heu recollit.

    • totalment d’acord. ACORD DE MINIMS. minims son 3 o 4, no pagines i pagines. Proposo un OBJECTIU DIANA: la llei electoral. conseguir recolzament d tots per les llistes obertes. despres aconseguirem los demes punts.

      • Ara a fer pressió sobre el que detectem que es prioritari!!
        Això només és un document de treball. Entre totes ens hem de posar d’acord amb les accions puntuals, com estem fent amb la Llei Ómnibus.
        Continuem, és l’inici i tenim molt a treballar, coordinar i aglutinar!

    • De acuerdo con Daniel!
      Me atrevo a afirmar que los indignados somos el 95% de los ciudadanos de España. El grupo es muy heterogéneo, con diferentes ideas políticas.
      En mi humilde opinión el OBJETIVO PRINCIPAL de este movimiento es encontrar los puntos de unión, las demandas y soluciones que coincidan entre una gran mayoria de ciudadanos (la unanimidad es imposible), no se trata de RECOPILAR todas las demandas. El debate ideológico político es secundario.
      Me conformaria con encontrar 1 sola propuesta que contribuyera positivamente a la salida de la crisis, no queramos abarcar tanto.

  12. El moviment 15M te molta mes força que aquestes propostes, que no ajuden en res.

  13. No hi estic pas d’acord, masses pàgines, masses paraules, que semblen una muntanya inabastable, ni a llarg termini !!
    Es pot resumir. Per exemple, a mi m’agradaria:
    1 salut i bons aliments, aire net.
    2 pau i tranquilitat
    3 feina i oci
    4 amor, amistat i respecte

    El què hi ha entre la realitat i aquestes “ilusions”, també es pot resumir:
    1 vanitat i estrés
    2 hipocresia i ús del parany, l’engany i la trampa
    3 egoisme i odi
    4 por i violència
    5 enfermetat

    És l’eterna balança del bé i el mal. I no cal ser creient en cap religió per comprendre que el mal només pot ser combatut amb el bé.

    Tant a nivell individual com sobretot colectiu hem de potenciar uns valors i apartar uns altres, a l’interior d’un mateix, sinó no el món segueix imparable cap al desastre. No serveix de res buscar culpables, ni assenyalar, ni insultar…

    Nota:
    si algú se sent molt perdut ara mateix, que sàpiga que pot llegir sobre la vida de Jesus. Si té prejudicis envers l’Església que sàpiga que és normal, precisament el gruix de l’Església està interposada entre els homes i la Paraula de Déu perquè aquesta no els hi arribi. L’Església fa de barrera, però és possible deixar els prejudicis i obrir directament El llibre.

    Amunt els cors!

  14. Muy buen trabajo, todas als medidas y propuestas son muy importantes, pero poco práctico. Es necesario fijar como prioritarias unas pocas medidas que puedan aglutinar al mayor numero de gente. En un inicio hay que centrar los esfuerzos en varias propuestas y a partir de ahi otras mas “”secundarias””. Respecto al comentario de Raquel sobre la autodeterminación, y sin estar en contra de ese derecho universal, es necesario decir varias cosas:
    – se aprovó en asamblea general mediante una votación parlamentaria (no por consenso!!) debido a la gran presión de un grupo d egente que llegó a decir q si no se aprovaba se ivan de plz catalunya y mediante el llamamiento de gente (de las CUPS, etc) que vino exclusivamente a votar la inclusión de la autodeterminación en los mínimos. En pocas palabras lamentable. En una democaracia real, q es la que se esta intenatndo promover, si una propuesta debe ser debatida durante mucho tiempo hasta llegar a consenso pues se hace, y eso es lo que estaba pasando en la comisión de contenido. Sin embargo un grupo de gente daba la sensación de tener como unico objetivo la inclusión de este punto… triste
    – no se trata, lo siento, de un movimiento independentista, sino inclusivo, de mirada abierta y en cotra de fronteras
    – autodeterminación?? sinceramente ese es el debate de siempre de un grupo q no sabe mirar mas allá. Mayor ejemplo de autodeterminación que el del movimiento y el de las diferentes plazas no existe! ese es un punto claramente ya superado y asumido y por tanto para nada prioritario. basta de estancarse en ese punto com pasa tantas veces en los movimientos sociales catalanes.
    – basta de demagogia, no se puede comparar la situación del pueblo catalan con el del saharaui o el palestino, venga ya.
    – autodeterminación si, para lso pueblos, plazas, personas, mundo. pero sin fronteras y aceptando la diversidad.

    mucha fuerza compañeras!!

    Juan

    • El dret a l’autodeterminació i l’independència són molt diferents i tu els barreges.

      És lamentable discutir sobre un dret recollit a la ONU i prohibit per l’Estat espanyol. SI hi estàs a favor quins és el problema. Això em sona a la tipica excusa de “jo estic a favor però així no”.

      EL referendum del 10A va ser l’exempled de democràcia bàsica més gran que hem viscut amb molt de temps.

  15. sabeu el k aconseguireu aixi? una banana en pijama.. sembleu un grup de anarquistas. No sabeu ni com va el mon i voleu cambiaru.. sabeu k aconseguireu?una guerra civil protestan per tonteries. esteu a la plaça catalunya i us esteu menjan una de chemtrails k ja mu direu daki uns anys. Reclameu coses k lu unic k eu de fer es presentaros a la politica,sino de k us faran cas?Ja e comentat k lo mes important es la salut,deixeuvos de coses secundaries pq no aconseguireu res. Ens estan cambian el clima, estan tiran haarps que segur k no sabeu ni lo k son. O esk lo del japo va passar xk si?un dia 11?tot passa un dia 11 no? kina casualitat… escolteu,aixi no representeu a ningu. Centreuvos en lo k volem tots,k es la salut!si no us creieu lo dels chemtrails i a una pagina k fa un seguiment diari, es chemtrailslleida. A mi no em representeu amb les vostres idees anti sistema. per mi lo unic k cal es k no ens vulguin ficar enfermetats,a traves dels chemtrails,aixo es un negoci per ells, ells tenen les patents de la industria farmaceutica i per aixo volven k estem malalts,per no parlar del cancer k es un negoci per ells inquestionable. I vosaltres protestant x tonteries.Ja k protesteu,les coses san de fer be,i concienciar ala gent de qui son el club bilderberg, k son els chemtrails, i aureu de construir 50 plaçes de catalunya mes de la gent k us donara suport. Pero sincerament,aixi,almenys ami, familiars,amics etc.. no ens representeu. ESPERO K AIXO U LLEGEIXI UN ADMINISTRADOR.XK EU CONSEGUIT ALÇAR LA VEU K NO ES POC,PERO CAL FERU EN LA DIRECCIO CORRECTA.

  16. http://www.avui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/425196-catalunya-vetada-en-el-dret-a-lautodeterminacio-a-lacampada-de-barcelona.html

    La subcomissió d’Autodeterminació de l’AcampadaBCN ha denunciat “falta de democràcia, frau i manipulació” per part de “certes persones” de l’organització, “sobretot pel que fa a qüestions nacionalistes i identitàries”, i les “traves” que han tingut per incloure en el document de mínims del moviment 15M l’autodeterminació del poble català tot i ser aprovada dos cops per l’assemblea i debatuda en tres ocasions. I, és que, segons expliquen, les argumentacions esgrimides per alguns membres de l’assemblea és “aquest no és el lloc” i “això no és important”. A més, denuncien que han rebut coaccions i amenaces per part d’alguns suposats membres de l’acampada. “Aquesta és la seva democràcia?”, és pregunten.

    Després de denunciar els fets als mitjans a través d’un comunicat, els membres de la subcomissió, que a Twitter s’identifiquen com a Catalan Revolution, asseguren que “casualment” aquest divendres ha aparegut un text al bloc de l’acampada, en què a diferència de fa uns dies s’inclou una part de la frase sobre el dret a l’autodeterminació dels pobles. Al text, que havia de ser un document de mínims però ara ha estat rebatejat i reconvertit com aMesures urgents per a una vida digna, inclou dins del punt 7 de Participació comunitària en el funcionament de les institucions públiques el “reconeixement del dret d’autodeterminació de tots els pobles”. Amb tot, la proposta de la subcomissió d’autodeterminació aprovada per l’assemblea general i que és la que s’hauria d’incloure en el document de mínims és: “Reconeixement del dret a l’autodeterminació de tots els pobles del món, tal com reconeix la Carta de els Nacions Unides, i per tant, del poble català”.

    Un membre de la subcomissió alerta que “un cop més”, els qui s’encarreguen d’elaborar el text (comissió de Continguts) i de penjar-lo al bloc (comissió de Comunicació) han “escapçat Catalunya” del document.

    Membres de la subcomissió assenyalen sobretot una persona de la comissió de Comunicació, Francisco Garrobo -vinculat a grups “ultradretans” i partits com UPyD- com a responsable del bloqueig i d’impedir que es reivindiqui l’autodeterminació del poble català.

    De fet, en el comunicat de premsa enviat per la subcomissió, s’explica que alguns membres de l’acampada van dir a un representant de la subcomissió sobre aquesta qüestió: “No t’enfadis que venim a fer el menor mal possible. Només volem treure la paraula Catalunya del text”. I així ha estat: “S’han sortit amb la seva”, remarquen.

    La subcomissió lamenta la “dubtosa democràcia que es respira al moviment”, a més de recordar les traves que han tingut per utilitzar el català a les assembles, “amb l’excusa de que el moviment havia d’arribar al màxim de gent possible”.

    Els membres de la subcomissió d’Autodeterminació, tot i sentir-se cansats després de lluitar reiteradament perquè s’inclogui una demanda aprovada dues vegades per l’assemblea general, assegura que continuarà lluitant fins al final. “Ens hem de reunir per decidir quins passos farem a partir d’ara”, expliquen, mentre asseguren que ells se senten identificats amb la protestat del moviment “dels indignats”.

    • la lluita d’aquest moviment va molt més enllà de l’autodeterminació del poble català, españolistas, catalanistas,… ja estem farts, que passa, aquí no es fa el mateix quan es parla amb to propotent i centralista de: “les nostres illes”?
      el debat es un altre, i es com funciona el mon i cambiar-ho, deixant de banda les fronteres. un pot ser catalanista i ultraconservador, com de fet passa a catalunya amb la seva gran burgesia, no? el problema no es ser català o no, i aquesta visió oberta es la que a la majoria d’anquilosats independentistes els hi falta. tots estem d’acord amb l’autodeterminació, però no es el tema principal i auqets no es un moviment independentista es així de sencill.
      força companyes!!

      • juan, qui ets tu per dir cap a on va el moviment? No em representes. Per cert, es pot ser pro-palestí i ser conservador també, o et penses que no hi ha venuts a tots els pobles del món? En fi, suposo que si tant et molesten les fronteres com dius, deus lluitar aferrisadament, per acaber amb els marcs territorials espanyols i francesos, que són els que pesen actualment.
        Prou demagògia, les prioritats o no, les decideix l’assemblea, no tu. Suposo que fa uns anys, la lluita feminista no era una prioritat per molts homes…

        Fins a la victòria sempre.

      • Si estem d’acorda demanar referendums vinculants a petició d’una part de l’electorat, el tema autodeterminació sobra. Està implicit que es podrà convocar un referendum sobre aquest tema o qualsevol altre recollint un nombre determinat de signatures.
        Però es clar sempre hi ha gent que vol aprofitar qualsevol ocasió per fer passar l’aigua pel seu molí oi Laia?

      • També es pot ser españolista i d’esquerres no?

        Discutir aquest dret és lamentable. Alguns en voleu fer un problema perquè sou uns ULTRES.

        S’hauria de recollir el dret a l’autodeterminació i no insistir més amb aquest tema pesat!

  17. Hola a todos! En la segunda página del pdf en castellano, hay un párrafo que está puesto todo en catalán.
    Saludos!

  18. Felicitats pel document “Primeres mesures per una vida digna”.
    Heu fet un gran treball.
    La meva opinió és que ens hauriem de posar d’acord en 5 OBJECTIUS (com diuen els islandesos) a nivell de Catalunya.
    Els neoconservadors tenen molt clar 3 principis (tots ells estan d’acord):
    1.Eliminació del paper de l’estat ( liberalització, desregularització, etc…)
    2. Absoluta llibertat de moviment de les empreses i del capital.
    3. Despesa social practicament nul·la.
    A partir dels nostres objectius acceptats posar-nos a treballar per organitzar la forma d’aconseguir els canvis que volem.
    Penso que és molt important arribar a la unitat des de la diversitat.
    A partir d’aquí pensar de que PODREM fer els CANVIS justos i necessaris.

  19. 1er- Si en un document de mínims es parla de referendums vinculants a petició d’una part de l’electorat, el tema autodeterminació sobra. Està implicit que es podrà convocar un referendum sobre aquest tema o qualsevol altre recollint un nombre determinat de signatures.

    2n- Podeu estar del tot segurs que hi ha un grup de gent que no veu més enllà d’independencia per Catalunya, però que no opinarien igual quan un cop aconseguida aquesta independència es vulgues exercir el dret d’aotodeterminacio per alguna part del territori (per exemple la vall d’aran que històricament no és Catalunya). Aquesta gent faran el possible per manipular el moviment cap als seus objectius que no són precisament de regeneracio democràtica.

    3r- Deixem-nos de tonteries i posem sobre la taula 3 o 4 punts bàsics amb el que qualsevol persona d’esperit democràtic, d’esquerres o de dretes, nacionalista o no nacionalista, pugui estar d’acord.

    4t- Totes aquestes propostes marcadament ideologitzades no fan més que afeblir el moviment i fer que cada cop més gent s’en allunyi… Proposo centrar-nos en les 3 o 4 propostes de regeneració democràtica i punt. Es més potser començar per una sola que faci avergonyir als polític que s’en hagi de parlar com per exemple la separació real de poders i la independència del poder judicial.

    • és que no hi pot haver res d’esquerres i de dretes alhora. Són interessos contraposats. aquesta pretesa neutralitat no és res més que renuncia. La gran majoria som d’esquerres Per cert, la Val d’Aran no és catalana, és occitana.

      • Es clar que hi pot haver gent d’esquerres i de dretes recolçant el moviment! Tan sols cal que nomès es defensin els principis de regeneració democràtica, més amplia participació i transparència. La resta que es defensin des d’un partit polític però no des d’una plataforma que vol ser transversal i el més amplia possible.
        Potser creus que la gent de “dretes” (em fa mal fer servir aquests termes encara) són uns diables que nomès volen aixafar a la resta? Creus que la crisis no fa mal igual a gent de ideologia dretana i esquerrana? No has pensat que tenen una visió diferent a la teva de la realitat i que aquesta visió pot ser totalment honesta i benintencionada (com no dubto qu’ho serà la teva)? Insisteixo, ningú no te dret a fer fora a ningú en base a la seva ideologia, si no us esteu expulsant a vosaltres mateixo de la societat que, ara per ara, us recordo ha votat dretes massivament a les passades eleccions.

        pd: La Vall d’Aran no és catalana, és occitana tot i que actualment està administrativament lligada a Catalunya Exactament és el que deia jo Laia.

      • Segons una enquesta del país: “Los votantes socialistas simpatizan con el movimiento en un 78%, pero también lo hace el 46% de los votantes del PP.”

        A més a més, “entre un 70% y un 86% de la población simpatitza con el movimento”.

        Per això mateix, HEM DE REPRESENTAR-LOS A TOTS. A mi també m’agradaria fer un programa d’esquerra radical però prefereixo sacrificar les mesures mes extremes per tal d’aconseguir el suport de la majoria, que no omblidem que SON ELS QUI ENS DONEN LA VERTADERA FORÇA!!

        Ànim!! (-:

  20. Penso que el M15 és d’ESQUERRES i quasi d’extrema, els principis per a canviar al món estan molt bé, però els de dretes marxaran del M15 i només es quedaran els més radicals: antisistemes i okupes. Com passar a la plaça Catalunya, que ja van x lliure com diuen els mitjans de comunicació! Acampada Sol té el mateix text???

  21. pero esteu tontos o que passa, quina gent de dretes?
    ah, si, gent com en David que deu ser de ciutadans o alguna cosa semblant, no es que marxin es que no els volem, nomès estant ficats per destrruir el moviment com a passat sempre, però potser aquesta vegada no els hi sortirà tant bé.

    • Al contrari man. Fent propostes d’ultraesquerra minimament representatives del que vol la gent del carrer i mirant de fer fora a gent com jo per no tenir la mateixa ideologia que tu, és com es destrueix el moviment. Fent propostes transversals de reforma democràtica deixant de banda ideologies és com es pot aconseguir el recolçament massiu que necessitem per triomfar.
      No ets ningú per dir a qui vols i a qui no vols al moviment. Més aviat ens hem d’allunyar de gent sectària i excloent que no respecta que altres persones puguin tenir una ideologia diferent pero defensar sobretot un màxim de democràcia participació i transparència.

      • A veure,tú t’has llegit les demandes? tú creus que una persona de dretes, i no dic votant de dretes sino ideologicament de dretes, que per desgràcia no es el mateix,pot estar d’acord amb impedir desnonaments o defensarà a mort la propietat privada? defensarà als treballadors o a la patronal i al sistema que ens esclavitza?defensarà la laicitat? defensarà el poder per al poble? Si coneixes alguna persona de dretes que defensi això presentamela i tindrè molt de gust a parlar amb ella i fer-li veure que de dretes no en té res
        apa,salut!

  22. Us oblideu d’una cosa: HI HA GENT Q NO ES POT PERMETRE TENIR INTERNET, això vol dir q automàticament es descarta a una gran part de la població, no és aquest un dels motius pels quals s’ha criticat el sistema Electiu-Polític?
    NO ES VA RECLAMAR EL PODER PARTICIPAR TOTA LA POBLACIÓ PER MITJÀ DE REFERÈNDUM? COM HO VOLEM ACONSEGUIR SI EXCLUÏM A UNA PART DE LA POBLACIÓ?:
    Malalts, treballadors, gent gran, etc…
    A més, la tecnología falla.
    Us poso un exemple: fa dies q en aquesta mateixa pg. hi havia penjats els “famosos” mínims q es va comentar q serien retirats per faltade consens, però q fins fa 2 dies hi constaven per ser entregats el pròxim dia 22, doncs sapigueu el següent, circula com un fet confirmat fins al punt q ja ho han fet públic a les notícies d’avuí 17/6/11 a TV3, però CONEIX TOT EL POBLE ELS MÍNIMS ESMENTATS? ELS HAN VOTAT PER REFERÈNDUM?
    JO US HO DIRÉ, NO!!!!!
    I, si és cert q al final s’entreguen el dia 22 o 23 de juny, qui els signa i en nom de qui?
    Que jo s’àpiga no s’han recollit signatures pq això puguir ser d’aqquesta manera.
    EL POBLE VOLEM ESTAR BEN INFORMATS, ÉS UN DELS REQUISITS NECESSÀRIS PER PODER DIBULGAR CORRECTAMENT LA INFORMACIÓ

    • +

      Si els PRINCIPIS PER L’ACCIÓ substitueixen els MÍNIMS:

      Informatiu


      Informatiu
      Posted on maig 22, 2011
      by acampadabcn| 424 comentaris
      Convocatòria solidària amb les detingudes: Divendres 17 a les 16h a la Ciutat de la Justicia.

      Publicats els nous principis per l’acció que venen a substituir les demandes de mínims que es van aprovar fa unes setmanes. Seguim construint col·lectivament!

      PQ CONTINUEN PENJATS Ahttps://acampadabcn.wordpress.com/demandes/ ?:

      Demandes de mínims
      A Barcelona, recopilant la saviesa i les aportacions de centenars de persones, s’estan escrivint col·lectivament diversos documents de treball que parlen dels diferents nivells en què operarem per aconseguir el canvi. Tots ells són documents oberts, en modificació i millora constant.

      Aquest és tan sols un d’ells.

      Amb la intenció de sumar a aquest document d’altres més concrets i especialitzats, s’han creat múltiples subcomissions de continguts.

      Estem canviant el món. Completament.

      Mentrestant els polítics que no ens representen segueixen allí, donant bandades i legislant sobre les nostres vides.

      Per això els escrivim aquí algunes mesures que puguin entendre fàcilment i que volem que s’apliquin ja. Alerta! És un document de mínims. En realitat el que volem és molt més gran, quelcom que possiblement no entenguin mai.

      Així que ho farem saber als i les alcaldes i als plens que s’elegeixin el proper dia 22. Els demanarem punt per punt el que segueix, començant pel punt 1.”

      PQ continuen penjats?:

  23. lluís capdevila juan

    RENDA BÀSICA DE CIUTADANIA PER A TOTS AQUELLS A QUI EL CAPITALISME ESPECULATIU HA DEIXAT A LA MISERIA.

  24. Retroenllaç: El grito de Europa « lapulgaylalocomotora

  25. hola a tot@s, primer de tot dir a la gent de comunicació que d’una vegada rectifiquin la frase sobre el dret a l’autodeterminació, no es aquesta frase la que es va votar, per tant rectifiqueu siusplau, si hi ha algun espavilat que es creu amb el dret de passar-se pel forro el que ha decidit l’assemblea, aquesta persona sobra en aquest moviment, més aviat es un enemic nostre, de tots, els que han votat afirmativament i els que no, que no estem lluitant per una democràcia real?practiquem amb l’exemple.
    Ah, es curios que qui parla d’independència siguin els que tenen problemes amb el dret d’autodeterminació , els indepes no hem parlat en cap moment d’independència i no us confongueu la nostra lluïta continuarà com sempre amb o sense vosaltres. Volem gent informada i convençuda, no ignorants que no aportan res, i una altra cosa, per al company que ha parlat de les Cup, maco, naltres ja lluitavam per els drets socials i la democràcia participativa quan tú debies estar a casa mirant la tv, i ho continuem fent. Et dono un exemple per si et serveix; la Cup de Navas al entrar al consistori el primer que ha fet es baixar-se el sou de 6500 eurus a 1600.

  26. Gracias por vuestro trabajo pero…
    Si estos dos documentos son los documentos básicos de trabajo ¿es mucho pedir que alguien traduzca al español la introducción de esta página “Principis per a l’acció” y el documento “Principis per un començament…”?
    Entiendo que estos documentos se iran revisando, convendria indicar un número de versión y fecha de actualización.

  27. Realment decebedor el document. És ideologia d’extrema esquerra pura i dura. No té res de transversal. No té res a veure amb una crida a la regeneració democràtica i ètica. Està destinat al fracàs: la majoria de la població no hi pot estar d’acord i parteix de supòsits totalment irreals. Decebedor

  28. Retroenllaç: El dret a l’autodeterminació de Catalunya ja figura en el document de mínims de l’acampada de Barcelona | Catalunya News

  29. je,je ,per fí us comenceu a treure la màscara, a tú el que et molesta es el tema del dret a l’autodeterminació i res més , ja era hora que els nazionalistes espanyols antidemocrates sortisin de l’armari.

  30. Retroenllaç: L’autodeterminació ja figura en el document de mínims dels ‘indignats’ de BCN | Catalunya News

  31. A GONZALO SE LE VE EL PLUMERO.

  32. La clau de volta està en promoure una Segona Transició Democràtica y una Nova Constitució, d’acord amb l’evolució dels temps i els canvis generacionals.

  33. Arrel de totes les queixes que hi ha als comentaris, pregunto…
    Aquest no és un document definitiu, si no un de treball, no? Entenc que aquest document es crea amb les aportacions que es fan a les assemblees de Catalunya i barris, no? Entenc també que un cop s’hagin recollit totes aquestes propostes, es votaran? Si és així, no veig on està la queixa. Si voleu dir la vostra, teniu llocs on fer-ho més eficient que en uns comentaris.

  34. En català no escriurem “erradicar”. En català correcte escriurem “eradicar”. Heu de ser més curosos amb la llengua, sobretot en dues direccions: si escriviu en català, feu-ho bé, i si poseu escrits en altres idiomes, traduïu-los a la llengua pròpia del país. Més que res per respecte.

  35. Perdoneu, però el document de les Primeres Mesures és del tot infumable i inassumible pels ciutadans. En tot cas, i sent generossos només representeu un 10% dels ciutadans… però si publiqueu aquest pamflet d’extrema esquerra us puc ben assegurar que no us seguirà ni el tato:

    1.- Convertir els treballs temporals en fixos o fixos discontinus. Proposem un únic contracte indefinit, amb un salari no inferior a 1.200-1.300 euros (tal com diu la Carta social europea, el salari ha de correspondre’s amb el 60% de la renda Espanyola).

    Actualment el SMI és de 641 €. Em podeu dir qui es el guapo que l’aixecarà fins als 1300 € ??? Si aquest és el meu sou com a enginyer, quan hauria de cobrar jo a final de més: 2500 ???. Si és així jo ho signo ja perque seria tot un miracle… No estem a Alemanya i aixó no s’ho creu NINGÚ.

    2.- Derogació de la llei d’estrangeria i tancament dels centres d’internament. Regularització de totes les persones estrangeres.

    Es a dir, ciutadans del món, podeu venir tots els que volgueu… però com l’empressariat comenci a contractar als inmigrants a un sou 4 vegades més baix que el nostre i a vosaltres us acomiadin, començarem a escoltar crits. Cap estat de l’UE toleraria aixó… i automàticament quedariem fora de l’UE.

    3.- Reducció de la jornada laboral a 30 hores sense reducció salarial.

    Ridícul… Amb aixó ens assegurem un agreujament de la crisi actual i la productivitat del nostre país a l’aiguera. Cap empresa estrangera voldria invertir al nostre país.

    4.- Un màxim del 10% dels ingressos de la unitat familiar destinats al pagament de lloguer/habitatge.3 Augment dels impostos de propietat sobre les 2es, 3es, 4es residències.

    I què diu els propietaris de tot aixó?… No deiem que estem en un país on regna la Llei de la Oferta i la Demanda?… perque si és així passo de pagar 850 a 145 € (que és el 10% del meu sou i son els preus dels anys ’70). No sabeu dir coses amb una mica d’enteniment?

    5.- Nacionalització de la Indústria Farmacèutica

    Amb quin dret voleu nacionalitzar les empreses privades???… Em sona molt aixó a chavisme.

    6.- Derogació de la llei municipal de civisme i reescriptura d’usos culturals de l’espai públic, ampliada a tot tipus de locals.

    És a dir, ocupem l’espai públic que és de tots sota l’arbitrarietat dels capricis d’un col·lectiu minoritari.

    7.- Proposar un model cultural, alternatiu a l’actual, que no es basi en la immaduresa, el consum, la violència i la utilització comercial de la imatge del sexe.

    Ara resultarà que ens transformat en puritans?…

    8.- Referèndum sobre forma d’estat (monarquia-república).

    Si l’Estat espanyol prohibeix un Referèndum d’Autodeterminació per a Catalunya, com preteneu fer-ho per a un canvi de règim a l’Estat espanyol?… I que diu l’Exèrcit a tot aixó?… Recordeu el Testament d’en Franco?

    9.- Retallada dràstica del sou dels polítics, equiparant-ho al sou de la mitjana de la població, o mantenint-los el seu sou professional anterior a l’ocupació del càrrec públic.

    Un sou de diputat per 1300 €??? I perquè no reduïu el sou dels gerents dels bancs abans?

    10.- Retorn immediat de les tropes de l’exèrcit espanyol destinades en territori estranger, independentment de la naturalesa de la seva missió, així com el cessament de tota cooperació bèl·lica amb l’OTAN.

    On està aqui el principi de solidaritat internacional –sota l’auspici de l’ONU– a la qual l’Estat espanyol es va comprometre a respectar…???

    Realment tot surrealista…

    Carles

  36. Em sembla demencial, que pel que es diu per la xarxa, prohibiu que a les assamblees s´utilitzi el català amb normalitat, amb l´excusa de que al “mon ens han d´entendre i bla, bla, bla” En primer lloc, al món, amb el castellà-espanyol, poc us entendran, ja que tot i ser una llengua relativament important, no la coneix pas tanta gent en un planeta de més de 6000 milions, i en segon lloc, de llengua internacional, ja fa temps que n´hi ha una, l´anglès (amb perdó per la noble causa esperantista).
    Per tant, deixeu que la gent s´expresi en català i no prohibiu tant, que al cap i a la fí, és la llengua nadiua i pròpia de Catalunya.

  37. Carles, tens tota la raó… penso que molta gent que està indignada era x la crisi i molts dells van votar al PP i per tant, només queden a l’Acampada molts dels votants del Psoe enfadats i els de partits d’esquerres més radicals siguin o no espanyolistes, jo he estat x l’acampada i res el que era…. amics meus hi van estar i com veuen que hi ha ocupen i antisistemes ja no en volen saber res, la indigació segueix i volen canviar coses, però aquests principis no vam amb ells i així, pot passar amb més gent.

    Jo penso que en general moltes coses és podem aconseguir, però altres tb els veig molt extremes.

  38. Albert, em sembla que tot ja està apfrovat en assemblees, o sigui que pot millorar, en tot cas, posar més…

    • ¿?

      CIRCULA Q S’ENTREGUEN ELS MÍNIMS O PRINCIPIES PER L’ACCIÓ EL PRÒXIM 21 O 22 DE JUNY, I LA IMMENSA MAJORIA DE LA POBLACIO NI HO SAP!!!!

  39. ami quan parleu en catala, respecteu les insititucions, no empleeu la violencia, de fet no. Re que aqui molt cachondeo i que us donguin pel cul indignats, que collons sou? enga a treballar

    • Què vol dir ENGA A TREBALLAR?

      DISCULPI, PERÒ JO TREBALLO I MOLTAGENT Q AVUI HEM SORTIT AL CARRER TAMBÉ.
      PERCERT, HA ESTA TOT UN ÈXIT, HI HAVIA TANTA GENT Q NO ES PODIA NI CAMINAR

  40. RESPETO es la palabra clave. Si no hay respeto no vamos a ninguna parte.

  41. Vosaltres el que voleu es viure permanentment en un estat sense fotre ni brot.

    No sabeu que perquè el govern pugui gastar en un pais del benestar els diners han de sortir d’algun lloc ???

    O us penseu que un sistema educatiu, judicial i sanitari es pot crear només de bones intencions?

    En tot cas, si aquest són els vostres objectius no estaria de més oferir un projecte de pais enlloc de un text de 10 pàgines plenes de bones ideas.

    Espero que sigui una critica constructiva sense anims de ofendre a ningu.

    • Jo tampoc estic massa d’acord en entregar cap d’aquests doccuments fins haver arribat a tothom pq s’hi pronunciï, i tampoc sóc ni dels qui volen estar sempres sense fotre no brot, ni de drets ni d’esquerres, sóc, en tot cas anti-extremista:

      Que si l’autodeterminació,…
      Que si hem d’escriure millor el català…..

      Nois/es, a mi s’em encallen les tecles del teclat de l’ordinador i no em puc enttretindre apenes a revisar el què queda escrit pq em falla la connexió, q és reduïda….

      Els qui parleu molt de l’Autodeterminació, sabeu què implica?
      i pq hem de ser “nazionalistes espanyols antidemocrates” els qui no hi estem d’acord amb alguns dels punts reclamats? Si es de mananen moltes coses, s’acaba per no aacosnegur-ne res, no serà q voleu petar el moviment des de dins desacreditant a una part de la població q realment volem frenar els peus als Polítics?
      No serà q esteu intentant manipular a una part de la població fent-nos creure q els punts sol·licitats són el q vol tothom?
      SI HO ENTREGEU EN NOM DEL POBLE, SENSE Q S’HI PUGUI PRONUNCIAR, EN QUAAN HO SÀPIGA US GIRARÀ L’ESQUENA, JO LA PRIMERA.

    • +

      EL PROBLEMA RADICA Q AQUESTS DINERS SEMPRE SURTEN DEL MATEIX LLOC, DELS POBRES, I A SOBRE SELS SEGUEIX EXPRIMINT FINS A Q JA NO ELS QUEDI
      ABSOLUTAMENT RES:

      Només podran anar al metge qui tingui diners
      Igualment accedir als estudis
      I què passarà aquest estiu amb la onada de calor? què li passarà a la gent gran si no hi ha llits als Hospitals?
      Què passarà amb els Hospitals quan quedin colapsats, altra vegada, quan la població s’hi vegi obligada a anar pq han tancat els CAPS nocturns?
      Què passarà amb les families q han de tirar endavant amb malalats dependents sense ajuda de les Autoritats?
      Què passarà si acabem vivint tots al carrer per no poder les Hipoteques a causa de l’Atur, pq no hi haurà diners per a tants aturats?
      Pq no es penalitzen lesEmpreses q despedeixen els treballadors aprofitant la crisis?
      Pq no esredueixen el sou els polítics?
      Pq els hem de pagar el transport i les dietes si nosaltres,els d’apeu ho hem de fer de la notra butxaca i a sobre si ens tracten malament i marxem de la feina ens quedem sense drets ni indemnittació?
      Pq els hem de seguir mantenint si ho estan fent malament?
      pq, pq, pq?????????????????????’
      EL POBLE NO PODEM SEGUIR MANTENINT-LOS!!!!!!!

  42. El document està molt bé, però necessitem també algo concret, pocs punt, i a por ello. Per exemple amb una consulta popular a la tardor.

    • Com proposa ara un dels membres del Parlament de Grècia?

      o

      Com l’Aguirre q ara proposa fer el mateix,q ella promet….?

      ALESORES QUÈ S’ENTREGARÀ AQUESTA SETMANA, ALGÚ HO SAP?

  43. ESTIC D’ACORD,consultes populars ja! la primera hauria de ser per reformar el punt de la constitució espanyola que diu que les consultes a la població tant sols tindran caracter consultiu i no decissiu, si no canviem aquest punt serà dificil que les consultes ciutadanes tinguin un efecte real, tot i això , crec que es una proposta en que tothom pot estar d’acord i com molts dieu, hem de concretar. Apa, salut,
    PD: felicitats a totes i a tots per la mani d’ahir, hem callat moltes boques.

    • Ja, però primer s’ha de practicar amb l’exemple i demostrar a la CLASE POLÍTICA q sí és possible, i no crec q faci falta cambiar la Constitució, només ens hem de llegir tots la LLEI ELECTORAL per conèixer què s’ha de cambiar.
      Però no ho aconseguirem si s’exclou a la població i només es compta amb les votacions de les assemblees pq hi ha una gran part de la població q no hi va, per raons q siguin

  44. Vui donar les gràcies a totes les persones que han sortit a manifertar el seu rebuig.
    Trobo a faltar però encara molta gent. Penso que hi han moltes persones que encara no han sortit al carrer. I que ho faran.

    Els polítics esperen que la gent es cansi. Però no ens cansarem. França també s’alçarà. I vet a saber qué pot passar amb els altres països d’Europa.

    El poder inverteix en crear divisions entre les persones, sobretot per a que no ens arriven a adonar de lo bonica que és la nostra misèria, que existeix a cambi dels pribilegis que el mateix poder s’otorga.

    Volem participar en la vida política. Volem llibertat d’expressió.

    Llibertat d’expressió no és de forma simple dir lliurement el que es vulgui. Vol dir amés que sigui escoltat, raonat i contestat. I s’ha de crear el mecanisme per a fer efectiu un diàleg que permeti participar amb les institucions.

    Molt petons a tothom.

  45. Cualquiera que lea atentamente el manifiesto de democracia real ya vera que esta plagado de mensajes subliminales, que poco tienen que ver con el interés popular, dejo ahí unos cuantos:

    “La democracia parte del pueblo (demos=pueblo; cracia=gobierno) así que el gobierno debe ser del pueblo”

    (un gobierno es elegido por el pueblo, el mero echo de que el pueblo pueda en si mismo ser un gobierno es cuanto menos algo irreal i idiota, en todo caso el pueblo tiene el derecho de votar mediante referéndum un sistema democrático mas eficiente)

    “El ansia y acumulación de poder en unos pocos genera desigualdad, crispación e injusticia, lo cual conduce a la violencia, que rechazamos”

    Es bien sabido i documentado que el pacifismo junto a otras ideologías destructivas fue creado por el gobierno de los EE.UU con el fin de controlar los movimientos violentos, i criminalizando la propia violencia que hasta cierto punto es un comportamiento que innegablemente forma parte del ser humano, por otra parte resulta curioso que un gobierno como el estadounidense pueda algún día dar ejemplo alguno de pacifismo.

    “consumidores infelices”
    “la felicidad de las personas”

    Yo no soy infeliz i en general creo que la mayoría tampoco, como mucho desilusionados o enfadados.

    “pero sin nosotros nada de esto existiría, pues nosotros movemos el mundo”

    Mensaje cortesía de la banca mundial, pues se refieren al movimiento como suyo, i afirman “pues nosotros movemos el mundo”

    “Hemos puesto el dinero por encima del Ser Humano y tenemos que ponerlo a nuestro servicio”

    Se refieren a su servicio no al de los ciudadanos, i ciertamente es vergonzoso que un movimiento como este haga una defensa a tanta ultranza del poder monetario.

    ESTE MOVIMIENTO NO REPRESENTA AL PUEBLO, SINO QUE PARTE DEL PUEBLO SE SIENTE IDENTIFICADO CON EL I NO SIEMPRE EN SU TOTALIDAD, EL ÚNICO OBJETIVO DE ESTE MOVIMIENTO ES DESTRUIR EL ESTADO NACIÓN, EN BENEFICIO DE LOS PODEROS ECONÓMICOS QUE LO PROPICIARON, COMO UNA SEMILLA QUE CRECIO REGADA POR EL DESCONTENTO GENEREAL PRESENTE.

  46. partit polític, ja!!!

    Entenent l’abstencionisme com una manfestació de vot, deixem-nos de mínims i fem un partit polític ara que hi ha representació a tot l’estat. Entenc que no cregam en la política pel que han fet d’aquesta paraula però com deia Joan Fuster: ” si no fas política te la fan”.
    Fem un partit de base amb representació parlamentaria
    -Plena representació: la classe política del nostre partit esdevindrà funcionaria i assalariada del poble
    -Les voluntats i els canvis socials es proposaran en assamblees als barris, discuntint de manera constructiva
    -La classe política cobrarà el sou de funcionari de classe A (el mateix que pugui cobrar un professor de secundària)
    Sobretot, nosaltres tenim el dret a decidir, no deixem que ens marginin i que ens facin ells la política. Estem suficientment formats per portar endavant un país. Sortim de l’europa del capital, creem la europa internacionalista dels pobles.
    Això només és una idea però crec que en aquestos moments podríem esdevindre la primera força política per davant del PP en les properes eleccions. Exercim el nostre dret a decidir el futur d’aquest país.
    Salut i un abraç a tothom.

    • No sé qui ets, però jo mes aviat proposo animar a tothom a votar en BLANC,

      a fer campanya per aquest vot i recordarr a la població q aquest també existeix, pq el què proposes ja existeix, només q amb el temps s’ha corromput, no sé si ho he escrit bé, de corròmpre,

      I, sobretot, FOMENTEM ELS REFERÈNDUMS POPULARS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Recollint contrapropostes a les mesures governamentals!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PER A PRESENTAR-LES COM A ESMENES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      HEM DE FER-LOS ENTENDRE Q ESTAN AL SERV EI DEL POBLE I NO AL CONTRARI

      US ANIMEU TOTS/ES?

  47. Totalment d’acord en les consultes populars.

    Pocs punts consensuats per tots són més fàcils de defensar i asolir que un recull com els d’aquests documents. De fet si jo vulgues minar el moviment des de dins el millor que podria fer és encoratjar a posar mes i mes punts com a minims a demanar, i com més escorats ideologicament millor.

    Proposo que es faci un document curt amb pocs punts relacionats amb reforma electoral, referendums vinculants a peticio popular, divisio real de poders, transparencia i controls dels carrecs electes.
    De fet en alguns paisos ja gaudeixen de tot això, no estariem inventant res ni s’ens podria qualificar de radicals… Això és el que ens pot portar al triomf i aconseguir els mitjans per poder tenir en un futur una societat millor.

  48. I penso que la immensa majoria estarem en contra de voler reinventar la Unió Soviètica.

  49. A banda del fet que les mesures més que d’esquerres o de dretes, han de ser de justícia i de sentit comú, ens oblidem d’una cosa: molts votants de dretes o de centre dreta no ho fan per idees, ho fan per por (que vénen els immigrants!, per exemple), no és per idees, és per fantasmes, i molt altres votants de PSc-PSOE o altres formacions ho fan també per por (que vindrà la dreta!!) o per vot cautiu (treballen en llocs de confiança o que depenen del partit que governa).
    L’autodeterminació i, en concret la independència, no és una qüestió principalment ideològica ni sentimental, és una qüestió de sentit comú. Molts catalans volem amb els nostres impostos rebre més serveis. Altres, com els socialistes catalans van de salvadors de les Espanyes i creuen que, sense la nostra aportació “solidària”, Espanya se’n va a la ruïna i per això no podem ser independents (és clar que amb el sou que cobren, tant se’ls en fot com estem la resta dels catalans). La independència és un desig transversal perquè molts catalans estem farts de ser tractats com una colònia tant per part del govern central com per part de les grans empreses. Estem denunciant injustícies individuals i socials i, en canvi, no podem denunciar injustícies territorials? Per amor a uns sentiments patriòtics espanyols (o per tenir el seu públic votant), alguns continuen amb la cançoneta del “nacionalisme divideix” i altres milongues.
    Necessitem millorar els barris, necessitem la independència nacional, necessitem altres polítics per gestionar-la, i necessitem transformar el món, ecònomica i socialment. Perquè vivim a tots aquests nivells, i tots són importants. I l’ordre de prioritats l’hem de votar, senzillament.

  50. El político Ramon Obiols da toda la razón al M15, vale la pena escuchar sus razonamientos y eso, el M15 es de izquierdas!!!

    http://www.tv3.cat/videos/3590651/Obiols-El-socialisme-ha-de-comprendre-que-estem-en-una-etapa-nova

  51. si es clar, ara tenim el “suport” del que han traït al poble y tant sols son d’esquerres quan no governen.Vergonya!

  52. No todo son derechas e izquierdas:
    http://www.testpolitico.com/
    ¿De verdad nos vamos a restringir a una esquina del cuadrado? La única parte de la que debemos prescindir es de la esquina inferior.

  53. Miri x on miri, els PRINCIPIS són d’ESQUERRA I RADICAL, el dia 26 cap parlar d’aìxò amb els altres grups, la gent que no té ni idea del que es va decidir a l’acampada i va anar a la mani està indignada, però tb enganya x la organitzció interna de M15 a bcn.

  54. hola a todos , he de saludaros y felicitaros por el alarde de fuerza e incomprension hacia los vendedores de plaza cataluña , veo que actuais como el propio gobierno como son pocos , que se jodan , seguireis con la acampada dejando a 4 familias (perjudicadas de vendedores en plaza cataluña) siendo este su unico sustento y ole por ellos llevan 40 dias aguantando el chaparron sin poder trabajar con normalidad y con perdidas , han salido en los medios tv3, tv1, bcntv , europa press , y vosotros sin immutaros ole vuestros huevos que se jodan los vendedores , que clase de democracia decis representar , cuando reventais y avasallais a estos señores ole vuestros huevos si señor demostrando que luchais por una causa digna dejando a estos 4 infelices sin trabajar ole y ole,hemos destrozado la plaza , hemos jodido el huerto utilizamos las fuentes como duchas , y los arboles como los monos como vivienda , la plaza se ha vuelto una zona insegura , maloliente y la gente os va a ver como animales de zooologico con que autoridad ,representacion os habeis auto escojido para representar a los opresores que destrozan la economia de estas familias.
    pero da igual seguireis alli por el echo que quereis que os vean como una salida real , cuando ni siquiera sois capaces de entenderos entre vosotros os dejareis llevar por actitudes superiores de fuerza moral, dejando a familias sin ganarse su sustento ole vuestra solidaridad y vuestra democracia , habeis pensado como compensareis sus perdidas, ( como son multinacionales de la venta de comida de palomas habra que restringirles sus ventas y tambien pasareis una circular para que nadie les compre ) si señor con un par .
    Me gusta ese tipo de democracia social que representais os creeis que la gente va a l plaza por que estais vosotros , os puedo asegurar que van menos gente de la que pàsaba habitualmente , pero es igual cuando no se quiere ver ni escuchar , hablar con vosotros es sinonimo de hablar con paredes decis , que quereis aprender y ni siquiera quereis aprender a no molestar mas , llevan 40 dias señores 40 dias que no trabajan con normalidad que lo de estos señores es turistico, que la gente no tiene necesidad de comprar comida de palomas y hacerse la foto de marras con las palomas, que la vision que da la plaza es patetica gracias a vosotros , que lo unico que se puede fotografiar en la plza es miseria , chabolismo e incomprension , pero no es por parte de estos señores que van para minimizar perdidas y por que no tienen otro trabajo , que seguro que si lo tuvieran no estarian alli
    , a ver si leeis ya que no quereis ver ni escuchais al menos leer leer y daros cuenta del daño que haceis
    a ver si lo captais y os dejais de hacer el gorila que ya esta la cosa jodida para que vayais jodiendo a los demas

  55. Retroenllaç: Consenso de mínimos.- Borrador elaborado por la Comisión Jurídica | Alicante toma la plaza

  56. Raquel, tía. Relájate. Que los intereses de cuatro personas no pueden vetar el derecho de expresión de una ciudad. Se merecen respeto como minoría que son, igual que los monos de los árboles que expresan la lucha por una vivienda digna. ¿Como puedes estar tan segura de que tu o los vendedores de palomas no terminareis viviendo en un árbol? Las palomas ya lo hacen, tanto que las defiendes. Que desalojen la ciudad de palomas y guiris, por favor. Que sucumban los paseos vanales y las fotos ridículas bajo la fuerza de un deseo de retomar la tierra y construir todos juntos nuestro sustento y nuestra salud al margen de los intereses económicos de cuatro gatos (políticos o vendedores de palomas, me da igual). Si querían comer tenían la cocina y si querían dormir tenían muchas carpas. Si no querían luchar por un mundo mejor porque solo les importa ellos mismos de forma individualista, que se fueran de vacaciones, como hizo una de ellas. Extremar nuestras posiciones no nos ayuda a estar juntos, ¿verdad?. Cuanto más te posiciones en no comprender los defectos y dificultades del movimiento menos se posicionarán quienes te escuchen en respetar lo que reivindicas. Lo que está claro es que te has dejado comer la olla por los medios de comunicación y por el vendedor mala onda. La plaza es de las putas palomas siempre. Que generoso por tu parte no compartirla ni dos meses por una buena causa. Por cierto: en esta pagina no se habla de palomas sino de mínimos para una vida digna.

    Cuando la subcomision de minimos presentó a las otras subcomisiones de contenidos sus cuatro puntos, estas subcomisiones no los aprobaron y se decidió que cada una trabajaría en un sector del documento, por lo que resultó un documento mayor y más detallado.

    Me gustaría que se publiquen los mínimos que no fueron aprobados por la plenaria de continguts para que todos podamos ver cómo mejorarlos y buscar de nuevo unos mínimos. De todas formas en Madrid si formularon unos mínimos, motivo de las primeras discusiones en la primera asamblea de contenidos “¿nos valen esos mínimos o hacemos otros?”. Lo que parecía trabajo de dos horas se convirtió en un infierno de dos meses. Pero estamos a tiempo de volver sobre ello y que las personas de derechas vayan también a las asambleas para crear los mínimos y que sean representativos de todos.

    Digo. Gracias a todis porque juntis y con autocritica y accion llegaremis.

  57. De todas formas que aquí escribamos quince personas en contra de las medidas de urgencia no es tampoco representativo. Se podrían votar todas las medidas, de una en una, en una macro asamblea general, para mejorar el documento, que aunque fue aprobado en la asamblea general en bloque delante de miles de personas, quizas tiene puntos que sobran o pueden mejorarse. Ya se dice arriba que es un documento de reflexión y trabajo.

  58. Nos hacen creer que, una vez solucionado el tema de representación de partidos todos nuestros problemas se acabarán, porque sus políticos llevarán la paz y el bienestar a nuestros corazones y que, temas como que la gente no tenga trabajo, ni pensiones dignas, ni vivienda ni acceso a recursos son temas secundarios que no tienen la importancia necesaria como para que se conviertan en reivindicaciones mínimas de la sociedad. Nos invaden con leyes, estadísticas, proporciones y un discurso aprendido al estilo mantra y se van frotando las manos pensando que en las elecciones generales darán un golpe de mano impensable para ell@s hace unas semanas, cuando eran conscientes de que la sociedad no les hace ni caso.

Deixa un comentari