Informació Legal

nou comunicat de la comissió jurídica. (5 de Juny)

La comissió jurídica  (juridica.acampadabcn@gmail.com) està formada per un seguit de persones voluntàries entre les que es compta amb nombrosos/es advocats/es. Aquesta, ha exigit un cert temps per coordinar-se i sincronitzar-se amb els temps i les dinàmiques de la plaça.

Els esdeveniments del dia 27 de maig de 2011 han suposat una vulneració massiva dels drets de molta gent. La comissió jurídica, ha designat un grup d’experts/es en matèria penal, per a que s’encarreguin de recollir i sistematitzar l’allau d’informació i de denúncies que ja s’han formulat, i a requeriment de la assemblea de la acampada, està estudiant les possibles accions jurídiques que poden posar-se en marxa, així com la seva viabilitat. La determinació final d’aquesta viabilitat, no es podrà fer fins que no es compti amb tota la informació i fins que no es pugui avaluar la infraestructura que exigeix una acció judicial col·lectiva, que suposa una tasca de llarga durada. Amb independència de les eventuals accions jurídiques que es puguin articular, també s’ha valorat com a útil la elaboració d’informes jurídics de vulneracions de drets. Aquests informes, a petició de la assemblea, es poden enviar a institucions de drets humans i/o de denuncia de la tortura, i/o a d’altres institucions oficials en les que es poden presentar  queixes.

En tot cas, tenim un marge de temps ampli, de 6 mesos, dins dels quals les infraccions no prescriuen i per tant no es perd la oportunitat d’actuar. Mentrestant, si alguna persona, pren la iniciativa de denunciar pel seu compte, podrà comptar, un cop enllestit, amb el recull de material probatori que la comissió jurídica està elaborant. Per saber la evolució del vostre procediment, podeu dirigir-vos a la oficina d’atenció al/a la ciutadà/na de la Ciutat de la Justícia de Barcelona (Gran Via 111 Bcn) per preguntar si el procés està en marxa i en cas afirmatiu, us informaran de quin Jutjat ho porta i quina és la referència del procés. Us aconsellem però, de que no aneu personalment al Jutjat a preguntar, perquè això pot suposar accelerar els tràmits de notificació i que us comuniquin resolucions desfavorables, sense que estigueu a punt o suficientment informats/des per prendre decisions de què fer, si recórrer i com fer-ho.

Per altra banda, a aquelles persones que ja heu presentat una denúncia, us demanem que ens envieu la documentació escanejada (denuncia, “partes” mèdics, resolucions judicials) i que ens aneu informant de la evolució del vostre procés. Tota la documentació rebuda serà degudament conservada pels/per les advocats/des, sense que sigui destinada a cal altre ús que no sigui el de incloure-la en les accions jurídiques i els informes que finalment s’elaborin. En tot cas, és us demanem que quan envieu la documentació per correu electrònic o presencialment a la plaça, inclogui la frase que indiqui que “autoritzo als advocats/des de la comissió jurídica de la acampada per a utilitzar les meves dades, per a incorporar-les a accions i informes jurídics”.

També heu de saber, que en el cas de que ja hagueu denunciat, podeu tenir la oportunitat de sumar-vos a les eventuals accions jurídiques que es decideixin realitzar.

Actualment i com a prioritat, junt amb la col·laboració de la comissió audiovisual i la comissió comunicació, s’està treballant en la creació d’una plantilla per emplenar, que es linkarà al web de la acampada, com a eina de recopilació i sistematització de la informació de les vulneracions que s’han donat i dels processos judicials individuals encetats. Resulta fonamental que la gent utilitzi aquest mecanisme, per a fer viable la tasca dels/de les advocats/des, sinó, plantejar-se una actuació jurídica conjunta és d’impossible acompliment.

En propers correus (o trucades, en la mesura del possible, per qui no tingui correu), us anirem informant de la evolució de la nostra tasca, que esperem que sigui el màxim d’efectiva possible.

10 responses to “Informació Legal

  1. Retroenllaç: Informatiu | acampadabcn

  2. molt bona feina !

  3. felicitats! sou uns cracks! força i continueu així, AVANTI!!!

  4. Desde Sevilla os mando mucho Animo, así como mostrar agradecimiento a las instituciones que van formular las denuncias contra quienes se pemitieron de forma unilateral atentar contra acampadabcn. ¡¡ SALUD COMPAÑEROS !!.

  5. estais haciendo un trabajo tremendo. es uno de los valores positivos de todo esto y lo que me ha contagiado, la unión hace la fuerza. gracias por vuestro esfuerzo.

  6. Felicitats, es necessiten més advocades/ts dignes com vosaltres. La tasca jurídica amb la llei a la mà, i no amb la trampa, com usen alguns dels vostres companys/es per a satisfer les seves necessitats egoistes i personals. La veritat només és una, això deien. NOVAMENT, GRÀCIES I ÀNIS!

  7. M’ha arribat un email que el company que estava ferit va morir ahir 6 de juny. Podeu contrastar aquest informació, us ha arribat alguna informació de font fiable? Moltes gràcies. Salut i solidaritat
    Ruben

    • No es veritat. Ha estat desmentit en repetides ocasions a través del Facebook i el Twitter oficials de l’acampadabcn.

  8. Torna a aparèixer el mail afirmant que el noi ferit va morir ahir, si és mentida, d’on ve aquesta informació??? Potser caldria desmentir-ho a la pàgina web perquè finalment acabés de circular per la red.
    Moltes Gràcies i endavaaant!

Deixa un comentari