Arriba suport de totes bandes: manifest sobre la dignitat dels indignats

Roda de premsa realitzada el 18 de juny per presentar el manifest contra la criminalització dels indignats, firmat per més de mig miler de professors universitaris, artistes, escriptors, periodistes, activistes i professionals. Entre ells, cantants com Lluís Llach, Paco Ibáñez o Xavier Sarrià (Obrint Pas), periodistes com Xavier Muntanyà, David Fernández, Manu Simarro o Joana Grezner, professors com Mirem Etxezarreta, Jordi Borja, Xavier Domènech, Josep Fontana, Susana Narotzki, Joan Subirats o Vicenç Navarro, escriptors a actors com Enric Cassasses i Carme Sansa i un llarg etcètera més…

21 responses to “Arriba suport de totes bandes: manifest sobre la dignitat dels indignats

  1. Gracies pel video i el manifest. Aquesta vegada m’hi sento més representat i si puc m´hi adhereixo. Em fa molta gracia el tractament que fa l’indignat de l’esquerra dels 200 exaltats que inevitablement han de formar part de qualsevol moviment perque hi ha de tot a la vinya del senyor, i que com més siguem els que podem controlar les nostres emocions menys possibilitats tenen aquestes persones d’ expressar la seva ira o frustració. Parla de 10000 el nombre que pot eclipsar-los. No sabia encara que l’endemà en seriem 100000. Que content deu estar….

  2. Desde la sección sindical de la CGt en FGC os damos ánimos. Estamos con vosotros porque somos como vosotros, unos indignados. “llos sin que han atravesado la línea roja hace mucho tiempo”.
    Por una sociedad más justa, democrática y libre
    ¡viva el movimiento 15-M!
    Saludos
    http://www.cgtfgc.com/p/el-movimiento-15-m-continua-avanzando.html

  3. En aquest moment ja són més de mig miler les firmes. A les més de 250 adhesions inicials, amb noms com els de Paco Ibáñez, Carme Sansa, Xavier Muntanyà, Mirem Etxezarreta, Jordi Borja, David Fernández, Xavier Domènech, Josep Fontana, Paco Fernández Buey, Susana Narotzki, Joan Subirats o Vicenç Navarro, ara s’hi afegeixen Lluís Llach o Xavier Sarrià (Obrint Pas) del món de la música, el poeta Enric Cassasses o Rosa Cañadell del món de l’educació, Carlos Jiménez Villarejo o Merche García Arán del món del dret o Josep Dalmau rector de Gallifa. Noms que completen una llarga llista gairebé 200 professors universitaris de diverses especialitats, més d’una trentena d’escriptors, més d’una trentena de representants del teixit associatiu i multitud de professionals de la comunicació, l’ensenyament, el món cultural, el dret i la medicina, entre d’altres.

  4. Clar que si!!
    Clar que si!!
    Molt bona iniciativa

  5. la union hace la fuerza

    Bien, un buen vídeo que hay que difundir.

  6. UNA SUGERENCIA: POR QUE NO APROVECHAR EL APOYO DE LAS PERSONAS CONOCIDAS (POR AQUELLO DE LA RELEVANCIA Y EL IMPACTO MEDIATICO…) Y HABLAR CON ELL@S PARA VER LA POSIBILIDAD DE CONCRETAR TAREAS Y CREAR UNA ESPECIE DE COMITE ETICO SOCIAL PARA EXIGIR RESPONSABILIDADES CONCRETAS ( PERSONAS CON NOMBRES, ORGANISMOS, BANCOS ETC..) A LOS CAUSANTES DE LA CRISIS QUE SUFRIMOS EL PUEBLO?
    AMUNT 15-M ¡¡¡¡¡
    TODA LA SALUD ¡¡¡¡¡¡

  7. ADELANTE CON EL MOVIMIENTO 15-M!!!
    ADELANTE! ELLOS TIENEN MIEDO, MIEDO A LA LIBERTAD!
    HIPOCRITAS! LA DEMOCRACIA LA COSIGUIO EL PUEBLO!
    AHORA ELLOS DICEN SER LOS DEMOCRATICOS Y NOSOTROS LOS ANTISISTEMA.
    NO NECESITAMOS TOMAR EL PARLAMENTO, PORQUE EL PARLAMENTO ES NUESTRO, DEL PUEBLO, SE LES HA OLVIDADO!
    SALUDOS, Y TODO MI APOYO!

  8. l’entrevista molt aclaridora, la difonc a tort ia dret

    quan un policia (de qualsevol dels tants cossos) es salta la llei i delinqueix, a cap polític se li acut de posar en el mateix sac a tots els integrants de les forces d’ordre. i si en un moviment altament pacífic s’hi barreja un violent, només una ment interessada intentarà posar en el mateix sac a tot el moviment.

  9. Aquesta defensa del Jordi Borja de’n Jordi Pujol , m’ha fet situar-me bastant en contra de tot el discurs.

    Personalment si la querella contra Puig es queda només amb una qüestió d’actitud crec que no anirem enlloc. En Puig és un tipus ficat a dit pel Pujol. Que els mossos es dediquen a pegar, … això ho sabem de fa anys? tots aquests anys en els que els mossos ens han atonyinat a uns pocs que clamavem veus en el desert, no passava res? no s’ha creuat cap línia vermella, simplement es clarifica, i lo interessant del Puig és estirar la corda i poder arribar a Adigsa, al forat del Carmel, … a tot el que ha fet CiU durant 30 anys i que ha estat la feina de formigueta que ha propiciat el que tenim avui. Els esclats d’heroi fracassat de Mas o Puig no m’importen, el que és important és el que hi ha darrera.

  10. Retroenllaç: New post Arriben suport de totes bandes: manifest sobre la dignitat dels indignats | Plataforma per la Justícia Social a Olesa de Montserrat

  11. Retroenllaç: New post Arriben suport de totes bandes: manifest sobre la dignitat dels indignats | Plataforma per la Justícia Social a Olesa de Montserrat

  12. La nostra força com a poble, la SOLIDARITAT.
    En aquest món global, TOTS som solidaris i aquesta és la nova ideologia.
    Sense ideologia no hi ha criteris, corrents o pensaments unificadors.
    Neix un nou Art com a expressió d’aquest missatge.
    artstvc.wordpress.com
    xavier SiS
    artista

  13. Ojalá veiés aquesta claredat i tarenna on l’hauria de veure..

  14. És un moviment absolutament necessari. Com ho és que perduri i es faci fort. I que sempre sigui el granet al cul dels poderosos. L’actual farça democràtica està formada, potser amb algunes excepcions, per una casta de servents dels poderosos que són utilitzats com escuts contra el poble. Les engrunes que aconsegueixen encara són de foie, però han perdut tota dignitat com éssers humans. I van a pitjor. Sou necessaris… La misèria treurà al carrer altres moviments que aniran amb mala llet… però a vosaltres us necessitem com sou.

    Jaume Casas
    Sinera, la catarsi necessària.

  15. Es importantísimo que los intelectuales comiencen a manifestar su indignación. Nos acusan de perroflautas, utilizando los prejuicios de la gente que todavía no se ha levantado del sofá. Es hora de tomar los mass media y llenar la tele y la radio de conferencias de este tipo.

  16. Genial cada vez tenemos más fuerza gracias también al apoyo de todos las personas que tiene un peso en la cultura y el arte y por supuesto quienes han pasado la linea roja hace tiempo son ellos los politicos, bancos y financieros.

  17. Si no dejamos de lado las propuestas escoradas claramente a la izquierda este movimiento no ira a ninguna parte. Centrémonos en las demandas de regeneración democrática, control de los cargos públicos y mejora de la participación ciudadana. Si el movimiento es percibido como de izquierdas no tendrá el apoyo de una parte importantísima de la población.

  18. Vivim una situació molt greu i escandalosa.

    Les declaracions del conseller Felip Puig: de que no pensa subjectar-se a la Llei, de que a Barcelona s´està vivint una gerrilla urbana. Així com els fets de la supressió del codi ètic dels mossos d´esquadra, i la supressió dels testimonis visuals a les sales de detenció. També la supressió de les identificacions dels membres de la policia. Igualment la compra de nou material repressiu per als mossos d´esquadra. I no menys la exaltació i premi al cap de la carrega a la Plaça de Catalunya. Així com la manifesta i mai acceptada brutalitat, visible en qualsevol video, de la operació de desallotjament per part dels mossos a la Plaça de Catalunya.

    Demostren tan per part del conseller Felip Puig, mai retractat per el govern del president Mas, com del mateix propi govern de CiU que s´està molt a prop de perdre el sentit democràtic que es la guia de les nostres constitucions i lleis.

    Que el govern de CiU està manipulant una atmosfera de terror on es podrà moure amb plena llibertat per destruir el estat de benestar (sanitat pública, educació pública), i destinar els diners públics –de tots els nostres impostos- a remeiar les estafes de la banca i dels especuladors sense escrúpols. I no solsament amb la destrucció de la Sanitat i de l´Educació pública, també posant a la venta les propietat públiques -pagades amb els nostres diners- necessaris per el equilibri i la independència social, en les mans privades, sense control i subjectes a qualsevol arbitrarietat.

    Una situació de terror on els estafadors i lladres tindran total impunitat per que la llei serà silenciada. Com ja ho va dir el president Mas respecte al assumpte Palau. I on el conseller Boi Ruiz disposarà de la vida i la mort dels súbdits catalans deixats a les mans de la medicina privada sense cap control d´integritat ni garantia. On els diners determinaran qui pot sanar i qui no pot sanar, qui serà guarit i qui es deixarà morir.

    Una situació de terror, on les paraules del president Mas/ CiU de que Catalunya està a la vora del abisme i que la ruïna de Catalunya es imminent, seran cregudes per la submissió col.lectiva i la ignorància fomentada per aquesta dreta populista i mentidera. Quan ja sabem que son els membres d´aquesta dreta populista i mentidera els que han treballat la ruïna de Catalunya i les greus diferencies socials.

    Hi han documentals i gent honesta i honorable que ens diu la veritat: Com els bancs han enganyat a la gent insistint amb força i mentida per que agafessin crèdits, saben que no el podrien tornar i que els bens objecte del crèdit no tenien el valor que els bancs deien. Això es frau, això es estafa: son els banquers fraudulents qui deurien ser jutjats. Son estafadors politics i lladres banquers qui deurien pagar aquesta crisi criminal feta per ells i la seva rapinya. No la gent comú que ha estat forçada, enlluernada i enganyada.

    Una democràcia sense llei, una democràcia sense justícia es qualsevol cosa menys democràcia. Per mes poderosos que siguin els culpables, no son innocents. Per més poderosos que siguin els estafadors han de subjectar-se a la llei i a la justícia, d´altre manera la paraula democràcia es una paraula buida. I nosaltres serem tractats com bestiar, com ramat silenciós cap al botxí, com subjectes súbdits, no com ciutadans com tenim el dret i la nostre pròpia obligació de defensar-ho.

  19. “Ordinary man”. Christy Moore.

    He trobat aquesta cançó. La frase “A generation cast aside” (una generació perduda) posa els pels de punta.
    Espero que us agradi.

    I’m an ordinary man, nothin’ special nothin’ grand,
    I’ve had to work for everything I own,
    Well I never asked for a lot, I was happy with what I got,
    Enough to keep my family and my home,
    Now they say that times are hard & they’ve handed me my cards,
    They say there’s not the work to go around,
    When the whistle blows the gates will finally close,
    Tonight they’re going to shut this factory down,
    Then they’ll tear it down.

    I never missed a day nor went on strike for better pay,
    For 20 years I served them best I could,
    With a handshake and a cheque it seems so easy to forget,
    Loyalty through the bad times and the good,
    The owner says he’s sad to see that things have got so bad,
    But the Captains of industry won’t let him loose,
    He still drives a car and smokes a cigar,
    And still he takes his family on a cruise,
    He’ll never lose.

    Now it seems to me to be such a cruel irony,
    He’s richer now ever he was before,
    Now my cheque is all spent and I can’t afford the rent,
    There’s one law for the rich, one for the poor,
    Every day I’ve tried to salvage some of my pride,
    To find some work so’s I might pay my way,
    But everywhere I go, the answer is always no,
    There’s no work for anyone here today,
    No work today.

    And so condemned I stand, just an ordinary man,
    Like thousands beside me in the queue,
    I watch my darlin’ wife tryin’ to make the best of life,
    God knows what the kids are goin’ to do,
    Now that we are faced with this human waste,
    A generation cast aside,
    For as long as I live, I never will forgive,
    You’ve stripped me of my dignity & pride,
    You’ve stripped me bare.

  20. Sabiau que Suissa no forma part de la UE perque es va negar a acceptar la renuncia a consultes populars o referendums vinculants quan la casta politica pren decissions a esquenes de la població? Per més informació: http://liberacionahora.wordpress.com/2011/06/29/consulta-popular-vinculante-si-practicada-asiduamente-en-suiza-neutraliza-decisiones-gubernamentales-tomadas-de-espaldas-al-pueblo/

  21. REY Arturo II(segundon de Pujolet) Mas (de lo mismo)

    Culló, cuanta cultura als comentaris tu… sou uns craks! Ja ni m’atreveixo a escriure… des de l’últim cop ha canviat molt la cosa eh?! Com perquè ens acusin de perroflautas ara…. mi fa sol la si do reeee… guau guau … jajaja que es fotin a la TV ( i premsa escrita i RADIO també…) -vosotros si teneis que iros a vuestro pueblo eh xavales?- ja no serveix la conyeta del hippi per enmascarar la veritat! SALUT!

Deixa un comentari