Activitats contra el tancament d’urgències de l’Esperança i l’ERO al Parc Salut Mar

Per més informació, Segueix llegint. 

[Xerrada contra les retallades a la sanitat]

Dijous 28, 19h. A les portes de l’Hospital de l’Esperança, c/ St Josep de la Muntanya 12.

Es tallarà la trav. de Dalt i es farà la xerrada allà mateix. Es confirmaran en breus els ponents.

[Acampada davant l’Hospital]
Dijous 28, 21h. Durant tota la nit.

Després de la xerrada ens quedarem a dormir tota la nit a les portes de l’Hospital.

[Afluència massiva a urgències]
Dilluns 1 d’agost, a partir de les 19h.

Aquest dia posa’t malalt/a! Desbordem urgències de visites perquè a les 21:30 es vegin obligats a reobrir urgències de nit o fer-nos fora.

[Comissió d’accions]
Dimecres 27, 19h. Pl de la Vila.

S’acabaran d’organitzar les accions previstes. Després s’anirà a encartellar per fer difusió.

A la mateixa comissió d’accions es convoca a tothom que vulgui treballar les accions, materials de difusió que es vulguin fer per les festes de Gràcia.

[Concentració contra l’ERO del Parc Salut Mar]
Divendres 29, 12h. Departament de Treball, c/ sepúlveda 148, <M> Urgell.

Aquest divendres es farà l’última reunió entre empresa i sindicats sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació del Parc Salut Mar (194 acomiadaments), que afecta l’Hospital del Mar, Centre Fòrum, Centre Peracamps i l’Hospital de l’Esperança.

Aquesta setmana hi ha hagut una vaga parcial en contra de l’ERO i és important ja que d’aprovar-se seria el primer ERO a la sanitat pública.

Aquesta concentració està convocada conjuntament amb els veïns i veïnes de la Barceloneta i les treballadores del Mar.

—————————————————————————————————-

Un ERO a la sanitat pública?
La salut no és negociable.

Salven els bancs amb diners públics, baixen els impostos als més rics… i després retallen la sanitat pública. Això és una estafa. Diem prou: La sanitat no es toca!

Aturem el primer ERO a la sanitat pública:
Concentració divendres 29 de juliol a les 12h a la Conselleria de Treball (C/Sepúlveda 148-150)

El proper dilluns 1 d’agost del 2011 està previst aprovar el primer ERO a la Sanitat Pública: és l’Exedient de Regulació d’Ocupació del Parc Salut Mar, que inclou l’Hospital del Mar, l’Hospital de l’Esperança i el Centre Fòrum. Un ERO a la Sanitat Pública establiria un precedent que no podem permetre.

Aquest divendres 29 de juliol a les 12h del migdia a la Conselleria de Treball hi ha l’última reunió de negociació del comitè d’empresa amb la patronal abans de l’aprovació de l’ERO. Pot ser l’última oportunitat que tinguem d’aturar més de 200 acomiadaments, la precarització dràstica del conveni i el tancament de llits, quiròfans i urgències, retallades que de totes totes empitjoren el servei i que representen un atac al dret a una sanitat pública i de qualitat.

L’ERO preveu acomiadar definitivament 194 treballadors fixes i interins (24% de metges, 50% d’infermeria i 26% de personal no assistencial). A més, també perden la seva feina tots els professionals amb contractes de suplència o eventuals (hi ha persones que porten anys treballant amb contractes “eventuals”).
Per altra banda, en una estratègia xantatgista prevista d’entrada, la gerència ofereix la precarització dràstica del conveni (pitjors condicions laborals per a tots els treballadors) com a alternativa als acomiadaments, sense cap garantia que aquests no s’acabin efectuant de totes maneres.

A més, els treballadors i treballadores amb prou feines han estat informats de les negociacions entre el comitè d’empresa i la patronal (Direcció del Consorci Mar Parc de Salut). A l’Hopital del Mar la informació que els treballadors pengen és arrencada sistemàticament, i en general hi ha pressions perquè s’abandonin les mobilitzacions, gràcies a les quals s’ha aconseguit que no es tanquin les urgències de dia a l’hospital de l’Esperança.

A l’Hospital de l’Esperança, l’ERO implica:
– tancament de les urgències (gràcies a les mobilitzacions s’ha aconseguit que no es tanquin les urgències de dia, però volen tancar les de nit)
– tancament de 30 llits de llarga estada i 20 llits de convalescència
– reorganització interna dels quiròfans: 140 IQ menys
– eliminació d’IQ: COT i oftalmologia

A l’Hospital del Mar l’ERO implica;
– tancament de 80 llits durant els mesos d’estiu (UH30 i UH70)
– tancament permanen de més de 10 llits (UH10)
– tancament de quiròfans a les tardes: menys operacions i més llistes d’espera

Al Centre Fòrum l’ERO implica:
– tancament de 20+12 llits de llarga estada
– tancament de les urgències de psiquiatria Fòrum

Ara mateix, els usuaris i usuàries ja estan notant les retallades en material següents:
– no es dóna aigua amb els àpats (te l’has de comprar si en vols)
– no es donen berenars (només als diabètics)
– en cas d’una hipoglicèmia, costa trobar sucs o iogurts a la nevera
– material de pèssima qualitat (bolquers, empapadors…)
– reducció de material, de fàrmacs i d’instrumental
– ja no es canvien cada dia els llençols

Les retallades i els EROS a la sanitat pública perjudiquen greument la qualitat de vida de tothom, i només beneficien a aquells que volen fer de la salut un negoci a costa dels diners públics. Tot això, a més de ser injust i indignant, no és inevitable. Juntes podem aturar-ho. Tots i totes som usuaris!

El divendres 29 deixarem ben clar a la gerència del Consorci Mar Parc de Salut, al comitè d’empresa i al govern retallador que la salut no és negociable!

Cap ERO a la Sanitat Pública!
Cap retallada al conveni!
Cap malalt sense llit!
Cap treballador al carrer!

12 responses to “Activitats contra el tancament d’urgències de l’Esperança i l’ERO al Parc Salut Mar

 1. Una gran alegria, doncs, si no tanca.!!

 2. usuària de l'Esperança

  A partir de l’1 d’agost volen tancar el servei d’urgències de nit. Juntes podrem aturar-ho! L’Esperança és del barri. Cap retallada a la sanitat!

 3. Retroenllaç: Activitats contra el tancament d’urgencies de l’Esperança i l’ERO al Parc Salut Mar. BCN « Kaleidoscópico. Sólo lo que me interesa, todo.

 4. Hola Compañeras y compañeros!
  Tal vez esto que escribo no tenga que ver directamente con los recortes de la Sanidad en Catalunya, pero es una de las causas de toda esta crisis, sumada a la gran corrupción instalada entre los políticos de CIU.

  La idea de la Moneda Unica Europea(euro)es un proyecto de la derecha europea(pp europeo).Los estados con estructuras economicas mas
  debiles(España,Portugal,Gracia,Irlanda,etc)quedan atados a los designios de Alemania y Francia y a la politica del Banco Central Europeo que los obliga a realizar ajustes que tienen un tremendo coste social, en vez de intentar salir de la recesion por medio de estímulos fiscales y/o económicos, como hicieron la mayoría de los gobiernos de otros paises en el 2009 y los obligan a hacer lo contrario.
  Los brutales ajustes económicos después de 10 años de Unidad Monetaria demuestran sobradamente que la política económica europea está dirigida por fundamentalistas de derechas a los que no interesa el bienestar de los ciudadanos de los países más débiles.
  Salirse de la moneda unica(€)no significa dejar la Union Europea, que al contrario de la Unidad Monetaria, sí tiene objetivos y fundamentos progresistas.De hecho Reino Unido, Dinamarca y Suecia no estan asociadas a la moneda común, y sí en cambio son miembros de pleno derecho de la Union Europea.Son nuestros dirigentes políticos que generan como amenaza esta falacia de que salir de la moneda unica significaría alejarse de la Union Europea.NADA MAS ALEJADO DE LA REALIDAD.
  Solo salir de la Unidad Monetaria devolvería a España la posibilidad de implementar políticas económicas coherentes que le permitan salir del actual estado de crisis sin hipotecar el futuro de sus ciudadanos durante décadas!

 5. DÓNDE ESTÁ LA COMISIÓN JURÍDICA DE BARCELONA??
  SE NECESITA ASISTENCIA JURÍDICA Y PROPONER UNA RESPUESTA POR LA VÍA LEGAL ANTE LAS ARREMETIDAS BRUTALES DE LA POLICIA. ESTO NO PUEDE SEGUIR ASÍ, ESTO PARECE REPRESIÓN FRANQUISTA.

 6. Retroenllaç: ¡Toma tu CAP! « la pulga y la locomotora

 7. Entre otras cosas también me indigna de que se hagan recortes sociales tan importantes como son la sanidad, la cultura, etc. y que el govierno de turno siga subvencionando las corridas de toros con él dinero público, y que también con dinero público se televisen las corridas de toros en televisón española. ¡Qué vergüenza!
  No quiero que con mi dinero se subvencione este espectáculo ni contribuir a la degradación de unos cerebros que necesitan torturar animales para divertirse. Por favor ¡tenerlo en cuenta!

 8. Retroenllaç: assemblea de corbera

 9. Retroenllaç: A road made by walking | Red Pepper

 10. Hay que terminar con la globalización. Es nuestra ruina, Sólo le conviene a las grandes corporaciones económicas. Ellos quieren lograr con el tiempo, un pensamiento único para manipularnos todavía mejor, igual que ocurre con las ovejas, que se agrupan en un rebaño para controlarlas mejor, pues si están dispersas, se hace muy difícil.

 11. Retroenllaç: A road made by walking: Oscar Reyes reports from Spain on an ‘indignant’ movement that continues to spread and diversify « William Bowles.info

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s