Informació sobre l’acció protesta “improvisada” del dimarts 19 juliol

“Els que ens governen no podran romandre eternament a l’ombra.”

Acció sorpresa de protesta i enganxada de cartells organitzada per la Comissió 20-21J, la tarda del dimarts 19 de juliol, visitant representants dels centres del poder econòmic i social: Fitch Ratings, l’oficina del Parlament Europeu, tall del trànsit a passeig de Gràcia, entrada-protesta a El Corte Inglés, i finalitzant a Telefònica amb la penjada d’una pancarta a la façana de l’edifici.

ENLLAÇ a text llegit a Fitch RatingsENLLAÇ a fotografies de l’acció

Clica “Continue reading” per llegir el manifest de l’acció.

Els que ens governen no podran romandre eternament a l’ombra.

Demà 20 de Juliol la gran estafa d´aquesta crisi tornarà a creuar totes les línees vermelles de la política social. Demà al Parlament s´escenficarà un altre cop la farsa democràtica que situant-se al centre de l´opinió pública pretèn copsar el debat de com afrontar la situació d´emergència que ells mateixos han generat.

Aquesta OpRetallades és una acció de senyalització dels veritables governants de la nostra classe política: Els mercats, els bancs, els brokers i avui més que mai les agències de qualificació del deute.

Les agències de qualificació de riscos (o Rating) són les primeres còmplices d’unes mesures socio-econòmiques que destrueixen els serveis socials universals i públics sota la falsa excusa que aquesta és la sortida a la crisi. La seva qualificació determina directament la falsa relació entre deutor i creditor, forçant les polítiques d’austeritat. El mercat d’aquestes agències està controlat en un 90% per 3 empreses d’EEUU, entre les quals hi figura Fitch Ratings.

Estem aquí perquè els quedi ben clar que ja poden anar qualificant el deute de l’Estat com els doni la gana, que nosaltres ho tenim ben clar: no pagarem la seva crisi, haureu de retornar tot els diners que ens esteu robant.

Nosaltres no som responsables d’aquesta crisi i no estem disposades a pagar-ne el seu cost i, menys encara, quan aquells que l’han ocasionada són els principals  beneficiaris d’aquestes retallades.

Des de l’esclat de la crisi grega, la Unió Europea s’ha convertit en un fantasma polític i la seva maquinària neoliberal (amb la canciller alemanya, Angela Merkel, al capdavant) ha imposat el model a tota Europa: retallades sobre el pressupost de polítiques socials i congelació dels salaris. Aquesta austeritat agreuja la crisi ja que cronifica la precarietat en el dia a dia de milions de persones, encamina l’economia europea cap a la deflació i ens capfica en un cercle viciós de recessió i atur.

Nosaltres el poble ens aixequem contra tot aquest ordre de misèria i no deixarem que tanqueu hospitals i despatxeu a personal sanitari. Ells ens curen, vosaltres ens enganyeu!

Amb el #15m el poble s’ha alçat! Mai res no tornarà a ser igual!

Demà tots i totes a la Manifestació ATUREM LES RETALLADES. Juntes ho podem tot!

3 responses to “Informació sobre l’acció protesta “improvisada” del dimarts 19 juliol

  1. Retroenllaç: Informatiu | acampadabcn

  2. Retroenllaç: Banca, violencia y la vida interior hoy « la pulga y la locomotora

  3. Molt interessant el vostre posicionament envers les agències de qualificació. Efectivament, tenen un poder massa gran i les seves decisions tenen fortes implicacions polítiques.
    Des del nostre blog, estem fent un repàs a la història i característiques de les diferents agències de rating. Hem començat per Standard & Poor’s. Si us interessa, ho podeu trobar a http://www.pepegins.com .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s