Trobada d’assemblees de barri de Barcelona

Pel proper diumenge 26 de Juny a les 17.00H, està convocada a Plaça Catalunya, una trobada de les 23 Assemblees de Barri de la nostra ciutat. Després de la mobilització del 19 de Juny, hem de fer un pas més endavant. Entre totes hem conquerit les places i és entre totes que hem de marcar el camí a seguir.

L’objectiu de la Trobada Plenària és poder debatre i reflexionar juntes, per enriquir i enllaçar els debats que estan emergent als diferents barris i també, establir com ens interrelacionarem en el futur i com gestionarem la feina feta fins ara -des de les diferents Assemblees i AcampadaBCN- i la que hem de seguir fent.
Fins ara, l’acampada de plaça Catalunya ha estat un espai de confluència, es per aixó que arrel de la proposta de (re)pensar l’espai Plaça Catalunya com a Àgora, ens han sorgit diferents dubtes sobre com fer-ho, que volem compartir amb totes les Assemblees de Barris per tal d’anar-los discutint plegades.
A les 15h, hi haurà una trobada oberta prèvia per definir l’Ordre del Dia i repartir les tasques de moderació.
Aquí es pot descarregar una proposta d’ordre del dia.

10 responses to “Trobada d’assemblees de barri de Barcelona

 1. Retroenllaç: Trobada d’assemblees de barri de Barcelona | acampadabcn

 2. La trobada general és a les 17h, oi? Estaria bé recordar-ho, docs amb el comentari de que a les 15h hi ha la trobada prèvia pot donar peu a confusions.

  Ens veiem el diumenge!

 3. Propostes per a la trobada d’assemblees de barri
  del diumenge 26 a les 17h a Pça Catalunya de Barcelona

  Després d’aquest mes i mig tan intens, proposo dedicar especialment l’estiu a activitats de formació i reflexió estratègica inter-assemblees de Catalunya, per poder recomençar el curs amb més força i claredat:

  1. Calendari comú d’assemblees i d’activitats dels moviments socials sobre formació i reflexió estratègica pel conjunt de la ciutadania indignada interessada en conèixer més i millor, les propostes alternatives d’organització social que estan sorgint i que s’han elaborant en els darrers anys per diferents moviments socials.

  2. Tres preguntes comunes a les assemblees del 15M:
  a. Com millorar els procediments participatius en cada assemblees i entre assemblees?

  b. Quins són els punts de diagnosi, d’objectius i de propostes que poden ser comuns?

  c. Quines són les estratègies possibles del 15M pels propers mesos?

  3. Organitzar un inter-camp d’estiu entre assemblees, comissions i organitzacions i moviments socials per aplegar les respostes a aquestes 3 preguntes i facilitar un guió comú i plural per a les assemblees de la tardor.

  Algunes possibilitats per facilitar aquestes prospotes són, per exemple:

  1. La Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat ofereix el seu programa sobre “Alternatives”, del 14 al 20 de juliol. http://universitatdelapau.org/pdf/18/curs-estiu-011w.pdf

  2. Algunes organitzacions i moviments socials del Fòrum Social Català ofereixen xerrades i documentació sobre alternatives, (que hem enviat a les assemblees i comissions) i poden coorganitzar l’inter-camp d’estiu.

  3. En concret, Nova – Centre per a la Innovació Social, ofereix el seu local al Poblenou per a equips que vulguin avançar en 3 projectes durant l’estiu:

  a. Plataforma de comunicació i deliberació per internet per facilitar la participació permanent i a distància entre comissions, entre assemblees i entre la ciutadania indignada que no pot assistir a les assemblees.

  b. Comparativa i sistematització de les diferents propostes de punts mínims comuns per ajudar a visibilitzar la pluralitat i les coincidències del moviment 15M.

  c. Ser un dels espais de coorganització del inter-camp d’estiu (que podria ser entre el 27 d’agost i el 4 de setembre) en algun lloc de fàcil accés i baix cost que permeti acampar i disposar d’instal·lacions per fer reunions mitjans i grans.

  Cordialment

  Martí Olivella.
  Director de Nova – Centre per a la Innovació Social, organització membre del Fòrum Social Català.
  He intervingut en diverses assemblees i comissions de Barcelona, Cerdanyola i la Garriga. He participat a la roda de premsa del 17J a la Ciutadella

  marti@nova.cat / transicions.blogspot.com / twitter: novamarti / http://www.nova.cat

 4. Retroenllaç: Trobada d’assemblees de barri de Barcelona | Plataforma per la Justícia Social a Olesa de Montserrat

 5. Tota la raó Aurea! La hora de la Trobada que efectivament es a les 17h.

 6. Retroenllaç: la termomix - caladona.org – 25 i 26/6, Convocatòries Feministes indignades a acampadabcn

 7. Seria possible que alguna persona de qualsevol de les comissions em contestes que s’ha n’ha fet de la recollida de signatures per la dimissio de puig que ara ningu sapon estan? Alla hi havia centenars de signatures de persones que be es mereixen saber que està passsant amb aquest tema doncs fa més d’una setmana que es veuen preguntes a la xarxa sense cap resposta.I ens mereixem saber-ho.

 8. jo no acabo d’entendre això de re-pensar l’espai de la Plaça Catalunya com a Agora. A mi ara mateix em fa vergonya la Plaça Catalunya i no m’hi identifico gens. M’estalvio altres comentaris més pejoratius.
  Quina credibilitat tenen les assemblees si es decideix de finalitzar l’acampada i una part de la gent passa de tot? Crec que no ens hauriem de reunir més a la Plaça Catalunya fins que els que queden no compleixin amb la decisió de l’assemblea, si no crec que en sóm còmplices

  • Bonjour à tous,
   Il sait passé hier place de Catalogne des choses relativement grave et qui ne feront jamais avancer le mouvement.
   1/Je le répète pour les 3… faux révolutionnaires…mais vrai profiteurs du mouvement… qui nous ont agressé hier vers 10h30 suite à la parole que nous avons prise avec de grande difficulté…mais que les gens de l’information (visite vers 14h), nous avaient promis pour le soir lors de “l’assemblée”???
   Le MOUVEMENT du 15M lui représente les revendications justifiées du peuple, le désir de changement, d’avancée sociale, de justice, de travail pour tous et de bonheur de vivre dans une société ouverte à la différence de couleur, de religion ou de pensée.
   2/ Nous apprenons avec stupeur que le mouvement 15 M et le Campement ne marche plus ensemble ??? Et nous remarquons de nos yeux et nos oreilles qu’en effet il y a bien une multitude de petits et grands problèmes entre les gens présents ici…
   3/La réunion en réalité n’est pas une réunion du mouvement mais des gens qui campent…d’une façon plus ou moins correcte et surtout ABSOLUEMENT NON REPRÉSENTATIVE de l’ensemble de la population, du peuple de toute couleur, de tout rang social ou religion que nous avons vu défiler dans la rue UNIE le 19 juin 2011.
   4/Mais le plus grave c’est que nous avons après avoir pris la parole pour parler DU MOUVEMENT ET DE SON ÉVOLUTION, nous avons été interpellé par un personnage “des relations internationales”…??? nous montrant son badge à la ceinture et aidé de deux de ses copains tout aussi agressif et qui devant plusieurs personnes nous ont accusé je site…” de n’avoir rien à faire ici…??? de ne nous avoir jamais vu ici…??? d’accuser l’ensemble des indignés de notre village de ne pas être là ce soir…??? et finissant par hurler que ce que nous disons et de la “merde” et que l’assemblée du mouvement est de la merde…???
   HALLUCINANT pour des gens d’un village qui participent depuis le début au mouvement du 15M. Il faut dire qu’après coup nous avons formé spontanément un petit groupe pour parler et que l’ensemble des personnes sur place ne se retrouve pas du tout dans ces gens.
   Il est grand temps comme nous l’avons expliqué hier soir (en faisant des propositions concrètes) que le mouvement 15M se structure de façon sérieuse pour expliquer au gens qui se déplacent pour avoir des renseignements, un complément d’information ou participer à une réunion annoncée sur le net, puissent trouver en face d’eux des gens compétents capable de passer le message avec force et respect dans la parole.
   Il ne faut pas s’étonner… comme le disait toute personne hier… qu’il n’y ai plus de gens sur la place le soir lors de pseudo réunion. La Révolution n’est pas un champ de foire et encore moins une poubelle…mais une philosophie à mettre en place par un travail imaginatif et créatif, pour le pôle central (car il en faut un), organiser des réunions structurées, la transmission par chaque commissions de l’avancée de leur travail, annonce de ce qui remonte des petites villes et villages, explication de l’écriture du manifeste Républicain, puis retour des réunions centrales aux petites villes et villages…
   Nous avons mardi soir et jeudi à la Palma des réunions de travail et nous ne manquerons pas de faire un rapport très précis sur notre journée de dimanche 16 juin place de Catalogne à Barcelone.

 9. LO QUE ESTA PASANDO ES QUE LA COSA SE ESTA PERFECCIONANDO EVOLUCIONANDO CAMBIANDO DE NIVEL LA CRIATURA BA CRECIENDO TODO LO QUE PASA ES NORMAL Y NECESARIO LAS CRISIS CREAN EVOLUCION EN TODO EN 15M TAMBIEN HAN DE PASAR A FASE 2 NUEVO NIVEL ESPAÑA EUROPA PLANETA TODA LA HUMANIDAD YA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s