Gràcies a totes i tots! El carrer és nostre!

Gràcies a tothom que va venir ahir a la manifestació des de barris, pobles i viles de tot Catalunya, i a tots els que ens vareu donar suport des de casa vostra i des de les xarxes socials. L’assistència estimada supera les 200.000 persones 🙂

Gracias a todo el mundo que vino ayer a la manifestación desde barrios, pueblos y villas  de toda Catalunya y a todos los que nos  apoyasteis desde vuestra casa y las redes sociales. La asistencia estimada supera las 200.000 personas 🙂

Thanks to everyone that came yesterday to the protest from the neighborhoods, towns and cities of all Catalonia, and to those that where supporting us from their home and through social media. The estimated participations is above 200.000 pax 🙂

Video Resum via Inzu

35 responses to “Gràcies a totes i tots! El carrer és nostre!

 1. Gràcies a vosaltres per convidar-nos. Va ser tot un plaer.

 2. Ya estoy esperando la siguiente! 😉

 3. Fue un orgullo formar parte de ella

 4. Retroenllaç: Cientos de miles de “indignados” en las calles en 60 ciudades de España y + « malcolmallison

 5. I tornarem a ser-hi quan fagi falta. Recuperem el carrer, recuperem la soberania popular.

  • LE PEUPLE ESPAGNOL REDONNE AU MOT DÉMOCRATIE SON SENS ORIGINEL

   Le 19 juin nous avons, particulièrement à Barcelone, donné un avertissement aux politiques “Stop messieurs vous ne nous représentez pas, vous ne comprenez rien et vous êtes corrompus”.
   Hier matin Jon Aguire Such a fait à la télé une déclaration remarquable face à des journalistes hostiles au mouvement.
   Les responsables du mouvement Islande nous donnent leurs appuis, et nous voyons très bien ce matin dans les journaux ou à la télé que notre mouvement perturbe et commence à inquiéter le monde politique.
   Il nous faut continuer dans le même sens, la non violence et l’intelligence du peuple c’est comme cela que le peuple prendra le pouvoir et redonnera au Pays la joie de vivre, du travail, le respect de nos anciens, de nos jeunes, de la nature.

 6. En esta manifestación (viendo las fotos ) he visto lo que quería ver . Gente clamando de forma pacífica para que mejoren las cosas , y no las coacciones a diputados que vi el otro día…
  Hay que dar un paso más , convertir el movimiento en partido y cambiar el sistema desde sus entrañas. Es la única via posible , sino todo esto quedará en nada… habrá quien no lo crea , y que por ello me insulte ( hay gente que no sabe hacer otra cosa) pero ya vereis como el tiempo me dará la razón.

  • Hola. Crec que seria millor no fundar cap partit. El millor és presionar als que ja existeixen perquè incorporin les peticions que es facin. Es el sistema que van emprear a Islàndia i va funcionar.
   Si anem dient “no ens representen” no arribarem enlloc, cal dir “com que ens representeu, per això us paguem un sou molt i molt alt, fareu el que nosaltres demanem”. Cal demanar coses concretes i asolibles, i presionar, presionar fins al final.
   Felicitats per l’èxit de la manifestació. Personalment estaba decebut arran dels problemes del dimarts, però he vist que la cosa ha cambiat a positiu i sense violència, cantant “l’estaca” i “els segadors”.

   • miquel àngel

    Ja veig que tens molta fe, fins i tot en els diputats o partits que tenen més a perdre .
    S´escuderan de no canviar una coma del que estan fent, es a dir seguir ningunejant apelant als que han votat als partits perque creuen que han de ser ells qui han d’arreglar les coses. I esperaran a que ens cansem de cridar per deixar de fer-nos creure que canviaran alguna cosa, i no ho faran. Per que ho habrien de fer si som minoria els que sortim al carrer comparat amb els qui els voten. Es per això que només es reflexarà l’ abast del moviment si podem votar a una candidatura que ens representi i això per molt que ens pesi passa per la formació d’ un partit o uns delegats que puguin debatre i negociar amb els partits ja constituits. Algunes forces politiques ja ho demanen. No tenim perque fer-lis cas pero si no ho fem perderem una oportunitat d’ or en les eleccions de l’any que ve. S’ hauria de fer una crida als pensadors, artistes i intelectuals d’ aquest pais perque col.laboressin amb el moviment per donar-li criteri i decidir quines vindicacions son prioritaries, donar-li força i coherencia. Això o la revolució de consciencia perque no hi cap la destrucció, o si?

   • Estic molt d’acord en tot el que exposes, malgrat l’estaca i els segadors,però efectivament els que cobren i han estat votats com representans del poble han de fer la feina per la que els paguem entre tots i que tant han espatllat , després o tot seguit, caldrà abordar altres estaments igual o més responsables.

  • Que això acabi amb la fundació d’un partit és el que volen tots els organismes de poder, els polítics, els grups empresarials, els banquers, l’església …
   Necessiten líders !!
   Desenganyem-nos, la democràcia dels partits ha sigut un sistema que ha funcionat força bé per a una gran part de la població “occidental”, però si ha tirat endavant és perquè permet l’acumulació de poder de les grans fortunes.
   El polític és corrupte de mena, va implícit.
   Sinò perquè continuament tenen converses amb grans empresaris i bisbes ??
   És democràtic que un director de banc parli amb un president de govern ?
   Per què hi ha eleccions ? si després s’han de fer concessions al poder econòmic ?
   De què serveixen els programes electorals si la línia política bé marcada pels interessos alemanys, el fons monetari, i la crisi financera ??
   La força de les assemblees no l’aturarà cap banquer.
   En canvi si l’assemblea es transforma en partit i, per mala sort, arriba a treure diputats, oblidat’en tu de canviar el món !!
   Els polítics tenen massa feina a negociar amb els banquers, com per canviar el món …

 7. Espero que aquesta mostra de civisme que vem donar, se la anoti el puig i que valgui per donar lliçons de compartem als seus soldadets sense criteri i també que a TOTS els que estaven escarxofats al sofà….que sapiguen que també ho vem fer per ells..rés més, MOLTES FELIÇITATS INDIGNATS I QUE NO PARI…..!!!!!

 8. Espero que aquesta mostra de civisme que vem donar, se la anoti el puig i que valgui per donar lliçons de comportament als seus soldadets sense criteri i també que a TOTS els que estaven escarxofats al sofà….que sapiguen que també ho vem fer per ells..rés més, MOLTES FELIÇITATS INDIGNATS I QUE NO PARI…..!!!!!

 9. Se n’ha de fer una altra!!!!!!!!!!!!!!!!! I la setmana que ve!
  Fer una manifestacio de tant en tant no servix de res. Si volem fer pressió se n’ha de fer una cada setmana, sincerament, ahir vaig veure la gent disposada a tornar el cap de setmana vinent! Aixo sera molt mes eficaç que plaça Catalunya. Ara es el moment de canviar algo i no estem sols a Europa!

  • propongo que se centren las ganas de salir a la calle en acciones tipo ‘impedir desahucios… en participar en las asambles de barris y pensar acciones que sean necesarias en cada lugar… informarse e informar… montones de cosas. hay una tremenda unión de la gente de la calle ante todo esto, hemos de aprovechar la energía para definir propuestas concretas.
   pocas al principio, 3 ó 4 pero claves – ej. las pensiones, hipotecas + daciones, que los bancos nos devuelvan NUESTRO dinero pa que podamos levantar al país honestamente y que los políticos tengan que cumplir lo que ponen sus programas so pena de juicio expeditivo si se desvían – pa los casos tan descarados como los políticos catalanes que acuerdan recortes a educación y sanidad etc, al contrario de lo que prometían en sus programas! es el colmo!
   pd. qué “casualidad” que los políticos que sufrieron agresiones iban a presentar enmiendas, así como el único político ciego del parlament.. sigo viendo los vídeos de los infiltrados y de las cargas, y cada vez que los veo alucino más. transformemos la ira y la frustración en acción! viva el compostaje!

  • Avalon, m’ha deixat perplex que la Falange Española simpatitzi amb el moviment 15-M!!
   Els hi donc la benvinguda, si la seva voluntat és constructiva.

   El moviment 15-M ja s’ha definit com a noviolent, independent tant d’idees conservadores o progressistes, desvinculant-se dels partits polítics que estan venuts al poder econòmic.

   Crec que estem exigint als polítics (que a mi no em representen), de forma pacífica, transparència i responsabilitat moral . Tanmateix, es demana justícia i prioritzar els drets de les persones davant dels diners i els privilegis.

   Necessitem JA un mon global sostenible a nivell social, economica i mediambientalment.

 10. Moltes felicitats a tothom! Va ser un plaer veure com tothom comença a sortir al carrer. Desitjo que ara que som més aquesta motivació, lluita i revolució continuï.
  Jo sí que crec que això s’ha de democratitzar un exemple de lluita, per part de molts de nosaltres, és la creació de les CUPs en molts pobles i ciutats! Formen un col·lectiu que porten lluitant als Ajuntaments sobre molts aspectes que nosaltres reivindicàvem ahir diumenge. Ex: A Navas ja s’han abaixat els sous els/les regidors/es.
  Així que endavant, força i lluita perquè pel que vaig poder viure, experimentar…som molts més que abans.
  SALUT I LA LLUITA CONTINUA!

 11. Referéndum popular!!!

  Hola.

  Después del éxito de la manifestación de ayer, día 19, creo que estaría bien empezar a buscar caminos para que las propuestas que se están haciendo empiecen a ver la luz.

  La más inmediata podría ser recoger firmas para pedir al Parlament de Catalunya que someta los recortes a referéndum. Si reciben un número determinado de firmas (que no sé cuantas son) apoyando una propuesta concreta, están obligados por ley a discutirla en el Parlament. Así se hizo con las corridas de toros y funcionó. Ningún partido llevaba ese punto en su programa, pero com iniciativa popular terminó triunfando.

  En ese caso, es muy posible que tumben la propuesta a la primera. Pero por lo menos tendrán que hablar de ella de forma pública. Y negar un referéndum democrático sobre un tema que nos afecta a todos, tampoco les dejará en una posición muy favorable de cara a la opinión pública.

  Igual algunos piensan que pedir un referéndum al Parlament es entrar en el juego democrático. Y así es. Pero no significa tener un partido propio. Es sólo una vía mas, quizás la mas factible hoy en día, para intentar que sea la sociedad quien decida sobre los recortes y no el Banco Central Europeo.

  Si el bloqueo del Parlament no terminó de funcionar muy bien, pues quizás esa puede ser una buena alternativa. Pero hay estaría bien empezar con la recogida de firmas rápidamente. Todavía tenemos tiempo de parar los recortes en Catalunya, pero hay que darse prisa!!

  Y si funcionase… después seguro que se apunta todo España a pedir un referéndum a nivel nacional para rechazar esa deuda injusta que nos quieren hacer pagar a todos. Islandia ya ha rechazado devolver su deuda a través de un referéndum. Grecia está pidiendo que se haga ese mismo referéndum y están muy cerca de conseguirlo. Si luego a través de consultas populares España, Portugal e Irlanda también se niegan a devolver la deuda… Europa entera se va a tomar por culo!! Y con ella el sistema económico mundial. Así que este es el camino!!

  Aquí lo dejo. Ánimos a todos!!!

  • Para que un referendum sea vinculante hay que cambiar las leyes y esto ni los de aqui ni los de ahi el centro lo van a permitir, aunque se cuente con un millón de firmas. Cuantas veces se han aportado medio millon y si los diputados no lo han considerado “importante” nadie ha movido ficha para que se debatiera y por tanto se archiva. Entonces la soberania qué?.por supuesto que no reside en el pueblo, sino en los representantes que este pueblo ha “elegido” votando a un partido, en que la mayoria están en mayor o menor deuda con un banco o entidad financiera. Es por eso que el estado ha preferido dar dinero a las cajas que comprar los pisos y casas de esos incautos para que se pueda cumplir el derecho a una vivienda de alquiler a precios razonables. Y lo podian haber hecho, pero la banca tal vez hubiera dejado de ser benevola con ellos, es decir de cobrarles los intereses que en su momento pactaron en lugar de perdonarles parte de la deuda. Y eso es asi porque sino como se explica.

   • Perdón… pero estás mal informado! No hace ni un mes el Tribunal Constitucional levantó la suspensión a la ley de consultas populares de Catalunya, que fue recurrida por el Gobierno. Así que ahora SI es posible pedir un referéndum vinculante!! Recoger firmas y presentar-las al Parlament obligaría, por lo menos, a que los parlamentarios tengan que posicionarse sobre el tema. Y luego, si con un poco de suerte se aprobase la propuesta, tendría que ser el el Congreso de los Diputados el que aceptara definitivamente la validez del referéndum. Evidentemente no lo harían. Pero se habían producido ya dos debates públicos, con una cobertura mediática muy importante. Y eso, en la era de la información, pesa mucho! Además, está muy bien abrir un frente por la vía política, sin necesidad de crear un partido político. Las iniciativas populares también funcionan! Está claro que no tiene que ser el único camino para seguir luchando, pero es una vía igual de válida. Y ya para terminar, no hay que descartar que los partidos de la oposición nos echen un cable. Están siempre tan ansiosos por desgastar al gobierno, que quizás hasta apoyarían la propuesta. Los partidos independentistas catalanes, por ejemplo, no pueden negarse a una consulta popular, aun que no les guste. Sería contradictorio con sus ideales. Jejeje. Así que, nunca se sabe…

 12. Hauríem de fer referèndums vinculants, però no només per les retallades sino també per l’energia nuclear (com s’ha fet a Itàlia) i per jutjar als polítics i banquers responsables de la crisi.

  Democràcia significa que el poble ha de governar, i una forma de fer-ho podria ser amb més referèndums.

 13. Gràcies a tots i totes, em feu sentir viu amb l’esperança de que tot això és ‘només’ el principi…

  Vull més, em vull expressar, vull veure com fem canviar el status quo d’aquest sistema intoxicat i erràtic, vull llibertat… m’enorgulleix veure que hi estem treballant!

  GRÀCIES, GRÀCIES i GRÀCIES!!!

 14. Sí, gràcies a tots vosaltres per l’esforç que esteu fent portant tota aquesta moguda endavant i nosaltres us farem costat allà on vulgueu arribar. Si hem començat no ho deixem morir!!!!!!!!!!!!

 15. 200.000??? Jo crec que ens quedem curts! Vem iniciar i acabar el recorregut , i al tornar al poble, parlant amb colegues que deien que encare no habien ni iniciat desde pl. Cat. Necessitem un lloc més gran per la pròxima, on poguem estar tots junts. Soc de Sant Quirze del Vallès, avui hem aixecat les tendes, però hi han moltes ganes de seguir treballant. Crear xaxes, organització i persistència!
  Salutacions per tots i totes!

 16. Va ser molt emocionant. Gràcies a totes les persones d’AcampadaBcn, que heu aguantat agressions, intents de desacreditar-vos per part de la prensa, infiltrats, pluja, mentides… El que heu començat ja no ho aturarà ningú. Estem amb vosaltres i sempre ho hem estat!
  Fins la propera vegada 🙂

 17. Van desconnectar les càmeres de Laietana, i les de la Pl. de Catalunya fa temps que estan desconnectades, us deixo l’article que porta la captura de pantalles de les càmeres: http://desdelamediterrania.cat/2011/06/20/lajuntament-de-barcelona-no-para-de-treballar-mai/

 18. What a beautiful day – WE ARE WINNING.

  Ur message of thanks posted on Irish Indymedia at http://www.indymedia.ie/article/99876&comment_limit=0&condense_comments=false#comment281682

 19. Cada semana una manifestación. El domingo fue increible!!! Sigamos saliendo a las calles, todas las semanas hasta que nos escuchen!

 20. La pancarta seria més correcte “No pagarem la seva crisi” que “El carrer és nostre”. Aquesta concentració no era lúdica ni festiva, era de lluita. I el nostre avís és perquè es vagin preparant que vénen temps dolents per a tots, tots, més enllà de la quantitat de manifestants.

 21. Video y fotos que he hago a la mani!!

 22. Debtocracy (2011). Versión con subtítulos integrados en español,
  un documental visto pro mas de millón grecos!

 23. El potencial de energía transformadora de todas las manifestaciones entusiastas tiene que ir más lejos que ellas. Los actos de protesta son constataciones de disgusto y de malestar contra quienes se les considera responsables del mal estado de las cosas pero una vez manifestados hay que ponerse manos a la obra para arreglarlas. Hacer un mundo nuevo significa eso: hacerlo, ponerse manos a la obra para ello; pedírselo a quienes lo han estropeado remite a un esperancismo obsoleto.

 24. “El carrer és nostre” s’ ha convertit en una consigna desafortunada, tot i que com a part d’ un speech puntual no està gens malament dir-ho com part d’ una euforia molt puntual. El carrer representa l’ espai de trànsit ordinari en una ciutat organitzada, és el lloc de confluència interclasista i intersectorial de lliure circulació. Si un sector poblacional se n’ apodera i el fa seu privatitzant-lo està impedint el seu us a altres sectors. L’ apropiació d’ un recurs col.lectiu per una minoría per la qual no està consensuat és mes aviat un acte totalitarista. S’ ha de disintgir entre l’ acte puntual (d’ unes quantes hores) d¡ apropiacio de l’ espai per la manifestacio d’una protesta a part de les seves consignes que confonen la cojuntura amb la historia, el moment amb el demà, la gent present amb l’ absent. El carrer no sols no és nostre (es a dir exclussivament dels manifestants) i el reconeixem com un espai socialmente heterogeni i diariament actiu, en tota la seva gama de formes, sinó que podría ser penós pel mateix moviment alimentant els deliris més dirigistes per usupar-lo i impedir el seu lliure us d’ altres persones amb altres sensibilitats.

 25. Hoy día con el concurso de la tecnología informativa se podría hacer referéndums para todo cuyos resultados fueran vinculantes . Si el estado y las administraciones locales no implementan la democracia internáutica (democracia 2.0) es porque los profesionales de la política empezarían a perder su protagonismo central en los asuntos de organización política y económica en los distintos marcos geográficos de todo el país. El hecho de que el estado se rezague en esta línea de facilitación no impedirá que las iniciativas de base no creen sus propios mecanismos de consulta digital. Las urnas de iniciativas populares y mesas neurlagicas recogiéndolas a favor de consultas sobre independencia u otras cederán la eficacia a las urnas digitales.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s