Roda de Premsa d’AcampadaBCN del 17/06/2011

En primer lloc volem demanar disculpes a tots els mitjans de comunicació pel canvi en la convocatòria d’aquesta roda de premsa. Davant les declaracions del Conseller d’Interior i el President del Govern que recullen greus acusacions contra els indignats de Barcelona i el moviment en si i, a causa que treballem amb mètodes democràtics i assemblearis, en un moviment que és ampli i divers, ens hem vist obligats a posposar aquesta convocatòria.

Com tothom sap, rebutgem la violència. Pel que fa als actes que no s’ajusten al consens del moviment esdevinguts el dia 15, no ens sentim representats per aquestes accions i, per tant, no ens fem responsables de les mateixes. Si considerem que els polítics no ens representen, els actes aïllats d’aquestes persones tampoc poden representar a tot el col·lectiu. No seria de justícia per les milers de persones que mobilitzades, o no, s’han sentit identificades amb uns valors comuns que hem vingut demostrant juntes.

L’objectiu de la mobilització pel 14 i el 15, recolzada per les 22 assemblees de barris de Barcelona i més de cent pobles de Catalunya, era detenir les retallades antisocials als Pressupostos per a 2011 de la Generalitat de Catalunya i denunciar el decret conegut com a llei Ómnibus.

Se’ns ha acusat d’atacar a la democràcia, quan les retallades són un atac manifest a la mateixa, posant el Parlament al servei dels mercats financers i reduint els serveis socials de tota la ciutadania, quan cap partit amb representació parlamentària incloïa aquestes mesures al seu programa electoral. Per tant per poder tenir legitimitat política haurien de ser aprovades mitjançant referèndum.

A més, l’activitat del Parlament es deslegitima per si mateixa quan pretén avalar el debat de la denominada Llei Ómnibus: un greuge als valors democràtics que planteja aprovar per Decret la modificació de 610 punts relatius a més de 80 lleis anteriors i molt diverses, la legitimitat de les quals ja és dubtosa encara dins dels paràmetres de l’actual democràcia.

Tenim el convenciment que tot el debat generat al voltant dels esdeveniments del dia 15 de juny, s’estan sobredimensionant amb l’objectiu de desviar l’atenció del que realment afecta als ciutadans. Un moviment social amb un ampli recolzament de la ciutadania està sofrint un evident intent de ser estigmatitzat mitjançant una estratègia política que té la finalitat de legitimar noves formes de repressió policial contra un col·lectiu ciutadà que ha demostrat que és fermament pacífic. Així com no es criminalitza a tota l’afició quan hi ha incidents en una celebració esportiva, o a tota la classe política davant casos de corrupció, el fet que en aquest cas s’apliqui un criteri diferent, demostra la falsedat d’aquest argument.

A més ens sorprèn la insòlita unió de tots els partits i la gravetat de les seves acusacions davant els fets del 15j. Els incidents, teòricament provocats pels manifestants, que no van causar cap ferit entre els diputats i els treballadors , contrasten amb la nul·la autocrítica de l’acció policial que va causar diverses desenes de ferits.

Les camises tacades d’uns pocs polítics semblen pesar més que els 40 ferits, als quals se sumen els 147 ferits del 27 de maig. El que veritablement espanta a la classe política és que s’estan obrint nous mètodes de participació i decisió, que posen en qüestió la legitimitat de l’actual sistema democràtic. Això explica l’intent desesperat de criminalització del moviment, la desproporcionalitat del desplegament efectuat i la inefectiva estratègia policial.

No ens podem responsabilitzar dels comportaments violents promoguts per la precarietat de la injustícia econòmic-social que deixa sense treball i cobertura a milers de famílies. Solament ens responsabilitzem dels qui s’han adherit a aquest moviment pacífic, creatiu, constructiu i inclusiu.

Com més es deteriori l’economia i el teòric estat del benestar, més indignació es generarà. Nosaltres no podem ser responsables, ni ara ni en un futur, d’els qui no s’han adherit a l’esperit pacífic inspirat pel moviment del 15-M perquè, precisament, des de les places es promou canalitzar aquest descontentament d’una forma constructiva i no-violenta. Una mostra d’això és que malgrat les amenaçadores declaracions del President, l’assemblea va decidir no obstaculitzar la sortida dels parlamentaris i traslladar-se en manifestació a la Plaça Sant Jaume fent una sentada pacífica i cantant l’Estaca.

Ens acusen de violents quan és l’estat qui utilitza les institucions pagades per totes per fer apologia de la violència i anuncien que la utilitzaran contra nosaltres, àdhuc tractant-se d’un moviment pacífic. Quan diuen que tenen el monopoli de la violència el que ens estan dient és que són ells els qui decideixen que és violència i que no ho és.

Que els desallotjaments afectin ja a 270.00 famílies i els bancs acumulin pisos buits és violència. Que s’allargui la vida laboral i les rendes més altes cada vegada paguin menys és violència. Que l’empreses amb beneficis reparteixin bons i acomiadin als treballadors és violència. La despesa militar és violència .Les retallades en sanitat i educació són violència. La llista és interminable.

Els errors del dispositiu dirigit per la Conselleria d’Interior ens semblen intencionats, perquè han permès que Felip Puig aconsegueixi l’anhelada foto que intenta avalar la violenta actuació del 27M. No s’entén per què es va preferir utilitzar una de les entrades amb major concentració de manifestants per a que els parlamentaris accedissin a peu, en lloc de l’entrada del zoo amb furgonetes de la policia, com va acabar succeint.

Per acabar convoquem una concentració avui divendres 17 a les 4 de la tarda en la Ciutat Judicial en senyal de protesta i suport a les companyes detingudes que passaran a disposició judicial a les 5 de la tarda. Així mateix, informar que ahir en la comissaria dels Corts van ser retingudes i identificades les persones que se solidaritzaven amb les detingudes. Una vegada més els policies no anaven identificats i es van negar a fer-ho davant la petició d’una advocada.

Això solament és el principi, sabem que hi ha molt per fer. Caminem i treballem per a la construcció de mons més justs i habitables on càpiguen totes.

La nostra propera acció és la mobilització del 19 de Juny, una manifestació internacional que ja ha estat recolzada per centenars de ciutats del món sencer i, en el cas de Barcelona comptem amb el suport de més de 100 pobles i 22 barris de la ciutat. El dia 19 convoquem a la societat a prendre els carrers per mostrar la nostra indignació davant les nombroses injustícies i la repetida violació dels nostres drets més bàsics a les quals ens està sotmetent el sistema polític i econòmic actual. El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi.

112 responses to “Roda de Premsa d’AcampadaBCN del 17/06/2011

 1. La verdadera causa de todos los problemas se llama la Unión Europea, el porqué aquí: http://www.youtube.com/watch?v=-guwKXFzrAo

  Nuestros políticos han vendido el país a los burocracia del UE, compañeros…

  • i la manipulació dels mitjans de comunicació!!

   Alguns exemples d’aquesta amnèsia tan preocupant que pateixen alguns partits polítics i mitjans de comunicació:

   El 30 de maig de 1984, mentre el Parlament investia per segona vegada Jordi Pujol com a president de Catalunya, milers de persones convocades per Convergència van omplir el Parc de la Ciutadella per recolzar Pujol, acusat en aquell moment pel fiscal de l’Estat en el cas Banca Catalana. Durant la jornada, molts dels simpatitzants van aprofitar per increpar els diputats d’altres partits polítics. El servei d’ordre convergent, no els Mossos, va prendre les regnes de la seguretat, però no van evitar que el llavors líder del PSC, Raimon Obiols, fos agredit amb cops i llançament d’objectes a les mateixes portes del Parlament. “Mateu-lo! Mateu-lo!”, cridaven els simpatitzants convergents convocats pel propi partit.

   El novembre del 2005, en els primers mesos de govern bipartit d’esquerres al parlament gallec un centenar d’alcaldes del PP, perfectament organitzats i sincronitzats, van interrompre el ple des de la tribuna de convidats amb un sorprenent repertori d’insults i amenaces contra els diputats escollits democràticament. La policia els va desallotjar amb imatges d’espectacular cruesa. Als diputats del PP els va semblar tan democràtic l’espectacle que, l’endemà, van ocupar ells mateixos la tribuna mentre els alcaldes desallotjats el dia abans bloquejaven l’accés al parlament.

   En cap d’aquests dos casos a ningú se li va ocórrer dir que CiU o el PP fossin un greu perill per la democràcia, o que haguessin traspassat cap línia del color que sigui. Als partits i mitjans tan alarmats avui en dia per una acció concreta del moviment 15M caldria preguntar-los, doncs, perquè es fa servir un criteri tan diferent a l’hora de valorar uns actes molt similars.

   (Reenvieu aquesta informació!!)

   • Aujourd’hui 19 juin 2011

    Personne ne pourra plus dire JE N’EST RIEN VU…??? NON messieurs les politiques , la révolution est en bonne marche 270 000 personnes pacifiques dans la rue rien que pour Barcelone pour vous dire OUST DEHORS on ne veut plus de vous vous ne nous représentez pas et vous êtes incapables de solutionner le moindre petit problèmes.
    LE PEUPLE INTELLIGENT ET PROPRE VA REPRENDRE LA DIRECTION POUR MENER LE PAYS SUR LA ROUTE DU BONHEUR, DU TRAVAIL POUR TOUS, DE LA JUSTICE ET DU RESPECT DE LA DIFFERENCE.

  • Molt bo el vídeo. La UE i l’euro altre forma d’estafar-nos

 2. No a cualquier tipo de violencia, es importante que el 15M siga siendo pacífico

  • si, que siga siendo pacífico tal vez, pero que siga el discurso contra la violencia de los que se defienden no!

   En todo momento criminalizar la postura del agredido que se defiende supone ponerse de parte del agresor. Como tenemos el valor de predicar la no-violència sin observar que la violencia está ahí y que no hay suficiente con negarla para que deje de existir…miles de muertos en las guerras financiadas por el estado español y occidente, miles de personas muertas cruzando el estrecho, millones de personas que viven con miedo a no llegar a final de mes o ser expulsadas de sus casas…y contra esa violencia, que hacemos…a sí, nos sentamos en el suelo y dejamos que nos revienten la cabeza. Algunas pacifistas no somos cristianas, luchamos por que la paz sea un hecho consumado.

   Contra la guerra cotidiana, contra el miedo que nos condena, por una vida que merezca ser vivida.

 3. Hi ha un error en el títol …. 2010 no .. 2011. Anim i força!

 4. El carrer és nostre, com la necessitat de mantenir la no-violencia ls nostres actes.
  El 19 tindrem potser menys recolçament degut als incidents, minoritaris com he comprovat en persona però inadmissibles. Però a la manifestació del 19 hem de lograr que es vegin milers de persones unides en la no-violencia i la voluntat de canvi. Sé que a Sant Jaume va ser així, però les càmeres oficials no van trobar la plaça de l’ajuntament, ves per on…
  També caldria decidir què fer amb els que s’han quedat a la plaça. Tema urgent d’assemblea.

  • Disculpa Aurea però el carrer no és vostre… és de tots!!!

   I els incidents, encara que minoritaris van ser greus, al meu entendre molt greus!
   Barrar el pas a diputats i obstruir les portes del parc pq no podessin entrar al parlament és igual de greu, IGUAL DE GREU, que voler fer tancar la boca a qui discrepa dels vostres posiciosaments!

   Què passa que només les vostres assamblees són legítimes????

   No admeteu la discrepància i si tant us preocupen les retallades fem front a l’espoli fiscal inèdit a Europa que viu Catalunya!

   • Sergi, jo vaig recollir la darrera frase del comunicat, sembla que no ho hagis entès:
    “El carrer és nostre, com la necessitat de mantenir la no-violencia ls nostres actes.”
    Per altra banda, no crec que les nostres assemblees siguin les úniques legítimes i aquest comici, com a tots des que vaig cumplir els 18 (i tinc 43), he votat. No parlo en nom del moviment ni de la plaça ni de l’assemblea a la qual pertanyo, sinò en el meu propi nom, com a integrant del moviment.
    Estic en contra de la violència i la agressivitat, i a la meva vida personal he patit i estic patint problemes per aquesta causa que res tenen a veure amb el moviment. M’està costant molts diners intentar solucionar una cosa de manera pacífica i dialogada en lloc de la manera agressiva que m’ha recomanat molta gent, inclosos mossos a nivell personal.
    Admetem discrepàncies. Les discutim i debatim. El que no admetem es el caràcter sesgat de la comunicació respecte a les 48 hores del 14 i 15 de juny. No es mostren als diaris i cadenes generalistes les imatges de la nit del 14, amb milers de persones del moviment pacíficament acampant i dalogant.
    No es mostren imatges de la sentada a Sant Jaume el 15 per la tarde.
    No es mostren les imatges de la resta de la gent concentrada pacíficament.
    Em sap greu ser panfletària, però m’ho poses a la mà: quan el Barça guanya un partit “important”, els diaris posen a portada als jugadors i la afició celebrant-ho, desprès com a nota informativa interiro surt el número de detinguts i els perjudicis i incidents causats a Canaletes. I mai surten queixes o es qüestiona des d’un diari si cal invair la ciutat fent sonar clàxons durant hores una nit laboral, quan hem de matinar per anar a currar. Curiòs.
    Finalment, estem fent acció local. A nivell nacional també s’intenta -no nomès els catalans som expoliats per “Espanya” sinò per Europa, pel sistema neoliberal occidental, per… continuem? Perquè el discurs de “l’espoli fiscal inèdit a Europa que viu Catalunya!” està tan manit com pot estar-ho el nostre, disculpa.
    De tota manera, gràcies per venir a dialogar a un lloc on sí podem parlar-ne i no pas a webs alienes on no tenim coneixement de que us adreceu als integrants del moviment 15M i no us podem contestar.

   • la union hace la fuerza

    Desde mi punto de vista, y según mis indagaciones con vecinos de la cantonada wellington- pujadas, los contenedores fueron puestos por MOCETONES a primera hora de la mañana del 15j, los del pinganillo también ayudaron a colocar vallas sobre algunas de las entradas y , esto lo vi yo, los de la famosa foto y vídeo fueron quienes empezaron los gritos que provocaron los disparos de sus ,para mi, compañeros con uniforme de…supuesto cuerpo policial mas parecido a mercenarios, por no llevar placa identificativa y el rostro cubierto.
    En resumen,fue un montaje de ,supongo que los mandos,para poner esta vez a los ,presuntos polis como víctimas y a los pacíficos ,salvo algún incontrolado, como verdugos.Los retalladores de derechos lo han intentado aprovechar pero…hasta en este montaje se ve que son unos CHAPUCEROS, eso si con mucha maldad.

  • Si, esta degenerando lo de la plaça. Si sigue asi, desalojaran con discredito. Tema urgent

  • Jooooooolines aurea, te quiero……..

  • Disculpa Aurora volsdir que no et fas un embolic amb el tema de l´expoli fiscal que patim o millor dit, intentes tirar pilotes fora parlant d´ens supranacional de caracteristiques malignes. Mira noia, jo la declaracio jo la faig a “La Agencia Tributaria Ministerio de Hacienda del Reino de España” i els calers que em retornen es decideixen a los “Presupuestos Generales del Estado” o pitjor per que de forma sistematica a aquestos pressupostos tenim partides previstes que no ens arriben i que sapigues que no queden per anys propers sino que TURURUT VIOLES!! disculpa Aurora ja se que amb aquest posicionament no soc Un Ciudadno del Mundo com tu i els teus companys de lliuta revolucionaria internacionalista; la qual supera l´infantilisme de la gent que entenem Catalunya d´una forma mes justa i digna en la seva indentitat i en la gestio dels recursos generants per la seva productivitat

  • El fer una crida per evitar que la gent parle (Parlament) per mi es violencia, o tal vegada la crida la va fer la policia infiltrada? a partir d´aqui qualsevol cosa pot donar-se. Mira Aurea el dificil es canviar les coses parlant i el que es de nota es fer-ho escoltant. Vosaltres ja de parlar no en deixeu. No teniu cap dret per ocupar cap espai públic, ni menys instal·lar-vos. En democracia, la llibertat d´un no comença on acaba la de l´altre, doncs sembla que la vostra mai s´acaba, en democracia tots tenim el mateix punt d´encontre per la llibertat i l´altre dia vosaltres no deixareu reunir-se en pau, als representants de la meva libertad sobirana (dins de totes les imperfeccions que el sistema em dona per expressar-la) pero es la voluntad de moltes persones que el Parlament faci la seva feina. Em sembla que teniu que lleguir millor a Kropotkin, Proud o Bakinin i no momes aixo, sino que teniu que contextualitzar-los dins del seu temps quan es parla de segons quines coses que ara no tenen rao de ser (d´altres et reconeixo que si) questiona tot moviment politic o filosofic la ment humana es insignificant front la força de la vida que ens envolta i n´hi ha molta palla mental solta.

 5. Seria interesante que añadieseis este link, donde se vee que CiU ocupo el Parque de la Ciutadella y amenazó a otros politicos impidiendo la normal ejecucion de un pleno parlamentario en 1984. http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1984/05/31/pagina-17/32835981/pdf.html

  • Genial!
   L’hemeroteca del diari de la patronal els pot jugar males passades!
   Quins precedents els de Convergència al Parlament! … Banca Catalana, el 3%…i s’atreveixen a qualificar d’indignes als indignats! Que se’n vagin i deixin de deformar la realitat, que és l’única cosa que saben fer…

  • Sí, por favor, difundid el link que comentan. Es demasiado valioso como para dejarlo pasar, puede abrir los ojos a muchas personas a las que se intenta engañar. Hemos empezado a difundir: http://wp.me/p1zDTL-84

  • Mikingo quan per defensar un teme cal anar a buscar d´altres per dir allo “I tu mes” malament anem doncs vol dir que el tema de per si no es defensable, es el mateix que fan els taurins o els fumadors. Si a mes a mes aixo que vas a buscar es del 1984 en fin; sembla un acudit

 6. Retroenllaç: Roda de Premsa d’AcampadaBCN del 17/06/2011 i altres | #assemblearaval #asamblearaval

 7. Estic d’acord amb tot i vull aprofitar per enviar molta energia positiva a totes persones, a les accions i mobilitzacions que tenim entre mans. Tot i aixío esperava en aquesta nota de premsa una espurna d’autocrítica. Hem de reconèixer una part d’error en l’organització per tal de “detenir les retallades”. Teníem un objectiu molt difícil i més, tenint en compte que se’ns volen treure de sobre, com a mosques colloneres. Crec que és un aprenentatge i que una vegada sortim reforçades però en algun moment haurem de parar i pensar si es va organitzar amb el temps i els medis suficients tenint en compte tota la conjuntura i la diversitat del moviment. Endavant!!!!

 8. Discrepo i com que sou molt respectuosos i demòcrates em deixareu discrepar oi???

  Veig PREPOTÈNCIA entre molts indignats!
  En nom de les assambles i d’un suport que només vosaltres veieu que és “majoritàri” trepitgeu les altres legitimitats existents fins ara i que jo si reconec.

  Us CREIEU PER SOBRE DE TOT I DE TOTHOM, volíeu aturar el parlament (es deia així de clar encara que ara ho desmentiu) i els vostres mètodes de votació i a les assamblees no em semblen gens democràtics (amb grups de gent que monopolitzen les assamblees!)

  Retallades? A mi tampoc m’agraden però si tant les detesteu aturem l’espoli fiscal de Catalunya que ens està deixant als catalans a la cua d’Europa!!!

  I jo també estic indignat i he llegit Hessel…

  • Sergi, no fotem… Jo et veig discrepar sense cap problema, home. Estàs sent llegit i valorat.

   Tens tot el dret a no veure democràtic el procés assembleari, jo personalment sí que li veig i em sento molt recolzat, tant pel procés com per aquesta roda de premsa. Només hi veig divergències entre tu i jo aquí, no hi veig cap imposició.

   I finalment, des del meu punt de vista personal, comparteixo el fet que l’eslògan “aturem” va ésser erroni, mal explicat i mal entès. El cas però és que el plè es va dur a terme, no perquè la policia formés passadissos de protecció sino perquè el gruix de manifestants els van deixar passar. Entenc però que les imatges escollides per mitjans t’impactin i ets lliure de pensar el que creguis si bé insiteixo encara que no em vulguis creure, aquest plè es va celebrar i no va ser perquè la policia o un helicopter de dipòsit de combustible molt car o fes possible.

   Finalment, em sap greu que es vegi la defensa del retorn de l’espoli fiscal (que comparteixo) com a ÚNICA sol·lució tenint en compte la llarga història de lladres que desgraciadement té el nostre païs. Tenir millor recaptació dels nostres impostos, no vol dir que els nostres governants en facin millor ús i això ho hem de tenir clar nosaltres i ells que estan inmersos en un mar de mentides i més mentides.

   Comprèn que si hi havia tanta gent al Parc de la Ciutadella és perque pensem que quan entren al Parlament, no hi fan democràcia sino que ens enganyen. Un cop rere l’altre.

   Salut i visca la terra, lliure i plural.

  • Quant som pocs no se’ns escolta, quan som molts no se’ns escolta, quan acampem no se’ns escolta, quan ens manifestem no se’ns escolta… Es cert que ara per ara la legitimitat resideix en el parlament i en els diputats. Pero sembla que aquests tinguin dret a fer el que vulguin un cop ja s’ha votat, sense tenir en compte el seu programa electoral ni re.
   Diuen estar legitimats per els vots que reben, quan votar es la unica accio que acaba tenint consequencies. Sembla que votar signifiqui cedir tot el teu poder als diputats.
   Molta gent esta en contra de les retallades, potser no la majoria pero el cert es que molta. Tot el proces s’ha fet a esquena de la ciutadania, igual que el pacte del euro i moltes coses més.
   Estic fart de viure en un mon on quan toquen eleccions tothom parla de democracia i participació i després ens oblidem durant quatre anys. Com volem que avancem com a societat si la politica es una cosa de pocs? La politica hauria d’estar al carrer, ja hem vist que la gent té idees i té ganes e interes.
   La protesta d’aturar el parlament era un acte directe. Un acte directe després d’haver fet moltes protestes que no s’han escoltat. Aquell dia es van aprobar les reformes. Quan es va convocar la protesta no va ser per “secuestrar el parlament” o “realitzar un cop d’estat” sino per portar la protesta al centre de les coses. Allà on esta passant. Per dir-lis als diputats que no ens estan escoltant. Que els hem votat perque l’altra opcio es no votar, i aleshores si que ja no ens fan cas. Que coses que ningu ens va dir que pasarien, coses per les quals no els vam votar, volem tenir dret a decidirles.
   Potser la majoria dels catalans estan a favor de les reformes. Pero jo, com a democrata, vui almenys poguer donar el meu vot. Per que al final del dia, d’aixo es tracta la democracia.

   • Estic dacord amb tu
    Ens diuen antidemocrates quan el que demanem es poder decidir com a ciutadans, no relegar el nostre poder de desició als diputats.
    Sense arribar a demanar democracia directa, cosa que tambe demano, crec que no es massa demanar que quan es van a fer coses per las quals no els hem votat es tingui en consideració la ciutadania.

  • El que no t’has llegit tu son els programes dels partits amb representació al parlament. En cap d’ells deien que estaríen a favor de les retallades, potser perque si ho aguessin fet, la gent no els hagues votat, oi? Per tant, troves llegiti’m que ara s’ens digui: “ja m’eu votat, ara us foteu” No company, no. Els polítics un cop més ens han enganyat, i ja es hora de dir prou.

  • Sergi el de Hessel es un panflet oportunista, populista i d´un nivell de demadogia digna del mateix Chaves. Em fa molta gracia quan es parla de la Resistencia francesa, bàsicament per que fou bastant baixa, per no dir que un tant per cent molt alt eren republicants espaynols exiliats. Foren mes els francesos que estigueren confortables o condecendients amb Vichy. Per no parlar d´uns fets que passaren a un velodrom de Paris on ara n´hi ha el Ministeri de l´Interior de la France

 9. Sergi, aixeca’t, participa i col.labora….
  La prepotència serà dels qui des de casa criticquen l’organització assembleària, sense fer-hi sentir la seva veu constructiva.
  NO hi vaig anar, però realment creus que algú pot aturar un parlament més que en un dia puntual o simbòlicament? benvingut company, la lluita, en l’àmbit que sigui, continua!
  El manifest, per mi, més que suficient!

 10. Molt bé Sergi;
  Heu llegit la Revolta dels animals o “Rebelión en la granja” o Animal farm per qui no l’entengui? llegiu i reflexioneu, es pot veure l’ampolla mig plena o mig buida, com volgueu, però no s’ha de categoritzar, no tots els polítics són corruptes, no tots els “indignats” són violents, us esteu desacreditant, i és trist.
  sí a la regeneració democràtica, si a noves fòrmules de representació, però no creiem que la “demos” és la plaça, és l’assamblea permament; hi ha molta gent desencantada amb el sistema polític, però no hem d’oblidar que com més dèbil és el poder polític més fort és el poder econòmic

  • Caram Ramón quanta raó que tens:
   “no tots els polítics són corruptes, no tots els “indignats” són violents”

   Així doncs què passa amb les consignes generalistes que sento cada dia de “els polítics”, “els mossos d’esquadra”…

 11. Vaya tocho de comunicado, infumable, parece que se haya querido añadir los comentarios de todos los asamblearios, con pocos filtros. A medida que pasa el tiempo es más evidente que el asamblearismo no funciona.
  44 heridos, un tercio de ellos policias, no está mal para un movimiento pacifista.

  • Creo que falta un poco de autocrítica y reflexión en el comunicado, es cierto. Y puede que algunos de los que reaccionaron violentamente fueran del movimiento, pero no lo han entendido o no han sabido controlar su rabia. Te aseguro que la mayoría no lo eran. Y ni siquiera estoy hablando de gente a la que pudieran pagar por crear incidentes, hablo de la gente agresiva que vive en Barcelona y alrededores que ya ha causado problemas en muchas otras ocasiones (sea por la visita del Papa, por un partido de fútbol, porque viene alguna celebridad o por cualquier excusa).
   El gran poder de convocatoria del movimiento hace que sea fácil aprovechar las masas para entrar a causar problemas, y creo que al menos desde las asambleas locales sí estamos haciendo autocrítica en el sentido de cómo controlar la situación cuando gente ajena aprovecha nuestras convocatorias para crear problemas.
   Contrasta el caos y la agresividad de una zona concreta con la tranquilidad de la manifestación en el resto de la calle. Bueno, contrastaría si los medios de comunicación difundieran las imágenes de paz y protesta pacífica, pero no toca. COmo no toca enseñar las imágenes impresionantes de la noche del 14J, ni las de la senata de la Plaça Sant Jaume el 15 por la tarde.

  • El asamblearismo funciona, acaso el parlament no es una asamblea? Otra cosa es que esten haciendo asambleas cada media hora en medio de una acción programada, cuando debieron estar por la labor de no dejar puntos debiles. Otra cosa es que esas asambleas espontaneas sean facilmente manipulables. Lo que no funciona en verdad es la estructura misma del movimiento, es demasiada la gente, si me equivoco pido disculpas, que solo se implica en las acciones y convocatorias pero no se organiza en su barrio, un verdadero movimiento asambleario se estructura localmente y para las decisiones que afectan a una comunidad o en el ámbito más amplio…, se efectuan plenos convocados con periodicidad consensuada y al que acuden delegados de las asambleas, no son asambleas abiertas… O que pena, donde unxs pcxs que le cogen el gustillo a los baños de masas, pueden y no digo que lo hagan, manipular a su antojo porque nunca será la misma gente la que acude. Los delegados de los que hablaba antes pueden acabar siendo los mismos las, más de las veces, lo cual tampoco es bueno, pero al menos irá con los acuerdos y propuestas aprobadas en sus respectivas asambleas

 12. Quien ha escrito este comunicado? Que asamblea general lo ha aprobado? Aquí hay algunos/as que están empezando a manejar el cotarro.
  Ningú ens representa!

  • No lo sabremos nunca, precisamente por negarnos a artícularnos con personas delegadas, en una verdadera organización horizontal, asamblearia y confederada, así no se centralizarían las decisiones en una asamblea general donde nunca está exactamente la misma gente, salvo los que tu dices manejan el cotarro. Así sabremos de donde salieron las decisiones “de la base de la organización, las asambleas locales” y debo recordar que incluso hay un ámbito internacional que articular. Pero nos negamos a tener representantes y claro, las personas delegadas que elijamos, para las diferentes plenarias, serían representantes y eso ” no mola, no es superguay “. La ventaja es que sabríamos que ha hecho y dicho en esas sesiones plenarias y si no hace bien su función se le desautoriza y se elije otra persona, lo sabríamos por que además pueden ir personas observadoras, sin derecho a voz ni voto, solo observarían que sus delegadas no se salen del guión y así podrían informar de primera mano a sus asambleas y también lo sabríamos por las actas, que esa es otra, no se están colgando actas de asambleas desde el 3 de junio y las actas son importantes para lo que tu preguntas. así que te debo dar la razón, aquí algunas personas se han enseñoreado y manejan el cotarro.

  • Y por cierto el energiapodem ese del cometario anterior también soy yo y no entiendo como ha sucedido, lo hice desde el móvil, pero que vaya, si el gravatr ese está asociado a alguna cuenta mía de correo, ahora me entero, no sé quizá si lo di de alta y no me acuerdo o quizá algo ha ido mal en el formulario y he comentado con los datos de otra persona, aunque me parece improbable… No sé, dimensión desconocida oye, XD. Lo digo para que no se diga que manipulo, ja ja….!!!

 13. AVANTI COMPANYS ¡¡¡¡¡: ASI, CON LAS IDEAS CLARAS, PACIENTES,DETERMINADOS, CON CORAZON Y SOLIDARIDAD ¡¡¡¡¡
  VIOLENCIA ES:
  -PROVOCAR UNA GRAN CRISIS ECONOMICA Y QUE NO HAYA RESPONSABLES
  -ROBAR A LA JUVENTUD EL FUTURO
  -MANTENER 5 MILLONES DE PARADOS
  -EXPOLIAR AL PUEBLO DE BIENES PUBLICOS.
  -RECORTAR LA SANIDAD Y LA EDUCACION
  -SUBSISTIR CON PENSIONES DE MISERIA
  -DESHAUCIAR A MILES DE FAMILIAS DE SUS CASAS
  Y RESPONDER CON :
  -MAS GASTOS MILITARES
  -MAS CARCELES Y POLICIAS
  -MAS PRIVILEGIOS PARA LA CASTA POLITICA
  -MAS PRESUPUESTO PARA LA MONARQUIA PARASITA
  -MAS DINERO PUBLICO A LOS BANCOS CAUSANTES DE LA CRISIS…

  NOS SEGUIS TOMANDO POR IDIOTAS ABORREGADOS ?: CAMBIAR EL CHIP ¡¡¡
  ESTAMOS BIEN DESPIERTOS, CON INFORMACION Y SIN MIEDO ¡¡¡¡

  • Bien dicho!
   Y aumentar la deuda a costa del pueblo! seguir pidiendo dinero a los bancos argumentando que el pueblo la pagará, ese camino lleva a la esclavitud.

   I decir bien claro a los que sólo mueven el culo cada cuatro años y que hoy critican a miles de indignados creiendo lo que les cuentan en la tele, que esa deuda también la tendrán que pagar ellas y sus nietos, que el movimiento de los indignados es el de los que se ahogan primero, pero que en este Titanic como bien dice el mito no hay barcas para todas, y que si queremos evitar el iceberg hay que ser el pueblo entero el que sale a la calle, no llegaremos a ninguna parte si la pereza, el miedo, la duda, la cobardía dejan en casa a millones de personas adormiladas.
   DESPERTAD joder!!!
   HAY que ser VALIENTES joder!
   El domingo vamos a manifestarnos, PA-CI-FI-CA-MEN-TE, para reivindicar cosas serias! que incumben a todas.

   Eso si, las personas que no sepan dejar la violencia, las que no ven como Puig y las suyas basan su estrategia en la PRO-VO-CA-CION, por favor que se abstengan de venir, no pasa nada, si somos 10, 20 o 50 menos no pasa nada.
   Eso si, si vienen y responden con violencia será por idiotez universal o por interesses sucios. Eso también va por los Mossos que confundis el ser professional con el ser máquinas ( Impressoras, que no CPU’s).

 14. Retroenllaç: L’assemblea de Barcelona condemna tota mena d’actes violents i s’autodefineix com a pacífica « Les Petjades

 15. Muy buen comunicado. Es lo que tocaba decir.
  Y recordad que el movimiento se enfrenta a fuerzas muy poderosas que harán todo lo posible para terminar con él. Entre otras herramientas están los provocadores, y no solamente violentos en la calle, también pueden existir en este mismo sitio.
  Adelante, que el movimiento va bien.

 16. ¿Donde está la contundencia de la ley en el caso MILLET? hay que a estos falsos democratas de CIU se les ve el plumero, hacen cortina de humo para desviar la atención…

  Pero como dicen a todo cerdo le llega su sanmartin y las elecciones lo han dicho UNA MAYORIA ABSOLUTA esta INDIGNADA (si no saben leer bien los resultados de las elecciones) así que adelante, esto son solo los arañazos de un gato encerrado (los politicos) que ven como llega su ocaso, como en todas las democracias historicas, cuando el poder se les subio a la cabeza, el pueblo se la puso en su sitio.

 17. FANTÀSTIC COMUNICAT.
  Una mica llarg; és cert, però mica en mica anem aprenent: a organitzar-nos i a agafar força. És el que es porta fent des del dia que va néixer el moviment. Criticar és fàcil, donar solucions constructives implica esforçar-se i això ja no és tan còmode.
  Es recullen els principis bàsics del moviment: respecte, humiltat, no violència i il·lusió pel canvi.
  Ànims companys, el camí serà llarg, però aconseguirem esquivar les pedres que ens anem trobant pel camí.

 18. Me ha gustado mucho la parte en la que se describe la violencia que el sistema ejerce sobre todos nosotros. Creo que lo que define al sistema es, precisamente, el uso de la violencia en sus múltiples formas. Por eso mismo, si nos queremos desmarcar y construir otro mundo, tendremos que salirnos de los “circuitos de la violencia”. No sólo la física, sino de todo tipo.
  Por otro lado, una de las cosas que caracteriza a los políticos es que “nunca” reconocen sus errores y sólo ven los ajenos. Pienso que nosotros podríamos tener otra actitud totalmente distinta a la de ellos y reconocer nuestros errores sin ningún problema. Si sentimos que algo se hizo mal en la convocatoria, que en sí misma era un riesgo que nos podía meter en esos circuitos de la violencia (del sistema) tenemos que decirlo así, tal cual. Qué problema hay?? No somos como ellos. Y lo demostramos así.
  Bueno, es sólo una idea…

 19. Enhorabuena por el comunicado, me alegra ver que el sentido común y la sensatez están por encima de todo.

  Por lo demás, mucho cuidado con los provocadores y todos aquellos que de una manera u otra solo pretenden desprestigiar, deslegitimar y dividir este movimiento social. A todos ellos quiero decirles, ¡que no van a conseguirlo¡ Somos lo suficientemente inteligentes como para darnos cuenta de cuales son sus verdaderas intenciones y las burdas estrategias que utilizan para conseguir sus objetivos.

  No solo estamos indignados, tambien estamos hartos de que nos tomes por imbeciles.

  Una pregunta: ¿hay una versión en castellano del comunicado?

 20. Felicitats i endavant!!!!

 21. Muy buen comunicado. ¿que es la violéncia? ¿acaso no lo es llevar a la gente a la pobreza? ¿acaso no lo es que Artur Mas amenace a la población con el uso impune de la represión policial si la gente expresa y manifiesta su extrema indignación hacia un sistema podrido? ¿acaso no es violencia la brutal manipulación mediatica?
  por favor compañer@s dejemos de lado las pequeñas diferencias porque de lo que aquí hablamos de una cambio en toda regla, las pequeñas luchas vendran despues, debemos de estra unid@s, cuidarnos, ser empatic@s y autocríticos. Que nos nos separen, y no tengamos miedo a decir la verdad porque tenemos la razón!

 22. El exvicepresidente de la Generalidad y exlíder de ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, ha pedido a los ‘indignados’ que se “meen” en España.

  En un artículo en el portal Nació Digital recogido por Europa Press, Carod ha resaltado que los ‘indignados’ han sobresalido por su españolidad: “Tienen, como españoles, todo el derecho del mundo a indignarse. Pero si quieren hacerlo, como españoles, lo mejor es que no se equivocasen en el mapa y se manifiesten, se indignen, se meen, pinten, chillen e insulten, allí donde les corresponde, en su país”, España.

  “Han pintado sus pancartas mayoritariamente en castellano y se han expresado públicamente en este idioma (…) para no dejar entrar el nacionalismo en la acampada”, ha indicado.

  En el movimiento del 15-M, Carod ha resaltado que hay mucha gente de buena fe, y se ha preguntado: “¿Es cierto que, como se apunta en algunos ámbitos, que entre los indignados (…) hay algunos infiltrados que son agentes del CNI y que tienen como objetivo dar internacionalmente la imagen negativa al mundo que se está dando de Cataluña?”.

  “¿Qué credibilidad tiene la indignación de una gente, la mitad de los cuales está en contra del derecho de autodeterminación? ¿Cómo entender que Falange se haya adherido formalmente a la concentración?”, se ha preguntado Carod.

  “Indignación de pacotilla”

  Según Carod, los ‘indignados’ hacen el juego al nacionalismo español, por lo que ha pedido que se deje de ser cómplice de un movimiento que ha calificado de “indignación de pacotilla”.

  “Siendo españoles, motivos para indignarse no es que falten. Si yo fuese español, que no es el caso, me habría indignado seis siglos antes”, ha resaltado.

  Carod ha criticado la falta de civismo de los ‘indignados’ por acampar en la plaza Cataluña, utilizar los jardines públicos como urinarios, pintar el monumento al presidente Francesc Macià y dar una imagen de Cataluña “marginal, chabacana y basta”.

  Este tipo de declaraciones recuerdan a las que el político nacionalista hizo en 1991 tras la masacre contra la casa-cuartel de Vic. En aquella ocasión, y cuando tan sólo habían pasado 48 horas del brutal atentado, Carod-Rovira dio muestras de su catadura moral y pidió a la banda terrorista que se situase previamente en el mapa antes de cometer un atentado. Ahora pide a los ‘indignados’ lo mismo: que miren al mapa antes de mear.

 23. Vull comentar 2 punts :
  PUNT PRIMER :
  “Per acabar convoquem una concentració avui divendres 17 a les 4 de la tarda en la Ciutat Judicial en senyal de protesta i suport a les companyes detingudes que passaran a disposició judicial a les 5 de la tarda”
  PQ EL POBLE HA DE PARTICIPAR EN UNA CONCENTRACIO DE SUPORT D´UNS PRESSUNTES DELINQUENTS -VIOLENTS????? NO SOU UNA MIQUETA HIPÓCRETES???

  PUNT-SEGON :
  ESTIC MOLT FART DEL VOSTRE LLENGUATGE SEXISTA , AIXÒ PASSA DE TACA D´OLI : “suport a les companyes detingudes ” ——– TAN US COSTA DIR DONEM SUPORT A LES PERSONES DETINGUDES? , ES CLAR DIR LES COSES TOT EN FEMENÍ ESTÁ DE MODA ….
  LO DIT , HIPOCRESIA……

  • SE M’HA QUEDAT ENCAIXA’T EL BLOQUEJAT MAJUSCULES! AJUDA!

   Vaya dos puntazos, es mereixen clarament les majuscules HIPOCRESIA i els multiples signes d’interrogacio.
   No se pq et contesto pq amb el llenguatge i la forma que fas servir poques ganes en tinc.

   Primer punt: El poble pot fer el que els hi surti dels collons. No tinc idea de qui son aquests detinguts, pero quan hi ha detencions en actes d’aquest tipus no només es detenen als “violents”. Convocar una concentracio de suport a gent que ha anat alla a protestar i ha acabat detinguda es un minim per part dels organitzadors de la moguda. Ara a titol personal tothom pot fer el que vulgui i valorar les accions dels detinguts. Pero almenys la convocatoria se la mereixen.

   Segon punt: Es cert, avegades amb aquestes coses s’arriba a un punt d’estupides bastant elevat. Pero tampoc trobo que sigui tant greu i tant hipocrita.

  • I només t’has quedat amb aquests 2 punts ?
   Doncs si que t’has llegit bé el comunicat !!!!
   A mi tampoc m’agrada que es refereixin sempre en femení, pero resulta que li he donat molta més importància a altres punts del comunicat, no se potser és perque afecten a la meva vida, als meus drets i els drets de tots, ( drets bàsics i constitucionals ), i sobretot al futur del meu fill.
   Això si que es preocupant !!!
   Fes el que vulguis, però la meva recomanació es que et tornis a llegir el comunicat.

 24. les doy mi apoyo los medios de comunicacion y los políticos estan tratando de desprestigiar el movimiento, debemos estar alerta y poner mucho enfacis en nuestros objetivos el de demostrar que esta democracia no es representativa ni participativa, lo dicen los resultados electorales casi un 40 % no vota y esto es por algo. solo les pido que en la organización del movimiento se adelante a estos grupos violentos que pueden ser infiltrados o simplemente violentos debemos buscar metodos pacificos que dejen en jaque a la policia seamos inteligentes

 25. El que m’ indigna més és que el cos policial no hagi protegit adecuadament als parlamentaris. Es de jutjat de guardia que la Tura, exconsellera d’ interior hagi estat pintada sense que cap poli ho hagi pogut impedir-ho Això demostra encara més les consignes d’ aquest govern de no garantir la seguretat dels parlamentaris de la càmara a fi de deslegitimar el moviment i el que és més gros, de deixar en vulnerabilitat representants “escollits” pel poble amb la unica finalitat de justificar i posar en descàrrec les actuacions ordenades pel Puig el 27 M.
  Si fos diputat el denunciaria per no haver fet be la feina.

 26. I la manifestació de diumenge sempre PACÍFICAMENT, cal mantenir els pilars del moviment!! I aquest n’és un de principalíssim!

 27. Hauría d’apareìexer sota l’avís groc de primera pàgina. Tothom ha de saber que s’està couent a Catalunya. Llavors amb el vostre permís he fet la traducció.
  Adminstradors pernjar-ho allà que sigui visible.

  Tendría que aparecer bajo el aviso amarillos de primera pàgina. Todo el mundo tiene que saber que se está cociendo en Catalunya. Entonces con vuestro permiso he hecho la traducción.
  Administradores colgarlo allí para que sea visible.

  Rueda de prensa de acampadaBCN del 17/06/2010

  Posted on juny 17, 2011 by smellsliketofu| 6 comentaris
  En primer lugar queremos pedir disculpas a todos los medios de comunicación por el cambio de la convocatoria de esta rueda de prensa. Anet las declaraciones del Conseller de Interior y el Presidente del Gobierno de la Generalitat que recojen graves acusaiones contra los indignados de Barcelona y el movimiento en si y, a causa que trabajamos con métodos democráticos y asamblearios, en un movimiento que es amplio y diverso, nos vemos obligados a posponer esta convocatoria.

  como todo el mundo sabe, rechazamos la violencia. Por lo que respecta a los actos que no se ajustan al consenso del movimiento ocurridos el dia 15, no nos sentimos representados por estas acciones y, por tant, no nos hacemos responsables de las mismas. Si consideramos que los políticos no nos representan, los actos aislados de estas personas tampoco pueden representar a todo el colectivo. No seria de justicia pera las miles de personas que mobilizadas, o no, se han sentido identificadas con unos valores comunes que hemos vendio demostrando juntas.

  El objetivo de la mobilización para el 14 y el 15, apoyada por las 22 asambleas de barrios de Barcelona y más de cien pueblos de Catalunya, era detener los recortes antisociales a los Presupuestos para el 2011 de la Generalitat de Catalunya y denuncuar el decreto conocido como la ley Ómnibus.

  Se nos ha acusado de atacar a la democracia, cuando los recortes son un ataque manifiesto a la misma, poniendo al Parlamento Catalán al servicio de los mercados financieros y reduciendo los servicios sociales de tota la ciudadania, cuando ningún partido con representación parlamentaria incluía estas medidas en su programa electoral. Por tanto para poder tener legitimidad política tendrian que ser aprobadas mediante referéndum.

  Además, la actividad del Parlamento se deslegitima por si misma cuando pretende avalar el debate de la llamada ley Ómnibus: un agrávio a los valores democráticos que plantea aprobar por Decreto la modificación de 610 puntos relativos a más de 80 leys anteriores y muy diversas, la legitimidad de las cuales ya es dudosa aún dentro de los parámetros de la actual democracia.

  Tenemos el convencimiento que todo el debate generado alrededor de los acontecimientos del dia 15 de junio, se están sobredimensionando con el objetivod de desviar la atención del que realmente afecta a los ciudadanos. Un movimiento social amb un amplio apoyo de la ciudadania está sufriendo un evidente intento de ser estigmatizado mediante una estratégia política que tiene la finalidad de legitimar nuevas formas de represíón policial contra un colectivo ciudadano que ha demostrado que es firmemente pacífico. Así como no se criminaliza a toda la afición cuando hay incidentes en una celebración deportiva, o a toda la clase política ante casos de corrupción, el hecho que en este caso se aplique un criterio diferente, demuestra la falsedad de este argumento.

  Además nos sorprende la insólit unión de todos los partidos políticos y la gravedad de sus acusaciones ante los hechos del 15j. Los incidentes, teoricamente provocados por los manifestantes, que no causaron ningún herido entre los diputados y trabajadores, contrastan con la nula autocrítica de la acción policial que causó diversas decenas de heridos.

  Las camisetas manchadas de unos pocos políticos parecen pesar más que los 40 heridos, a los cuales se suman los 147 heridos del 27 de mayo. Lo que verdaderamente asusta a la clase política es que se están abriendo nuevos métodos de participación y decisión, que ponen en cuestión la legitimidad del actual sistema democrático. Esto explica el intento desesperado de criminalización del movimiento, la desproporcionalidad del desplegamiento efectuado y la inefectiva estratégia policial.

  No nos podemos responsabilizar de los comportamientos violentos promovidos por la precariedad de la injustícia económico-social que deja sin trabajo y cobetura a miles de famílias. Solamente nos responsabilizamos de los que se han adherido a este movimiento pacífico, creativo, constructivo y inclusivo.

  Cuanto más se deteriore la economía y el teórico estado del bienestar, más indignación se generará. Nosotros no podemos ser responsables, ni ahora ni en un futuro, de los que no se han adherido al espíritu pacífico inspirado por el movimiento del 15-M porque, precisamente desde las plazas se promueve canalizar este descontento de una forma constructiva y no-violenta. Una muestra de esto es que a pesar de las amenazadoras declaraciones del Presidente, la asamblea decidió no obstaculizar la salida de los parlamentarios y trasladarse en manifestación a la Plaza Sant Jaume haciendo una sentada pacífica y cantando l’Estaca.

  Nos acusan de violentos cuando es el estado que utiliza las instituciones pagadas por tod@s para hacer apología de la violencia y anuncian que la utilizarán contra nosotros, incluso tratandose de un movimiento pacífico. Cuando dicen que tienen el monopolio de la violencia lo que nos están diciendo es que son ellos los que deciden que es violencia y que no lo es.

  Que los desalojos afecten ya a 270.000 famílias y los bancos acumulen pisos vacíos es violencia. Que se alarge la vida laboral y las rentas más altas cada vez paguen menos es violencia. Que las empresas con beneficios repartan bonos y despidan a los trabajadores es violencia. El gasto militar es violencia. Los recortes en sanidad y educación es violencia. La lista es interminable.

  Los errores del dispositivo dirigido por la Consejería de Interior nos parecen intencionados, porque han permitido que Felip Puig consiga la anhelada foto que intenta avalar la violencia actuación del 27M. No se entiende porqué se prefirió utilizar una de las entradas con mayor concentración de manifestantes para que los parlamentarios accedan a pie, en lugar de la entrada del zoo con furgonetas de la policia, como acabó sucediendo.

  Para terminar convocamos una concentración hoy viernes 17 a las 4 de la tarde en la Ciudad Judicial en señal de protesta y soporte a las compañeras detenidas que pasarán a disposición judicial a las 5 de la tarde. Así mismo, informar que ayer en la comisaría de Les Corts fueron retenidas e identificadas las personas que se solidarizaban con las detenidas. Una vez más los policias no iban identificados y se negaron a hacerlo ante la petición de una abogada.

  Esto sólo es el principio, sabemos que hay mucho por hacer. Caminamos y trabajamos por la construcción de mundos más justos y habitables donde quepamos tod@s.

  Nuestra próxima acción es la mobilización del 19 de Junio, una manifestación internacional que ya estado apoyada por centenares de ciudades del mundo entero y, en el caso de Barcelona contamos con el soporte de más de 100 pueblos y 22 barrios de la ciudad. El dia 19 convocamos a la sociedad a tomar las calles para mostrar nuestra indignación ante las numerosas injusticias y la repetida violación de nuestros derechos más básicos a los cuales nos está sometiendo el sistema político y econòmico actual. La calle es nuestra, no pagaremos su crisis.

 28. Cataluces levantaos!
  Nunca seréis catalinos, pero ni falta que hace formar parte de esa pequeña cagarruta histórica diferencial. (Es la verdad)
  El hablar el catalino no os hace catalinos. O sea…
  Por favor un poco de DIGNIDAD cataluces!

 29. Ciutadà indignat 749625

  No m’agrada aquest comunicat
  No em serveix allò de “això és més violent que allò altre”. Fins ara la gran força del moviment és que sempre ha proclamat i practicat el pacifisme i la no-violència i hauria de continuar així. Perquè violència és falta d’arguments i nosaltres en tenim de sobres. Perquè tota la violència està sempre tenyida d’ignorància.
  Hauríem de condemnar TOT tipus de violència, en el grau q sigui. Ens hem d desmarcar. Indignació, fermesa i idees clares, això és el q fa falta.
  Ara pregunto jo, Quí redacta aquests comunicats tant llargs? S’han sotmés a votació? Qui va decidir el lema de la mobilització davant el parlament? es va votar per un quòrum suficient?
  La primera pregunta no cal q la contesteu (les altres si q estaria bé: ), només dic q així no nem bé.
  Gràcies

 30. Ciutadà indignat 749625

  A qui ha redactat aquest comunicat el convido a repassar les opinions més repetides q s’han escrit al forum d’aquesta mateixa pagina sobre el 15J.
  Es això és el q hauria de reflectir el comunicat, crec jo.

 31. Qui hi ha i amb quins interessos a les comissions que tallen el bacallà? Perquè alguns fan comunicats sense consensuar i els punts mínims són els que són? Qui ho decideix? Molaria definir-se, declarar desacomplexadament que som d’esquerres i parlar de la censura i la manipulació que hi ha en el nostre si. Passo de que UPyD se n’aprofiti el més mínim d’aquesta moguda. Almenys de la meva fe.

 32. Retroenllaç: Rueda de Prensa de #AcampadaBCN del 17/06/2011. « Kaleidoscópico. Sólo lo que me interesa, todo.

 33. 2 videos más del 15-j.
  – uno de polis infiltrados en manis de valencia incitando a la violencia (min.6 i medio)

  – i otro de las limitaciones de los mossos a la prensa en barcelona

 34. No entiendo… que problema hay en hacer autocrítica, desmarcarse y además criticar la hipocresía de quien acusa siendo infinitamente mas violento? Yo no veo ninguna incoherencia. Por un lado podemos criticarnos cosas, y lo estamos haciendo, se ve en todos los foros, asambleas y comunicados. Por otro lado podemos desmarcarnos, porque no fue acuerdo de asamblea zarandear a un diputado y si alguien lo hizo lógicamente no está representando al movimiento. Y al mismo tiempo, hay que denunciar el montaje mediático que han montado, que es obsceno y funcional al status quo que queremos cambiar. Yo seguiría en esta línea, y, sobretodo, intentaría montarlo de manera mas inteligente para la próxima.. porque nos han puesto una trampa y hemos caído tontamente. De todo se aprende!

 35. El conseller puig serà connegut arreu del món no tant per cargar contra gent pacífica sino de ser incapaç de protegir els propis parlamentaris al haver decidit no formar part de les seves prioritats aquest tasca per part dels mossos. Vaja merda de conseller que tenim, menys mal que no em sento representat per algú que es descalifica ell mateix al titllar la mani junt amb el mas de accions a l’ estil kabelorroka. Quina vergonya!!!!

 36. Totalmente deacuerdo con todos los puntos del comunicado.
  En mi opinión no se puede permitir que sigan con todo este circo mediático.
  Coincido en los comentarios de que no se puede generalizar. No todos los políticos son chorizos, hay algunos que solo apoyan un sistema corrupto pero con fines honestos, hay que empezar a hacer una pequeña “clasificación” y abrir el diálogo cuanto antes.

 37. ¿PEL DIUMENGE HEU PENSAT FER UN GRUPS DE “COORDINADORS” – EUFEMISME EMPRAT A VALENCIA PER NO DIR SERVEI D’ORDRE – PER AILLAR ELS VIOLENTS ?
  ¿ TENIU PENSAT EN CONTACTAR AMB ELS MOSSOS – COM VAN FER ELS DE VALENCIA AMB LA POLICIA NACIONAL – PER INFORMAR-LOS DE LA IDEA DE LA MANIFA ?
  ¿DESIGNAREU ALGÚ PER EMETRE COMUNICATS OFICIALS VOSTRES EN LLOC DE QUE SURTIN DIFERENTS VEUS DIENT DIFERENT COSES ?

 38. Yo estuve el día 15 en la manifestación de la Ciutadella contra las retalladas. Veía a toda la gente a mi alrededor: sesentones como yo, hombres y mujeres de mediana edad, algunas madres con sus hijos de corta edad, y por supuesto muchos jóvenes la mayoría de los cuales con la actitud mas pacifica posible ante una situación social tan grave como por la que estábamos protestando, la verdad es que me sentía realmente orgulloso de de aquella gran mayoría de jóvenes responsables que por fin habían decidido salir a la calle a protestar.
  Vi algún joven violento, cerca de mi uno insultaba a los mosso a grito pelado, otros dos o tres subidos al avalla del parc gritaban desafiando a la policía. Después paso la diputada del Iniciativa per Catalunya y tres o cuatro jóvenes la increparon mientras todos los demás intentábamos calmar los ánimos. En definitiva vi a una inmensa mayoría pacífica e indignada manifestándose y a una pequeña minoría de exaltados como suele haber en estos casos.
  Pero Artur Mas salio ante los medios de comunicación (propios y ajenos) y dijo que todos los manifestantes habíamos pasado a ser indignos, sin hacer ninguna distinción , nos acuso y nos amenazó de haber cometido un delito, incluida la mayoría pacífica ( por cierto en tiempo de Franco manifestarse también era delito).
  Pues bien Sr. Mas con este mismo razonamiento yo manifiesto que ustedes son unos corruptos, ya que un porcentaje similar al de los violentos de la manifestación son políticos corruptos e implicados en delitos económicos en este país. Puede usted decirle al SR. Puig, también corrupto por el mismo razonamiento, que pase a detenerme.

  Atentamente:
  Albert Vila
  Un manifestante pacífico e indignado.

 39. Dos detallets: qui convoca un acte, una oncentració, una manifestació… té, poca o molta, responsabilitat en els actes que es generen, que no us sentiu (ens sentim) representats per determinats actes no vol dir que no hi hagi resposabilitat.
  Vaig estar el dia 27 a pça catalunya i vaig arribar a la conclusió que el puig va enviar als mossos esperant una resposta violenta que no es va donar, a la ciutadella la va tenir (i disfrutar) Per què? elements “incontrolats”? polis provocadors? no ho sé, el video que corre pel yotuve només demostra que al secreta se le nota, i si hi ha provocadors, tants mòbils, tantes càmeres fotogràfiques han de servir per desenmascarar-los
  salut
  quim

 40. El asamblearismo funciona, acaso el parlament no es una asamblea? Otra cosa es que esten haciendo asambleas cada media hora en medio de una acción programada, cuando debieron estar por la labor de no dejar puntos debiles. Otra cosa es que esas asambleas espontaneas sean facilmente manipulables. Lo que no funciona en verdad es la estructura misma del movimiento, es demasiada la gente, si me equivoco pido disculpas, que solo se implica en las acciones y convocatorias pero no se organiza en su barrio, un verdadero movimiento asambleario se estructura localmente y para las decisiones que afectan a una comunidad o en el ámbito más amplio…, se efectuan plenos convocados con periodicidad consensuada y al que acuden delegados de las asambleas, no son asambleas abiertas… O que pena, donde unxs pcxs que le cogen el gustillo a los baños de masas, pueden y no digo que lo hagan, manipular a su antojo porque nunca será la misma gente la que acude. Los delegados de los que hablaba antes pueden acabar siendo los mismos las más de las veces, lo cual tampoco es bueno, pero al menos irán con los acuerdos y propuestas aprobadas en sus respectivas asambleas y si se salen del guión se les desautoriza de inmediato.

 41. A veure, hi ha un problema greu amb els inflitats o violents, que tothom porti camares, els gravem i els denunciem. Si son mossos demanem la seva expulsio del cos, si son violents els separem del moviment amb la seva corresponet denuncia. Els mossos no son el enemic (jo no soc mosso).
  Per cert jo vaig estar per la zona on es van fer servir extintor i moure contenidors i no eran els de les fotos. Molta gent vam intentar desualirlos, no es va poder. Son imatges que es van fer servir TV3. Perque no torni a pasar proposo aquesta solucio.

  • Fart de falsos noviolents

   si no ets mosso, perque proposes de fer-lis la feina?? Si se suposa que som no violents mai podem proposar denunciar algú a la policia, que utilitzant violència tancarà a algú en un espai ínfim durant més de dos anyas de la seva vida que lluita pel mateix que nosaltres però amb una estrategia diferent, AIXÓ ÉS DELEGAR LA VIOLÈNCIA !!! No hem de respondre mai a algú que ens parteix la cara i si és necessari ens matarà, però en canvi si que podem delegar la violència cap a l’estat amb algú que es defensa de les agresions.

 42. Hola, me hago eco del comentario de Francesc:

  ¿PEL DIUMENGE HEU PENSAT FER UN GRUPS DE “COORDINADORS” – EUFEMISME EMPRAT A VALENCIA PER NO DIR SERVEI D’ORDRE – PER AILLAR ELS VIOLENTS ?
  ¿ TENIU PENSAT EN CONTACTAR AMB ELS MOSSOS – COM VAN FER ELS DE VALENCIA AMB LA POLICIA NACIONAL – PER INFORMAR-LOS DE LA IDEA DE LA MANIFA ?
  ¿DESIGNAREU ALGÚ PER EMETRE COMUNICATS OFICIALS VOSTRES EN LLOC DE QUE SURTIN DIFERENTS VEUS DIENT DIFERENT COSES ?
  Una buena organización es importante.

 43. Penso que cal asumir la part de responsabilitat que ens pertoca i és al induir la violencia pacifica de impedir que unes persones compleixin amb el seu deure de treballar i en aquest cas buscant maneres de resoldre els problemes del pais. Impedir es resistencia i es una manera de posar pals a les rodes i no crec que sigui aquest l’ esperit del moviment sino de donar solucion i ensenyar a aquests aprenents de la politica que tenim en el parlament mirant molts d’ ells en com conservar la poltrona o modus vivendi.

 44. Retroenllaç: Rueda de prensa de AcampadaBCN sobre los hechos del 15J

 45. Retroenllaç: Top Posts — WordPress.com

 46. Primero de todo debo decir que la nota informativa en sí, en el completo, me parece muy buena y refleja una realidad de lo que pasó, en todos sus puntos y también por parte de la violencia ilegítima del estado, y por parte de la violencia legítima del pueblo.

  No obstante, me veo en la obligación de decir que me parece hipócrita decir que fue una minoría quien participo de estos actos violentos.

  Me parece hipócrita, porque habiendo presenciado también lo ocurrido, pude comprobar que fue la total mayoría de las personas presentes quien a distancia, o cara a cara, insultó a políticos (utilizando contra las mujeres insultos sexistas que son los únicos que yo realmente condenaría, como zorra o puta), policías y trabajadores del Parlament. Porque fue la mayoría quien participó del bloqueo de una institución representativa, siendo esto delito estepificado en el código penal. Porque fue la mayoría quien bloqueó la entrada de la policía, poniendo una resistencia “pacífica” (o violenta), sea en forma de sentadas o con barricadas, con la única diferencia del derecho a la auto-defensa que toda persona tiene ante una agresión física. Hay algunas que no tenemos ganas de recibir palos de la policía, ya hemos sufrido torturas y otras vejaciones demasiadas veces.

  Me parece también hipócrita que la assamblea diga que las acciones violentas no representan el movimiento, pues claro que nadie representa al movimiento, pero el movimiento no representa a nadie. Que vais hacer con los que según vosotros participaron, que vais hacer conmigo, expulsarnos? Marginarnos? Denunciarnos? No participamos de hecho todos de un acto de violencia organizado?

  Me parece también hipócrita porque comentáis que estas acciones no siguen la línea marcada de la asamblea de Barcelona, pero digo yo, que es esta asamblea para hablar en mi nombre y en nombre de alguien? Quien es esta asamblea para representar las ideas de alguien? Una asamblea descreditada, donde no se hace nada al consenso, no se respetan las minorías, ni a los marginados. Donde se toman decisiones a la mayoría por una diferencia de solo 7 votos y donde las actas de las asambleas son ahora inexistentes. Una asamblea que no tiene ninguna ética y moral de hablar por nadie.

  Recordad, nadie nos representa, ni políticos, ni asambleas, ni movimiento. Solo cada uno de nosotros se representa a sí mismo y se debe volver a los primeros pasos, se debe dar de nuevo esos dos pasos para atrás, para coger fuerza y avanzar mejor. Se debe volver al debate, la reflexión y el consenso, pero ya no en asambleas de ciudad, sino en los barrios. Realizar asambleas de palabra y coordinación. Coordinarse a nivel de ciudad y de comarcas en reuniones sin decisiones, sino que propogan y matizen. Se debe volver al respeto de la pluralidad de la asamblea. El reformismo no es la salida a los problemas del funcionamiento neoliberal, sino un cambio total de sistema, pero también la autocrítica de nuestras costumbres y consumismo. Hemos de cambiar nosotras mismas.

  Os dejo el artículo 35 de los derechos del hombres y de la mujer:

  Cuando el gobierno viola los derechos del pueblo, la insurrección es para el pueblo y para cada porción del pueblo, el más sagrado de los derechos y el más indispensable de los deberes.

  Y una reflexión que estaría bien debatir, hablar entre todos, reflexionar, poner puntos y consensuar:

  Que es la violencia? Quien marca que es violencia y que no?

  Yo creo que la violencia del estado contra los individuos, que se ejerce día a día, sin control y desmesuradamente, no tiene legitimidad ninguna y no se puede ni siquiera comparar a la violencia que cada individua pueda ejercer para luchar contra la opresión.

  • Gracias blk, ha sido muy instructivo para mi leerte. A mi también me preocupa la arrogancia que esgrimen algunos comunicados “oficiales” del movimiento. No existe por ningun lado la intención de aceptar enmiendas de un cada vez nutrido numero de indignados que echamos de menos un minimo de autocritica y de humildad por no decir falta de responsabilidad. Es cierto que el numero de manifestantes el 19 J en bcn superó las espectativas, incluso de los convocantes y eso demuestra que la simpatia sigue a pesar de lo sucedido el 15J. Eso puede dar alas a los que siguen pensando que no hubo ninguna responsabilidad en el mensaje que se dio a la ciudadania indignada, y eso puede ser pertinente para seguir en la ofensiva y seguir adelante, pero sugiero que la ofensiva sea democrática y sostenible, y si no SOCIEDAD ALTERNATIVA YA! y eso pasa por el cambio radical de nuestras acciones diarias, sobretodo en el consumo.

 47. una carta al exterior del movimiento y otra al interior; (muy largas, pero hoy no estaba pa ser sintético)

  Carta hacia el exterior del movimiento.

  Violencia (básicamente verbal y simbólica) hubo pero no fue lo que más hubo.

  Estuve desde el martes por la noche en Ciudadella hasta el miércoles a la tarde. Y he de reconocer que en la mañana del miércoles no me gustó el ambiente que hubo en muchos momentos en la puerta de Wellington (no en otras) y el trato que recibieron algunos parlamentarios. Calificaría de más agresivo y confrontativo el ambiente en algunas zonas y momentos de lo que me esperaba y había vivido previamente en torno al movimiento 15M del que me considero totalmente parte activa. Digamos que se hicieron excesivamente protagonistas dinámicas centradas en la policía como “enemigo” a insultar/provocar, más hostiles a los medios de comunicación, etc.

  Dicho esto he de decir que lo que en el imaginario popular se le llama “violencia callejera” pura y dura fue muy mínima y muy minoritaria. Hubo mucha violencia verbal sobretodo en la puerta de Wellington y algo de violencia simbólica (alguna barricada, pintadas…) pero casi nada de violencia física. Por ejemplo a primera hora de la mañana en varias puertas hubo gente que intentó cruzar contenedores y se les convenció desde las sentadas de que no era la estrategia decidida y se volvieron a poner en su lugar los contenedores. En torno a los parlamentarios que parecían solos por los alrededores de las puertas siempre habia gente intentando espontánemente hacer de cordón de seguridad para que nadie pasara de las palabras a las manos. Se comenzó a hacer una cadena humana a media mañana masiva bajo el grito “no a las barricadas; cadena humana”. En la asamblea de evaluación de la 13h del mediodía allí mismo la mayoría de las intervenciones fueron para desmarcarse de las dinámicas más agresivas y se decidió evitar la salida de los parlamentarios para evitar más confrontación e ir plaça Sant Jaume para diluir la tensión. En la tarde se pasó del protagonismo de los gritos antipoliciales a los gritos por los temas que realmente nos han unido (bancos, crisis, hipotecas, vivienda, sanidad…), para mi toda una señal. Etc, etc…

  Seamos realistas si realmente la gente hubiera transformado su agresividad e indignación en violencia física estaríamos ahora hablando de varios parlamentarios gravemente heridos, así como otros tantos polícias, y centenares de miles de euros en desperfectos del mobiliario urbano, comercios….Y no ha habido nada de eso. El hecho de que en medio de la zona de movilización más tensa donde la policía había cargado a las 7 de la mañana a gente sentada, aparecieran incensantemete durante dos horas parlamentarios solos, sin ninguna protección, a muchos metros de distancia del cordón policial de entrada… fue una situación totalmente inesperada y muy difícil de manejar. Yo estuve de barrera de contención espontánea en torno a varios de estos parlamentarios (yo estaba asustado por el potencial desenlace de la situación) y no vi en ningún momento ninguna agresión física más allá de arrojar agua que nos caía a todos los que estábamos allí. La verdad es que podría haber habido linchamientos porque aparecían totalmente solos y a mucha distancia de la policía que sinceramente no tenía tiempo de llegar ni tampoco parecieron intentarlo. Si no pasó nada más grave fue porque el mensaje de no violencia y la contención y autontención esponténea funcionó bastante. Dicho esto, me parece estratégicamente una cagada monumental la actitud que mucha gente tuvo y una postura política/etica excesic¡vamente autocomplaciente y simplista la de deshumanizar así a los políticos.

  A su vez me estoy preguntando desde entonces cómo esos parlamentarios aparecían por allí de esa manera, era como tirar un queso en una ratonera, estoy todavía sorprendido de que no pasara nada grave. La falta de previsión del operativo policial me deja a cuadros. ¿Cómo no concentraron los parlamentarios en algún lugar y les trajeron en vehículoso algo así? Realmente la prueba que nos pusieron fue muy difícil, incluso para un movimiento no violento. No nos engañemos no es un ejército que responde a unas ordenes y un entrenamiento es un movimiento de masas, de caracter espontáneo y de organización difusa que encima estaba en medio de una espacio/momento de mucha tensión (después de una carga policial con heridos y detenidos). Si en ese momento aparecen solos políticos de alto nivel caminando contra quien se protesta entre medio de la muchedumbre, conseguir que no haya violencia verbal y simbólica es casi imposible, conseguimos que no hubiera la agresiones físicas que hubieran sido fatales y paradójicamente eso para mi confirma que es un movimiento en esencia no violento. Puede sonar cínico y autocomplaciente pero si conocemos como funcionamos las masas en momentos de tensión en la calle lo entederemos. Estoy seguro que si sueltas a Leire Pajín en medio de la manifestación contra el aborto, a zapatero o incluso bono (el más antiterroista y patriota de los socialistas) en medio de una manifestación de víctimas del terrorismo (o si no veamos la hemeroteca de por ejemplo 2005 y eso que al menos llevaba escolta sin embargo la mayoría de los parlamentarios el 15J iban absolutamente solos).

  Me parece aceptable que se nos pida explicaciones a nosotros y creo que nos toca hacer una fuerte autocrítica (ese es el objetivo de mi carta al interior del movimiento) más que por los hechos concretos por el ambiente que reinó en algunos momentos y para conseguir seguir destacando por la originalidad y creatividad de nuestras formas y no por repetir más de lo mismo que sabemos que no funciona y es éticamente cuestionable. Pero que medios y analistas tengan visión histórica y panorámica real y que el análisis sea proporcional a los hechos. Y por favor que también se pida explicaciones al inexplicable dispositivo policial. Lo más violento de esta semana son los presupuestos que se quieren aprobar y la noticia de que los banqueros mundiales se han subido el sueldo un 36% con una media de 6.8 millones de ingresos por cabeza.

  Carta hacia el interior del movimiento.

  Sin caer en el juego mediático pero sin dejar de hacer autocrítica.

  Peña ante lo vivido el 15J (ojo no me refiero a lo emitido por los medios) creo que hemos de hacer reflexiones, en algunas hemos de ponernos de acuerdo en otra no es necesario ni probablemente posible. Creo que está en juego la naturaleza del movimiento y la simpatía popular lograda, osea que no podemos mirar hacia otro lado.

  *

  Ha habido un tratamiento desproporcionado en muchos medios ante lo acontecido el 15J, magnificando los momentos más confrontantivos pero eso no puede impedir la autocritica.
  *

  La violencia física fue mínima, la que hubo fue sobretodo simbólica y verbal, pero es también violencia.
  *

  No nos engañemos los que asedieron agresivamente a los políticos no eran secretas y eso ha sido el hecho más criticado y que más daño ha hecho a nuestra capacidad de seducción a las mayorías sociales. Todo y que hemos de resaltar que no llegó a haber agresiones físicas pese a que durante largos minutos se encontraban solos y alejados de cualqueir tipo de protección policial. De hecho este autocontrol muestra nuestro posicionamiento esencial con la violencia de este tipo.
  *

  El ambiente, especialmente en la Puerta Wellington, en algunos momentos fue excesivamente confrontantivo y el acorralamiento a políticos que andaban solos por la calle fue excesivamente agresivo todo y que el autocontrol personal y colectivo permitió que no hubiera agresiones físicas que hubiera sido realmente peligroso. El “hecho policial” tomó un excesivo protagonismo en nuestras miradas, lemas, energías, gritos… que es justo lo que suele ocurrir en estos casos y hasta cierto punto puede ser comprensible. Pero también hemos de tener super claro (y eso parecía una de las grandes lecciones del movimiento) que a los poderosos les encanta porque desvía el eje del conflicto y el foco de atención hacia el terreno más favorable a ellos y menos dañino y además nadie dijo que esto iba a ser fácil. En la práctica no hay nada que entre en su juego más que montarles el espectáculo que buscan. No se si los parlamentarios se les escaparon en el caos o los dejaron allí aposta pero nosotros caímos en su trampa obedientemente.
  *

  ¿Hacía falta obsesionarse con que realmente no puedieran entrar o simplemente el hecho de tener la Ciudadela rodeada en estado de excepción era el hecho político que buscábamos y podiamos evitarnos sin dejar de ser “determinados” los aspectos más confrontativos y el dilema de bloquear el espacio en el (nos guste o no) las mayorías sociales creen con sus críticas como espacio de legitimidad democrática y por ello vota a sus representantes (nos guste o no)?
  *

  ¿Estaba el movimiento suficientemente maduro como para afrontar este reto comunicativo- estratégico que implicaba la acción del 15J? ¿pusimos suficientes ideas de acciones creativas no violentas en las que canalizar nuestra energía y tensión durante esas horas (todos disfrazados de parlamentarios corriendo alrededor del parlamento buscando la puerta, una burbuja inmobiliaria gigante que explota junto al parlamento…)?¿supimos transmitir y dar a conocer las consignas de actuación que se habían decidido en la asamblea a toda la gente que no participó en ellas pero vino el 15J?
  *

  ¿Queremos desahogarnos, dejar salir la rabia.. legítima o no; o queremos convencer, sumar y ganarles la batalla comunicativa que es lo que más les debilita?
  *

  ¿Realmente es el camino deshumanizar a los políticos? ¿Está éticamente y políticamente justificado asediar/atemorizar (sin llegar a las manos) a un político solo e indenfenso en medio de la calle entre 50 personas?
  *

  ¿Es compatible ser un movimiento apartidista pero a la vez no hablar de todos los políticos como si todos fueran lo mismo con el mismo grado de responsabilidad y la misma visión de las cosas?
  *

  ¿Es posible señalar la verdadera violencia estructural y a la vez criticar estratégica y políticamente la violencia en las acciones del movimiento que además se salta las decisiones colectivas de asamblea?
  *

  ¿No creeis que nuestra fuerza hasta ahora ha sido en buena parte la creatividad y originalidad de nuestras formas de hacer política (acampadas, asamblearismo, consensos, actitudes, apartidismo, falta de identidades y líderes, creatividad comunicativa y artística…), y ha sido eso lo que ha conseguido más ruptura en el status quo y los imaginarios de las mayorías? ¿Realmente nos parece que es más interesante y efectivo en nuestro contexto reproducir prácticas políticas que se han visto bastante poco fértiles y a la vez desgastantes?
  *

  Incluso aunque queramos transformar el manipulado imaginario sobre la “violencia” en este país, ¿nos creemos con la solidez como movimiento y la capacidad comunicativa para afrontar tamaño desafio con todo el aparato mediático en contra en su terreno favorito sin que además este sea inicialmente uno de nuestros objetivos colectivos?
  *

  Hemos de articular propuestas de trabajo y articulación a medio plazo. Hemos alimentar la energía de trbajar en algo jutnas con horizontes tangibles. Pidamos referendum pero si no hay referendum organizemos una consulta popular. El fin y los medios se fusionan, y quien estaría en contra. Trabajo descentralziado inmejorable. Discurso constructivo a tope. Y la confrontació la hay pero es en nuestro terreno. ¿Qué más se puede pedir?

  todos a la calle 19J

  • Vaya ejercicio de autocritica. Se me ha ocurrido que se podria organizar una consulta popular sobre los 7 principios minimos que defiende el movimiento 15M. Experiencia ya la hay con la consulta sobre la independencia de catalunya. Solo hay que contactar con los organizadores y dejarse aconsejar por la logistica y tantos otros elementos que forman parte la experiencia de los que han pasado antes.

 48. NINUGÚ NO ENS REPRESENTA!!!!!!….algú ha oblidat una de les principals consignes del moviment?…quí ha aprovat aquest comunicat de 20 pàgines?..un “petit comité” d’estudiants de polítiques, periodisme i trotskisme?

  …que ningú parli per mi, que jo no parlaré per ningú!! Un moviment és un grup de gent que és mou, i no necessàriament en una mateixa direcció, en aquest hi ha gent ofuscada per la no-violència dogmàtica que impedeix que la gent es defensi dels atacs, pacifistes que legitimen l’autodefensa (com bé deia Thoreau), i gent que està molt, molt cabrejada per que li va la vida…

  …si el que va passar el dia 15 al Parlament va ser violència…QUÈ SERÀ EL DIA QUE LA GENT ES CANSI DE VERITAT? (recordem que això no va a millor, ans al contrari, les retallades avancen i hi ha gent que està patint de veritat!)

 49. Per amor a les persones demà 19/j hi seré al carrer, per amor cap a mi mateixi i per les persones que lluiten per ser impecables.

 50. Voleu aprover retalades per referemdum d´acord, tambe aprofitem per votar sobre els ingresos en concret sobre la proporcio dels mateixos que desapareixen del nostre pais Ya se que si propose aixo no soc “Ciudadano del Mundo”,sino un paleto catalanista ho sento pero no he vist la llum encara, tindre que pendre algun dels materials que he ensumat a la Plaça Catalunya.

  Convocar a la gent per evitar que d´altres parlen (Parlament) també es violencia, a partir d´aqui pot passar qualsevol cosa.La vostra proclama la vostra intencio es l´origen de tot, o es que la convocatoria tambe la feren policies infiltrats?

 51. Como les dijo Vicenç Navarro en la propia acampada, el bloqueo al Parlament es un error absoluto. No puedes pretender democracia real, si desligitimas las instituciones, dándole alas a la Ultraderecha.

  “De ahí que deben reconocer que fue un error (tal como se lo comuniqué cuando lo estaban planificando) el intentar evitar el acceso de los parlamentarios al Parlamento, puesto que ello conllevaba un elevado riesgo de violencia y además asumía erróneamente que todos los políticos son iguales, postura que también había criticado en la presentación del domingo en Plaza Cataluña. Las fuerzas democráticas quedan debilitadas enormemente cuando estos errores son utilizados automáticamente para desacreditar al movimiento, como está ocurriendo ahora. El objetivo de un movimiento reformista no es la anulación del Parlamento, si no su necesaria y urgente mejora, exigiéndole que sea más sensible a los deseos ciudadanos y que no lo sea sólo cada cuatro años para, al día siguiente de salir elegido, hacer lo contrario.”

  http://www.vnavarro.org/?p=5772

 52. Yo estoy totalmente de acuerdo con el movimiento, y soy desde hace mucho tiempo un impulsor y un participante de las protestas.

  El problema radica en que soy gallego parlante y por mucho que me esfuerzo no consigo entender prácticamente nada de vuestro comunicado. Sinceramente veo muy poco útil hacer un comunicado que la mayor parte de la población no entiende…

  Yo podría estar escribiendo estas líneas en gallego ( es el mismo derecho que el vuestro, comunicarme en MI IDIOMA) pero quiero que se me entienda al menos a nivel nacional y ya sea por educación, funcionalidad o comodidad para el lector de estas líneas, lo hago en castellano… Os pido disculpas si existe este mismo comunicado en castellano, en otro caso simplemente tratad de entender lo que aquí explico… y si no lo entendeis trataré de escribirlo también en catalán…

  • el google traductor fa maravelles…

   • En este caso, para esta línea, no me hizo falta usar el traductor de google. Te entendí perfectamente.

    Primero: El comunicado es oral y es un vídeo…. hasta donde yo sé el traductor solo traduce texto escrito…y el traductor de youtube, sólo traduce inglés oral.

    Segundo: “Mexan por riba de nós e temos que decir que chove…”

 53. Retroenllaç: Comunicats sobre els fets del Parlament « Assemblea de barri de Sant Antoni

 54. potser és que no és un moviment reformista…sinó potencialment revolucionari..potser per això moltes no volem millorar el sistema sinó destruir-lo a l’hora que creem el nostre propi…potser és que algunes d’aquest moviment no som tant demòcrates i pensem que és possible construir juntes el mon que desitjem, sense polítics, sense banquers, sense especuladors i explotadors.

  Un petó a totes les que seguiu encenet la flama!!

  • Tant de bo fos un moviment revolucionari, pero no ho és perque no hi ha idees revolucionaries. El nord d’ africa passa de la dictadura d’un monarca o el que sigui per anar a una democracia occidental que està sotmesa a la dictadura els mercats, això forma part del vell paradigma i és que l’ adveniment del nou encara li ha arribat l’ hora. Ara és temps d’ expansionar el moviment arreu i amb meditacions colectives el.levar la vibració i la consciencia de tothom a fi de poder copçar el canvi que volem en el món, però això passa pel canvi personal. Jo trobo molts indignats que van a les manis però no han revisat si encara estan servint al sistema que els està esclafant. I pregunto: Has canviat algun hàbit des de que t’has adeherit al moviment?. Si no es així el que es vol es reformar enlloc de destruir. I es legitim, pero aleshores cal ser consequent. Estic amb tu en crear una societat alternativa sense aquestes persones que desvirtuen l’ essencia humana i tenen el poder, però això és la opció de més gran esforç i compromís. Es el més gran exercici de responsabilitat, i aquest comença per deixar de tirar pilotes fora.

 55. Aquest comentari anava per l’andrés.

 56. Y estos quien son? La cupula del 15m en barcelona? porq sino no lo entiendo….

 57. ¿Os importaría poner los comentarios y las noticias en castellano también?. ¿Somos todos uno o qué joder?

 58. no sé de qué actos que no representan el movimiento se está hablando pero lo que está claro es que estas personas delante de la cámara no me representan a mí ni a mucha otra gente que trabaja para este movimiento y de la que se están aprovechando.
  nadie nos representa

 59. Si sóm tots un perquè ens vols fer canviar de llengua i nosaltres a tu no, “joder”?

 60. Anarquistes, independentistes, socialistes, feministes, activistes trans-bollo-marica, immigrants sense papers i molta gent amb problemàtiques concretes ens hem acostumat a lluitar junts i deixar de banda sectarismes a l’hora de combatre els abusos de poder. Els anys ens han demostrat que en sortiem beneficiades. No s’hauria d’haver marginat el dret d’autodeterminació ni haver donat tanta permisivitat a comentaris contra “anarcos” o qui sigui. Denunciant als “perro-flautas” han coincidit gent que es diu del moviment i detractors reaccionàris. Excloure no és gratuït perquè resta forces i ara hem d’estar junts perquè el poder és més abusiu que mai i, separats, som fràgils. Deixem els sectarismes per quan no ens estiguin tractant com unes ovelletes submisses. Siguem la lloba que entra al banc i mossega al pastoret.

 61. Quienes son estos que deciden en sus reuniones hacer ruedas de prensa, con portavoces? Quienes han escrito este comunicado y decidido que piensa la asamblea de bcn? Cuando se han reunido? Lo han comunicado? Porque yo sé de gente que preguntó cuando se haría y no hubo respuesta alguna.

  NINGÚ ENS REPRESENTA. Y NINGÚ ES NINGÚ

 62. http://www.planetatortuga.com/modules/news/article.php?storyid=3891

  Divide y vencerás.

  Y vosotros con vuestras ruedas de prensa….

 63. Totalmente de acuerdo,lala. Yo me he enterado por el periódico y luego me ha metido en la web(y llevo desde el 2º dia trabajando dentro de una comisión). Me parece que empieza a haber gente que se creen que pueden hablar por Tod@s sin asamblea,ni intercomisiones ni nada mas que su…No se! Asi se hizo la propuesta de abandonar la acampada(acertada o no,digo que así de “por su cuenta” se hizo) y parece que algunos se estan acostumbrando.. Tenemos que vigilar que unos pocos espavilados y “profesionales” del politiqueo no se erijan en “representantes”..Nadie nos representa, pero, sobretodo, NADIE NOS DIRIGE!! Vayamos con cuidado…

 64. Retroenllaç: “Que no, que no nos representan, que no” « FRASES, CITES, VOCABULARI,…

 65. ¿ES QUE NADIE SE HA DADO CUENTA DE QUE…
  ¿Es que nadie se ha dado cuenta de qu la raiz del problema real reside en un derecho de amparo(cama, ropa y comida) pobre, ridículo y corto que se termina a los dieciocho años?
  ¿No necesitamos una alternativa que nos proteja del atractivo dinero que nos empuja al trabajo generalizado como único medio de vida?
  ¿No creeis que mientras estamos amparados somos libres y que por lo tanto el derecho de amparo es un derecho portador de libertad?

 66. RUEDA DE PRENSA NO REPRESENTA A NINGUN TEXTO APROBADO EN ASAMBLEA

  Aunque personalmente concuerdo con el texto y el tono de este manifiesto, me parece peligroso que haya personas que se autodesignen representantes de un movimiento tan heterogeneo como el del 15-M. Este texto no ha sido aprobado en ninguna asamblea. Me parece que las prisas por actuar no pueden dejar de lado el caracter asambleario del movimiento, y veo con preocupacion que diferentes grupos de personas se erigen como portavoces del 15-M, tanto estos autores y difusores del comunicado, como algunas personas del Kampamento que persiste en plaza cataluña, donde hay gentes que también se presentan como los autenticos y legitimos portavoces del movimiento.

  No perdamos la democracia interna dentro del grupo, busquemos maneras de que el asamblearismo funcione de una manera justa, No estoy en contra de que alguien me represente si yo no puedo acudir a un acto, pero sí rechazo que alguien suplante mi opinion y exponga su opinion personal como si fuera la de todos los indignados,

 67. Todos juntos lo conseguimos. Tenemos nuestras diferencias en conceptos, ideas, dogmas, creencias, lenguas, razas, países, sexo, y un largo etc. es normal, es la diversidad pero no olvidemos que somos únicos e irrepetibles, somos Dioses/as creadores de nuestro propio destino con un potencial enorme. Si lo que hemos de crear es un sistema lleno de amor y servicio a los demás, en lugar de un sistema de separación y destrucción del planeta como el actual, no dudéis que lo conseguimos en un breve período de tiempo.
  Animo a todos/as un cambio de paradigma está a la vuelta de la esquina.

 68. RIETE DELA RISIS

  Compromiso, organización y, reponsabilidad: con las ideas q pensamos y expresamos (osea conciencia, iniciativa de acción constitutiva y consecuente, autocritica, coordinación y, extension), con las acciones y reacciones. Tolerancia, escucha activa, respeto y, comprensión de la totalidad y diversidad de interpretaciones lógicas de la realidad. Renovación y coordinación de nuevas propuestas, reorganización, automotivación y expresion artística reflexiva. Organización en el espacio y tiempo, convocar personas disponibles en un espacio-tiempo y crear una constancia. Crear circulos de afinidad y confianza entre nuestro vecindario. Compartir lo que tenemos en comun y respetar las diferencias sin preocuparse. Pensar-expresar-actuar con el máximo compromiso asumible individual y colectivamente. Organizar tiempo y energia haciendo prevalecer lo colectivo ante lo individual, pero sin descuidar el mínimo comun múltiplo para vivir bien como individuos. Dinámica de reenlazar y crecer con la constancia del movimiento, revisar objetivos….

 69. Hallar algun indicio de propósito de enmienda tal vez no sea necesario si en proximas convocatorias se aprueba el contenido de “la crida” por el máximo consenso, o simplemente se tiene en cuenta en primera instancia el afan no violento del movimiento.

 70. ole ole y ole así se habla

  que los que se supone que nos representan se dediquen a vender los derechos que tanto esfuerzo y sudor costaron conseguir a algunos de nuestros padres y/o abuelos para luego juvilarse a los 2 dias con pension supercompleta y entrar a trabajar a una multinacional cobrando millones… no tiene precio, a bueno, si, nuestros derechos

 71. hola algú sap quan es la propera assemblea de barris a la Plaça? Em sembla que era el proper diumenge 27J no m’enrecordo de l’hora perque ho vaig llegir de pasada crec recordar que era a les 19:00 però no el puc ganrantir i ens agradaria anr perque les assembleas son molt mes grans cada día que passa molt que hi pessi a alguns que nomès entenen que el funcionament d’una democracia es com els hi han impossat de petits, per cert desde el diumenge no surten tots aquells que deien que estavem acabats i blablabla.Enrecordeuvos dels consells del mes grans que em d’anar concretant punts i anant fent petites passes , ara no podem morir d’éxit i tampoc tenim presses però ja em de fer propostes encar a que hi sigui per a dirlis “això de moment” la resta les estem estudiant i em d’escoltar les preocupacions de les assembleas de barri perque n’hi han molts punts que millorar en aquest sistema.

  • En principi hauria d’haver-hi divendres. Dimarts, divendres i diumenge, es va decidir en l’AG, m’estranya no trobar-les ni al bloc ni al FB ni al TW.

 72. Pido la máxima cautela a l@ compañer@s del movimiento en los temas que impliquen democracia y representación, tanto en las formas como en el fondo.

  Si bien los contenidos de este comunicado no me parecen estridentes y en su gran parte estoy de acuerdo con ellos, seguramente se habrían podido pulir para acercarse más a las diversas sensibilidades del movimiento.

  Por otro lado, y en mi opinión lo más grave es que un colectivo, o unos del movimiento haya decicido hablar por tod@s sin dar ninguna explicación ni antes ni después de hacerlo.

  Existía urgencia comunicativa, es cierto, pero a modo de propuesta positiva sugiero que en otros casos en que esta urgencia surja se utilicen otras fórmulas como por ejemplo “comunicado provisional” o “comunicado de la comisión x” si se produce fruto de un trabajo de comisión en su conjunto. Para más tarde, con la calma que necesite el proceso pasar a consensuarlo en la asamblea y convertirlo en “comunicado definitivo”.

  Quizás, para los medios y el estado alucinen un poco con estas fórmulas, pero tendrán que acostumbrarse porque hemos llegado para quedarnos y a partir de ahora la palabra “asamblearismo” va a tener entrar en su vocabulario habitual.

  Salut i endavant, company*es!!

 73. Retroenllaç: Reflexions i propostes sobre el moviment d’indignació del 15M a la roda de premsa 17J | Nova blog

 74. Retroenllaç: ¿Qué opinan las ONG catalanas de la Ley Ómnibus? ¿Y los y las indignadas? | laurasanchotorne

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s