19J – Manifestació Internacional – El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi

Recordeu:

– Qualsevol acte/moment de violència a d’anar seguit de ” Cul al terra” i mans aixecades.
– Porteu crema solar i molta aigua.

Convoquem a tota la ciutadania a manifestar-se de forma massiva, festiva i no violenta el proper diumenge 19 de juny a les 17H a Plaça Catalunya. Aquesta manifestació internacional es celebrarà simultàniament en centenars de ciutats de tot el món sota el lema: El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi. La manifestació està convocada per les assemblees de barris, pobles i viles de Catalunya. Algunes assemblees de barri o municipi assistiran a aquesta amb marxes. També volem remarcar que posarem tots els mitjans perquè el 19J la mobilització sigui massiva, festiva i no-violenta.

VIDEO> Vine: no ens miris suma’t-hi Mani 19j en directe


Això sols és el començament, perquè tot està per fer i tot és possible!
– La marxa de la sal del Maresme.

Recorregut:
18/JUNY/2011 MATARÓ: Sortida de la Plaça Santa Anna a les 9 del matí

Mataró – Cabrera de mar- Vilassar de Mar: Per NII (6,5 km: 2h).Passem per Cabrera a les 10:45. Arribem a Vilassar a la Plaça de l’Ajuntament a les 11:00 . Sortida a les 11:30

Vilassar – Premià de Mar: Per NII (4 km : 1:15h). Arribem a Premià a la Rambla a les 12:45 .Sortida a les 13h.

Premià de Mar – Ocata- Masnou: Per NII (3,5 km: 45minuts). Arribem a Masnou a les 13:45h

MASNOU: Dinem. Sortida cap a Badalona a les 16:30h

Masnou – Montgat- Badalona: Per NII (8 km: 2:30h). Arribem a Badalona a les 19h

BADALONA: Dormim, al Passeig Marítim

19/JUNY/2011 BADALONA: Sortida des de l’Estatua Roca i Pi a les 10.30 sortida (des de l’Estació de Badalona estarà senyalitzat.)

Badalona – Sant Adrià- Plaça Catalunya: 10,5 km: 3h 30min. Arribem a Plaça Catalunya a la 14h

Badalona-St. Adrià (3,5 km-1h): Per Av. Alfons XIII (N-II) fins a la Plaça de la Vila. Arribada a les 11:30h. Sortida a les 12h

St. Adrià-Barcelona (7 km-1h45min) Per Av. Gipuscoa-Av. Meridiana-Glòries-Gran via-Passeig de Gràcia-Plaça Catalunya

Arribem a Plaça Catalunya 14h aprox.

– Barris de Barcelona:

– Gràcia: 16 hores Jardinets de Gràcia – Columna baixant a plaça Catalunya

– Raval: 16:30H al Liceu – Columna des del Raval

166 responses to “19J – Manifestació Internacional – El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi

 1. Hola,este domingo nos vemos! Yo revindico mi manera de vivir, lo mas alejada al sistema,manipulador de todo lo que nos rodea!.ESTOY HARTA DE QUE ME JUZGUEN!!!!!!!!!!!

  • Peace Love & Revolution!!!

   Si realmente conseguimos que no haya ningún incidente violento, la victoria será nuestra!! Seguro que luego se les ocurre otra forma de atacar-nos. Pero por lo menos, que se la tengan que pensar un poco. Porqué no dejaremos que la violencia de unos pocos se utilice para desprestigiar a un ideal tan necesario! Peace love & revolution!!!

   • LE 19 JUIN 2011 RENTRE DANS L’HISTOIRE DE L’ESPAGNE.

    Hier à Barcelone 270 000 personnes crient non aux politiques voyous sans aucune violence, une grandes victoire qui montre que la violence n’est pas dans notre camp mais bien du côté de la police et des politiques.
    Merci à toute l’équipe de La Palma de Cervello qui a su elle aussi participer toute la journée à cette grande victoire du peuple.

   • Referéndum popular!!!

    Hola.

    Después del éxito de la manifestación de ayer, día 19, creo que estaría bien empezar a buscar caminos para quelas propuestas que se están haciendo empiecen a ver la luz.

    La más inmediata podría ser recoger firmas para pedir al Parlament de Catalunya que someta los recortes a referéndum. Si reciben un número determinado de firmas (que no sé cuantas son) apoyando una propuesta concreta, están obligados por ley a discutirla en el Parlament. Así se hizo con las corridas de toros y funcionó. Ningún partido llevaba ese punto en su programa y por iniciativa popular terminó triunfando.

    En ese caso, es muy posible que tumben la propuesta a la primera. Pero por lo menos tendrán que hablar de ella de forma pública. Y negar un referéndum democrático sobre un tema que nos afecta a todos, tampoco les dejará en una posición muy favorable de cara a la opinión pública.

    Igual algunos piensan que pedir un referéndum al Parlament es entrar en el juego democrático. Y así es. Pero no significa tener un partido propio. Es sólo una vía mas, quizás la mas factible hoy en día, para intentar que sea la sociedad quien decida sobre los recortes y no el Banco Central Europeo.

    Y eso es solo un primer paso. Luego, ya habrá tiempo para librar muchas mas batallas. Pero hay que empezar con la recogida de firmas rápidamente. Todavía tenemos tiempo de parar los recortes en Catalunya, pero hay que darse prisa!!

    Y si funcionase… después seguro que se apunta todo España a pedir un referéndum a nivel nacional para rechazar esa deuda injusta que nos quieren hacer pagar. Islandia ya ha rechazado devolver su deuda a través de un referéndum. Grecia está pidiendo que se haga ese mismo referéndum y están muy cerca de conseguirlo. Si luego a través de consultas populares España, Portugal e Irlanda también se niegan a devolver la deuda… Europa entera se va a tomar por culo!! Y con ella el sistema económico mundial. Así que este es el camino!!

    Ánimos a todos!!!

 2. HORTA surt ales 15h de pl. Eivissa no se la ruta pero baixen a peu cap a plaça Catalunya!!!

  Ens veiem alla!!! Tots de blanc i amb un mocador blanc amb rotulador negre escrit INDIGNADA #15M

  Ens veiem alla!!!!

  • Diumenge 19 de Juny a les 15h assemblea carmel i horta a pl.eivissa. a les 15.30h Guinardó/Can Baró a Pl.Nen de la Rutlla i ens trobem amb els primers a les 15.45h a Maragall/montserrat. Aleshores tota assemblea territori H-G ens trobem amb la de St.Andreu i Nou barris a les 16.15h a Navas/Meridiana i a les 16.30h a pl.Glòries ens unim amb moltes altres assembles (clot, camp del’arpa, poblenou, verneda i sant martí…) i aleshores tots junts cap a pl.Catalunya !!!!

 3. Sembla mentida que convoqueu sense previ consens. Perquè a les 17 h si tot espanya ho fa a les 19h. I quin recorregut serà? no hi ha recorregut? Hem d’ estar a la plaça copm sardines fregint-nos al sol?. Perque no caminar pels carrers i seguim l’ eslogan Tots al carrer enlloc de tothom a la plaça? Sou incoherents fins i tot amb el que anuncieu.

  • Miquel Àngel, ¿sempre ho veus tot des del costat negatiu o que? Si es així, ets un amargat. Si no es així, i es només en aquest cas, es… sospitós.

  • hay una cantidad de gente trabajando mucho tiempo en algo tan importante como es la manifestación internacional del día 19.en vez de ser tan negativo, miguel angel, podías informarte un pokito. salud

  • Perqué parles en 2a persona? A, perqué no has participat clar… A la proxima participa, a veure si ho fas millor i podras queixar-te.

  • mira miquel àngel, primer, crec que t’hauries d’informar una miqueta… recorregut hi ha! diferents ja que diferents comarques i barris de Barcelona que entren per diferents llocs amb l’objectiu de bloquejar la ciutat i fer tot el soroll possible… segon, no se on has tret la rucada aquesta de que totes les manifestacions son a les 19.00h… hi ha convocatòries a les 17.00h, 17.30h, 18.00h, 18.30, 19.00h, 19.30h, 20.00h, 20.30h i 21.00h!!!!!!! mira’t aquests link: http://www.facebook.com/event.php?eid=168447453218426….

   Aixi que deixa de criticar sense raó i mou-te una miqueta… es molt maco queixar-se des d’el sofà oi? que els demés facin tota la feina… SALUT!!!

  • I perquè no??? Ja esta bé ser-hi una estona abans !!!! El què és verdaderament important és ser-hi, cosa que em sembla que tu no tens masses ganes de fer.

 4. Por favor, utilizar el término “noviolencia” junto:
  http://www.noviolencia.org/
  Los movimientos noviolentos europeos siempre han utilizado el término noviolencia como una sola palabra. La razón principal es la de explicitar con total claridad que la opción noviolenta no supone una mera negación de la violencia directa, sino un proyecto positivo de transformación radical de la sociedad y de nosotros y nosotras mismas. El objetivo fundamental será acabar con la denominada violencia estructural haciendo de la coherencia entre fines y medios uno de sus elementos fundamentales.

 5. Joan Garcia Garcia

  jo tambe hi sere VISCA EL 15M

 6. El barri La Marina (Zona Franca) sortirà a les 16:00h de pl. Marina amb punts de trobada a pl. Espanya a les 16:30 i pl. Universitat a les 17:00.

 7. No era a les 19h?…joder…un altre cop….jo hi vull anar….porfa, que algú em concreti hora i lloc!!

  • Montse, és a las 17h a Plaça Catalunya.

  • Cada barri surt a una hor diferent, busca l’assemblea.comissions del teu barri si vols unir-te a ells o vés directament a Pl. Cat a les 17.

   Des de 9Barris, sortirem des de Parc Guineueta a les 15h, passant per Virrei i baixant per Fabra fins a Meridiana on empalmarem amb Barri St. Andreu i Companyia, fins a Glories, Psg. Gracia i acabar a Pl. Cat.

 8. Juass!
  Mira el “patriota” éste de la butifarra:
  BARCELONA Declaraciones de Josep Maria Pelegrí

  El conseller de Agricultura insta a los catalanes al ‘patriotismo alimentario’
  “Si entramos en un restaurante y consumimos vino de La Rioja no estamos ayudando al empresariado catalán”, ha aseverado.
  http://www.elmundo.es/elmundo/2011/06/17/barcelona/1308337314.html?a=084774fecc194653089461f09b9f650c&t=1308340828&numero=
  CORPORACIONES GRAAANDES Y PAISES PEQUEEEÑOS.
  Queremos países pequeñitos que no se puedan defender de nuestras supermultinacionales.
  Así podremos elegir a gusto y sin estorbos fácilmente eliminables y compramos el país que nos de la gana.
  CATALUUUUUÑA!

  • Si, a sobre que Espanya ens roba encara li consumirem els seus productes i llegirem El Mundo, diari facha allà on n’hi hagin.

   • La feina de mercenari ja és un fet normalitzat. Per 2000 €uretes pots anar a matar libis. Si tens un bon currículum esclar, si no no et contracten.

    Repugnant

  • Jujo, el teu missatge denota un pensament clarament mercantilista i anticatalà.

   El país no és una mercaderia que pots escollir i llençar quan vols, és una altra cosa. El meu país no és el millor del món i sí, és un país petit, però és el meu país i me l’estimo i el respecto. El mateix faig amb la llengua d’aquest país, el català, que pot no ser la més parlada del món però sí mereix el mateix respecte i dret a existir que les altres i té la mateixa importància i dignitat per tant com representa una manera específica de veure el món.

   És lamentable que opinions intoxicadores com les teves tinguin presència en aquesta pàgina.

   • Tanto tú como Jujo tenéis parte de razón. Pero estos piques sólo favorecen a las clases dirigentes catalanas y españolas.
    Me parecía que este tipo de piques no iban a surgir en este movimiento. Me parecia que era fruto de personas que están tan polarizadas porque sólo beben de las fuentes que piensan como ellos, nacionalistas catalanes y españoles . Yo espero que la lucha sea una lucha de clases no de pueblos.
    Un poco de respeto y de sentido común para ambos. No os dejeis embaucar por quien os dice que el ogro es Caluña y por lo que dicen que todos los males de Cataluña son culpa de España.

   • Enrique,

    Tal i com jo ho veig el poble català està sotmès a un doble jou: el capitalisme i el colonialisme (en el cas de la dona, cal sumar-hi el patriarcat i en l’àmbit sexual, l’homofòbia).
    El colonialisme no és només espanyol, també és francès (i aquest encara pitjor). Viure als Països Catalans (i, en general, a qualsevol nació sotmesa pels estats espanyols o francès) és viure en una lluita constant per la supervivència com a poble, per poder viure normalment en la teva llengua, per no sentir-te estranger a casa teva.
    Et recomano algunes entrevistes al filòleg Joan Solà, que malauradament ja no és entre nosaltres: http://www.vilaweb.cat/noticia/3795133/20101028/joan-sola-lligam-poble-individu-llengua.html

    Jo també vull una lluita fonamentalment de classes i no de pobles però per això cal que els indignats espanyols reconeguin la plurinacionalitat de l’Estat i el Dret fonamental a l’Autodeterminació dels pobles que el conformen. Sense aquesta sensibilitat bàsica és impossible arribar a res millor perquè, com deia Marx: “El poble que n’esclavitza un altre forja les seves pròpies cadenes”

 9. CLOT : a les 16. hores surt de la plaça de les glòries catalanes, on ens trobem amb Verneda, Nou Barris, Poble Nou i Horta Guinardó

 10. i quin recorregut es farà a Barcelona des de plaça Catalunya?

  • S’acabarà anant a Arc Trionf, on havien de preparar un concert q sembla s’ha cancelat. A 9B van “cridar” als ciutadans a tocar voluntàriament algun intrument per afegir música al moviment. No em queda clar si espassarà per Via Laietana.

  • Nuria, No et preocupis pel recorregut. A les 17h a Plaça Catalunya i deixat portar. El final es a Pla de Palau.

 11. quan dieu que “posarem tots els mitjans per tal de que sigui pacífica ” que vol dir ? organitzareu un servei d’ordre ?? ja ho teniu clar ? no caldrà fer comunicats a posteriori per tal de condemnar fets no volguts ?……

  • Hi han més secretes en aquests missatges que a les manifestacions.
   No us empacarreu, la violència está fora del 15-M i bé que ho sabeu. Intenteu col·laborar amb tot això d’una manera positiva perque ens afecta a tots.
   Salut!

  • Francesc, siguis més constructiu. Els teus comentaris et delaten. 🙂

 12. hola, aqui dejo un video donde se ve como lo hacen los secretas en las manifestaciones, esta es de Canada, pero se puede aplicar perfectamente. http://www.youtube.com/watch?v=pqbHOtskVtI

  • no tiene nada que ver y pareces a los de Telemadrid que emiten imágenes de Grecia para explicar los hechos de Barcelona.no seamos manipuladores y seamos serios

 13. Otro video, este de Barcelona y los infiltrados, pero muy revelador.

 14. No pregunteu “què fareu”: Digueu el que esteu en disposició de fer cadaescú. Tothom al carrer, de forma pacífica i festiva, interferim en els comportaments violents i fem el possible per escampar el missatge. Tan se val si es fa un recorregut o es queda a la Plaça, cal implicar al màxim a tothom per que sigui un èxit.

 15. Demano si us plau una mica de coordinació per tal de sapiguer exactament recorreguts i horaris. Això sembla una casa de putes.

  • Està claríssim:
   Cada comisió vota dins de la varietat horaria, i sempre segons disponibilitat del personal, el fet de sortir en hores dispars a fi de confondre als Mossos. Els recorreguts anirán variant en función de les votacions que es realitzaran sobre la marxa, si hi ha 40 ó més vots en contra es paralitzarà la marxa fin que la comissió pertinent ho pugui debatre. Un cop debatut el nou recorregut es posarà de nou a votació, i si surt aprovat és reprendrà la marxa, en cas contrari tornarà a la comissió a debatre.
   A fi de que la policia no ens pugui esperar al final del recorregut, sencillament no hi haurà final de recorregut. Cadascú serà lliure de finalitzar quan vulgui. No cal debat ni votació.
   És recomana portar una vestimenta discreta, així els Mossos es fixen menys en nosaltres, i sabatilles cómodes a fi de correr si carreguen contra nosaltres.
   Ah! porteu les flautes, perquè ja se sap que la música tranqulitza els Mossos.

  • Si no saps on anar, a les 17h a Plaça Catalunya. No es tan díficil.

 16. Ese vídeo lleva en youtube colgado 4 años, vayan a youtube y miren los comentarios. Hace bastante daño colgar vídeos de hace 4 años y anunciarlos como actuales. No intoxiquen, por favor.

  También creo que necesitamos asesoría legal sobre lo que es delito y no lo es. Creo que estamos de acuerdo en que el 15-M es un movimiento pacífico, pero muchos de nosotros desconocemos las leyes, y sin querer podemos cometer delitos. Al cometerlos, la policía actúa y nos vemos envueltos en hechos violentos.

  Estas son algunas cosas que he leído que son delito, y varias se han hecho en manifestaciones: impedir el acceso a Parlamentos y edificios oficiales. Permanecer sin autorización frente a las entradas, escalinatas, etc, de dichos edificios oficiales es un delito. Acometer a la autoridad o a sus agentes es delito, impedir el libre ejercicio de los derechos fundamentales es delito, llevarse por la fuerza bienes muebles o inmuebles es un delito, retener contra su voluntad a alguien en cualquier lugar es delito, impedir arbitrariamente y por la fuerza la libre deambulación por la via pública es delito, etc…

  Creo que deberían asesorarnos abogados sobre lo que se puede y no se puede hacer en una manifestación, que nos asesoren en las asambleas, para no cometer errores y evitar situaciones que nos causen problemas, porque al final, dan mala imagen del 15-M

  • Leonardo:

   És delicte quasi tot el que es porta fent des de el 15M. Qué més dona?
   Tu que vols, La Revolució, o fer la carrera de dret?

   • ¿Que dius Avalon? NO es delicte quasi tot el que es porta fent des del 15M. No tens ni idea de lleis. No vulguis confondre a la gent siusplau.

 17. Fins diumenge, el domingo nos encontramos,juntos, que nos vean

 18. la union hace la fuerza

  Jose ¿por que quieres meter miedo? esrs uno de ellos infiltrado aqui?

 19. La veritable causa de tots els problemes es diu la Unió Europea, el perquè aquí: http://www.youtube.com/watch?v=-guwKXFzrAo

  Els nostres polítics han venut el país a la burocràcia del UE, companys…

 20. A Nou Barris quedem totes i tots
  al metro Llucmajor a les 15:00
  per anar a la manifestació19J
  També vindran les associacions de veins dels barris

  Dissabte 18 de Juny a les 18’00h
  en el Centre Cívic Can Basté metro Virrei Amat
  farem pancartes, porta cartrons i ganes de participar-hi.
  __________________________________________________
  Porta parc Guineueta dilluns 20J 20:00
  Marquesina Via Júlia dimecres 22J 20:30
  Plaça Sóller els dimarts a la tarda

 21. Joan Garcia Garcia

  Amigos Jujo y Avalon; soys unos malditos pijos ni productos catalanes ni de la rioja
  bebed CHATEAU PETRUS, sed felices y dejaos de coñas ya de una puta vez, y mañana todos a la mani felices

  • La realitat històrica la modifiquen els cínics que no donen cap valor a la veritat
   De quin lloc ha sortit aquest personatge que es creu Deu a la terra…
   Fill meu de seudònim Joan Garcia , ets un fatxa en potència i potser no ho saps.
   Els drets dels pobles son fonamentals, de tots els pobles , VULL VEURE
   ESTELADES A LA MANI¡

 22. CONTAR CONMIGO A MIS 46 AÑOS ESTOY MUY PERO MUY INDIGNADO
  ¿como podriamos hacer llegar todos esos videos de la manipulación y provocación al mayor sitio de lugares o personas para que se vea la realidad?
  Se estan comportando como hacia la gestapo y Webels es PUIG

 23. Ehh no perdeu el temps amb provocacions. Som un fenomen social, a la comunitat europea, espanyola, catalana y comunitats de ciutats i barris, no som violents, passem de provocacions y gent mal educada que busca crear confusio y mala llet. Ni cass als dolents, si els fem cass als dolents guanyan. Dexeiu els detalls petits i penseu en gran. Som molts i bons, que volem la honestitat dels politics. Es mol demanar? No. Escolteu al Islandes que arriba demá. pacifics, respectuosos, pero indignació justa. El 80% del poble esta amb nosaltres ancara que no surtin al carrer, no perdem la meta de vista passi el que passi. 200.000 milions de deute i cap culpable?? Aixi que deixeu les provocacions estupides..ni casss i a centarse amb l´important que es demostrar que som el poble honrat indignat pero no violent.

 24. felicitats per incloure, finalment, la cosa votada aquella de l’autodeterminació per catalunya. Diumenge hauria vingut igualment però ara una mica més tranquila. Perquè s’ha censurat? La cosa indignada és una mica un gruiere on hi cap tothom, inclosa penya un pèl sinistra des del punt de vista esquerranós, i molaria declarar-se d’esquerres sense complexes. Fem-ho! Des dels anarcos fins els que sigui però, sisplau, d’esquerres. Encara que siguem el naufragi.

  • Els anarcos dius, no compteu amb mí, sou una vergonya, condeneu condeneu, que ja os condemnaran. La revolució de la margarida, cuatre caramels que donin, arribat el cas i cap a casa que hem guanyat… I vinga debats i mes debats i asambleas sense actas ni res completament manipulades per ves a saber quins… No, encara no heu après res, teniu por i amb por no aconseguireu res. No perd la raò qui fa servir la violencia per defensar la seva dignitat, perd la raò qui cedeix davant la por i el que diurén… La llibertat es cara cal estar disposat a pagar el seu preu o resignarse a viure sense ella. Que os vagi be, però jo no faig mes de policía per a vosaltres, m’empanadeixo de creure que això anava be i protegir als indefensibles del ernest maragall i el joan herrera, no teniu sentit de la dignitat jogueu el joc que els poderosos volen, al zoo eran 20, a la asamblea mediàtica, visible, tan oberta i cool erau mes de mil, al zoo cuatre pacifics incorregibles donavan pas a la policía que carregá i va provocar un ferit greu i d’altres mes lleus, dialogueu amb la policía pero no amb companys de lluita i a sobre els condeneu per desfogar la seva frustració, no sou esquerra, sou ciutadans i els ciutadans nomes son esers dogmatizats per el poder establert, allibereu-vos dels prejudicis que os impedeixen fer revolució o dieu la veritat, que nomes os mouen els interesos individuals de cadascu, un cop satifets els dels que portan la veu cantant en el si d’aquesta pseudo-revolta – que a sapiguer qui son pero hi há que son mes de dretas que altre cosa – os trairan com sempre fan i els que quedeu sereu reprimits i tot a començar de nou… No heu après res…

 25. Joan Garcia Garcia

  ATENCIÓ! el més perillós de la manifestació serà la presència de Carod Rovira; aneu amb compte els que estigueu a prop seu perquè se us pot pixar sobre

 26. Joan crec que el teu comentari està totalment fora de lloc.
  Bé m’agradaria preguntar a veure si hi ha un recorregut previst??? Crec que seria molt important que sortissim de la plaça i no deixem en mans dels mitjans de comunicació la informació que arribi als nostres veïns!!!! Sino a la plaça serem sardines i la gent anirà marxant per calor i cansament

 27. Quan es parla de retallades a les actes nomes parleu de la despesa; al capitol d´ingresos tenim un decalaix que dura més temps i quantitativament es mes important.Ja ho se, no soc “Ciudadano del Mundo” si planteje aquest tema, soc un paleto, cazurro catalan (Catalunya que segons la vostra democracia total no pot vehicular-se politicament), tambe pot ser que sigui un bon comptable!!!

 28. VALLCARCA, EL COLL, LA TEIXONERA salimos a las 15h desde la Plaza Salvador Allende. Nos juntamos con EL CARMEL que nos estarán esperando en Plaza Pastrana. De allí bajamos a HORTA para ir por Paseo Maragall. Los de enlace estan trabajando para juntarse con MONTBAU, HORTA y GUINARDO por el camino.

 29. No se perque no es fa un recorregut, ja molta gent, com jo i molts amics meus, que venim de fora. Vindre sols per estar a la plaça Catalunya, una mica ensupita la mani.
  S’ hauria de pensar una mica mes les coses, en fi ens veiem el 19.

 30. lluís capdevila juan

  UNA ALTRA DEMOCRACIA ÉS POSSIBLE.

 31. Recomano el següent llibre en línia:

  Los Soviets: Su origen, desarrollo y funciones
  Andreu Nin
  http://www.marxists.org/espanol/nin/1932/soviets.htm

 32. es muy importante que en esta ocasion no caigamos en la trampa como en el parlamento y seguro que lo intentaran, desde cerdanyola la gente que se encargara de la seguridad lleara chalecos para identificarse y se propone que cuando haya un acto de violencia, los demas nos agachemos o sentemos asi quedan al descubierto los que la estan liando podemos hacerles fotos y es mas facil la intervencion del grupo de seguridad, creo que es una buena idea y deberiamos difundirla, suerte a todos el domingo estoy de acuerdo en que seria necesario establecer un recorrido y me extraña que no se haya elaborado.
  Nos vemos el 19

 33. recanvi 118 | ACAMPATS A LA MONCLOA |

  El dissabte 14 de maig va tenir lloc a Barcelona una manifestació contra les retallades anunciades en els pressupostos de la Generalitat. Posarem un cop més el vídeo del 3CAT24.cat que ens ofereix la crònica d’aquesta mobilització perquè ens fem tots plegats una idea del seu caràcter prou unitari (fins i tot amb presències que no hi eren esperades): |

  http://www.3cat24.cat/video/3525410/catalunya/Manifestacio-contra-les-retallades |

  Entre 30.000 i 200.000 persones segons les fonts, més de 200 entitats, els sindicats majoritaris i els principals de la infermeria, metges i mestres, representants sindicals de la policia, associació d’actors i directors, ICV-EUiA, ERC, part del PSC i membres del PP a títol individual. |
  Opinem que aquesta concentració era la bona: prou transversal per anar aglutinant en els dies i manifestacions posteriors una majoria social prou àmplia per aturar la retallada o aconseguir-ho almenys en el que són considerats serveis bàsics. |

  L’endemà, diumenge 15, té lloc a Barcelona una altra concentració d’esquena a la de la jornada anterior i que desembocarà en l’acampada de la plaça de Catalunya secundant, com en altres ciutats de l’Estat, l’acampada de la Puerta del Sol de Madrid, propiciada per l’anomenat Moviment del 15 de Maig i l’entitat Democràcia Real Ja. |

  Que l’Acampada de Barcelona sorgís al marge de la marxa del dissabte 14 no significava, d’entrada, que no hagués d’acabar confluint-hi. Hi vam establir contacte a través de la xarxa. Hi vam formular propostes amb la finalitat de subscriure compromisos amb les formacions polítiques que les volguessin assumir entre les que concorrien a les eleccions municipals. No vam obtenir diàleg. |

  La recepta que vam poder dibuixar contra la crisi que escanya Catalunya, i que ha arribat al punt de reduir el pressupost del Principat en serveis essencials, consistia a elaborar un nou Estatut (aprofitant que l’actual incompleix el 152.2 constitucional) que establís la Generalitat com a administració única i considerés la justícia com un servei elemental, dotat d’un pressupost suficient i blindat contra les ingerències dels poders legislatiu i executiu. (Opinem que amb una sola administració parlamentària controlada de manera efectiva per un poder judicial fort i independent aquesta crisi no hauria estat possible.)|

  No ens ho van rebatre. Simplement se’ns van tirar a sobre en bloc. La conclusió que en vam treure és que, si la crisi s’havia de resoldre per la via que apuntàvem, pels nostres interlocutors (?) ja podia durar anys i panys. Demanaven més democràcia directa (en diuen “real”) però eren contraris a acabar la vulneració del 152.2 en relació amb el 23.1 constitucionals de què és objecte l’electorat de Catalunya des de l’últim juliol. |
  Si per reflotar l’economia i abaixar la taxa d’atur (i poder controlar l’administració a través del poder judicial) calia prescindir d’una de les dues administracions parlamentàries que hem de finançar (i ara ja també suportar, quan s’arriba a l’extrem de retallar les partides destinades a serveis essencials), per ells el col•lapse econòmic i la desocupació ja ens podien continuar ofegant tant de temps com volguessin. |
  Ja trobaven bé el poder judicial tal com avui ha de funcionar si la millora havia d’arribar per mitjà d’un Estatut. |
  Contràriament, en tot moment vam ser conscients que la nostra proposta servia tant per Catalunya com per qualsevol altra comunitat de l’Estat. |

  Interveníem en el fòrum del bloc acampadabcn.wordpress.com fins que vam ser “sancionats” amb la privació de la nostra participació. Acabàvem d’enviar no recordem si un o dos comentaris a un tema titulat ‘Nueva Constitución Española’, on els que portaven la veu cantant semblaven tenir, com a mínim, les carreres de dret, econòmiques i sociologia i ciències polítiques. Això era el dilluns 30 de maig, i aquesta censura prèvia deu ser vitalícia, perquè avui continuem sense “accés a aquesta funció”. |

  Ja n’hem tingut prou. Ja massa que hem tastat els efectes perniciosos de l’acampada de la plaça de Catalunya. |

  Els Ajuntaments que s’han d’elegir són per 4 anys, advertíem. No rebíem resposta. Els acampats, en general, propugnaven l’abstenció, el vot en blanc i el vot nul (casualment o no, tot el que beneficia els partits majoritaris). També sembla lògic que, veient la via pública ocupada, hi hagi gent que s’espanti i voti la dreta perquè hi posi ordre. Amb una mitjana de participació que [de memòria] no va arribar al 51%, a Catalunya ja tenim consistoris pels 4 anys que vénen. |

  Barrar el pas i agredir amb pintura les diputades i diputats del nostre Parlament no té nom. Però encara trobem pitjor aquesta perla del bloc de l’acampada, justament del comunicat sobre els fets del 15 de juny a la Ciutadella: “Les camises tacades d’uns pocs polítics semblen pesar més que els 40 ferits, als quals se sumen els 147 ferits del 27 de maig.” Podem assegurar als autors d’una frase tan genial que si fos per nosaltres, indignats de debò i que, per tant, pretenem deixar de ser-ho, no hi hauria hagut cap ferit ni cap taca de pintura enlloc. |

  La Generalitat gestiona tots els serveis bàsics a Catalunya. L’administració central no n’hi gestiona cap. En canvi el govern central decideix injectar diners públics al sector financer, suprimir l’impost de patrimoni, apujar l’IVA, flexibilitzar encara més el mercat laboral (sense un mercat laboral massa flexible i sense tanta economia submergida –sembla mentida, però diuen que arriba a un 20%– no s’hauria pogut inflar tant la bombolla) o retardar una edat de jubilació que sempre havia estat la mateixa d’ençà que es va establir l’any 1919, durant el regnat d’Alfons XIII, avi de l’actual rei Joan Carles, i quan a la veïna França és als 60 anys. |

  En el marc actual, on la macroeconomia la dirigeix la UE, sembla que l’administració central, almenys a Catalunya, camina cap a l’extinció. Però ja que els acampats són tan originals que pretenen que Catalunya continuï mantenint i suportant dues administracions parlamentàries (l’autonòmica que gestiona els serveis i la central que adopta unes decisions tan encertades que ara la UE, per la part que li toca, no la pot perdre de vista), farien molt bé si (en lloc de continuar a la plaça de Catalunya o visitar la Ciutadella per pintar els representants catalans, o anar a exercir la seva captació d’adeptes als barris i poblacions d’aquest país) traslladaven el campament a la Carrera de San Jerónimo o a la Moncloa. |

  A més dels Ajuntaments que han sortit de les urnes del 22M, si per comptes d’organitzar la seva manifestació sectària del 15M i posterior acampada, aquests presumptes indignats tan ‘sui generis’ s’haguessin afegit, amb totes les energies i recursos que han demostrat tenir, a la manifestació del dissabte 14 (que com mostra el vídeo també va acabar a les portes del Parlament, però d’una manera immensament més efectiva), fent costat a les més de 200 entitats (Confavc, actors i directors, etc.) i als sindicats d’infermeria, metges, docents, policia i tots els altres rams que hi eren presents, podem afirmar que, si més no, hauria estat més difícil, hauria costat més, sembla doncs més improbable, que avui el Parlament ja hagués votat a favor de la tramitació dels pressupostos de la retallada i que a més això coincideixi amb un moment en què, havent estat víctimes d’agressions, els parlamentaris, lògicament, reben més suports interns i externs que mai (quan haurien de ser objecte de crítica). |

  I tot això només fa que contribuir a encongir la Generalitat i rebaixar les prestacions bàsiques de què s’encarrega en lloc d’aprimar l’administració central. La que no ens presta cap servei essencial però sí que ajuda el sector financer, permet que desapareguin les caixes catalanes i ens apuja l’IVA. |

  Jaumetria

  • Dejemos de una vez los nacionalismos español y catalán al margen de este movimiento. Que nos peleemos cada uno debajo de nuestra banderita es lo que le encanta a este sistema y a los políticos que lo gestionan. Yo soy madrileño y vivo en Barcelona hace 4 años, y creo que los problemas que tiene la gente de Cataluña en su vida diaria no vienen de su relación con Madrid, sino de su relación con sus jefes, su banco o la multinacional de turno. Y lo mismo se puede decir de los ciudadanos madrileños.

   En este mundo que tenemos, los principales problemas del ciudadano medio no vienen de la relación entre ingleses e irlandeses, turcos y kurdos o castellanos y catalanes, sino entre ricos y pobres, privilegiados y no privilegiados.

   Hay dos conceptos que, en mi opinión, han demostrado ya su agotamiento y han proporcionado a la humanidad más sufrimiento y derramamiento de sangre que cualquier otro elemento positivo que los pudiera atemperar: uno es el concepto de Estado-nación y otro las tres religiones monoteístas: cristianismo, judaísmo e islam. Cuanto antes nos despojemos de estos dos inventos nefastos, antes el mundo será un lugar más agradable para vivir. Porque, y creo que digo una obviedad, el mundo tiene que ir hacia la abolición de las fronteras ya existentes (simples y artificiales rayas en el suelo que nos separan y nos hacen prescindir de los más preciado que nos une: la Humanidad misma) y no hacia la creación de fronteras nuevas.

   Salud a todos y miremos más allá. El mundo futuro no tendrá fronteras, de eso estoy seguro, aunque no sé si nosotros lo veremos.

   • +1 AkaiMiyak

   • Joan Garcia Garcia

    muy bien estoy completamente de acuerdo en todo y esto que me han dicho que soy catalan ja,ja, ¿de que me sirve? ha y pudiere vestir pedigri mas que muchos,estoy harto de tantas banderas banderitas y tanta tonteria

   • “En este mundo que tenemos, los principales problemas del ciudadano medio no vienen de la relación entre ingleses e irlandeses, turcos y kurdos o castellanos y catalanes, sino entre ricos y pobres, privilegiados y no privilegiados”

    Totalment d’acord que el problema no el tenim amb els castellans. El problema el tenim amb una supranació denominada “España”, que ocupa la terra catalana des de fa 300 anys, l’expolia i l’ocupa militarment. Des de la Guerra de Succesió que la ballem.
    Us passo un article de La Vanguardia (un diari que no es caracteritza pel seu indepentisme). Llegir-lo son 2 minuts. Qui es vulgui sentir espanyol, que ho faci, és tant lícit com sentir-se ucraïnès o català i els sentiments son propis de cadascú, però els números són de tots i per a tots.

    Traducción : Os paso un articulo de La Vanguardia (un diario que no se caracteriza por su independentismo). Lerlo son solo 2 minutos.

    Quien se quiera sentir español, que lo haga, es tan licito como sentirse ucraniano o catalan y los sentimientos son propios de cada uno, pero los números son de todos y para todos.

    Un mal negocio

    La Vanguardia
    David García 18/11/2010

    “El aumento del independentismo en Catalunya no es casual ni responde a circunstancias difíciles de explicar.

    Si dejamos las razones identitarias a un lado y nos centramos en el día a día, ¿quién puede defender el espolio que padecen todos los catalanes, independientemente de si se sienten españoles o catalanes?

    ¿Quién puede defender que España robe a Catalunya 60 millones de euros al día a partir del déficit fiscal?

    Quién puede defender que los estudiantes catalanes reciban sólo el 5% de todas las becas del estado y los estudiantes de Madrid reciban el 58%?

    ¿Quién no querría ver aumentada la renta per cápita anual de los catalanes en unos 2.400€ al año si tuviésemos seguridad social propia?

    ¿Quién puede defender que el “Ministerio de Cultura” haga un gasto anual por cada español de 47€ y por cada catalán sólo de 5€?

    ¿Quién querría viajar con el 40% de los trenes construidos por el Estado durante la década de los 70 que se consideraron obsoletos y que aún circulan por Catalunya, mientras que Madrid sólo tiene el 4%?

    ¿Quién no querría ver a su país 7 veces más rico como dijo el Premio Nobel de Economía Aplicada en la UB el pasado mes de mayo?

    ¿Quién puede defender que 1 de cada 3 años el Ministerio de Fomento no invierta nada de nada en Catalunya?

    ¿Quién quiere, pese a ser catalán y sentirse español, que cada año nos roben 20.000.000.000 de euros (11% del PIB), siendo así la región del mundo que sufre más déficit por parte de su gobierno? ¿Realmente sentirse español en Catalunya compensa eso?

    Como residente en Catalunya, ¿quién puede tolerar que por cada 12,7 millones de euros que se invierten en medio-ambiente en el aeropuerto de el Prat, se inviertan 300 millones al de Barajas?

    Por muy españolista que uno sea en Catalunya ¿se puede defender que entre 1985 y 2005 sólo se hayan construido en Catalunya 20km de autovías mientras que en Madrid se hagan cerca de 900 en idéntico periodo?

    ¿Se puede aceptar y no protestar cuando en Catalunya sólo se invierte un promedio del 12% del PIB español anual pese a aportar el 22% del mismo PIB español?

    ¿Se puede aceptar el agravio que hemos sufrido con el AVE? En Catalunya, por el AVE, el gobierno invirtió 316€ por catalán, pero en el mismo año invirtió 1.198€ por andaluz, 894€ por madrileño, 574€ por aragonés y 407€ por castellanomanchego.

    ¿Se puede aceptar pagar peajes y más peajes?

    Con la dependencia de Catalunya con respecto a España nosotros los catalanes, independientemente de si nos sentimos españoles o catalanes, estamos perdiendo la oportunidad de vivir mejor. Estamos perdiendo la oportunidad de dar un futuro mejor a nuestros hijos.”

    INDIGNANT!!!!!!!!

 34. Pensaba anar , pero m ´ho heu fet repensar….no vull formar part d’ un grupet que per una banda comdemna la viol[encia i per l ‘ altra convoca manifestacions a la ciutat de la justicia per solidartizar-se amb delinqüents , sense que ningú ho hagi consensuat…..HO SENTO , PERÒ L ´HEU CAGAT.
  Aniré a la platja demà , que farà bo , si algú em vol acompanyar…..

  • Ai, quina pena que no vinguis, LAMAS… no et preocupis, nosaltres defensarem també els TEUS drets per a que després en puguis gaurdir… com fan, per exemple, tots els del PP, que es es van oposar al divorcia i ara es divorcien en massa 😉

  • LAMAS, ves a la platja si vols pero aqui NINGÚ L’HA CAGAT. Els testimonis havien deixat clar que no van ser violents. Per aixó es va convocar la concentració.
   Els detinguts finalment van sortir acusats de desobediència civil i desacato a la autoridad. No els han acusat de violència.

   • Xavi, la desobediència i el “desacato” també són delictes, una cosa són les lleis i l’altra la justicia. Manifestar-se sense autorització és delicte, ocupar places és delicte, bloquejar o impedir el pas a parlaments i a qualsevol altre lloc és delicte… però això no vol dir que no puguem desobeïr les lleis perquè sinó mai aconseguiriem canviar res. Les lleis estan fetes precisament per a mantenir l’ordre establert, els privilegis d’una part de la societat per sobre d’una altra (casualment majoritària). No s’ha de caure en la trampa lingüística del poder i del populisme, no hem de tenir por que ens diguin delinqüents, els poders sempre ho han fet amb les disidències ja fossin pacifiques o violentes (Ghandi també fou un delinqüent pel que va estar a la presó)
    Aquí tu hi caus al confondre delinqüència amb violència.
    Tampoc hem de creure’ns de bones a primeres el que diuen els mitjans de desinformació, que ja sabem amb qui se’n van al llit, i abans de jutjar als nostres companys i companyes assabentar-nos realment del que ha passat i mesurar molt bé els comunicats que fem, encara que no siguin el que volen sentir precisament els que ens volen ofegar. La solidaritat ens fa més fortes, i qualsevol persona que hagi estat detinguda alguna vegada sap com s’agraeix una concentració de suport a la sortida de comissaria o dels jutjats.
    No oblidem qui són els nostres enemics, i el lamas … doncs que disfruti de la platja, salut

  • Si uns polis t’agafen i et volen detenir i t’estiren i tu estires ja estàs pescat! et fitxen per “desobediència civil i desacato a la autoridad” per lo que sempre n’agafen uns quants per espantar a tota la resta. A més després diuen que en tenen x més d’identificats i això espanta a tothom doncs després tothom pot ser sospitós.

   Si algun dels enxampats hagués sigut perillós de veritat no hauria pas sortit i n’haurien fet molta propaganda.
   Vine Lamas, vés a la platja pel matí! Imaginat que un company teu el detenen per això i tu saps que no ha fet res, també l’acusaries de violent? de burro o desafortunat vale però violent?
   Necessitem denunciar i evidenciar els violents però també fer costat als detinguts injustament. I no seràn els últims, segur.
   Ànims!

  • Deliqüents????

 35. hola!!

  us volia demanar si per la manifestació del proper 19 de Juny està previst que hi hagi algun escenari amb actuacions musicals al final del recorregut..

  la Pullup Orchestra és una BrassBand de suïssa que està aquests dies per Barcelona i estaria encantada de col·laborar en l’acte aportant la seva música, espectacle i reivindicació..

  han sentit parlar del moviment i de les injusticies econòmiques i socials, de l’abús de poder, de la indiferència política i volen donar el seu suport a la mobilització de Barcelona..

  La Pullup Orchestra, the Swiss-HipHop-Jazz-Brassband, està de gira per Catalunya durant el proper mes de juny per presentar-nos Rawberry, el seu nou treball.
  Aquesta fanfarria, des del 2007, formada per 10 músics que toquen una barreja increiblement explosiva de Brassband Sound & HipHop, ha viatjat per tota Europa portant la seva música i el seu enèrgic show per Alemania, Àustria, Holanda, Itàlia i Espanya; ara torna a Barcelona amb ganes de mostrar-nos la seva potència, el seu groove, el seu humor i les seves coreografies.

  video Rawberry 2011

  video OAT 2011

  video Pullup Orchestra 2010

  actuen tan a carrer com a escenari, no són itinerants i no necessiten massa requisits tècnics..

  espero que us pugui interessar la proposta i em pogueu dir alguna cosa aviat per organitzar-los per diumenge..

  moltíssimes gràcies i endavant!!

  att,
  Joan Laporta

  Bàcum /arts escèniques i visuals
  +34 634525563

  http://www.bacum.info
  +Facebook
  +Twitter

 36. Què dieu? També eram a la manifestació del 14 de maig! Qui és el sectari?
  Vinga, tots i totes a Plaça Catalunya a les 17:00 de demà diumenge 19 de Juny i deixem les falses divissions d’una vegada.

 37. sarrià-sant gervasi a les 16 hores davant la conselleria d’ensenyament (via augusta 122)

 38. Lamas ets lliure de fer el que el vuilguis, possa’t crema que ja lluitaràn altres xls teus drets.
  Esque et creus q als que van detenir eres els que la liaven? potser siguin “cabezas de turco”, pero tu continúa creient tot el que et diuen.

  LA DUDA NOS HARÁ LIBRES.

  Aquesta mani es en contra del pacte de l’Euro, molt caieu a la seva trampa, desvin l’atenció x a separar-nos, i ens molts casos, com aquest ho aconseguiexen.

  Com podeu queixar-vos del recorregut o l’hora quan sou lliures d’anar a l’assemblea i dir la vostra, col.laboreu que és molt fàcil queixar-se.

 39. No necessito que ningú lluiti pels meus drets.No ho he demanat , ja ho faig jo solet millor, i per descontat sense defensar violents.
  Ningú em representa , i menys vosaltres.

  • No som violents, ningú defensa els violents. Encara no ho has entès?

  • Però Lamas, que no van detenir violents, van pescar encantats, que no ho veus?, que no has escoltat el reguitzell de barbaritats que han dit per LA CAIXA TONTA?
   Fot com vulguis però potser si que t’ha de tocar l’aire del mar…
   el mar… el mar…

 40. MrLukasphotography

 41. la union hace la fuerza

  Si nadie hubiera luchado por las conquistas de dechos y libertades de forma colectiva,el señor LAMAS hoy seria un esclavo o bien un esclavista.

  • Fue una durísima lucha de decadas y con extrema violencia, los protagonistas de aquellas luchas no eran unos milinguis super pacifi cool de mierda deshonrosos y cobardes borregos y traidores, como vosotros, no sois más que eso borregos=ciudadanos jugando a hacer la revolución manejados por cuatro listillos que cuando tengan lo que quieren os dejaran plantados, que no aprendéis, que siempre pasa lo mismo con las gilipolleces pacifistas, si queréis cambiar algo hay que ponerle huevos y organización y no la otra mejilla siguiendo al pastor, zoquetes. la unión hace la fuerza solo si de verdad ejerces la fuerza, o acaso esos que corrieron delante los grises consiguieron algo en sus manis pacifistas, Franco murió de viejo y los borbones le sucedieron ¡ Espabilad !

   • Vaya!! usted si que es listo! que valiente, vaya huevos, vaya sabiduria !!!!
    Oh gran consejero: por favor dígame ¿dónde hay que aplicar la fuerza? ¿como? ¿con qué?

    Sólo una pequeña duda… si la lucha de décadas y con extrema violencia protagonizada por todos aquellos que no eran milinguis super pacifi cool de mierda desonrosos y cobardes borregos y traidores, eso… entonces mi pregunta es ¿por qué Franco murió de viejo?

    Ah! que los traidores eran los otros! ah! que los huevos eran revueltos y con beicon! ah! que eran muy espabilados! ya lo entiendo, disculpe, soy tan borrego…, y mis huevos tan pequeños…, por suerte siempre me queda la triste opción de la otra borrega…, digo, mejilla…
    Disculpe por no estar a su altura, a su nivel de espabilismo incomprensible !

    Pero que listo este señoor, que esperieencia…

   • la union hace la fuerza

    Tu lo vistes desde la ventana o te lo han contado.
    Mas hacer y menos decir.
    Te invito a las 17h plaza catalunya B:C.N

 42. Si us plau, des de SANTS; sortirem a algun hora cap a plaça Catalunya?. Estaria bé. 16:30 a Plaça de Sants, per exemple?

 43. SANT ANDREU PALOMAR quedem a les 15.00 H desde PLÇ. ORFILA.
  Ens juntarem amb les companyes/ns de NOU BARRIS i despres amb CLOT i mes a Navas/meridiana.

  PAU I FERMESSA! NO SOM VIOLENTS!

  Per cert… a quí diu que ell solet defensara el seus drets…home noi! per fernos riure esta el “club de la comedia”

 44. SANTS: quedem a pl sants a lez 15h. comencarem amb una cassolada per difondre i animar als veins/nes. Sobre les 15:30 anirem cap a pl. catalunya

 45. Pau i Fermessa Lennons del Mon !!! A Lennon se lo cargaron ….

 46. Molt boniques les imatges penjades. Per cert, també la càmara que ha fet aquestes fotos, una nikon D3100, i que costa més de 500 euros… Ai, però vosaltres sou els indignats sense present ni futur, me n’oblidava! Potser sense futur quan els papis deixaran de passar-vos la pasta i pagar-vos la tarifa plana, mentre la resta de la població indignada de debó fa la feina per vosaltres, com tots els treballadors (de veritat) que han de netejar la merda que deixeu allà on passeu. Ai, és cert, vosaltres també lluiteu per els seus drets! que macos! l’important és que ell continui netejant la vostra merda i vosaltres a montar manis i concerts xupiguais , perquè embrutar-se les mans treballant ho sap tothom que no és d'”esquerra”, oi?

  • Mònica, els teus mots aparenten una buidor molt trista, molta infelicitat… seria bo que fós una mica falsa, també…
   Perquè no observes d’on surten aquestes paraules tan negatives? perquè no proves de lluitar? o de lluitar d’una altra manera? una cosa és treballar i una altra és ser esclau… ningu vol ser esclau i treballar… depèn en què i per quan, i per quant… i per qui o per què.
   Tots som esclaus d’alguna cosa, uns de la pasta dels papis, uns de l’alta tecnologia, uns d’haver de netejar la merda d’altres, uns de la dreta, uns de l’esquerra…tots però, dels euros…
   Ànims (i procura ventilar el teu interior de tant en tant, sembla que li fa falta)

  • Mònica, quina ràbia que portes… respira fons. No t’encenguis amb tots perquè et fa ràbia un tipus de persona. Encara no te n’has adonat que és un movinment de molts i molt variats? També et recomanaria espolsar-te aquesta amargor que et porta valorar tant i tant el treball (educació cristiana, potser?), i que el bo és el que més pringa…
   una mica més d’alegria i menys enveja per les càmeres dels altres… vine!!!

  • Companys,

   Crec que val la pena aclarir alguns equívocs:

   1) Amb algunes excepcions, podríem dir que el gruix dels indignats pertanyen (pertanyem) a la classe treballadora i, en concret, al proletariat. Des d’un punt de vista sociològic (almenys, marxista) proletari és el simple assalariat. No cal ser un obrer industrial (proletariat industrial) ni tampoc estar en entre els més pobres, ni tenir més consciència, ni ser més revolucionaris. En realitat, el capitalisme necessita que el proletariat disposi de prou diners per tal que compri mercaderies que facin rutllar el sistema. Per tant, una persona no pertany a una classe o una altra depenent de si té un mòbil d’última generació, un iPad o el que sigui sinó que cal veure quines relacions de producció contrau amb la societat. Probablement qui ha fet les fotos té com a capital única i exclusivament la seva força de treball, com la majoria de nosaltres. O bé és un treballador autònom que utilitza la seva càmera com a instrument de treball però és tan dependent de les fluctuacions del mercat laboral, com un altre proletari. No ens confonguem d’enemic.

   2) La Mònica, d’altra banda, assenyala un fenomen que cal tenir en compte. Entre la possible heterogeneïtat de classes (se sap que determinats empresaris han format part de les assemblees) hi ha la participació dels popularment anomenats “quissoflautes” i que la sociologia marxista anomena lumpenproletariat. Aquesta classe social està permanentment fora dels mecanismes del treball, no aporta treball ni riquesa a la societat, no contribueix de cap manera i més aviat se’n serveix. Són paràsits socials per sota, igual que la burgesia és una classe parasitària per dalt. Aquesta classe difícilment és revolucionària i la premsa burgesa la utilitza per a extrapolar aquesta condició al conjunt del moviment. Crec que és la queixa de la Mònica i cal estar-hi alerta i no permetre’ls excessiu protagonisme.

   3) La fixació amb el treball no té res a veure amb l’educació cristiana. No ens confonguéssim. El treball produeix la riquesa d’una societat i una societat socialista i, després, comunista seguirà necessitant que absolutament tots els seus membres capacitats per a treballar ho facin (això està detalladament explicat a “El Capital” de K. Marx). Treballaran molt menys, però caldrà que treballin. Una altra cosa no és més que parasitisme i, si m’ho permeteu, “jeta”.

  • Mira Mònica, sóc treballadora des dels 13 anys, m´ho he hagut de treballar tot, com qualsevol altre, i per suposat demà estaré a la manifestació, i com jo, molts d’altres potser hi seràs tu?Es nota que no has estat fregant precisament tu a Pl.Catalunya. I per cert, hi ha gent de tots els colors, de dretes, d’esquerres, anarquistes,… i de totes les condicions i nivell adquisitiu que han deixat de patir el virus de l’egoïsme i s’indignen ja no pel que els hi toca, si no per solidaritat i empatia cap als altres humans. Gilipolles!!!!!!!!

 47. Tenemos que conseguir que sea una Mani no Violenta!!! no darle el placer a aquellos que esperan cualquier movimiento fuera de lugar para Juzgarnos. A FUUERA los violentos. Revolución Pacífica!!!
  Nos vemos mañana

 48. Les accions dels portaveus (que diuen que ens representen) están agafant un tó que dista moooolt del que a moltes ens va fer apropar-nos al moviment…Arar la mani serà pacífica (quan fa que les manis a Barcelona no són pacífiques?..si algú ha fet que deixensin de ser-ho han estat els mossos…), festiva (hòstia, ara a passat d’indignació a ser una festa!!) i masiva (bé, això no depén dels i les organitzadores sinó de la gent que senti seu el moviment i tal com aneu algunes que voleu representar-nos aquest moviment pren una única direcció i, per tant, s’anirà a la merda)…ESPERO QUE TOTES SIGUEM PROU INTEL·LIGENTS PER NO DEIXAR-NOS MANIPULAR PER QUATRE (O TRENTA) POLITICUCHOS QUE TENEN BONA RETÒRICA I QUE ELS HI AGRADA FER ASSEMBLEES MASSIVES O TOTA POSSIBILITAT D’ASSEMBLEARISME REAL ES DISSOL!
  Tot el poder a les assemblees de base, als col·lectius, a la gent anònima que ens trobem pel carrer i que decidim prendre la paraula. No cal organització quan JA ens estem organitzant!!

 49. ALERTA!!!
  els PP’s enviaran gent a liar-la!
  tothom amb camares per gravar els violents!

 50. Estaria bé repassar “actituds positives” en cas trobar-se en punts on emergeixi la violència:

  1. Separar-se’n o ajupir-se per evidenciar els que no poden o no volen controlar la seva agressivitat, per així desmarcar-los i que sigui fàcil filmar-los.

  2. Filmar els violents i la seva acció, tant si són “policies” com si son “manifestants”.

  3. Si els policies es mouen en una direcció és millor apartarse’n ja que poden ser perillosos i violents, com han demostrat recentment, si els ordenen que vagin a repartir llenya ells obeeixen. En resum: evitar-los i no enfrontar-los, ni fer-los enfadar perquè si, són persones, deixar-los fer la seva feina, molts d’ells no són els nostres enemics.

  4. Si intenten agafar caps de turc s’ha de filmar, totes aquestes imatges són molt importants en casos de detencions injustes i també per denunciar comportaments provocadors, encara que per ara els polis no portin la identificació visible, això els fa individus indistinguibles (no se n’adonen que això els perjudica enormement com a cos policial democràtic, perjudica al policia de carrer, no al dire ni al superintendiente)
  Els actes injustos no necessiten un DNI per ser injustos, per això necessiten disfressar-se d’incògnits, d’infiltrats… els paranys són paranys perquè el seu mecanisme queda amagat, d’això depèn que funcionin…

  5.Volem fer una manifestació pacifica, festiva i reivindicativa per protestar, però sabem per experiència que el govern farà servir la policia per liar-la. Perquè? ells saben, i nosaltres sabem, que si la poli no la lia, la manifestació serà pacífica, una festa i esdevindrà un èxit.
  Per tant és més que probable que encetin la provocació.
  Cal tenint molt clar de no caure en la possible provocació ni en els possibles paranys.

  Crec que aquestes actituds (i totes les que sembli afegir) s’haurien de debatre en assamblea, trobar unes respostes adients, breus, fàcils d’entendre, recordar i aplicar, i publicar-les en algun lloc visible del web.
  No només per demà 19J, sinó per tota manifestació futura.

  ànims a tothom!

 51. Surtiu del armari ! Surtiu al carrer el 19 M ! Més cares més sonriures.

 52. ¿Imaginas si además de las manifestaciones y acampadas cada una de las personas que está de acuerdo con nuestra lucha llevase en la trasera de su coche un trapo blanco en señal de solidaridad con el movimiento de los indignados? Un simple trozo de camiseta vieja, algo al alcance de todos, algo viable durante toodos los dias del mes. Yo creo que la cosa sería vistosa y masiva. Os informo más a fondo sobre esta idea ya antigua en:
  http://trapoblanco.blogspot.com
  Ánimo, que son pocos y ya están empezando a mosquearse de verdad. Yo no quiero nada más que ayudar a extender y generalizar las protestas.

 53. Entre esta mañana y ahora he recopilado 26 puntos de encuentro en Barcelona y la hora en que se reunen para ir a Plaça Catalunya. Los que se quejan de que no hay recorrido, que se unan a la Marxa de la Sal desde Badalona mañana o partan desde su barrio o el que más les apetezca:
  Plaça Barceloneta 16:00h · Jardinets de Gràcia 16:00h · Rambla del Raval/Sant Rafael 16:00h · Liceu 16:30h · Fabra i Puig/Meridiana 16:00h · Navas/Meridiana 16:15h · Plaça Glòries 16:30h · Jardins de l’Alguer 16:00h · Plaça Marina (Zona Franca) 16:00h · Plaça Sants 15:00h · Plaça Universitat 17:00h · Plaça Orfila 15:00h · Plaça del Sortidor 16:00h · Can Felipa 15:30h · Plaça Sagrada Familia 16:00h · Plaça Fort Pienc 16:30h · Plaça Espanya 16:30h · Avinguda Roma 139 16:30h · Rambla del Poblenou/Rotonda del Casino 15:15h · Plaça de la República (Llucmajor) 15:00h · Plaça Eivissa 15:00h · Plaça Nen de la Rutlla 15:30h · Conselleria d’Ensenyament (Via Augusta 122) 16:00h · Parc Guineueta 15:00h · Plaça Salvador Allende 15:00h · Forat de la Vergonya 16:00h

 54. barberienses a las 16h en el ayuntamiento!!!

 55. Retroenllaç: Top Posts — WordPress.com

 56. Veamos, ferran, te encanta la violencia cuando te da por contestar un comentario virulento, te va la brega si señor, eso es lo que más me revienta, que no podéis negar vuestra naturaleza sin caer en la más absoluta de las hipocresías y aún así insistís. No me refería a la revolución española cuando dije decadas de lucha, creo es evidente ¿cuanto duró la guerra civil? ¿tres años? Eso no son decadas me parece… Me refería a todas las luchas obreras desde los inicios de la revolución industrial, pero puestos a hablar de la lucha en españa, os recordaré los crímenes del sindicato libre pagado por la patronal y la respuesta obrera de los solidarios, sin ella no hubiera siquiera llegado el sublevamiento nacional, no les hubiera hecho falta. La revolución y la guerra se perdieron, si es cierto, hubieron muchos cobardes traidores que lo propiciaron, pero se luchó como ahora se lucha en libia donde, con escasos medios, los sublevados, se hicieron con arsenales enteros del ejercito libio. Cierto es que parte de ese ejercito se unió a la rebelión, pero los rebeldes ya habían efectuado varios asaltos a cuarteles con éxito, antes de eso… Por otra parte reciben apoyo de usa y compañía por purito interes como sabemos, todo lo contrario que pasó en españa, la más dañina de las traiciones fue esa. Pero lo que debe entenderse de una vez por todas que, si de verdad se quiere un cambio de sociedad, el pacifismo no nos sirve, solo sirve a quien sea esté manejando al rebaño y yo no pienso dejarme guiar al matadero. Joder no hace falta saber demasiado de historia para darse cuenta, napoleón no se hubiera retirado sin la sublevación española y la guerra de guerrillas, que después los ingleses prestaran apoyo y se lograra rehacer un ejercito, pues vale, pero la gente le puso huevos con dos trabucos y navajas. Es evidente que no podemos ejercer violencia revolucionaria hoy día, todo lo más insurreccionalismo a la griega y eso acaba en nada igual que la estrategia pacifista que lleváis, pero no soporto que uséis el mismo lenguaje que el estado “condenamos”, podéis condenar la violencia del estado, la de los infiltrados, pero no la de compañerxs que, equivocadxs o no, ejercieron un legítimo derecho, el de devolverles un poco de su propia medicina a los verdaderxs terroristas, cosa que tanto puig como vosotrxs propiciasteis, ademas lo hicieron cara a cara, no con bombas, cócteles molotov u otras armas mortíferas, lo hicieron de frente sin otro ánimo que el de devolver humillación por humillación, no confundamos las cosas. Y vosotrxs váis y cobardemente y por una cuestión de imagen cívico-enrollada, utilizáis el mismo lenguaje político e hipócrita del estado. Yo no paso por ahí, ganaros todas las simpatías que queráis pero no son simpatías lo que necesitáis, sino organización para una contienda larga y eso seguís sin tenerlo. Las simpatías llegan con el tiempo, querer sumar de golpe es inútil y quema a la gente. Después llega la necesidad de defenderse de la violencia del estado, eso siempre es así. Lo que tenéis ahora es un montón de gente con más o menos experiencia y buenas intenciones y algunos trepas aprendices de político con oscuros intereses que se están frotando las manos por lo bien que les está saliendo todo. Y eso siempre acaba igual, cuando estxs últimos logren sus objetivos desmontarán del caballo y sálvese quien pueda. No queréis verlo, muy bien, me da lo mismo, como es evidente yo no pienso ayudarxs más, para mí solo le seguís el juego al enemigo – que tiene muchas caras -, así que os vaya bonito, ojalá sepáis rectificar, dicen que es de sábios, sino ganaréis muchas simpatías no digo que no, pero no os servirán para cambiar nada, buscáis en el lugar equivocado. Y franco murió de viejo porque todos los intentos para cargárselo

 57. Fracasaron debido a delatores, traidores como los que son capaces de condenar a gente de sus mismas creencias por usar otros metodos. Soy javier el de los insultos, el listillo con mucha esperiencia, pone otra cosa energiaspodem porque estoy escribiendo desde el móvil.

 58. Sisplau, podeu treure l’accent de la paraula “mòn”?

 59. A ver si limpiamos un poco esto, que parece una comisaría. Tampoco pasa nada por borrar algún comentario que clarmente esté escrit por un troll. Parece que el equipo completo de SWATS pillados el otro día en el parquing de la CIutadella se ha conectado para tocar la moral con mensajes contradictorios sin ton ni son. No perdáis el tiempo contestando, sólo pretenden desgastar y crear discordia y confusión con historias que han cogido al vuelo y ni siquiera saben coordinar racionalmente. Eso sí, ¿¡y lo bien que se lo pasan todos en una sala cobrando de nuestros impuestos por jugar un rato al ordenador como los niños y respondiéndose entre ellos mismos!? Ni caso, no perdáis energías ni os hagáis mala sangre. El camuflaje no es lo suyo, no en persona ni en “virtual”.

  • +1 YoMismo
   Yo creo que ya que contestar ya que quieren sembrar la duda y la confusión. Un comentario “delator” después del suyo creo que siempre va bien. 🙂

 60. Javier/Energiaspodem: Podías haber dicho lo mismo pero con otros modos. Ghandi o Martin Luther King Jr consiguieron gran parte de sus objetivos (o el Mandela de la 2ª etapa). ¿Que hubo muchos caídos? Como los hubo en otras luchas no pacifistas.
  Lo que distingue una lucha útil de una inútil en ambos casos es la pericia, la determinación, la organización y la unidad de quienes la realizan. Si tienes alguna propuesta en este sentido seguro que muchos podríamos hasta darte la razón y sumarnos. De hacerlo, que sea en las plazas, que es más efectivo y más directo. Saludos.

  • Estoy de acuerdo contigo, no creas que no, pero estoy muy desilusionado, en lo que me equivoco yo, es en haber puesto demasiadas esperanzas en este movimiento, para variar. Se va a conformar todo el mundo con el cambio de ley electoral y todo seguirá igual. No hay organización, creí que empezaba a existir cuando comenzaron a hacerse las asambleas en pueblos y barrios, pero no hay interés en crear “Una Organización”. En el seno de este movimiento no hay unidad, como se esta viendo. Ya hice mi propuesta en ese sentido en nou barris, cayo en saco roto, hay confusión y no hace falta que nos confunda la policía-trolls, porque hay un interés de ciertas personas en que siga habiéndola y por otro lado hay un montón de gente que sigue siendo conformista y aunque digan que nadie les representa, no ponen de su parte para evitar que aquellxs se salgan con la suya. Las asambleas generales de “acampada bcn” siguen siendo las dinamizadoras del 15M – por llamarlo de algún modo – y eso es centralismo, todo lo contrario de organización horizontal, no hay interés en reactivar la lucha de clases, una lucha que siempre es larga, solo interesa que se cambien algunos aspectos que ya les va bien a intereses de pequeños empresarios y grupos políticos minoritarios, pero no a la clase trabajadora. El 15J fue para mí una inmensa decepción, cuando tomé la palabra en la asamblea, de la noche del 14J, para explicar que hacía falta más gente en según que accesos, la respuesta fue: “En la asamblea de ayer decidimos no dispersarnos”, cuando al día siguiente fui a la otra asamblea de la tarde para pedir que fuera gente hacía el zoo porque empezaban a salir los políticos, antes de poder hablar yo, el que tenía la palabra en aquel momento dijo: “Me acaban de informar que en la entrada del zoo empiezan a salir políticos, el que quiera ira allá que vaya, pero creemos que esta asamblea es muy importante”. No se puede estar haciendo asambleas en medio de una acción que se supone organizada, que se supone coordinada, que se supone que sabemos a lo que vamos y como lo vamos a hacer, no se puede estar haciendo debates continuos por bobadas que no vienen a cuento, que si volcar unos containers, que si la imagen del movimiento. Si nos hubieramos distribuido correctamente las situaciones de violencia se podrían haber evitado y nadie habría volcado containers. Sin embargo mientras la asamblea continuaba, la poca gente que había en la entrada del zoo recibía las hostias de la policía que, por segunda vez, engatusó a los más ingenuos para que les abrieran paso. Estoy muy indignado, hasta entre indignados tienes que caer en el insulto y en los malos modales para que te escuchen, aunque la reacción sea negativa.
   reconozco que me desilusiono muy facilmente y que no defiendo mis propuestas en asamblea con ahínco, pero cuando ves que, delante tuyo, tienes alguien al que todo el mundo mira a ver que dice ahora, es que ya todo está dicho, todo lo que puedes esperar es acabar desafectado y humillado, ya he pasado por eso y no pienso repetir la experiencia. Por ahora no veo la pericia, la determinación, la organización y la unidad, por ninguna parte. Lo que veo es una toma de la bastilla donde la burguesía mueve los hilos, cuando logren sus objetivos, sacarán la guillotina.

 61. se m’acaba d’acudir de cara a la mani d’avui si dona temps, o de cara a properes manifestacions, d’anar vestits amb roba de color blanc pels valors positius que aporta aquest color i donar així més contrast al valor positiu dels nostres interesos davant de la seva fosca manera de fer.

  ja direu

  • Jordi, hi han grups de gent que anirà de blanc o amb samarreta blanca, per la mateixa raó que dius tu. D’altres van amb roba de feina (granota de la fàbrica, bates blanques de personal sanitari…) i d’altres grups ho hem parlat però no tothom ho veu clar pel temas “uniforme”.
   L’assemblea de la Barceloneta, per exemple, ho va debatir i hem decidit anar amb roba colorida, demostrant la diversitat, que no som “una secta” sinò un munt de gent diversa unida per un interès comú.
   Segur qe si tu i els teus amics aneu de blanc i us poseu prop d’altres grups que vagin de blanc, farà un efecte molt bonic! 🙂

 62. ARA CAL QUE ENS CENTREM EN EL QUE ENS UNEIX, HEM DE RECORDAR SEMPRE QUINES SÓN LES RECLAMACIONS CONSENSUADES QUE ESTEM FENT I DISTINGIR-LES DE LES OPINIONS INDIVIDUALS QUE NO REPRESENTEN A LA MAJORIA! NO ENS DEIXEM DESPISTAR NI CONFONDRE!

 63. Retroenllaç: 19J – Manifestació Internacional – El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi | Ateneu Popular de Vallcarca

 64. A todos hoy es el dia que tenemos que demostrar que estamos hartos de esta exclavitud del capital y decir a la clase politica que sintonice con la ciudadania o les hacemos. Un ERE, como en todas las empresas que hay en España y nos hacen cada vez mas pobles. Todos a la calle y de forma civilizada y tranquila. Nos vemos en la manifestacion.

 65. Hola de Poble Nou a quina hora y d’on surten? Gracies.

  • Mikaela, un poco más arriba compartí 26 puntos y horas de reunión por barrio ;^)
   En Poblenou la convocatoria es en la Rambla del Poblenou con la Rotonda del Casino a las 15:15h o en Can Felipa a las 15:30h.

   Recopilación de puntos de encuentro aquí: http://t.co/CZ88Jk9

 66. L’organització diu que sou menys de deu mil… Sou residuals. Heu de canviar les propostes i fer-les transversals, o no sortireu de la marginalitat. O us dirigiu a tota la bona gent (no només la bona gent d’extema esquerra), o fracassareu, i amb vosaltres tot el moviment d’insatisfacció.

 67. CIU tiene 60.000 afiliados, el PPC 30.000 y hoy en #19jmani +250.000. Si sólo la mitad nos afiliamos sobra para convocar congreso extraordinario, cambiar la dirección, forzar la dimisión de Mas, Puig y parar reformas http://bit.ly/lzZs6Z ¡¡¡ Okupa partidos !!!

 68. recanvi 120 | CONTRARÈPLICA A UN ACAMPAT | 1

  Al nostre ‘recanvi 118 | ACAMPATS A LA MONCLOA’ trobem aquestes rèpliques al bloc de l’Acampada Barcelona: |

  AkaiMiyak | juny 18, 2011 a les 1:55 pm | Respon
  Dejemos de una vez los nacionalismos español y catalán al margen de este movimiento. Que nos peleemos cada uno debajo de nuestra banderita es lo que le encanta a este sistema y a los políticos que lo gestionan. Yo soy madrileño y vivo en Barcelona hace 4 años, y creo que los problemas que tiene la gente de Cataluña en su vida diaria no vienen de su relación con Madrid, sino de su relación con sus jefes, su banco o la multinacional de turno. Y lo mismo se puede decir de los ciudadanos madrileños.
  En este mundo que tenemos, los principales problemas del ciudadano medio no vienen de la relación entre ingleses e irlandeses, turcos y kurdos o castellanos y catalanes, sino entre ricos y pobres, privilegiados y no privilegiados.
  Hay dos conceptos que, en mi opinión, han demostrado ya su agotamiento y han proporcionado a la humanidad más sufrimiento y derramamiento de sangre que cualquier otro elemento positivo que los pudiera atemperar: uno es el concepto de Estado-nación y otro las tres religiones monoteístas: cristianismo, judaísmo e islam. Cuanto antes nos despojemos de estos dos inventos nefastos, antes el mundo será un lugar más agradable para vivir. Porque, y creo que digo una obviedad, el mundo tiene que ir hacia la abolición de las fronteras ya existentes (simples y artificiales rayas en el suelo que nos separan y nos hacen prescindir de los más preciado que nos une: la Humanidad misma) y no hacia la creación de fronteras nuevas.
  Salud a todos y miremos más allá. El mundo futuro no tendrá fronteras, de eso estoy seguro, aunque no sé si nosotros lo veremos.
  Xavi | juny 18, 2011 a les 3:20 pm |
  +1 AkaiMiyak
  Joan Garcia Garcia | juny 18, 2011 a les 6:35 pm |
  muy bien estoy completamente de acuerdo en todo y esto que me han dicho que soy catalan ja,ja, ¿de que me sirve? ha y pudiere vestir pedigri mas que muchos,estoy harto de tantas banderas banderitas y tanta tonteria |

  Passem a articular contrarèplica: |

  1. D’ençà de l’última reunió entre els presidents Mas i Zapatero, arran de la qual es va començar a parlar de la retallada pressupostària catalana, la immensa majoria dels nostres comentaris se centren a criticar aquesta anomalia de la Generalitat, ja que tenim la convicció que l’administració ha d’actuar en tot moment al servei dels contribuents administrats i no al revés. El ‘recanvi 118 | ACAMPATS A LA MONCLOA’ no és cap excepció. |

  2. La nostra proposta per evitar les retallades i millorar la nostra societat (que hem reiterat també a l’Acampada, si bé amb ben poca resposta i molta crítica immotivada –censura prèvia i tot–, com en aquestes rèpliques) se sintetitza a combatre l’incompliment constitucional en contra de Catalunya que representa l’actual Estatut sense referendar, pensant que un nou Estatut plebiscitat per la majoria de l’electorat podria, bàsicament, establir una única administració i garantir un poder judicial independent que la pogués controlar de manera efectiva en benefici de la voluntat, el benestar i la qualitat de vida de tota la població de Catalunya. |

  3. En conseqüència, l’únic nacionalisme que hi pot haver en el que escrivim és exclusivament el nacionalisme espanyol de les rèpliques sense fonament que genera, que són les que, sense cap motiu (interessadament, per tant) treuen el tema dels nacionalismes i els banderins. |

  4. El nacionalisme català no existeix. L’únic nacionalisme que està permès a Catalunya és l’espanyol, que defensen formacions com PP, C’s o fins i tot PxC als Ajuntaments. |
  El nacionalisme implica l’exaltació d’uns valors identitaris, i és una evidència que a Catalunya no hi ha cap partit que defensi els valors identitaris catalans. No ho fan ICV-EUiA ni PSC. No ho fa CiU, que si ho fes no podria pactar amb PSC i PP. No ho fa tampoc ERC, que propugna un independentisme no nacionalista sinó social i integrador: la independència com una millora social per tota la població resident a Catalunya (s’ha pogut comprovar en l’anterior conselleria d’Acció Social i Ciutadania, especialment en la secretaria d’Immigració, i als Ajuntaments on han governat els republicans i els pocs on encara ho fan). |

  5. Només des del nacionalisme espanyol es pot interpretar com a nacionalisme català el que no passa de ser una simple defensa de la constitucionalitat en el marc de la Corona que compartim. |

  6. Podeu anar dient, de paraula, que eliminareu les fronteres que nosaltres, de fets, persistirem en el nostre intent d’evitar les injustificables retallades socials. |

  Jaumetria

 69. Hoy ha sido un dia maravilloso!! todos unidos podremos conseguir una democracia mas justa… y esperemos que el mensaje llegue a toda Europa! Gracias a todos

 70. Menudo éxito! Las calles colapsadas de la cantidad de gente que había. Gente de todas las edades y pacíficamente unidos para un mismo fin.
  Y Ajuntament e Interior rebajan la cifra a 75.000 y 20.000??? jajjajajaja…. Pero si desde las 17h y desde Pza. Catalunya/Urquinaona no se podía uno ni mover debido a la multitud! Y a las 20 h (tres horas después) todavía estaba bajando la gente por Via Laietana!!!

  Gràcies!!!!

 71. recanvi 120 | CONTRARÈPLICA A UN ACAMPAT | 2

  Al nostre ‘recanvi 118 | ACAMPATS A LA MONCLOA’ trobem aquesta rèplica al bloc de l’Acampada Barcelona: |

  “José Luis | juny 18, 2011 a les 1:42 pm | Respon
  Què dieu? També eram a la manifestació del 14 de maig! Qui és el sectari?
  Vinga, tots i totes a Plaça Catalunya a les 17:00 de demà diumenge 19 de Juny i deixem les falses divissions d’una vegada.” |

  La manifestació del dissabte 14 de maig va ser molt més concorreguda que les dels acampats que han tingut lloc posteriorment. Però, molt més important que això, va acabar davant del Parlament protestant contra les retallades. Res a veure amb increpar, insultar, barrar el pas o tacar de pintura la roba i fins i tot la pell dels representants polítics que ens han donat les urnes. |

  No veiem cap motiu perquè les més de 100.000 persones que van participar en aquella concentració del 14 de maig, les més de 200 entitats i associacions adherides, sindicats i partits s’haguessin de tornar a mobilitzar l’endemà mateix, el diumenge 15 de maig. |

  Si el nostre interlocutor José Luis va sortir al carrer el dia 14 i hi va tornar el dia 15, ell deu saber per què i, si vol, ja ens ho explicarà. Hi ha actituds que només poden obeir a objectius inconfessables, com la de practicar la censura prèvia en un mitjà de comunicació que figura que s’ha creat per canalitzar i contrastar idees en un moment d’efervescència social d’innegable transcendència pel present i el futur del país i que fins i tot ha generat ja comportaments inadmissibles d’intransigència i agressió. |

  Nosaltres fem costat a la marxa del 14 de maig i estem en contra de les posteriors, de les quals no entenem que no hagin sumat tota l’energia i recursos demostrats (menjar, flors, TV i internet inclosos) a la primera. |

  La manifestació del 14 de maig a Barcelona era contra les retallades socials dels pressupostos de la Generalitat. |
  La del 15 de maig (“6.000 assistents –segons la Guàrdia Urbana, 15.000 segons els organitzadors–“ i a “Madrid, milers de persones” [EL PERIÓDICO]) era per “un canvi polític i social” sense especificar. |
  La trista concentració de la vergonya del 15 de juny es feia sota l’inacceptable lema ‘Aturem el Parlament’. En lloc d’aturar-lo, sense explicitar què posarem en marxa, nosaltres preferim que el Parlament treballi de valent a veure si així s’adona del que representa que una administració s’autorebaixi el pressupost respecte de l’últim exercici. |
  Finalment, les mobilitzacions d’avui (que han aplegat a Madrid “entre 30.000 persones, segons la policia, i 50.000 segons l’organització”, i que a Barcelona han estat “més de 100.000 persones –segons el càlcul d’EL PERIÓDICO–“), proclamaven un eteri ‘El carrer és nostre. No pagarem la seva crisi’. (Sobre la propietat del carrer ja n’havia parlat algú més en altres èpoques.)|

  Coincidim amb el cantautor islandès Hördur Torfason, que ‘demana als activistes que avancin en propostes concretes’. Si no, només hauran servit per produir l’efecte contrari del que propugnen. Als resultats de les municipals i dimecres dia 15 al Parlament. |

  Jaumetria

 72. Carta abierta a policía y políticos:

  No comienzo este escrito con “excelentíss…”, porque no tenéis vergüenza alguna.
  Sabéis con certeza que no hemos sido 75000 personas. Sabéis que vuestra realidad es diferente de otras. Pero en este caso, os ponéis demasiado en evidencia. ¿Quién os lava el cerebro para mentir, mientras yo, educando niñ@s me esfuerzo en que la verdad sea primordial? ¿De qué me sirve educar para que el derecho de las personas a la verdad sea incorruptible? ¿Educación en la paz, en la no violencia? Vuestros jefes creen vivir en una isla ideológica, con escuelas privadas, opusinas, segregadoras, elitistas, ajenas a la realidad social, pero vosotros ponéis la educación de vuestr@s hij@s en manos de personas que creemos en una educación pública de calidad, incluyente. Sí, pobres funcionarios represores, yo educo a vuestr@ hij@s. Dadme una señal de humanidad, o de voluntad personal y buscaré vuestro apoyo. Demostradme que vuestra voz importa una mierda al sistema que os paga, sino no no dudaré en atacaros con palos o piedras. Y esto no es más que una muestra que el movimiento actual es diverso, y que algun@s somos capaces de utilizar la fuerza, paradójicamente, por el bien de vuestra progenie.
  ¿75000, decís? Si esto aseguráis, yo creo que estamos gobernados por ladrones y mentirosos, abusones del poder, ¿75000? Algo tan banal como los números puede herir. Dadnos los medios de difusión que tenéis por un día, y veremos los resultados. ¿Hasta cuándo pensáis que las mentiras serán cómplices? ¿Por qué no admitís que el hijo de un rico o de un político vale más que el de un obrero? ¿Por qué no podéis remedio a esta diferencia?
  ¿Cuántos de vuestr@s hij@s, politicuch@s estudian en la educación pública, usan la sanidad pública o forman parte del ejército? ¿Cuánt@s de vuestr@ hij@s estudian business, empresariales, finanzas, relaciones laborales o relaciones internacionales? ¿Qué piensan del resto de la humanidad, sin acento pijo y actitud lidero-paternalista-condescendiente?
  ¿Por qué aceptas que llevar un traje es mejor que llevar un uniforme? ¿Acaso no es lo mismo? Impecable, pero pringao.
  He visto que en ciertas escuelas en Sant Gervasi enseñan el mecanismo de la bolsa, pero no las implicaciones éticas. ¿Son estos requisitos imprescindibles para el ámbito privado?
  Si no creéis en otro mundo posible, estáis condenando el libre pensamiento no basado en relaciones mercantiles a un intercambio entre acciones e intereses alejado de la ética contemporánea.
  Mejor montad grupos de suicidio, que no de voz popular, porque sólo representáis a un grupo de alienados o privilegiados.

 73. Retroenllaç: Top Posts — WordPress.com

 74. Sociocivilizado, tienes toda la razón!
  Politicuch@s chupópteros de mierda, montando el mundo al son de las multinacionales y de las financieras. Son tod@s unos VENDIDOS!!!

  A MI NO ME REPRESENTAN

 75. RECETA PARA QUE EL 15M TENGA UN DÍA SENTIDO :
  1. CONSTITUCIÓN DEL 15 M EN PARTIDO POLÍTICO.
  2.ELEGIR LOS REPRESENTANTES.
  3. PRESENTARSE A LAS ELECCIONES GENERALES.
  4. ENTRAR EN EL PARLAMENTO DE FORMA LEGÍTICA HABIÉNDOSE ELEGIDO DEMOCRÁTICAMENTE .
  5.HACER QUE LOS DEMÁS PARTIDOS POLÍTICOS , CAMBIEN HACIA LAS PROPUESTAS REDACTADAS EN EL DOCUMENTO DE MÍNIMOS. DESDE DENTRO.
  6.UNA VEZ CUMPLIDO EL OBJETIVO , DISOLVER EL PARTIDO.

  ES LA ÚNICA FORMA VIABLE QUE A DÍA DE HOY VEO, CUALQUIER OTRA FÓRMULA ES , SIMPLEMENTE HACER PERDER EL TIEMPO A LOS DEMÁS.

  • Lo de formar un partido es correcto para canalizar las peticiones y soluciones a través de las cámaras de representación de los electores. La disolución no es viable debido a que siempre hay que hacer el seguimiento de los acontecimientos tanto sociológicos, económicos, catástrofes, etc para la correcta redistribución de bienes, servicios y personas.
   La esencia del movimiento no es ir en contra de nadie, sino un cambio de conciencia para unas condiciones de bienestar para todos/as. No se trata de cambios traumáticos con resoluciones drásticas, sino de un cambio gradual hacia la solidaridad de los pueblos y la preservación del planeta.
   El respeto y el pacifismo es la máxima de este movimiento.
   Hay partidos ya constituidos que tienen como fundamento hacer políticas prioritarias hacia las personas y el planeta, el problema es que no son conocidos (los medios no los dan a conocer porque el amor y el bien común no es rentable), porque hasta ahora la política del bien común o el amor a los demás “no venden” pero esto cambia a partir de ahora.
   Un partido político donde no haya líderes, sino sabios que dominen todas las materias para marcar las directrices siempre en favor de las personas, el bien común y el planeta, siempre son necesarios.
   Tenemos que centrarnos en tres posiciones para empezar:
   -Tasa Tobin, impuesto sobre transacciones financieras especulativas.
   -Paraísos fiscales e incremento gradual de fiscalidad.
   -Cambio de la Ley Electoral.
   Un abrazo a todos/as.

  • Ya se votó en asamblea y se decidió por aplastante mayoría que no, que nadie nos representa, crear un partido político ¡para que! Solo os afiliaréis a el los listillos de turno, aprendices de político y otras savandijas que pululan por las comisiones. No, lo que hay que hacer es una CNT – No me refiero a lo de libia, sino a la CNT de durruti -, pero que no sea solo un sindicato y evidentemente tampoco estoy diciendo que deba estar adscrita, una organización como la que propongo, a ideología alguna. Cualquier intento de volver a plantear en asamblea la creación de un partido generará rechazo y quizá otras reacciones inesperadas de “algún grupo de presión”. Además se recordará que ya existe acuerdo previo e inamovible al respecto. Quienes deseen crear un partido político pueden hacerlo, pero sin vincularse para nada al movimiento, así nos libramos de una vez de la gentuza infiltrada.

 76. el pensament del moment 1 | ACOSTUMATS A BUSCAR SEMPRE LA PART POSITIVA, viure a Catalunya és un privilegi. Un país on el nacionalisme català no està permès pel nacionalisme espanyol que hi domina. Ja ens va bé, perquè no identifiquem res de constructiu en el nacionalisme: l’exaltació d’uns valors identitaris. Una satisfacció formar part d’una comunitat tan plural. Encara més si podem contribuir ni que sigui mínimament a la seva regeneració, que és una urgència. Una societat ha tocat fons quan el seu govern s’autoretalla el pressupost un 10% de cop respecte de l’últim exercici i rebaixa les dotacions de salut, ensenyament o justícia. Una justícia que a més s’ha vist sempre privada dels recursos i de la independència que li calen per funcionar amb normalitat | Jaumetria

 77. la union hace la fuerza

  En absoluto desacuerdo en que el 15M y demás, se conviertan en un partido.
  De momento, denunciando lo que es obsoleto, corrompido e inútil del sistema y dando alternativas es un trabajo no acabado.
  Tengo muchas mas , pero hay que elaborar esas propuestas para que sean asumidas por las asambleas.

 78. Si existiera un partido político que saliera del 15m debería entrar de forma abrumadora con mayoria, reformar y solucionar los problemas que se están pidiendo desde la calle y salir escopeteado. Nada de quedarse en el poder haciendo mamoneos.
  Igualmente desde la calle se deberían seguir las reivindicaciones, concentraciones y manifestaciones en apoyo al trabajo parlamentario y para hacer presión a los otros grupos políticos.
  Solo así, con un trabajo conjunto a dos vias se puede reformar de raíz el sistema. A mi parecer claro.

  P.D: Me alegro ver ayer tanta gente en la calle, un altre món es possible!!

 79. GRACIAS A TODOSPOR 19J! Era espectacular!
  Recuperamos las fuerzas despues de todos los
  manipulaciones que hemos sobrevivido.

  Tampoco pienso que lo de un partido politico es una buena idea.
  En nuestro mundo “poder” acaba en “corrupcion” en la gran
  mayoria de casos.
  Saludos!

  • De partits polític ja n’hi un grapat. El que caldria és presionar als que hi ha perquè facin les reformes que calen. No cal sortir del sistema, el que cal es que el sistema treballi en la direcció adecuada.

   • Absolutament d’acord amb Avalon

    Els electes no tenen cap altra funció que servir els electors
    Si s’han acostumat malament, se’ls desacostuma i de pressa, que déu-n’hi-do la que ens cau a sobre

    A més: s’autoretraten prou els que volen fer passar que tots els partits són iguals. Ni tots han d’afrontar casos de presumpta corrupció ni tots han arribat a manar, que no sempre coincideix amb formar part del govern

    En desacord amb el mateix líder d’ICV-EUiA, Joan Herrera, que avui mateix es declarava coresponsable de la situació financera de la Generalitat. És que els ecosocialistes van poder decidir el model de finançament actualment en vigor a Catalunya? Hi ha formacions com ICV-EUiA i ERC que han treballat des del govern de la Generalitat però que, per raons aritmètiques evidents, no han manat mai

 80. Hay que crear conciencia social global. Pero hay que hacerlo, no desde el punto de vista falso de los partidos asentados en butacas de poder insensibilizados por sus luchas de idearios anticuados, sino a través del empaparse, día a día, con las verdades de la gente. Ser gente, no dejar nunca de ser gente corriente.

 81. Las preguntas son:
  ¿Cómo de forma legal cambiamos las leyes en favor de las personas y el planeta, en lugar del capitalismo especulativo que mueve el 80% de la economía mundial en contra del 20% de la economía productiva?
  ¿Cómo redistribuimos bienes, productos, servicios y personas?
  ¿Cómo hacemos un capitalismo de decrecimiento preservando nuestro planeta y dejando de “consumir” productos innecesarios y que luego van a los vertederos?
  ¿Cómo modificamos las leyes fiscales y la Ley Electoral?
  ¿Cómo instauramos la Tasa Tobin?
  ¿Cómo eliminamos los paraísos fiscales?
  ¿Cómo instauramos y facilitamos las energías libres y gratuitas ya inventadas y eliminadas por el sistema?
  ¿Cómo instauramos una educación para que nuestros hijos/as tengan la “sabiduría” que es negada por el sistema, para que crezcan en “la unidad” y no en la separación y se dediquen a su “misión de vida” o vocación en lugar de trabajos de larga duración de jornada sin conciliación?
  ¿Cómo instauramos la Renta Básica de Ciudadanía, para que todos/as sin excepción tengan las necesidades básicas cubiertas?
  ¿Cómo redistribuimos las actividades diarias de las personas para que no hayan cinco millones de parados?
  ¿Cómo hacemos una política donde el patriarcado desaparezca y hagamos un equilibrio entre hombre-mujer?
  ¿Cómo hacemos para que no se destruyan las selvas y bosques? (300 campos de fútbol destruidos en una hora)
  eliminando todas las especies vegetales y animales que allí habitan y todo para hacer biocombustibles con el aceite de palma.
  Y un largo etc etc.
  El éxito de la convocatoria de ayer ha sido rotundo. Tenemos que instrumentar el movimiento de forma legal para presentarnos en las elecciones de 2012 y arrasar.
  Evidentemente que las posibles personas a incluir en la lista son sabios como Arcadi Oliveres, Juan Torres, etc gente sabia y con conciencia.
  Una opinión muy particular es que tenemos y debemos darnos la oportunidad y al mundo, de que otra forma de hacer “política” es posible.
  Pensar de que todos/as se corrompen por el poder, es condicionarnos de entrada al cambio (nuestro hemisferio izquierdo sólo piensa en pasado o futuro, un futuro que es la proyección falsa del pasado y que no puede ver en absoluto el presente continuo, que es el futuro real.
  Este movimiento no tiene precedentes y ha sido un éxito, ¿porque no nos damos la oportunidad?. La vida es riesgo y Attac puede liderar el cambio, hace años que luchan por ello.
  Hoy en la prensa ya han reconocido que el mundo financiero tiene secuestrada a la política.
  Las generaciones futuras nos honrarán por haberles salvado la vida y al planeta.
  Un abrazo a todos/as.

 82. No sé como, pero el 15M tiene que entrar en tromba en los parlamentos… pasando por las urnas!!! Pongámonos de acuerdo!!! http://tinyurl.com/5tbbcpy

 83. Llevo dias leyendo los comentarios del tal Lamas, descalificando a los que no piensan como él, llamando delincuentes a los detenidos el 15J y que no debíamos solidarizarnos con ellos(osea,alineándose con las tesis mentirosas de los políticos y las tergiversaciones de la prensa), etc, etc… Y, por fin, se descuelga proponiendo formar un partido político(matar el movimient, convertirlo en algo “controlado” y sobre todo “controlable y perder el prestigio que hemos ganado entrando en el juego institucional corrupto) SE TE VE EL PLUMERO. Sigue en tu partido de siempre y no vengas aquí ni a fastidiarnos ni a aprovecharte del tirón, espavilado! Que no somos tan tontos como crees…

 84. A Catalunya sense el dret a decidir no anireu enlloc perquè tindreu tot un poble el davant , vigileu catalans són uns lerrouxistes ens volen despistar , el drets socials dels treballadors catalans pssen per derrocar l´estat espanyol , que no us enganyin els que ens roben els nostres impostos és ESPANYA I NO LA FMI , FORA COLONS

  • A que sirve tu comentario?
   A dividir la gente? Cataluña-España,
   FC Barca-Real, etc etc, etc.
   Basta! Divididos somos muy debiles, la fuerza es en la unidad!
   Como ayer! Saludos!

   • Now, si crees que con decir esto se acabó el debate estás fuera de combate.Aqui el que se divide eres tu al no contemplar el derecho a decidir de los pueblos. Tal vez esto no lo entiendes porque tu o tus padres han venido de fuera de catalunya. En lugar de luchar por la prosperidad de la tierra que os ha acogido te limitas a ejercer demagogia por entrar en conflicto con la sensación de separación de tu tierra natal. Si eres incapaz de trascender eso significa que tu eres de aquellos votantes que vota con las tripas en lugar de hacerlo con el cerebro, que es donde uno alcanza el concepto de libertad y otros atributos mentales que no deberias renunciar.

   • Ah! ¿pero hay alguien que vote con el cerebro? Quiero decir a partidos políticos claro. Vuelvo a repetirlo, si queréis hacer un partido, adelante, pero que no lo vinculéis al 15M. Estamos hasta el moño de oportunistas y supuestos sabios que no nos van a representar porque no y punto. Y la autodeterminación de los pueblos, cuando estemos seguros que no existirá revanchismo sino solidaridad. Cuando sean pueblos y no estados los que decidan. El fundamentalismo nacionalista os lo metéis donde os quepa.

 85. En primer lugar no soy Lamas, en segundo lugar tengo un amor inmenso por la humanidad, el planeta y sobre todo a las futuras generaciones.
  No podemos permitir que hayan personas con unos bonus multimillonarios, otros que no se esconden de haber especulado contra la libra esterlina o cualquier moneda y ganar 21.000 millones y otros que no llegan a final de mes.
  Dejémonos de odio, ira, avaricia, egoísmos y de falsos juicios.
  Todo el problema de la humanidad viene porque buscamos el amor donde no debemos, en las cosas materiales y eso provoca más egoísmo, más odio, más separación y más insatisfacción, ésta última es la culpable de las 5000 guerras en 2000 años.
  Creemos que fuera de nosotros está la felicidad, primero tenemos que cerrar los ojos y ver que hay en nuestro interior y cuando nos amamos a nosotros, podemos amar a los demás y servir a los demás y al planeta.
  O confiamos en todos nosotros/as y nos unimos o vamos a la destrucción. No podemos permitir que 70000 congéneres se mueran de hambre y 1000 millones pasan penurias, cuando podemos evitarlo sólo con la reducción al mínimo del gasto militar.
  Otro mundo es posible si en lugar del amor al poder se instaura el poder del amor.
  Un abrazo a todos/as.

 86. Retroenllaç: ACTUALITAT INFORMATIVA ACAMPADA BARCELONA | Assemblea Popular de Reus

 87. Retroenllaç: Informació 18 Juny | Assemblea Popular de Reus

 88. ¿Y SI ELIMINAMOS EL DINERO? QUE HARÍA EL CAPITAL SI ADOPTÁRAMOS EL TRUEQUE Y EL BANCO DEL TIEMPO?…AQUÍ NO HAY ETIQUETAS, SÓLO PERSONAS QUE QUIEREN SER FELICES Y SIN PASAR NECESIDADES, LO DE AYER UTOPÍA EN ESTADO PURO, ME ENCANTO!

 89. Carlos Sala , querido….
  Tu tono es ofensivo y AGRESIVO. Olvídame tio. Te he hecho algo personalmente ? Yo pienso lo que pienso y si no te gusta….. dos piedras , si los fascistas como tu no dejan a las personas expresarse libremente , tienes un serio problema.
  No soy un alineado , tengo mis ideas y como es lógico a algunos les gustarán y a otros no les gustarán ….. me han llamado troll , me han llamado de todo…. por decir lo que pienso ,pero SIEMPRE DENTRO DEL RESPETO , que yo sepa nunca lo he faltado , hasta ahora que me veo obligado a subir el tono porque TU que me ATACAS —–ESTO ES LA DEMOCRACIA REAL QUE PIDES?

  Dedícate al parchís y mejor te estas calladito con las tonterias que dices . Vivirás mas a gusto . O si no vete a Cuba de guerrillero o al parque con tus xibecas ……Ojala se cree un partido pacífico para expulsar a los violentos como vosotros y nos quedemos los que pensamos con la cabeza para tirar este país adelante.
  Confirmas PLENAMENTE lo que pienso!!!!

 90. Lo bueno de este movimiento es que seguirá una progresión geométrica si los que ostentan el poder economico y politico no mueven ficha hacia alguno de los planteamientos de los indignados. Si fueron 15 mil hace un mes y ayer fuimos 90000, es que se ha multiplicado por 6 el numero de adhesiones presenciales. Hemos de esperar que despues del verano seamos solo en bcn 540.000 aunque sean venidos de todo catalunya. Y si salimos a la calle cerca del 10% de la población se alcanzará la masa critica y eso ya no lo para nadie. Será entonces cuando habrá que decidir si se constituye un partido que represente las tesis básicas del movimiento o por el contrario dar la espalda al sistema y empezar a organizarnos para construir una sociedad alternativa que poco a poco se vaya desvinculando de la lacra mortal que supone seguir un sistema canceroso que decide crecer más que el resto a cualquier precio, sin cuestionarse si hay que desarrollarse para que todos vivamos mejor en lugar de crecer al x %. El sistema ha decidido suicidarse, está en nuestra mano seguir con el o desprendernos de su influencia o dependencia. Juntos podemos si asi lo creemos.

 91. No se perquè no puc accedir al blog de acampada Sants des de fa una bona estona. Algú pot explicar-ho?

 92. Debtocracy (2011). Versión con subtítulos integrados en español,
  un documental visto pro mas de millón grecos!

 93. miquel angel, no voy a entrar en un debate contigo.
  a vezes desde fuera se ve mejor. dividir no ha sido mi intencion,
  perdona si ha salido asi.
  salut a tothom!
  ps. si no se tiene una tierra natal, como se puede separar de ella?

 94. recanvi 121 | EL MAL EXEMPLE DE LA DEVALUADA PRÀCTICA POLÍTICA |

  Per Catalunya Informació, mentre ens toca anar fent el nòmade, ens arriben avui les veus del Senat. Un Senat que s’emporta el seu bon pressupost –que podria fer un bon servei per apedaçar justícia, salut o ensenyament– però que, en canvi, ni la seva negativa atura pressupostos ni el seu sí fa que l’administració central hagi d’avançar els 1.450 milions. (Si ens descuidem de comentar com es mereixen les declaracions d’ahir de Javier Rojo, president de la cambra alta, ens podeu fer un entretoc.) |

  No entenem que la fiscalia no actuï d’ofici quan el senador García Escudero (PP), en un moment on és una evidència que, gràcies-a-déu, el terrorisme està aturat, gosi difamar ben tranquil•lament amb l’expressió “els proetarres de Bildu”. |
  La legalitat espanyola fa que els presumptes proetarres passin a disposició judicial. Si els regidors de Bildu (guanyadors a les municipals en càrrecs electes) no passen a disposició de la justícia, no falla que no són proetarres ni tan sols presumptament. |

  També hem sentit el senador Vilajoana (CiU) exclamar-se de l’indefensable atac de què va ser objecte el Parlament de Catalunya el dia 15 i el president Rodríguez Zapatero coincidir-hi. Pretenent que a la cambra catalana és on resideix la sobirania del poble de Catalunya. Doncs mirin, senyor president i senyoria: perdonin però no. No sembla acceptable tant desconeixement de la nostra constitucionalitat en representants polítics de les Corts centrals. |

  Si la sobirania de Catalunya residís en el Parlament i prou, l’article 152.2 constitucional no obligaria l’Estatut –i qualsevol modificació que s’hi faci– a passar per referèndum. Si la sobirania fos al Parlament, doncs, a la Ciutadella aprovarien l’Estatut que voldrien i, com se sol dir ara, ‘game over’. (No cal que diguem avui, per no repetir’ns, quina modificació estatutària relativament recent ens acaba de venir al cap.) |
  La vigent Constitució del 78 (CE) –pensem que amb molt bon criteri– no va tenir en compte només la democràcia participativa a l’hora d’establir la sobirania de les diferent nacionalitats, sinó que va situar el vessant participatiu o directe de la democràcia (els referèndums) just al lloc que li correspon. |

  Els Parlaments d’Andalusia, Galícia, País Basc i Catalunya no tenen legitimitat constitucional –no tenen, doncs, raó de ser– sense el respectiu Estatut que estableix la seva existència. I el 152.2 CE obliga a plebiscitar aquests Estatuts i tota modificació que s’hi operi per garantir en tot moment el seu caràcter immaculadament democràtic: que siguin els Estatuts de la majoria i no d’una minoria. |

  Quan ses senyories (portaveu dels populars al Senat inclòs) tenen tan poc present en què consisteix la constitucionalitat de la Corona (deixem el president Rojo per un altre moment), no ens ha d’estranyar gens si després acaba passant tot el que passa. |

  Jaumetria

 95. Carai! m’he espantat mirant el video Debtocracy. Agraeixo a Willem haver-lo penjat.
  Cal expulsar la delegació del FMI del banc d’espanya, cal sortir de la zona euro i declarar el deute dels estats i governs d’aquest pais d’ ilegal si una auditoria imparcial així ho confirma. Si no sortim de la UE (alemania y frança) acabarem com grecia. “es inmoral pagar un deute inmoral” que condemna a la societat civil a viure en deuta per sempre més, a menys de que ens plantem com va fer Correa d’ equador. Concedir credits per poder pagar altres credits que no s’han pogut satisfer en els terminis establerts és la manera que te la banca de menjars-ho tot, d’arruinar-ho tot perque és un cranc. No te ànima perque li importa una merda que els paisos de la periferia visquin cada cop més malament per no poder treure’s de un deute la major part del qual no ha generat la població , ja que els interessos acaben per ser més grans que el propi deute. Cal deixar d’ alimentar la banca usurera i poc transparent d’aquest pais. Recordo al Rodrigo Rato formant part de les decisions del FMI durant l’ i inici de la crisi. I segons ell espanya anava be, crexia com mai i havia excedent. On és l’excedent que ha de servir per paliar la mancança dels periodes de vaques magres que voste Rato i la resta de lladres del FMI i el BCE han promogut amb les seves politiques neoliberals?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s