Publicats els principis per l’acció

Diumenge 12, la comissió de continguts va presentar 2 nous documents que es van aprovar per l’assemblea,  a continuació el text introductori, al final els enllaços per descarregar-vos els textos. 

Aquest ha estat un espai de debat, de trobada i de complicitats, amb les seves tensions, divergències i retrobaments. Ho hem viscut amb naturalitat. Hem acceptat que estem unides però en un espai que no és homogeni.

 Som conscients de la nostra diversitat, l’assumim i la volem articular a través de l’horitzontalitat i les línies de treball diverses. És per això que publiquem dos textos que reflecteixen la nostra pluralitat.

El text titulat “Primeres mesures per a una vida digna” és un material de treball, construït per la subcomissió de teoria, conceptes i discurs, de la comissió de continguts, per la suma de les propostes de les subcomissions i comissions de la plaça Catalunya. És un document viu, obert a les noves aportacions de les comissions, assemblees de barri, pobles, viles del Moviment 15m i les empreses en lluita. És una proposta que conté tan idees regeneracionistes com revolucionàries i de canvi de model, algunes contradictòries entre elles, però que fan pal·lesa la realitat del moviment, la diversitat i riquesa dels diferents sectors, l’estat de les seves lluites, la seva extensió, les diferents velocitats d’execució i les seves urgències.

 D’una altra manera, el text “Principis per a un començament inacabat; compromisos per erradicar el nostre malestar” incideix en la construcció a través de l’acció i visualitza un altre aspecte del moviment; la transformació que ja s’està donant i la necessària implicació de cadascuna per a la posada en marxa d’una lluita real.

Us transmetem la tasca realitzada com a una invitació a que hi sumeu la vostra veu de forma activa, pensant, debatint i actuant. Els grups de treball continuen, us convidem a adherir-vos i a treballar plegats!

Pots descarregar-te els textos a continuació:

primeres mesures per a una vida digna.pdf
Primeras medidas para una vida digna_.pdf

Principis per un començament inacabat i_compromisos per erradicar el nostre malestar.pdf

10 responses to “Publicats els principis per l’acció

 1. “El amor es ciego, informadores”, article de Quim Monzó a La Vanguardia d’avui.

 2. Al començar teniem la complicitat majoritaria de la societat. Gent de totes les edats i condicions s’acostaba a plaça cataluña i s’il.lusionaba, volia participar. Un mes després, el ciutadà que se’ns acosta no aconsegueix integrar-se. Alguna cosa està pasant que caldria analitzar. Particularment, Jo trobo que hi ha massa autocomplaença, poc esperit crític, i un cert sectarisme i mesiamnisme. Ho lamento molt perquè abans era molt possible canalitzar un sentiment majoritàri de la ciutadania. Ara sembla un moviment especialtzat en joves, que no té perqué ser dolent però que fustra una mica a la gent de més edat. Tot i aixó us seguiré apoyant encara una temporada perqué tot és molt incipienti h iha temps de reconduir la situació.
  Ànims: Jordi

 3. He llegit als diaris que malgrat que es va aprovar a la plaça el dret d’autoderminació del poble català, algú la esborrat amb un tipex del comuniat.

  Si aquesta és la “democràcia real” que es proposa, les coses no pinten massa bé.

  No és perque sigui l’autodeterminació en particular, però el fet de que s’hagués de votar dues vegades i que ara es suprimeixi per una “mà negra” demostra que no sou millor que allò que denuncieu.

 4. Perdoneu, però si un dels objectius és no pagar nosaltres la crisi i no efectuar retallades, en el cas català no hauríem de parlar de l’espoli fiscal que ens obliga a tenir menys prestacions i més retallades d’altres regions de les espanyes? No crec que ens haguem d’emmirallar amb la Puerta del Sol. Tenim problemes en part diferents per causes diferents. Per exemple, no sé com volem crear ocupació sense invertir en educació, infraestructures, etc. En això Madrid no es queixarà, però l’espoli al que ens sotmet l’estat espanyol hauria de ser un del punts principals a Catalunya.

 5. Hola,
  els texts no es descarreguen. Estan penjats en algun altre lloc??

 6. Cal llegir-se els texts abans de parlar: El pdf ‘primeres mesures per una vida digna’ diu a la plana nº 7:

  7. Participació comunitària en el funcionament de les institucions
  públiques
  · No al sistema electoral actual, volem igualtat en els requisits per presentar-se i en els mitjans utilitzats en les campanyes. Distribució equitativa dels temps d’exposició de propostes polítiques en els mitjans de comunicació, sense tenir en compte resultats anteriors o si és la primera vegada que es presenten (incloent la promoció de vot en blanc o abstenció).
  · Referèndums obligatoris i vinculants.
  · Reconeixement del dret d’autodeterminació de tots els pobles del món, tal com recull la carta de les Nacions Unides, i per tant el del poble català.
  · Referèndum sobre forma d’estat (monarquia-república).

  Si seguiu llegint els diaris, veient la tele… no us informareu de res!

 7. Retroenllaç: Informació 17 Juny | Assemblea Popular de Reus

 8. El moviment a CATALUNYA ha quedat tocat de mort tots hem vist l´anticatalanisme camuflat de progre , un company va ser increpat amb molta duresa per portar la nostre bandera a la nostre terra el 19 j , militants de ciudadanos formen part de la directiva , us sona Lerroux ?? ara estaria molt content .
  En fi que no us enganyin , les banderetes de la republica espanyola si que hi eren pagads pels de sempre , quina vergonya !!!

 9. Molts joves catalans estan enganyats i poc informats , ahir feien Raves i avui han despertat en el món hi han vist que era una merda !!! jajjjjajajjaja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s