Aturem les retallades

El proper dia 15 de juny està previst debatre al Parlament de Catalunya els nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2011 i 2012. La seva aprovació significaria l’implantació de les retallades socials. Reivindiquem la legitimitat de la desobediència civil per a oposar-nos a l’aprovació de lleis injustes. Serà una acció absolutament pacífica, no violenta, massiva, i determinada.

La llei que obligava Rosa Parks a cedir el seu seient a un blanc havia estat aprovada per un parlament. Gandhi va desobeir a un parlament en iniciar la marxa de la sal. L’Apartheid a Sud-àfrica va ser aprovat per un parlament. Igual que a Atenes, a Reykjavík, a Madrid, a València… Reivindiquem la legitimitat de la desobediència civil per a oposar-nos a l’aprovació de lleis injustes.

Amb l’agreujament de la crisi econòmica, la classe política havia de triar entre retallar els drets socials de la ciutadania i seguir donant suport al benefici empresarial i de la banca, o escoltar al poble. Un cop més s’han desentès de les nostres vides i han optat per mantenir els privilegis de la minoria. Ens volen retallar els drets socials en forma de llistes d’espera a la sanitat, reduint les convocatòries a professorat, reduint els ajuts socials, les prestacions i les beques, provocant una major privatització dels serveis públics, acomiadant massivament a personal públic… Per això hem cridat i seguirem cridant: “això no és una crisi, és un robatori!”.

En el sector sanitari, usuàries i professionals porten mesos patint l’empitjorament del servei i les condicions de treball. Aquesta situació té responsables amb nom i cognoms. El Sr Boi Ruiz Garcia considera que la salut és per a qui se la pot pagar i continua treballant per a la sanitat privada: abans des de la presidència de la seva patronal, ara des del Govern.

En l’ensenyament, estem farts d’escoltar que els nostres joves són els més ben preparats de la història. Després de la implantació del Pla de Bolonya i les successives retallades, els intents de privatitzar-la i d’adequar-la a les necessitats del mercat, han donat com a resultat una generació de joves molt precaritzada.

Als barris, 10 famílies són desnonades cada dia de casa seva, per execucions hipotecaries, per no poder pagar el lloguer o per altres raons.

Per tot això, l’Acampada de Barcelona i la Trobada d’Assembleas i Acampades de Barris i Pobles de Catalunya fan una crida a tota la ciutadania per a concentrar-nos davant el Parlament els dies 14 i 15 de juny per mostrar la nostra disconformitat amb les decisions pressupostàries que es volen dur a terme, a més de proposar alternatives als pressupostos i sortides solidàries i vertaderament democràtiques a la situació econòmica actual.

12 responses to “Aturem les retallades

 1. ¿El Movimiento del 15 M ha sido una maniobra para crear una alternativa democrática con implantación social? ¿O el malestar y las asambleas han desbordado los cauces democráticos para desarrollar una verdadera reflexión y un debate masivo? ¿Se puede avanzar inmediatamente hacia reivindicaciones que planteen una confrontación con el Estado, o este movimiento es el eslabón de una cadena que conduce a luchas masivas? ¿El movimiento de los “indignados” es interclasista? ¿Dónde está aquí la clase obrera? ¿Qué papel cumple DRY? ¿La represión contra las acampadas es una provocación?…
  Todas estas cuestiones y más se han planteado en diferentes textos que hemos publicado bajo la rubrica de Debate sobre el 15M, pero también en las asambleas, en los corrillos y en los centros de trabajo. Si quieres continuar la discusión sobre estos temas, acude el 18 de Junio, Sábado, en Barcelona a las 18h a:
  Centro social Garcilaso. c/ Garcilaso s/n.
  Frente a mercado de Felipe II
  Sagrera

 2. LES ACCIONS NO VIOLENTES COM LA DIFICULTAR L’ACCÉS ALS PARLAMENTARIS AL PARLAMENT, CA FER-LES AMB MOLTA DESTRESSA I PICARDIA.RECORDEU QUE ELS PARLAMENTARIS, AGRADI O NO, SÓN REPRESENTANTS DE MOLTS CIUTADANS QUE ELS HAN VOTAT .UNA ACCIÓ URBANA PORTA TAMBÉ LA FINALITAT DE CREAR SOLIDARITAT AMB ELS CIUTADANS ., MALGRAT QUE EL FI, DIFICULTAR APROVAR LES RETALLADES SIGUI LLOABLE.CAL ENFOCAR-HO PERQUE NO ES CONVERTEIXI EN ENFRONTAMENTS I QUE ELS CIUTADANS TINGUIN EMPATÍA AMB EL MOVIMENT D’INDIGNATS.

 3. Retroenllaç: Posts d’avui: 14/06/2011 | Els blogs d'xcat

 4. si us plau germans segueixin les instruccions del Mestre kali Avatar instructor Jo Sóc, nosaltres amb El som Totalitat. http://cienciayconcienciacosmica.wordpress.com/
  Salutacions des de l’Uruguai

 5. LAS ACTITUDES VIOLENTAS QUE HAN TENIDO LUGAR ESTA MAÑANA EN LA CIUTADELLA (INCLUYENDO A LOS MOSSOS) NO FORMAN PARTE DEL MOVIMIENTO 15- M. HAN SIDO PROTAGONISTAS POLICÍAS INFILTRADAS, PERO TB HA HABIDO CIUDADANAS VIOLENTAS QUE UTILIZAN CUALQUIER EXCUSA PARA SACAR SU RABIA.

  LAS VIOLENTAS Y LOS VIOLENTOS TAMPOCO ME REPRESENTAN

 6. la union hace la fuerza

  SI, creo que una parte de esta violencia ha sido premeditada hacia parlamentarios concretos de izquierda.
  No me extrañaría que fueran gente de la policía o elementos de derecha.

 7. CATALÀ EMPRENYAT

  SOU UNS FEIXISTES

 8. ¿Quien modera?
  ¿A quien le ha dado poder la Asamblea para moderar?

 9. Estic veient TV·3 i és lamentable el tractament que se li esta fent a la nostra mobilització d’ ahir i d’ avui, sobretot en referencia als premeditats fets que han violentat a alguns membres del parlament i que censuro profundament.No es pot anar allà amb un objecte per agredir a qualsevol persona sigui quina sigui perque perdem de vista que l’ altre és un com jo amb la diferencia que les seves decisions afecten negativament a la població en general. Aquests violents que han actuat des del moviment son més violents que els que pretenen seguir fent retallades als drets adquirits durant anys. Jo demano que algun indignat que tingui accés a TV,· canal 33 capturi algunes intervencions de Mas assegurant que si era president prescindiria de despeses superflues pero que en cap cas afectaria o baixaria els presupostos de sanitat, educació i seguretat. Ara privatitza, s’ enpobreix per poder pagar els interessos del deute, tercera partida del pressupost i la unica que ha pujat enguany en un 35%. Davant de les arques buides enlloc de conservar l’ impost de susccessions, perque ara els hi toca als poderosos apretar-se el cinturó, el retira. Diu que formava part del seu programa, deixant de cobrar 80 millios d’ euros l’ any (seguint la tendencia devallant dels impostos dels mes rics des de fa 20 anys, tan de dretes com d’ esquerre). Retallar per on va dir que no ho faria no es violent, violencia legitimada per una democracia de mentida, perque diu també mentides com en Zapatero. També va dir, quan el PP va declarar inconstitucional l’ estatut d’ autonomia, que no pactarien més amb ells. i ara ho estan fent per tirar endavant els pressupostos que volen aprovar. I això és una indecencia per part d’ algú que va prometre i assegurar moltes coses davant de la decepció que teniem molts catalans i catalanes del tripartit… i ara va dient que molts i moltes hem de comprendre la situació. Pero cap d’ ells es baixa el sou sino que els puja als seus propers en el govern. I ara tot se sap i qui la faci més grossa es veurà en calces fins que arribi el primer o primera que li veurem les seves vergonyes i haurà de dimitir .
  Baixaré el 19 a la plaça catalunya pero mireu de fer un trajewcte demanant permis a l’ autoritat. No sigui que ens quedem fregits al sol des de les 17 h que son les 15 solars. Em sorpren que se vos passi per alt aquests detalls. Quan la gracia està en fer un recorrgeut com el “no a la guerra”. Pense-ho´hi. Ah! he sabut que diumenge es celebra el pacte del l’ euro:

 10. EPPP!!!
  s’ha d’anar alerta al 19 de Juny! els mossos tenen previst anar fort si hi ha violència! s’ha d’evitar i rebutjar tot acte violent, si no es pot liar gorda, i llavors si que pot ser el moment perfecte per perdre tota la credibilitat del moviment!!!!

  Salut i força!

 11. Encara no conec l’ itinerari de la manifestació. Hom suposa que serà pels carrers, pero quins carrers. Ja s’ ha demanat permis per fer-la?. El que no llegeixo per aquest blog es el que pensen fer els eurodiputats els dies 23 i 24 de juny de signar el pacte de l’ euro i el 19 es un bon moment per protestar de que espanya signi un pacte que ha sortit dels pasis acrredors de deute com frança i alemania i que si espanya signa encara serà més dificil deixar de pagar encara que els interessos del deute els fixin entitats els components de les quals ningu coneix i que ja hem vist ho fan arbitraiament, sense cap criteri que s’ acosti al benestar de les persones….
  Ho he de dir. CAL SORTIR DE L’ EURO. CAL DEMANAR UN REFERENDUM PER QUE ESPANYA ES PRONUNCII SI VOL SEGUIR A LA ZONA EURO, O VOL RECUPERAR UNA MONEDA QUE SIGUI EQUIVALENT AL L’ EURO SI ES VOL PER DESPRÉS INMMMEDIATAMENT DEVALUAR-LA. Es així com espanya se n’ha sortit de crisis anteriors. Al recuperar la politica monetaria pot, en devaluar, estimular el turisme, les exportacions i la inversió extrangera. Ara be, com ja soc gat vell, cal marxar de la gran banca espanyola, perque per culpa d`aquesta pagavam abans del 2000 els interessos més alts d’ europa (17%) quan a la resta rondava el 3%. Es per això que va sorgir el boom immobiliari, perque al haver signat el tractat de mastrich el món financer d’ aquest pais va haver d’ ajustar-se a uns parametres, entre ells baixar sustancialment el preu del diner que imposava els bancs i caixes a les families, emprenedors i empreses.
  Ho he de dir, o revento: tenim dues opcions:, polititzant-se amb representants del moviment i formar el partit DRY i aconseguir la màxima representació parlamentaria, o crear una societat alternativa que la màxima prioritat sigui deixar d’ alimentar a tpts aquells (bancs i empreses de productes) que els unics valors que defensen es la productivitat a expenses dels drets laborals i els beneficis a qualsevol preu. CAIXA O FAIXA. No veig altra alternativa, i si hi ha alguna que es digui i jo li faré costat.

 12. Àngel Foxx Clark

  Hola. Em dic Àngel i disposo d’un document que us voldria fer arribar. Us demano una adreça d’internet. Penseu que he descobert el veritable, “Taló d’Aquiles” d’aquest indigne “Arc parlamentari”. Espero resposta. Grácies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s