Acta 8 de juny

Assemblea General d’#AcampadaBcn

8 de juny de 2011

Comencem l’assemblea a les 21:50.

Es llegeix una introducció:
“Formar part de les comissions i grups de treball és un procés d’aprenentatge constant per a totes. En dinamització d’assemblees hem entrat persones noves. També en el grup de continuïtat s’han incorporat noves persones i propostes que estan enriquint el debat.

Des d’aquí us animem a participar a totes amb les vostres idees i suggeriments per a poder seguir millorant cada dia i unir forces per al nostre projecte comú ”
“Us recordem que demà hi haurà una xerrada de Ricard Vergés, Democràcia econòmica ja. Catedràtic d’economia de la Universitat de Montreal.”

Ordre del dia:
–    Intervenció de dos nois que venen de Paris, per a informar-nos sobre les mobilitzacions de la Bastilla.
–    Torn de les Comissions.
–    Torn obert de paraula.
S’aprova l’ordre del dia.

Els nois de Paris no apareixen, passem a les comissions.
Comissió de dinamització:
“Des Dinamització estem treballant en l’estructura de l’assemblea i el mètode de votació per a una millora de l’enteniment i del funcionament en general. I en pro del consens hem analitzat els suggeriments que vau fer el dilluns en els torns de paraula, i quan tinguem la nova proposta us la presentarem perquè la valoreu. De moment informar-vos que en les votacions d’avui no farem servir la majoria simple com a recurs de votació.”
Convivència:
“Atès que ens hem topat amb diversos malentesos, arran del comunicat que vam llegir diumenge passat a l’Assemblea General, considerem necessari i oportú apropar un altre comunicat per reforçar la idea central d’aquell i aclarir els punts que més confusió han suscitat:
Primer: La Comissió de Convivència no ha abandonat la plaça: simplement ha decidit concloure l’activitat nocturna dins d’aquesta. Entre els motius que ens han empès a prendre aquesta decisió, destaquem els següents:
a. – pernoctar a la plaça suposava un dispendi d’energia que ens desviava d’un dels nostres propòsits més importants: la facilitació de la convivència del moviment amb els que estan fora d’aquest, o bé entre comissions, en lloc de la mera resolució de conflictes derivats exclusivament d’una acampada que pressuposàvem passatgera.
b. – des del si de la Comissió consideràvem que la permanència durant la nit era perjudicial per als objectius centrals del moviment, en tant que genera conflictes i una imatge cap a fora que posa en risc el suport social que necessitem per a complir-los, i per a generar les condicions per tal que aquest suport sigui una possibilitat real, és una de les prioritats de la nostra comissió.
c. – l’acampada no era per a nosaltres una finalitat sinó un mitjà per a formar un grup sòlid i amb una línia de treball clara, cosa que estimem la nostra comissió ha aconseguit en la mesura suficient per a avançar cap a una segona etapa.
Segon: la Comissió de Convivència com a tal és aliena a qualsevol pràctica de les que es realitzen actualment a la plaça per a la solució de conflictes durant la nit. Entenem que s’ha creat una nova comissió que aborda aquestes qüestions sobre la qual ens reservem l’opinió, i si algun dels membres de convivència s’uneix a ella o li dóna suport, ho fa exclusivament a títol personal i en cap cas afectarà la decisió que prenem com a grup o als individus pertanyents a la comissió que decideixin no fer-ho.
Dit això, aclarim que, equivocats o no, quan vam decidir concloure l’activitat nocturna – responsabilitat que va caure sobre nosaltres i a la qual vam haver adaptar-nos en cap moment ho vam fer des del afany de fer un pas enrere com afirmen algunes veus contràries a la nostra decisió . Per contra, va ser una decisió motivada per la reflexió i presa des de la coherència amb els nostres principis, convençuts que donàvem un pas endavant, acostant-nos al que preveiem serà el futur del moviment, una decisió que segons jutgem servirà per a la millora de la nostra convivència amb la resta de la ciutat, una decisió que, malgrat que sabíem que trobaria oposició, vam haver de prendre fidels al compromís que assumim de treballar fins a aconseguir els canvis que tots volem: tant fora com dins de la plaça, des de l’acord com des el desacord, convivència seguirà lluitant amb la resta de comissions ajudant a cohesionar un moviment capaç de canviar aquelles coses que ens indignen i ens han portat fins aquí. ”
Intervenció dels dos nois que han estat en les mobilitzacions de la Bastilla són a Barcelona i volen parlar-nos:
“Estem molt feliços del que hem vist aquí, ens en anem amb el cor ple, el símbol de la plaça és un símbol de tot el món. Som un motor per a tothom. Comprenem que esteu cansats, i que voleu anar als barris, però a França just comencem i heu de continuar recolzant els barris, però no marxeu de plaça Catalunya perquè sou un símbol per a nosaltres.”
Comissió d’Economia:
“El nostre projecte és un moviment fins a la victòria, aquesta plaça és un símbol, i hem de quedar-nos, assenyats, prudents però quedar-nos.
Tenim un saldo comptable de 915 €.
Us animo a què la gestió de les lluites sigui responsable, hem inspirat l’autogestioning, xapes i adhesius que s’ofereixen a la voluntat. Anem a fer samarretes des de gràfiques, també a la voluntat informant del preu de cost.
Això és una xarxa estable, amb relacions funcionals, necessitem finançament per a la manifestació del 19 i per a la marxa per pobles d’Espanya a Madrid del 25 de juny al 23 de juliol. A més de les nostres necessitats fixes. Així que tots els diners seran benvinguts.
Ahir va venir un company amb 500 € i fa un parell de dies una companya amb 400, o sigui que ja veieu d’on surten els 915 €. Estem fent la revolució, els agraden els diners però el farem canviar de mans.”
Comissió d’Educació:
“Divendres a les 19:30h tornem a fer una assemblea general d’educació amb els temes dels dies 15 i 19, i la continuïtat d’educació. A la mani del 19 convocarem des de la nostra comissió la gent davant del Departament d’Ensenyament i formarem una columna d’educació i ens unirem amb tots i totes.”
Comunicat: “Demà ​​es fa una concentració al Consolat del Marroc a les 13h, per l’assassinat de Kamal Ammari per la policia marroquina el 29 de maig de 2011.”
Comissió Jurídica:
“Estem recollint totes les signatures contra Felip Puig, si us plau aviseu totes les acampades per tal que les portin divendres i puguem comptar i utilitzar-les dia 15. S’ha interposat una querella contra Felip Puig i els Mossos d’Esquadra en el jutjat  d’instrucció número 1 de Barcelona. Us hi podeu adherir.”
Comissió Internacional:
“Hi ha hagut una primera victòria a Grècia, el primer ministre grec està treballant la possibilitat d’un referèndum sobre el pla d’austeritat. Ahir hi va haver 200 mil persones a la plaça Síntagma d’Atenes.
El divendres 10 al migdia, hi ha una acció de suport al referèndum italià davant del consolat italià. S’ha constituït una assemblea a Londres per organitzar la vaga general del 30 de juny.
Avui comença una acampada a la plaça Taksim d’Istanbul.”
Feministes Indignades:
“Estem preparant la nostra participació el 15 de Juny contra les retallades. L’altre dia van venir uns indígenes, i comentaven que ells quan caminen ho fan al ritme de la persona més lenta, però això no vol dir que haguem d’estar aturats, hem de marxar d’aquesta plaça i seguir endavant.”
Comissió de l’Hort:
“Hem contactat amb Parcs i Jardins per aconseguir conservar l’hort de plaça Catalunya si marxem.”
Grup de treball de continuïtat:
Propostes de continuïtat
SOBRE LA CONTINUITAT A L’ASSEMBLEA
–    Volem plantejar la situació sense ferir sensibilitats
–    Tenim propostes per a solucionar els problemes de nit, estem organitzant nous grups de treball i demanem la vostra participació.
–    Presentació i votació “declarar l’estada indefinida de l’acampada i no portar més a votació assembleària la seva continuïtat.”
CONTINUITAT GENERAL
–    Elaboració d’una memòria conjunta de les comissions per a publicar i compartir amb altres assemblees, cosa que facilitarà la continuïtat del moviment als barris i altres ciutats del món més enllà d’aquesta plaça
–    Declaració de campament de Pau i ondejar la senyera de la Pau del pacte de Roerich per a emparar-nos en el dret internacional i protegir el campament
–    Desenvolupament d’una eina virtual per la gestió de la intel·ligència col·lectiva i facilitar tot el procés del moviment i el flux de la informació i la coordinació
ASSEMBLEES
Dimarts, divendres i diumenge
Assemblea general amb votacions:
Dilluns, dimecres i dijous
Informació de comissions.
Espai de reflexió amb debats temàtics:
Dissabtes
Assemblea general de barris

ORDRE DIARI DEL CAMPAMENT
MATINS
Esmorzar
Assemblea interna del campament
Les persones es reuneixen a les comissions i es proposen activitats per a la tarda
MIGDIES
dinar
Cada comissió escriu les seves propostes en un taulell comú d’activitats, xerrades,     debats, tallers…)
TARDES
Els acampats (i els visitants) poden anar  a qualsevol de les activitats proposades o     continuar amb el treball de les comissions
NITS
sopar
activitat nocturna (concerts, ràdio, teatre, cursos, micro obert, jam sessions i dies de descans…)

REPARTIMENT DE TASQUES
Grups rotatius de cuina; neteja WC, escombrar i fregar; vigilància nocturna.
ESPAIS NOCTURNS
Carpa chill out amb wifi, té, cafè, etc..
Espai de silenci amb sistema de llits calents i zona per a guardar material.
Espai extern per a activitats nocturnes separat de la zona per dormir (ràdio, teatre, cursos
ACTIVITATS NOCTURNES
Cinema, concerts de petit format, universitat nocturna, programes de ràdio lliure, contacte amb altres acampades, classes de llengua, debats temàtics, etc.
NOVA COMISSIÓ: Comissió d’Acollida:
“Sensibilitzacio i acollida de persones marginades, sense sostre, etc. que pugui facilitar la seva integració al moviment.
Comissió de Comunicació:
“Concentració davant del congrés a Madrid, el motiu de la concentració és l’aprovació el proper divendres de la nova legislació sobre negociació col·lectiva.”
So: “Mentre els diaris deien que havíem votat que ens en anàvem jo estava pencant aquí per a crear un nova forma de fer política, i la veritat és que quants més vinguem a treballar, abans ens podrem anar d’aquí, quan haguem acabat, perquè això se’ls ha escapat de les mans i hem demostrat que no poden amb nosaltres.”
Comissió de Vaga i Mobilitzacions: “Tenim tres punts clau per a la vaga general: el primer fer difusió, cal que tothom difongui el missatge, l’hi diguem als nostres veïns familiars, amics, a tothom que coneguem!
El segon punt és el material gràfic que estem fent, el divendres tindrem 5.000 cartells, 1.000 pòsters, 70.000 octavetes i 20.000 adhesius. I això ens porta al tercer punt que és el cost, tot això ens costa 1.800 € que no tenim i necessitem, tenim una guardiola i us agrairíem les vostres aportacions, fins i tot a la manifestació el dia de la vaga, estic segura que serem més de 1.800 persones, així que si cadascú posa un euro el cobrim de sobres!
Finalment portem a votar en l’Assemblea, la decisió de si informem o no de la manifestació del 19.
Demà és l’últim dia per a informar, i no hi haurà dia de reflexió perquè ahir vam haver de suspendre l’assemblea per pluja.
Nosaltres hem consensuat informar de la manifestació perquè el col·lectiu immigrant en cas que no sigui informada no vindrà.
Es vota, hi ha més de 20 persones que demanen debat, hi participen dues persones a favor i dus en contra:
En contra: immigrants som tots i totes, el col·lectiu d’immigrants en general no és un motiu per a demanar l’autorització.
No comptem aquesta intervenció perquè només volia parlar per al·lusions ja que és una persona immigrant que s’ha sentit ofesa en exposar l’argument en qüestió.
A favor: Si hi ha gent que per aquest motiu no vindrà, és motiu suficient per a demanar-la, ja que volem que hi siguin tots i totes.
En contra: No cal avisar, ja ho saben de sobres, i si volen pegar-nos ho faran igualment.
A favor: necessitem a tothom i si ho notifiquem millor.
En contra: Hem demostrat que podem actuar fora del seu sistema, hem crescut i ja som grans, no necessitem demanar permís per a expressar-nos.”
Es vota i aprovem notificar-la, amb només una persona en contra que no vol debatre.
Comissió d’Acció:
“Demà a les 11h anem a les foneries de Rubí i Castellbisbal i el divendres a les 10h a la Seat i voltants.”
Comissió d’Extensió:
“A la comissió hem parlat de les propostes de l’altre dia, sobre els eixos de continuïtat exposats avui: l’eina virtual de comunicació entre assemblees ja està funcionant! Es va explicar a la trobada d’assemblees de dissabte, sobre la memòria ja esta fet però únicament com a eina informativa, mai com a clau per a indicar com fer les coses a les altres assemblees. Es va decidir en Assemblea per majoria no simple sinó molt qualificada, marxar. Quan no es respecten els acords de l’assemblea perd el sentit fer-la.
Des extensió mantenim el contacte de manera horitzontal i no dirigida amb les altres assemblees i acampades de barris i pobles.
Durant molts dies hem recollit contactes de persones de barris i pobles. Ara ja no ens cal. Amb aquestes dades ja organitzem trobades sectorials a la plaça, som la eina de descentralització de la plaça, i vertebrem 107 pobles i 22 barris.
Dinàmiques que ens van en contra: Estem perdent molta energia en polèmiques derivades de la pernoctació. Considerem incompatible seguir el procés de descentralització i expansió territorial amb destinar els nostres limitats recursos a fer una marxa centralista a Madrid.”
Comissió d’Infraestructures:
“En referència a la seguretat a les nits, estem lluitant i és necessari que la gent hi participi.”
Aturem el parlament:
“Hem creat dos grups, continguts i part logística i pràctica. Aviat us donarem més informació. El pla és quedar-nos a plaça Catalunya i baixar en bloc cap al parc de la Ciutadella, des dels barris i pobles, units també vindran. La gent que no vulgui passar la nit podrà venir a partir de les 7h per a aturar el debat dels pressupostos. Hem fet per a la difusió: 20.000 adhesius, 5.000 cartells grans, 10.000 cartells petits, i 70.000 flyers. Necessitem diners per a pagar tot això. Us recordo que divendres es va passar a la plaça el tràiler de les aberracions del Banc Santander.”
Ara obrim el torn obert de paraula, us recordem que volem cenyir-lo als actes del 14 i 15.
Torn obert de paraula
– Ens convé quedar-nos o no? Jo penso que no perquè ens cal està descansats per als 14 i 15, ens cal una estratègia si volem seguir creixent. Aquesta plaça era del poble i ara es d’uns quants.
– Cadascuna de nosaltres és molt petita i això és molt gran, això ve de molt enrere i va molt cap endavant, ens cal una mica d’humilitat, ja que el que estem fent requereix paciència perquè és molt difícil.
– El debat intern importa sobre si ens hem de quedar o si hem de marxar, però hi ha dates més importants els dies 14/15 i 19, no té cap sentit seguir generant desconfiança sinó generar confiança.
– Estic totalment d’acord amb la noia que ha sortit abans, això ve de molt enrere, jo porto molts anys intentant fer un món diferent, i tracta de tots nosaltres, estic aquí perdent diners, ja que tinc una feina que no estic fent per ser aquí. I també tracta de generar responsabilitat i confiança com deia el company, responsabilitat i confiança és el que necessitem per a fer el món que volem, i ens cal poca gent per a mantenir-lo, vull anar-me’n amb la feina feta, vull el canvi global. S’ha de generar un sistema organitzatiu. Estem aquí a plaça Catalunya i aquest node vertebrador del moviment que alguns no volen reconèixer és un node d’intercanvi de treball molt necessari.
– Es plantegen retallades … el més important en la democràcia són les persones, i retallar la sanitat és retallar les persones, el president de Catalunya és un homicida involuntari si les retallades han matat algú. A més, suggereixo que treballem com a voluntaris en els hospitals per a cobrir les places de la gent que falta per tal que no mori gent.
– En Quique se’n va a Madrid: “ànim i la lluita continua!”
Comunicat: “Han autoritzat la manifestació de dia 19 a Madrid”
– Jo vaig venir de Galícia perquè allà ho passava malament, des d’ahir sóc una més, per ser una revolucionària m’han fet fora. Estar aquí és molt important per a mi, hem moure’ns. Des de la meva humilitat, respectem-nos els uns als altres. Si perdem la plaça ho perdem tot.
– Hi ha un proverbi berber que diu: mengem el que podem, ens vestim amb el que tenim però diem el que volem. I això és el que hem aconseguit en aquesta plaça, poder dir allò que vulguem!
– Ja no cal ser aquí, hem perdut el Nord, portem masses dies aquí parlant dels campaments i el moviment ha de seguir endavant, ja tenim la plaça, i hi podem tornar quan vulguem.
– Reflexions sobre les assemblees i la seva metodologia: no m’ha agradat el funcionament de les dues darreres assemblees, ni la moderació ni el fet que s’hagi canviat la metodologia. Una assemblea ha de tenyir una metodologia fixa, ja que la gent ha de saber que ve a fer, però ànims a tot l’equip de dinamització ja que és molt difícil. A l’assemblea hi ha d’haver més respecte, les intervencions s’han de cenyir al temps, i no hem de cridar o increpar la persona que parla, si no ens agrada el mètode o el sistema de votacions el podem canviar. Felicitats a l’equip de moderació passat, han estat molt valents. Si no respectem la metodologia, ni els sistemes de votacions, ni les decisions preses en assemblea, què fem aquí?
– No sóc en cap assemblea, però estic orgullós del que vam fer, crec que hauríem d’haver aprofitat el soufflé d’entrada, això ha baixat una mica per falta de concreció. Un sistema no es canvia ràpidament, sinó a poc a poc. Nosaltres podem fer referèndums, perquè el govern català ja ho va fer, tot i que el govern central no volia, ara que diran?
– Vinc de Madrid i veig el mateix que he vist allà, s’ha de seguir lluitant, estem cansats però podem seguir. Crec que és important que recordem que el consens unànime vol dir que tots ens donem suport. Qui es vulgui quedar que es quedi i qui no, que se’n vagi, la gent és lliure.
– No volem líders, sinó fer el que vulgui el poble. Hi ha gent infiltrada, jo estic amb la gent que pensa que acampar aquí és la demostració que podem guanyar al sistema.
– Estratègia és pensar en com gestionar la nostra potència, si ens gastem les nostres energies en coses que no són necessàries perdrem la lluita. Tornar a casa no és tornar a la nostra vida anterior, és tornar a sortir al carrer cada vegada que faci falta.
– La meva reflexió sobre si hem de quedar o marxar: crec que el moviment ha de ser de caràcter massiu. La vida diària se’ns ha menjat, i la imatge que estem donant ha decaigut.
Fem una connexió amb Madrid davant del Congrés dels Diputats.

7 responses to “Acta 8 de juny

 1. NO SE ENTIENDE BIEN: “ASSEMBLEES
  Dimarts, divendres i diumenge
  Assemblea general amb votacions:
  Dilluns, dimecres i dijous
  Informació de comissions.
  Espai de reflexió amb debats temàtics:
  Dissabtes
  Assemblea general de barris” ¿qué es lo que hay lunes, martes y jueves? ¿asamblea genaral con votaciones o Información de la comisiones? ¿qué es lo que viene antes? ¿la lista de los días o la definición de lo que se hará esos días?
  Parece que ni siquiera quien lo ha redactado lo tenga claro. Un poco de concreción, y redacción más clara, please

 2. Kikko Eguskiza:con el corazón en la mano te digo ,en la párrafo ASSEMBLEES la cuestión está mas clara que el agua.

 3. Retroenllaç: Informe Resum 12 de Juny. Novetats acampades Bcn, Madrid i altres | AcampadaReus. PlaçaMercadal

 4. Entonces la plaza se queda de día, y se harán asambleas… pero que asambleas se harán en la plaza si el movimiento se ha movido a los barrios y pueblos? Las asambleas de Plaza Cataluña tienen que ser la interbarrios y la interpueblos, no tiene sentido hacer asambleas 3 veces por semana.

 5. Hector: Tranquilos muchachos ,todo es mejorable-Las Asambleas son a la noche no veo que problema hay en hacerlas-cuando en los barrios son una vez por semana y de tarde-tampoco tienen que coincidir en el el dia de la convocatoria-No seas negativo-propone otra cosa si quieres y concurre .

 6. Retroenllaç: Informe Resum 12 de Juny. Novetats acampades Bcn, Madrid i altres | Assemblea Popular de Reus

 7. Retroenllaç: Informe Resum 12 de Juny. Novetats acampades Bcn, Madrid i altres « Assemblea Popular de Reus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s