Debat continuitat! Tres propostes per discutir i decidir demà a l’assemblea. Molt Important!!

1-Document proposta Continuitat acampada  

2-Proposta continuitat assemblea 

3- Proposta Continuitat espai Material  

Demà es votaran aquestes propostes!

58 responses to “Debat continuitat! Tres propostes per discutir i decidir demà a l’assemblea. Molt Important!!

 1. Respecte a la idea de proposar i acceptar un espai per reunir-se i treballar de mans del govern local o autonòmic diria que en sembla fora de lloc a hores d’ara .

 2. Cap de les tres!!!
  Perquè voleu anar omplint les altres places i buidar aquesta?
  Aquí és on som més visibles i amb l’estructura actual i el treball que es fa de les comissions al carrer és on la gent que passa s’atura i s’apunta al debat i comença a polititzar-se.
  Què voleu? Que només siguem 4 iluminats els que cambiem el món? Té de ser tota la societat, i si ens amaguem no participaran.
  Sembla que la proposta vingui dels despatxos i que volgueu burocratitzar el moviment.
  NO ENTENC RES!!!
  Potser serà perquè a la comissió de continuitat només hi van la gent que vol acabar amb el moviment i els que de veritat hi creiem estem a la plaça TREBALLANT DE VALENT i no pensant en com ho acabem.
  QUI VULGUI MARXAR QUE MARXI!!! a veure si ens deixeu tranquils i podem seguir treballant
  AQUESTA COMISSIÓ SEMBLA QUE ENS VULGUI CONVERTIR EN UN PARTIT POLÍTIC!!!
  Aneu molt en compte els partits polítics que esteu intentant manipular a la plaça, se us pot girar en contre. La noia que “dinamitza” les assemblees generals és una destacada líder d’un d’ells i també va anar a TV3 al programa Divendres com a tertuliana, i encara que deia que ho feia a nivell individual, les seves opinions eren com si ens hagués fet una enquesta a tots, doncs sabia el que pensavem. Treballa a la UAB a l’institut de govern i políticas públiques, segons va explicar, Mireu: http://www.tv3.cat/videos/3543650
  Aquí veureu el seu nom i si el posseu al google sabreu de quin partit parlo.
  Estic fart de manipulacions!!!!

  • He buscat i no he trobat res. Pots deixar algun enllaç?

   • És el programa de TV3 del que he possat el link, hi han 4 o 5 tertulians i ella n’és una, és la Sandra Ezquerra que s’identifica com una persona acampada, i és la que cada nit fa de “dinamitzadora” a l’assemblea i que per mi no només dinamitza sinó que dirigeix. A la votació de dijous, on vam votar de quedar-nos acampats, va ser ella la que es va treure de la màniga que ho revisariem cada diumenge…també podia haver dit cada dia…cada15 dies… cada més… això no venia de cap comissió i ella allà davant fa i desfà i juga amb la bona fe de tots
    I quan he sabut que era dirigent destacada d’un partit m’he cabrejat molt.

   • Hola Acampat,
    entenc molt bé les teves percepcions i opinions, però cal plantejar-se moltes coses…
    el moviment és una cosa viva, va evolucionanat i ho ha de fer, d’altra manera s’estancaria i podria acabar agonitzant … per evolucionar, i tranformar-se calen propostes que s’acceptin per consens o de forma majoritària… cal anar extenent el moviment
    És difícil mantenir una acampada indefinida a pl. catalunya amb els problemes logísitcs que això suposa, amb la proximitat dels barris hi ha problemes que es sol·lucionen o es mitigarien…
    Referent a que alguna persona vagi a un mitjà de comunicació doncs hi hauria d’haver agut una propsta a l’assemblea general i que aquesta hagués escollit… si no ha estat així i ha anat a títol individual doncs tampoc s’hi ot fer gaire…
    però hi ha una frase que em sorprén: ” les seves opinions eren com si ens hagués fet una enquesta a tots, doncs sabia el que pensavem”, no se si vols dir que ho va fer bé o no, però pel que sembla si sap el que pensem deu haver transmés prou bé tota aquesta història no?
    si algú és d’un partit polític crec que tampoc cal escandalitzar-se, tothom té dret a pensar i pertànyer al grup col·lectiu que vulgui, sigui polític, esbart dansaire, o comunitat de veins…. i en tot col·lectiu es fa política d’una forma o altra… tots tenim opinions idees preferéncies…. i no tots els partits polítics ni sindicats són iguals…. en general són formes d’organització per assolir objectius …. i que potser el moviment no ho ha de ser també una forma d’organització col·lectiva per transformar, revolucionar etc… la societat
    no crec que hi hagi intenció de manipular per part de persones que participen a títol individual però està clar que cal canviar els moderadors cada x temps potser no a cada assamblea però si cada setmana, es podria tenir una bossa oberta de gent disposada a fer de moderador….

  • Aquí poso l’enllaç:
   És de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, surt a molts vídeos d’aquest partit, tant fent conferències com spots promocionals per demanar el vot o com el de la crida a la vaga general del dia 29 S mireu-lo, ella surt després de l’Ester Vivas, cap al minut 1. Mireu:

   NO crec que sigui étic que una persona tan destacada políticament estigui fent la moderació de l’assemblea de la plaça des del primer dia.
   Ella té les seves creences i són legítimes però PER PROPIA ÉTICA, ella NO HO TINDRIA D’HAVER FET, crec que això la desllegitima, i amb ella a tot el seu partit que des de darrera de la “tribuna” de la plaça protegeix i far pressió per aconsseguir portar l’acampada cap on ells volen.
   És la meva opinió, però és l’unica explicació que trobo a l’interés d’acabar l’acampada, quan acabem de començar, si no és perquè a la plaça el crit que més se sent és “NO CREIEM EN ELS POLÍTICS”

 3. hola a tothom, m’ha agradat tot el treball que esteu realitzant per poder seguir avançant, cal pujar un esglaó més, i no perdre l’energia creada.
  resistència i paciència.
  xavier

 4. Doncs té tota la raó l’Acampat. Qui fins ara ha estat treballant a la Plaça te tot el dret de quedar-s’hi, diguin el que diguin els il·luminats que volen dirigir el moviment. No entenc tanta assamblea sobre si es deixa la plaça o no.

  Des del principi, tan a Sol com a Pça. Cat gent de Ciudadanos o de la Rosa Díez está intentant beneficiar-se del moviment i embrutar-lo amb les seves aspiracions polítiques. Som molt vulnerables precissament perquè la plaça és de tothom, i s’hi colen sicofantes, secretes i aprofitats de tota mena, només es tracta de tenir els ulls bén oberts.

 5. Buenas. No he pogut ser-hi a totes les assemblees, pero intento omplir els buïts d’informació via internet. Tot hi així, no trobo enlloc cap document en akesta web ni comentaris x fb o tweeter on quedi clar si els càrrecs o portaveus, o com es diguin, de totes les comissions són rotatius. M’agradaria exposar-ho a l’assemblea de demà, però abans molaria saber si és un tema ja tractat i decidit x no ralentitzar la dinàmica, ke prou farragosa és.
  Per tant si hi ha algú despert que sàpiga on puc mirar-ho… agrairia la informació.
  Fins ara no hi havia pensat massa, però, enllaçant amb el comentari d’Acampat sobre la noia de dinamització (de la que encara no puc parlar perquè no en sé res del cert i prefereixo no rumorejar sense saber de que parlo), però per posar-ho com a exemple, crec ke igual anar rotant càrrecs podria ser una manera d’evitar que passi això que exposa Acampat. No només per evitar possibles manipulacions tendencioses o infiltracions, si no també perque les veus d’uns quants no es tornin cròniques i la moguda acabi monocromàtica i monopolitzada.
  Ke kedi clar ke no em refereixo a la tal Susana quan parlo de manipulació o infiltració (com a mínim, de moment), les caces de bruixes em semblent molt perilloses.
  Això no treu ke kuan m’hagi pogut informar amb més calma potser estigui cabrejada com tú, Acampat.
  De tota manera,veient el video, apart d’on estigui adscrita o afiliada akesta noia, sí ke penso que ja ke ha sortit ha debatre per tv3, hauria de fer constar que és a títol personal, ke representa una sola veu: la seva.
  La qüestió no és si jo estic o no d’acord amb ella,sino que actúa com a portaveu de tots en un mitjà ke té molt ressò.
  I plego, k’estic molt espessa.
  CONTINUARÀ…

 6. pero de quin partit es?? Digueu-ho!!!
  Per la meva part no puc confiar en els polítics i considero que la presència d’aquests a la nostra lluita no fan més que crear polémica i malestar entre els acampats… el torn de la clase política, crec jo, que ha passat… ara es l’hora del poble.

  • És de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, surt a molts vídeos d’aquest partit, tant fent conferències com spots promocionals per demanar el vot o com el de la crida a la vaga general del dia 29 S mireu-lo, ella surt després de l’Ester Vivas, cap al minut 1. Mireu:

   NO crec que sigui étic que una persona tan destacada políticament estigui fent la moderació de l’assemblea de la plaça des del primer dia.
   Ella té les seves creences i són legítimes però PER PROPIA ÉTICA, ella NO HO TINDRIA D’HAVER FET, crec que això la desllegitima, i amb ella a tot el seu partit que des de darrera de la “tribuna” de la plaça protegeix i far pressió per aconsseguir portar l’acampada cap on ells volen.
   És la meva opinió, però és l’unica explicació que trobo a l’interés d’acabar l’acampada, quan acabem de començar, si no és perquè a la plaça el crit que més se sent és “NO CREIEM EN ELS POLÍTICS”

 7. Buscar espacios en asociaciones y colectivos afines al movimiento que
  puedan cederlos para el trabajo. Ojala fuera una solo donde cupiéramos
  todas y todos.
  –> NO!!!!

  Pagar un espacio colectivizado con aportaciones económicas, donaciones,
  iniciativas de crowsfunding y generación de recursos propios a partir del auto
  ocupación y autoproducción.
  —> NO!!!!

  Y la ocupación de un espacio de desuso con las características ya
  mencionadas de condiciones, lugar y autogestión.
  —> NO!!!!

  Estic d’acord amb que hi ha que reorganitzar tot això perque està sent massa caotic… sobretot quan hi arribes pel teu propi peu i intentes informarte d’iniciatives o d’informació bàsica de la organització, ja que hi ha molta gent..i la majoria no poden parlar-te amb claritat.

  Crec que s’han d’acabar propostes i activitats de caire secondari… ens està costant ser objectius com per anar ocupant temps i treball amb iniciatives poc procedents..

  Crec que les assembleas, com s’ha propossat, haurien de rotar el seu moderador… per molta “labia” o per molta iniciativa que aquest tingui.. perque volguem o no, més d’un ja coneixem a aquesta noia i en canvi..ella no ens coneix a nosaltres de la mateixa manera.. (independentment de que pgues ser una manipuladora, infiltrada o simplement, una interesada/oportunista)

  PORTO MOLTS DIES PRENENT LA PARAULA I FENT LA MATEIXA PETICIÓ, I ESQUE NO ACONSEGUIREM RES SI LA NOSTRA PROPOSTA NO ES CONJUNTA I CLARA.
  ESTEM ABARCANT PROBLEMAS QUE SI, SON IMPORTANTS, PERO ENS FRENEN EN EL NOSTRE OBJECTIU…
  NO ES MOMENT DE PRENDRE LLUITES QUE PORTEN VIGENTS DESDE FA ANYS…
  ES EL MOMENT DE PRENDRE LA INICIATIVA DE FER SABER A LES CLASSES POLÍTIQUES, QUE E POBLE NO VOLEM UNS POLÍTICS COM ELLS, QUE VIUEN AMB PRIVILEGIS I RETALLEN LES VIDES DEL QUE MENYS CULPA EN TENIM..

  SI US PLAU!! OBJECTIU CLAR I CONJUNT!! ABAIX AMB ELS POLÍTICS I ELS BANQUERS! UN COP ACABEM AMB LA POLITICA TAL I COM LA CONEIXEM AVUI DIA, LES DEMÉS LLUITES SERÀN DECISIÓ NOSTRA!!!

 8. Llistes obertes… i un sistema de parlamentaris mes subjectes al territori. No volem partits, volem equips politics… Petits i concrets.

 9. Hola:

  Estamos intentando movilizar el barrio de bufala en Badalona para que desde ese barrio, salgan propuestas que se unan a las propuestas de los otros barrios y se debatan EN LOS BARRIOS. La acampada en la plaça de l’ajuntament de Badalona, como la de la plaça de Catalunya acabará un día u otro y deberían de estar, lo mas avanzado posible, organizadas las asambleas de los barrios que es donde se deben debatir las propuestas. Si que es más llamativo la concentración en un solo punto y hasta ahora quizas es lo que ha dado oxígeno a este SENTIR GENERAL. Pero ya estais viendo que los interesados en aprovecharse de esto, de una manera u otra, están y estarán ahí. En un barrio es más facil conocer a la gente y de esta manera saber de lo que van o si han venido de otro lugar a intoxicar etc. No sé si es un buen momento ahora de diversificar la lucha pero si que creo que ya es momento de empezar, con todas las fuerzas, a construir el formato de trabajo asambleario (aunque el sistema político-económico continue igual) para que rápida y contundentemente les hagamos saber que por ahí no pasamos. O eso pienso. Saludos.

 10. En mi opinión, ha llegado el momento de darle protagonismo a nuestras inquietudes. Nuestra indignación, como símbolo reivindicativo se ha hecho ver en numerables acampadas en las plazas de las grandes ciudades, las asambleas deciden las líneas a seguir a través de las comisiones de trabajo, los acuerdos que se aprueban hay están, pero a quien van dirigidos, como llegan la sociedad.

  Es el momento de pronunciarse y marcar prioridades en todo lo aprobado en las asambleas. Nos guste o no, antes de dejar las plazas, hay que organizarse poniendo en marcha nuestros objetivos. De no hacerlo, seguiremos ignorados por La Casta Política y medios de comunicación.

  Se están produciendo muchas presiones para que abandonemos las plazas. No pasarán muchos días en que se hecho sea una realidad, posteriormente irán a por las acampadas en los barrios y a todo ello sin que la ciudadanía tenga conocimiento de cuales son las prioridades del movimiento 15-M. Hasta la presente, son numerosos puntos aprobados, todos ellos importantes, pero siguen sin salir a luz pública de forma formal.

  PROPUESTAS DE CONTENIDOS:

  Crear Un Comisión de Portavoces, que asuman la responsabilidad de hacer llegar a la Casta Política y Medios de Comunicación, las bases de nuestras reivindicaciones como ciudadanos cabreados e indignados.

  Reforma de la Ley Electoral, encaminada democracia más representativa y de proporcionalidad real, cuyo objetivo es desarrollar mecanismos efectivos de participación ciudadana.

  Lucha contra la corrupción, mediante normas orientadas a una total transparencia política. Prohibición de colocar en las listas electorales a políticos imputados en casos de corrupción.

  Separación efectiva de los poderes públicos. Jueces y Magistrados, deben ser elegidos por el órgano que corresponde, que no es otro que El Consejo del Poder Judicial. Nunca por los poderes Ejecutivo y Legislativo.

  Creación de mecanismos de control ciudadano, para la exigencia efectiva de responsabilidad política.

  Cambio radical de la Ley Hipotecaria. Ningún ciudadano debe de pagar las consecuencias de una crisis que ellos no han creado. Si la tasación de una vivienda, su valor real era X, y los bancos la tasaron por el doble o triple de su valor real, entregando la vivienda a los bancos ya es suficiente.

  Devolución del dinero público que se dio a los bancos para sanear sus cuentas. Asimismo exigir responsabilidades penales para aquellos gestores y directivos que incurrieron en presuntos delitos bancarios.

  La Comisión de Portavoces, solicitará reuniones con los portavoces de los distintos partidos políticos. Asimismo, se convocará una rueda de prensa con todos los medios de comunicación escritos y audiovisuales.

  Los Portavoces de Democracia Real 15-M. Exigirán al Ejecutivo, documento escrito, sobre los puntos de reivindicación acordados en las asambleas. Asimismo, exigimos pronunciamientos del resto de partidos políticos.

  A partir de ese momento, nadie podrá decir que los objetivos de las acampadas del movimiento 15-M solo se basan en palabras vacías de contenido de visionarios iluminados.

  Propuestas de movilización. Las que ya hay programadas y aprobadas por las asambleas.

  Como gesto de buena voluntad y para no acabar quemados, abandonamos la acampada momentáneamente. Si pasado el periodo estival no hemos tenido respuestas donde la Casta Política asuma y se comprometa a llevarnos a una democracia más real que la actual, volveremos a las acampadas.

  El movimiento, debe de seguir vivo. No podemos permitirnos que esta lucha quede como un simple conato de indignación, sin alternativas ni respuestas. Son muchas las voces que apoyan nuestro movimiento. Hemos creado ilusión y confianza a nuestros conciudadanos, jóvenes y no tan jóvenes. No podemos defraudarles. No podemos dar la imagen de que solo somos un puñado de iluminados. Si hemos decidido salir de nuestra dormidera y de nuestro silencio de forma cívica y pacifica, hartos de tanta mentira y despilfarro demostrando nuestra indignación, también tenemos que ser responsables y coherentes con los objetivos a conseguir, el camino no es otro que el de la participación y del dialogo con aquellos que ostentan el poder.

  La lucha no será fácil, lo se por experiencia, intentarán darnos la vuelta, nos pondrán palos en las ruedas, nos tacharán de utópicos, de antisistemas radicales. No será fácil, pero si estamos convencidos de que estamos cargados de razones, este movimiento conseguirá cambiar esta democracia. Todos los movimientos reivindicativos tienen un principio de euforia, cargados de razones objetivas, pero si no hay control, organización y decisiones firmes para afrontar lo que se reivindica, los movimientos acaban mal, y si eso ocurre con el movimiento 15-M, la frustración de aquellos que pusimos nuestra esperanza por una democracia real, tendrá consecuencias irreparables.

  Yo, no quiero volver a las cavernas del silencio, del pasotismo, de la impotencia, de ver como las cosas siguen igual, el pobre más pobre y el rico más rico. Miles de ciudadanos, hemos despertado con un solo grito. El de cambiar esa democracia controlada por esa Casta Política, que a día de hoy todavía no ha entendido de que va el movimiento 15-M.

  Es nuestra obligación como pueblo, hacerles entender que tienen que escucharnos y que para ello estamos dispuestos a salir a las calles, a volver a las acampadas de forma cívica, sin ningún tipo de violencia, como lo hemos estado demostrando estos casi veinte días. Así pues, pongámonos a trabajar, demos el primer paso, enseñemos nuestras propuestas, sin miedo, sin complejos, tenemos muchas razones para estar indignados. Tengamos siempre presente que un pueblo unido jamás será vencido.

  • me ha encantado Jose.Lo has expresado todo perfectamente!! últimamente echo de menos concreción y claridad 😦

  • De acuerdo José, la democracia representativa realmente existente, es la que los ha llevado a esta situación. Ella no induce a la participación sino que la desalienta. El 15M se encuentra con el gran riesgo de no poder superar la protesta o la presión por no encontrar canales de intervención decisional institucionales. El actual régimen político no los generara, solo espera el desgaste del movimiento; y la mayor frustración que les puede acaecer es que semejante potencia social no tenga efectos sobre los institutos políticos.
   Tú reclamas “el Objetivo es desarrollar mecanismos efectivos de participación ciudadana”, pues bien, son a esos institutos políticos a los cuales deberán ponerles nombres concretos, deberían ser las nuevas formas de hacer la política. Esbozas, al igual que en intervenciones de otros, la reforma electoral, la separación de poderes o mecanismos de control ciudadano. Sugiero ir por la senda de mecanismos que permitan relacionar al representante con un mandato, con su la revocabilidad, con consultas populares obligatorias sobre temas trascendentes o Iniciativas populares que permitan elaborar y proponer desde fuera del parlamento. En definitiva acortar las distancias entre uno y otros. Seguramente para ir en esa dirección se debería plantear una Constituyente. Podría ser un buen camino para el 15-M.
   Un punto más, me parece bien atender la suspicacia de Acampado hacia la “dinamizadora”, y de acuerdo con generar rotación; cuando se habla desde algún estrado siempre implica cierta jerarquización de lo que se dice. En eso también debemos autoaprender. Desde Buenos Aires, fuerza y saludos. O.A.

 11. ojo! que dice que se votará “mañana” y la fecha del posting es 5 de junio.
  Sospecho que se votará HOY, 5 de JUNIO a las 21:30.
  Estaría bien aclararlo, porque los que dormimos de noche y nos levantamos por la mañana a leer las propuestas nos podemos confundir…
  besote a todxs lxs insomnios de la plaça!

  • Whatever,
   De Noctámbula a Diurno/a:
   Es esta noche, DOMINGO 5.
   Puede confundir, claro. Ten en cuenta que se postea el acta y los documentos de la asamblea del día anterior, pero aparece la fecha en que se ha subido.

 12. Se puede entrar a esta web de una forma mas sencilla de memorizar http://www.indignados15M.info
  pasalo y divulgadlo alos medios de comunicacion para que el publico en general lo sepa y tengamos un canal directo de comunicacion sin intermediarios al swrvicio de la clase politica como tv3 tve etc

 13. Una cançó de SOLIMANIA DEL PERÚ,
  es titula AHORA:

  Hay una calle llamada después
  que desemboca en la plaza del nunca.

  No te vayas por la calle del después,
  es ahora o nunca.

  Ahora, ahora, ahora

 14. Hola a l@s Acampad@s que sí me representáis. He leído primero las propuestas de la Asamblea y me he quedado confundida. El Movimieniento 15M, masivo, público y visible se va a volver estandarizado (y pagado?!?!) como cualquier partido político?…Temo que se pierda la esencia de la movilización. Las Acampadas no es una estructura, es la voz crítica y espontánea de una gran parte de la sociedad, también de la gente que no se queda a dormir en las plazas. Para mí, el despertar de la visión crítica, de la conciencia social, del inconformismo, de la lucha (empezando por uno mismo) contra la manipulación por parte de los políticos y sus medios de comunicación – NO TIENE PRECIO!!! Sólo movimientos sociales multitudinarios tienen una fuerza real y pueden ejercer una presión real. Si las Acampadas se convierten en un partido político, entran en un juego cuyas reglas están negando. Y pierden fuerza e influencia en la sociedad. De ese modo se vuelven un partido minoritario, con muchos ideales, pero con poca fuerza real. Ya sabemos cómo acaba eso.
  ÁNIMO A TODOS LOS QUE PENSÁIS COMO “ACAMPADO” QUE HA POSTEADO AQUÍ. ESTOY CON VOSOTR@S.

 15. anar cap als barris no és perdre visibilitat, és guanyar-ne. la difusió a gent que no trepitja p. cat és fonamental per aconseguir les fites d autogestió a mig termini, i accions multitudinàries a curt. 15 i 19j necessiten una participació massiva fomentada des dels barris.

  • Creus que és incompatible anar als barris i seguir estant a la plaça.
   Per mi la plaça, a més de tot el treball q s’hi està fent (I QUE ÉS MOLT) és el reclam pk la gent dels barris s’hi apunti.
   ENS TENIM DE QUEDAR A LA PLAÇA!!
   NOMÉS FA UNA SETMANA QUE LA VAM RECUPERAR I JA ALGÚ VOL MARXAR?
   De què va això? no entenc res!

 16. Ayer no pude asistir a la asamblea, así que me he leído el acta y las propuestas de permanecia de cara a la votación de hoy y, con todo el respeto a los que se las han currado e independientemente de cuál sea mi opinión al respecto, lo 1º que me salta a la vista es que no cubren el espectro de posibilidades. Me explico:
  Si la opción de permanencia INDEFINIDA y REVISABLE en la plaza (que, por cierto, si la memoria no me falla ya se votó y aprobó con vistas a volver a debatirla el domingo) no aparece expuesta,
  automáticamente queda excluida, ¿no?
  A no ser, claro, que me esté pasando de lista y resulte que allí, en directo se matizó algo que me he perdido y que no se refleja en el acta.
  Así que si esta noche sigo sin tener claro que esta opción esté representada, intentaré exponerlo antes de pasar a votarlo.
  Si alguien lee esto y me puede aportar alguna información que me pueda haber perdido, se lo agradecería porque así evitaría sobrecargar más la asamblea abriendo este debate sólo por desconocimiento por mi parte.
  Aunque igual no lo parece, soy de las que piensan que no hay que enredarse en conversaciones bizantinas, que se trata de consensuar y actuar, que la repetición innecesaria unida al cansancio y a la emoción agotan a cualquiera.
  De verdad de la buena que creo que es vital agilizar el proceso y no perderse en espesuras, pero pienso que en esta ocasión hay que pararse un momento en este punto. El tema de la permanencia en la plaza no es ninguna tontería, aún tiene mucha fuerza y mola, por lo menos, tenerlo en cuenta (siempre que no estemos quemados, que tampoco somos mártires).
  Y dicho esto, aclaro que estoy completamente de acuerdo en abrirnos de forma paralela a nuevas estrategias, a que se organicen cuanto antes debates en los barrios, etc.
  Coincido del todo con lo que dice Ignasi de Badalona de empezar a darle forma a estos contenidos y a estructurarlos a nivel de barrio. Que la gente no se quede sin participar, que hay mucho currante al que igual le cuesta moverse siempre hasta Catalunya…
  Espero que podamos seguir avanzando, como decía Bruce Lee, flexibles y resistentes.

  • Tienes toda la razón, se votó indefinida y revisable, peró lo de revisable se lo sacó de la manga la moderadora de la asamblea (Sandra Ezquerra) que ahora ya sabemos, por los datos que ha aportado Acampat, que és líder del partido político REVOLTA GLOBAL-IZQUIERDA ANTICAPITALISTA.
   O sea que así está el patio….

 17. Sobre el primer i tercer punt comparteixo la necessitat d’acabar la ocupació de la plaça en forma d’acampada sense perdre aquest punt com a símbol de la protesta. Caldria pensar si fer servir la plaça per assemblees puntuals, mantenir un punt d’informació permanent (suposo que caldria demanar permís a l’ajuntament), per exemple. És interessant que Plaça Catalunya sigui el nostre punt de referència simbòlic. Per un altra banda cal trobar també un espai físic en condicions per reunions i centralització, tal i com es proposa al document tercer (pensem en quan vinguin les pluges de tardor i el fred de l’hivern).

  Sobre el segon punt, els que esteu més en disposició de pensar com cal articular el moviment assembleari sou els que heu portat el pes de la organització i heu vist quines oportunitats i dificultats hi han. Crec, de totes maneres, que ha d’haver una estructura que vagi dels barris, col:lectius, etc. cap una formació central que aglutini i prengui decisions i articuli tot el moviment.

  Respecte les mobilitzacions, penso que cal mantenir-les per fer sentir les nostres reivindicacions i mantenir l’esperit de lluita, però intentant no posar-nos els veïns en contra amb les molèsties que aquestes poden ocasionar. Un exemple de solució amb les tallades de carrer és fer-les com les que han fet els de Sants. És una mena de “tallada permeable”: deixem carrils perquè puguin passar els cotxes a poc a poc i aquests piten els clàxons en mostra de recolzament a la protesta. Els problemes venen quan arriba la policia i talla completament el trànsit.

 18. Es sencillo.

  Los que están cansados que se vayan a descansar a casa sino que se vaya para los barrios.

  La gente fresca con muchas ganas de ayudar ya tomarán el relevo de estos.

  La expansión en los barrios con su respectiva difusión es vital. Pero acaso no se está haciendo?? A la vista están la multitud de barrios que se están levantando…

  Lo único que hay que desarrollar es la conexión con los agricultores para tener suministros. Además de ir pensando en repoblar los pueblos ya que tendremos que garantizar la alimentación de la ciudadanía. (el huerto en la plaza está muy bien como protesta pero no hay para todxs).

  Mientras seguimos en expansión y difusión hay que buscar la manera de ser autosuficientes con los recursos que tenemos. Unir a profesores en busca de mejoras por el bienestar común.

  El futuro está en nuestras manos.

  • Claro, yo también lo veo así. En realidad es sencillo.
   Por supuesto, todo el derecho a largarse quien esté cansado. Faltaría más!
   Y a nivel individual -que para esos somos individuos, aparte de colectivos- quien se kiera kedar, pues ke se kede. Digo yo…
   Pero si decidimos aguantar en la Pça. como movimiento, sugiero que se organicen relevos.
   Yo, por ejemplo, esta semana que viene no curro, me puedo quedar lo que haga falta.
   De ser así, habría que buscar la manera de establecer una comunicación rápida y fluida para el recién llegado que quiera entrar a relevar.

   A veces llega gente con ganas de echar una mano pero les cuesta orientarse, es como aterrizar en un planeta superpoblado y desconocido. Si no se ha quedado con alguien o no se tiene claro dónde dirigirse, la mejor voluntad puede perderse en la confusión. Lo he visto de cerca bastantes veces.
   No todo el mundo tiene callo de calle ¡(je, je)!
   No se me ocurre ahora, pero no sé, algo así como montarlo para que enseguida sepa la gente si hacen falta refuerzos en el “chiringuito” de tal o cual comisión, en uno u otro lado, lo ke sea.
   O un punto de información bien visible desde todas partes (pelín difícil) o señalización, etc. en plan CASILLA DE ENTRADA para este tema y luego ya, cada cual se buscará la vida.
   Mejor no me extiendo más porque igual se decide levantar el campamento, pero me lo guardo en “favoritos” de mi cabeza..

   • Pere Campins

    Yo propongo que los quieren que acabemos la Acampada se vayan a los barrios y que no nos boicoteen más.
    Así sabremos realmente con las fuerzas con las que contamos. No es incompatible estar en los barrios y en las plazas.
    No entiendo porque los que se quieren ir siguen en la plaza Catalunya trabajando en la comisión de “desmantelamiento de la acampada”
    Si creen que son tan necesarios en las otras plazas que no pierdan el tiempo aquí. ¿O es que quieren controlarlas todas?
    Si Revolta Global no tiene suficiente gente como para controlar todas las acampadas es su problema, pero

 19. Barcelona 29 i 30 d'ABRIL

  EIii! EL link del document de proposta de continuitat no funciona!! Merci pel curro!

 20. Me acaban de censurar el mail que estaba escribiendo.
  Ha salido un mensaje que decia algo asó como:
  “parece que lo que estás diciendo ya se ha dicho” y se ha borrado todo mi texto que argumentaba a favor de quedarnos en la plaza

  • En serio, Xavi?
   Estabas a medio escribirlo o ké?
   Te iba a decir que no fuera que has subido dos veces el mismo comentario clickando 2 veces, o algo así, pero si tienes tan claro el texto del mensaje ke te aparecía…
   Me gustaría saber ké decía exactamente
   kién te lo remitía?
   Ojalá sea un malentendido, porke si no, ya sí ke PLEGUEM.

 21. Ara penso que pot ser que el sistema no deixi fer més de tres respostes i per això m’ha expulsat.
  Doncs volia dir que estic d’acord en quedar-nos a la plaça i que no crec en els partits polítics perquè quan són petits (i no fan mal al sistema) segurament tenen ideals, però, si creixen, de seguida arrien els “trepes” que serveixen només als interessos propis. L’historia ho demostra, no hi ha hagut mai cap partit polític que defensi al poble.
  Un líder sempre es pot comprar, i llavors aquesta bèstia ens pot portar al desastre com està passant ara al món, en canvi una assemblea mai es pot comprar, es pot intentar manipular (i tenim d’estar molt alerta i formar-nos per tenir criteris propis)

  • Sugiero ke antes de comentar en la web con tal seguridad ke te han censurado, se contraste. Ya comprendo ke lo habrás interpretado así y te has kbreao, en realidad lo digo por todos, yo incluida, porke si yo doy por segura tu información soy la 1ª en dar caña. Y cómo yo,habrá otros
   No es personal, Xavi, pero habréis notado ke el ambiente está enrarecido y en Internet los rumores y conspiranoias se extienden y luego, a ver cómo lo paras.
   Acordémonos de que mucha gente lee unos comentarios y otros, no; con lo cual, puede ke la rectificación pase desapercibida.
   Por supuesto esto no es un aviso de autocensura,cada uno ke diga lo ke le parezca, pero a mí por ejemplo, ke estoy ya un poco moskeada con un par de cosas ke no vienen a cuento, tu 1er comentario me ha hecho saltar todas las alarmas.
   Así ke propongo cuidadín por un lado y no cortarse un pelo cuando estás seguro.
   Yo lo veo así…

 22. El document de la proposta de continuïtat en català té faltes d’ortografia importants. Caldria revisar-ho. Gràcies.

 23. Parece que esta comisión no recuerde como nos intentaron sacar de la plaza el día 27. A mi aun me duelen los golpes.
  ¿Creéis que si desaparece la plaza Catalunya nos dejaran estar en las demás plazas? Estamos luchando contra intereses muy importantes, con lo que decimos en las plazas nos estamos cargando el sistema capitalista que tiene el tablero de mandos de lo que pasa en el mundo.
  En las grandes plazas somos fuertes, solo llevamos en ella tres semanas, falta mucho tiempo para conocernos, organizarnos, denunciar, ser el punto de apoyo para cualquier desalojo de una plaza pequeña.
  Yo creo que están ansiosos por diluir el grito de lucha que hemos sacado a la calle y quien crea en los cuentos de hadas, como pedir locales al ayuntamiento y demás es que no sabe con quien se está enfrentando o les está haciendo el juego (a conciencia o no, no lo se)
  Si PARÍS está en la calle, ATENAS está en la calle, y miles de ciudades más , no entiendo porqué una comisión (que en mi opinión no representa para nada a la plaza) sigue y sigue dando la lata con la retirada.

  ¡Recordad la votación unánime que hicimos de quedarnos acampados!

 24. Molts ànims a tota la gent de totes les places!!!

  Igual que vosaltres decidiu seguir acampats, jo també seguiré aquí a plaça Catalunya, crec que tenim de seguir units, recolzar-nos els uns als altres i no defallir.

  La lluita és llarga, però nosaltres som més i LA RAÓ ENS DONA LA FORÇA

 25. He passat alguna nit a la plaça. Fa pocs dies vaig trobar símptomes de debilitat a l’acampada. Era de nit (cada cop sóm menys), i algunes no vam poder dormir per l’acció provocadora o irresponsable d’alguns individus. Entenc el cansanci de la comissió de convivència, i valoro el seu treball i la seva funció. Abandonar la plaça a de ser uns decisió col.lectiva, i crec que seria fer-ho abans que hi hagués prou dissencions o allò que desde algún despatx en dirien un “accident”. Alerta, l’enemic és gran, fort i té variades estrategies (no només porres). Que l’heroisme no ens cegi. Per la continuitat d’allò construit. Salut!

  • Aquest post l’he vist penjat un munt de vegades al Facebook, amb les mateixes faltes d’ortografia.
   Diu que ha “passat alguna nit” , i jo pregunto: la matinada del 27 també? i anaves amb uniforme?

 26. Company, aquest post l’he escrit fa uns minuts, no tinc facebook. Insisteixo, no hi ha cap intenció de boicot a la continuitat, és crida a la reflexió desde dins (lo de l’uniforme és una sobrada). Si es viu i es treballa a la plaça es poden valorar els dubtes i el cansament de continuar en la mateixa forma i metodologia. No confio tant com tu en el relleu. I és important prevenir i contrarestar (entre d’altres coses) possibles agressions i provocacions. Pots parlar tu mateix amb convivència o amb altres persones acampades per saber-ne més…Cal mesurar les forces i ser consequent per mantenir una acampada digna. Si continuem l’acampada, que sigui amb integritat i amb dignitat. La resta continua, no en tinc cap dubte. Salut!

 27. Si no es vol perdre força i credibilitat, és el moment d’abandonar la plaça (que en termes generals podem dir que ja s’ha conquistat) i centrar els esforços en els barris i pobles (si, pobles, que a banda de la Capital també existim els pobles!) i, sobretot, tirar endavant un ACORD DE MÍNIMS juntament amb la resta de ciutat acampades. Deixar algun punt o mitjà informatiu a Plaça Catalunya però respectar també a la gent que no milita amb acampadabcn… Tens un objectiu a nivell nacional, senzill però clar, que ajuda a sanejar la democràcia (a Madrid ho han entès bé, crec: llistes obertes, decapitació als corruptes, prou privilegis a la casta política); i d’altra banda tens espais on seguir treballant, pensant i actuant a mig/llarg plaç. Espais amb força.

  Convertir això en política seria la clara mostra de que al s. XXI cap revolució no violenta no té sentit.

 28. What you know about the strawman? Not much? So listen to this dutch radio show about this subject, it might set you free!

  Dutch Freeman claiming their Strawman status

  You are not your name. Your name (social security number) is a corporation that was founded when your parents had your birth registered.We the People are learning what Our Unalienable Rights are. Many do NOT know and therefor cannot claim their rights or recognize when they are being violated by those who took oaths to protect those rights. The police and the “government” derive their “just” powers from the CONSENT of the people! We have more authority than anyone with a magic badge and a costume. We are as Sovereign as the Land we inhabit. And that is the truth of the matter. Living Free…Constitutional Revolutionaries, Patriots, Sovereign People, Off the Grid… the movement is characterized by many names. But in the end these people are seeking to be free, seeking to be free of rules, regulation and the bureaucratic reach of government in every aspect of our lives. Yes, they seem extreme, but let’s take a look further…

  http://geraldcelentechannel.blogspot.com/2011/06/dutch-freeman-claiming-their-strawman.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TrendsForecastsAndPropheciesBlog+%28Trends+Forecasts+and+Prophecies+Blog%29

 29. Per tots els ignorants que protesteu sobre qui dinamitza les assambleas generals, que sapigueu que es rotatiu, que si hi voleu participar nomes fa falta que aneu a la reunió de dinamització a les 5:30 al carrero del hard rock café, tots els rols son rotatius, i si no ho fa mes gent es perque no s’ofereix ningú…. realment abans de criticar algu, o alguna cosa us haurieu d’informar millor.

 30. Más traiciones se comenten por debilidad que por un propósito firme de hacer traición.
  La Rochefoucauld

 31. Jo crec que e l més efectiu és fer assemblees de barris i un cop a la setmana convocar concentracions a plaça catalunya de cacerolades.
  Daltre manera això al final s’anirà desvirtuant.
  I el que si ha de haver a cada barri són diferents grups a on la gent es pugui apuntar , com són gavinets de asesoria juridica, d’art i marqueting , d’informació i periodisme, etc. A on desprès de cada assemblea la gent pugui treballar de quina manera portar a tèrme les accions que es decideixin, com donar-les a coneixer als altres grups i per poder possar amb comú amb els altres barris, ciutats i pobles accions conjuntes.

 32. No se que esperem a llançar formalment el contingut de minims, incloent reduir drasticament la despesa militar com a madrid i aqui a Catalunya incloure com a tret diferencial de Sol, el dret d’autodeterminació dels pobles i penjar-ho a la xarxa perque ens adherim els que estem d’ acord, i en arribar a 500.000 dur-ho a l’estament pertinent que això ho sap la comissió juridica perque es tramiti i es debati entre els politics. I si és possible, jo no se res d’ això, ens donin una resposta abans d’ una data determinada escollida per consens. No trobo convenient marxar de la plaça catalunya. Però un punt d’ informació global hauria de anar-se gestant perque les persones que la visitin sapiguen on dirigirse per aportar la seva proposta o suport. I també s’ hauria d’ anar demanant als estaments corresponents espais per reunir-se i seguir desenvolupant el moviment en els barris a traves dels casals, centres civics, o edificis desocupats que disposa l’ administració. Ara be tota aquesta tasca colectiva ha d’ anar reforçat per un compromis individual de començar a fer consum responsable, començant per tancar els comptes de qui els tenim en bancs i caixes no transparents. Jo ja ho he fet, i això no s’ acaba aqui, cal organitzar-nos i crear bancs del temps per oferir i rebre serveis sense us del diner. També caldria a través de les xarxes trobar experts del moviment que indaguesin quins productes són recomenbles i quins no segons les condicions en que entren en el mercat, Ja tanta feina, i tanta feina per tothom.

 33. Retroenllaç: Top Posts — WordPress.com

 34. A la Sandra Ezquerra no la conec personalmente i de fet m’és igual si pertany a algun partit o no. La seva tasca de dinamització l’està fent bé. Plantejar que la permanència a la plaça sigui revisable no és cap disbarat, vol dir que som flexibles a les nostres pròpies “normes”, que som adaptables a circumstàncies i necessitats. Moltes coses a Espanya no es poden fer per la Constitució: una eina que es va crear per a ser útil en un moment donat s’acaba convertint en un obstacle irrevisable, sagrat! Així que, tant si la proposta va sortir de la Sandra o no, la trobo encertada.
  En segon lloc, si algú es vol fer càrrec de les ferregoses tasques de facilitació i dinamització, pot anar a la trobada de la comissió i afegir-s’hi. Les noies us estaran molt agraïdes perquè crema molt, quelasevol qui hagi treballat en comissions hauria de ser conscient de l’esforç que hi posen. Si no en sou pas de conscients és que no heu treballat a la Plça i només us hi passegeu o toqueu la guitarra.
  Finalment, la permanència amb l’acampada està implicita en cas de votar contra aquestes propostes de continuïtat/transformació. Aquestes tres propostes es poden votar en negatiu, per tant no s’apliquen, per tant la permanència es queda tal i com està. De vegades sembla que no tenim prou capacitat de raonament. Encara gràcies que tenim un dia per reflexionar i pensar què vol dir votar Sí o No! Si no fos així, alguns d’aquí del fòrum anirieu requetehiper-perduts! Algú criticava que ens convertirem en un partit pol·lític perquè pagarem un espai! Però que no has llegit totes les propostes??? N’hi ha vàries i se li donen a escollir a la plaça! No pots criticar tota la proposta per un punt que no t’agrada i se’t dóna a escollir entre altres alternatives.
  De vegades, no us entenc… Miraré de respirar profund i entendre-us més. Espero que feu el mateix.
  Salut

 35. El mensaje anterior era mi respuesta tras lo que he andado leyendo que estaba posteado antes de la votación de la asamblea. Ahora ya se ha decidio y quiero dejar una cosa clara: una MAYORÍA APLASTANTE de la asamblea ha votado las propuestas, por tanto me gustaría que hiciéramos una reflexión sobre quién está boicoteando y quién no, quien ha estado trabajando recogiendo el sentir general y quién vive en su propia burbuja y no tiene conciencia de colectividad. Si ahora resulta que todos lo que hemos votado a favor estamos contra el movimiento y somos infiltrados, apaga y vámonos. Significaría que el movimiento lo componen 20 ó 30 personas???

 36. estoy de acuerdo con un comentario apasionado que recuerda que es necesario estrategicamente que se reclamen, exijan, cosas claras, objetivos claros, de ahi vendran otros objetivos digamos “secundarios” (no se enfaden) lo prioritario es acabar con el pensamiento unico que nos dirige, la etica que domina , hay que acabar con dirigentes que no son ejemplo, son opresores, que controlan los medios , las empresas, los partidos , los bancos. Acabemos con los privilegios de los POLITICOS Y BANQUEROS. Que no nos despisten!! que no te confundan!! nos va a ayudar como movimiento una idea clara.
  sabemos de que hablamos, de honestidad, de justicia, de una idea del mundo, de la tierra y de la gente , que no nos hace crecer como humanidad. no nos hace ser mejores. Diria anticapitalista pero dicen que suena demasiado “radical”. me vale. La cuestion anticapitalista!! esto no va compañeras.digo personas humanas. animo la acampada!

 37. Hola. Solo quería mostrar mi apoyo a las propuestas de concentración en puntos claves. Vamos a por los privilegios de las clases gobernantes y banqueros, una vez conseguido esto y un sistema de democracia directa podemos tener garantías que las demás propuestas se decidirá de forma conjunta por la población a través de consultas populares. Dicho esto, ahora debemos concentrarnos en como lograr este punto. Tengo entendido (por favor corregidme si me equivoco) que se puede presentar al parlamento una iniciativa de legislación popular si cuentas con las firmas necesarias. Redactemos la propuesta de regularización de los privilegios políticos y económicos a baqueros y clase gobernante así como la propuesta de democracia directa para que se consulten en referendums los temas de importancia, las llevamos al parlamento y el día que se voten TODO EL MUNDO a las puertas del Parlament a meter presión para que se aprueben (véase caso Islandia) debemos encontrar la vía legal para que nuestras propuestas se discutan como proyectos de ley, la única forma de lograr el cambio real es a través de la vía legal sino ellos seguirán haciendo lo que les apetezca ya que no contamos con legitimidad hasta que no haya un cambio constitucional. Seguimos con el esfuerzo, sembrando conciencia pero debemos hacer que nuestras propuestas alcancen aprobación constitucional. Como decía un post anterior, si no nos escuchan y no se someten nuestras protestas seguiremos en las calles hasta que lo hagan. Pero debemos someter el proyecto al parlament para su discusión ahora que contamos con fuerza y con el favor de la mayoría de ciudadanos. En Islandia se logró el cambio por esto, porque el pueblo logró que se modificaran las leyes, en mi humilde opinión es hacia donde deberíamos orientarnos. No basta con decir “que se reforme la ley electoral” deberíamos presentar el proyecto para que se vote en forma de iniciativa legislativa popular. Si alguien puede arrojar más luz sobre esto lo agradecería, seguiremos en pie de guerra hasta que cambien las cosas y para eso debemos modificar las leyes… Gracias a todos y todas por el esfuerzo

  Un abrazo..

 38. Hola nois,

  He participat poc a l’acampada Mataró, en primer lloc perque he anat molt liat amb moltes de les activitats que faig, i en segon lloc perque la meva figura esta enllaçada a un partit i no vull que es polititzi en absolut la acampada.

  Faig 2 aportacions:
  1.- (Edwin) sobre ILP: Una ILP actualment surt carísima, perque les firmes s’han de recollir en un paper timbrat i el cost es algo així com 500K€ o algo així. El que esta fent un grup de gent es fer ILP fent servir el DNI-e i d’aquesta forma les ILP surten més económiques. Que jo conegui hi han 2 inciatives treballant força actualment.

  2.- (Acampat) sobre votacions i Assambleas: El que comentes es algo que a mi també em molesta una mica. Les assembles es poden manipular fàcilment fent “votacions sorpresa” a hores intespestives, o fer que es voti cada dia com comentaves. La solució es fer servir un Sistema de Participació Ciutadana OnLine (nosaltres es el que fem servir) d’aquesta forma pot votar tothom que vulgui i el sistema es tanca un dia a una hora concreta.

  Enhorabona per l’esforç, i gracies a tothom!

  • mmm…. sorry…. cagada. Pensava que era el debat sobre la continuitat de l’acampada Mataró, i l’enllaç m’ha portat a BCN.
   Hauré de deixar de banda algun dia això de les lectures diagonals.

 39. porque no recuperais el espacio grande que nos fue arrebatado como el cine de la via layetana, o el banco, u otro similar… y seria un paso adelante en la lucha… con vuestras comisiones las transformais en comites revolucionarios donde solo van los delugados de barrios que ya deberian estar dando cañay vais a por la revolucion, asambleas ejecutivas… os dejais de pedir reformas y vais poco a poco creando un contra poder… abandonais la tonteria apolitica y asindical y adoptais un programa de ruptura real con el montaje de la democracia real… y haces lo que se tiene que hacer desautorizar este regimen pues habeis creado el germen factible (SEGUN VOSOTROS ) de una sociedad basada en asambleas… la clase media no se, pero muchos nos jugaremos el cuello si dais el paso…. (esto es un reesumen de un programa a medio plazo, una revolucion no necesita reformar el antiguo regimen)

 40. Y si os quedais en la plaza catalunya pues lo mismo

 41. Retroenllaç: Propostes pel debat de Continuïtat « #15Maresme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s