Acta 30 de maig del 2011

Assemblea General de l’Acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona
Dilluns 30 de maig del 2011

Els moderadors recorden que s’han de respectar els passadissos per agilitzar la mobilitat i refresquen els senyals de comunicació. S’introdueix la traducció al castellà, que serà autogestionada pels assistents mateixos. També hi ha interpretació simultània en llengua de signes.

Ordre del dia:

1.    Convidats
2.    Comunicats de les comissions de Salut, Jurídica i Cuina
3.    Estratègies de continuïtat: Comissions
4.    Estratègies de continuïtat: torn obert de paraules
5.    Informacions diverses, convocatòries i activitats

1.    Convidats

・    Associació de la Minga de Cabildos Indígenes de Colòmbia
Salutacions en resistència des de Colòmbia. Som una assemblea comunitària permanent que no permet que ningú la dirigeixi, i enviem salutacions a tots els ciutadans assemblearis, a qui considerem germans. La Minga no reconeix el poder del parlament colombià i des de fa un any ha creat el Congreso de los Pueblos, que s’està començant a organitzar des de la base.
Ens conviden a anar aquesta tardor a l’aniversari del naixement d’aquest parlament de la terra i del territori.

・    Associació de gitanos
Des del col·lectiu Ververipen ens envien el seu suport i fan arribar la seva reivindicació: també són ciutadans i estan indignats pel tracte que ha rebut el seu poble durant molt de temps. Per això ens fan arribar ànims i suport del seu poble. Molta sort, salut i llibertat.

・    Acampada Sol
Va ser impressionant arribar a Madrid i sentir “ Barcelona, no estás sola”. Des de Madrid ens volen transmetre que les diferències les posa el sistema; el poble està unit.

2.    Comunicat important de les Comissions de Salut i de Jurídica
–    Neteja dels WC per voluntaris
–    No reutilitzem els plats de plàstic
–    Netegem la plaça amb lleixiu
–    Molt de compte amb la deshidratació; sueroral a la nostra disposció
–    No mengem ous ni tonyina encara que estiguin enllaunats
–    No mengem res que no surti de la cuina
–    Evitem l’abús de l’alcohol
–    Higiene personal
–    Alcohol per desinfectar-nos les mans
–    Veniu quan noteu algun símptoma i evitaremmals majors
–    Apuntem-nos a la neteja!

Cuina
Com veieu, la cuina està tancada per reestructuració i neteja. Demà només podrem donar un aperitiu a les comissions. Us convidem a portar-vos entrepans.

3.    Propostes de continuïtat per part de les Comissions

Recordatori de la decisió d’ahir:
–    Demà dimarts a les 18h, assemblea per debatre les propostes de continuïtat darrere del Hard Rock

–    Medi Ambient: Quedem-nos fins el proper cap de setmana per a la reubicació.

–    Educació: Quedem-nos fins que tinguem força als barris.

–    Mani-Vaga: Continuem a l’acampada com a mínim aquesta setmana.

–    Salut: Quedem-nos fins a tenir uns objectius clars, arribar als barris sense perdre el nostre símbol i realitzar una assemblea general aquí amb una periodicitat que ja decidirem.

–    Autoorganització: De moment, quedem-nos una setmana més i decidir si volem seguir; intentar buscar un ritme nou per poder fer una lluita continuada. Establir una estructura més estable perquè poguem romandre sense quedar-nos a dormir; poder seguir lluitant als barris amb la força de tenir un nexe comú.

–    Extensió: Encara hem de continuar el debat, però tenim clar que fins diumenge podrem seguir debatent.

–    Economia: Quedem-nos fins diumenge per organitzar-nos millor i establir uns eixos clars per a proposar-los a la resta de la ciutadania.

–    Cuina: Quedem-nos fins aconseguir que les assemblees dels barris es facin fortes.

–    Diversitat funcional: Quedem-nos almenys fins diumenge, enfortir la comunicació i crear una xarxa per poder arribar a tots els sectors. Que es noti que som intergeneracionals. És important establir una xarxa amb la resta d’acampades.

–    Audiovisuals: Quedem-nos fins que poguem organitzar-nos. Arribem millor als barris quan la resta decideixi anar-se’n. Continuïtat de les assemblees i comissions.Falta establir la periodicitat de les assemblees.

–    Difusió: Anem-nos-en quan volguem i no per cansament, quan aconseguim l’objectiu d’enfortir els barris i consolidar-los. Propostes d’anar-nos-en “a lo grande”.

–    Convivència: Abans d’anar-nos-en hem d’aconseguir un espai físic per assemblees i barris. Aconseguim els mínims i, encara que marxem, seguim celebrant l’Assemblea aquí.

–    Cultura: Quedem-nos fins el 19 de juny i seguim decidint cada diumenge si marxem d’aquí.

–    Diversitat sexual i de gènere: Quedem-nos una setmana més, tot i que coquetegem amb la idea de quedar-nos més temps i demanar un edifici.

–    Hort: Quedem-nos fins aconseguir una força organitzativa i seguir creixent. Sense consens: sol·licitud d’un edifici per a seguir treballant.

–    Gent gran: Prevenim el deteriorament de la nostra imatge; que això no es quedi aquí. Sense data. Ens volen transmetre el seu orgull de pertànyer a això.

–    Jurídica: Recollida de proves sobre les denúncies dels fets del dia 27. Recordem que només hem d’utilitzar els formularis facilitats per aquesta comissió.

–    Feministes Indignades: Estratègies que afavoreixin la sostenibilitat. Potenciem els barris.

–    Immigració: Continuem aquesta setmana fins a tenir uns objectius de treball i, si marxem, continuarem reunint-nos a la plaça fins que tinguem un local.

4.    Torn obert sobre estratègies de continuïtat

・    Vinc de Madrid i heu de saber que les divisions són inventades. Allà es va elegir la permanència, tot i que demà es torna a plantejar. Raons per anar-se’n: logística, agressions, robatoris… Tot als barris. Raons per quedar-se: que les concentracions als barris cridin poc l’atenció i que no s’hi tractin els temes generals. Som un símbol.

・    Ens falten eixos i si no diem res s’ho inventen. Dediquem aquesta setmana a organitzar-nos i a veure com prenem les decisions.

・    L’assumpte de la corrupció sembla que se’ns ha oblidat. No podem dormir, per una banda a causa dels robatoris, i per altra, per la música.

・    Arribem als barris, als treballadors, als centres formatius. Hem de continuar amb les comissions, i que segueixin tan obertes com fins ara. Sobre l’acció, que es facin performances tres dies per setmana, en horaris de matí i tarda per talde conservar la visibilitat. Continuem a les assemblees de plaça Catalunya.

・    Seguim reunint-nos en aquesta plaça encara que marxem.

・    És important quedar-se perquè això segueixi extenent-se. Llocs permanents per a continuar.

・    Proposta de dimissió de Puig; presència al Parlament perquè ens vegin. Exigim als governants el compliment de la Constitució. Això continua.

・    Viure dignament. Demanen una abraçada col·lectiva. L’amor és la força que ens uneix. Indignats significa que no podem fer servir les nostres virtuts, expandir la consciència, i això és un símbol. Hem de quedar-nos fins que tinguem una vida digna.

・    La unió del poble fa la força. No volem perdre la força fins que els d’allà dalt ens vulguin escoltar.

・    Subcomissió de drets dels animals: Continuem permanentment a la plaça fins a construir una bona xarxa sobre els drets dels animals.

・    El poder simbòlic de Sol i Catalunya són molt forts, així com els de la resta d’acampades més petites.

・    Com demostra la història d’Heracles, per a resoldre un problema cal acostar-s’hi. La solució del problema resideix en el mateix problema.

・    Creia que mai se superaria el que va passar el 68, però després de dos dies acampats aquí ho heu aconseguit. Estigueu fins que caiguin les forces. Som encara petits, i el nostre enemic, molt gran, encara que té debilitats i ja ens està intentant dividir. Som un acordió: si ens movem del centre a la perifèria i a l’inrevés, no fem música. Creem enllaços per a no fracassar.

・    Hem de cuidar-nos i descansar per poder donar tot el que som. Hem de quedar-nos.

・    Les assemblees de barris són importants per a fer arribar el missatge als ciutadans, però ens cal un espai perquè continuïn les comissions i poder celebrar les assemblees encara que faci mal temps.

・    Per fi estem vivint la democràcia i no demanant als poderosos. No hem de marxar fins a tenir un pla. Hem d’evitar que el cansament ens venci, ja que això és només el principi d’allò que farem.

・    Xapes i màrqueting per a difondre el missatge. Posem pancartes als balcons per ser més visibles.

・    Siguem dignes, no indignades. No oblidem que els barris ja s’estan movent.

・    Des de l’Iraq ens demanen que ens quedem. Per aquí significa retallades, però allà significa mort. Hi ha molta gent allà donant-nos suport, i ens estan mirant. Amor i resistència.

Demà decidirem tot això i tindrem tot el dia per a debatre-ho i pensar-ho.

Reprenem propostes d’ahir:

●    Comissió de Vaga General:
La manifestació serà a les 17 h; començarà aquí i arribarà al Parlament.
Lema: “El carrer és nostre, no pagarem la vostra crisi”. Aprovat.
Lema: “Contra les retallades”. Aprovat.
Lema: “Puig dimissió”. Aprovat.

Intervencions sobre la vaga general:
–    Siguem realistes amb les nostres expectatives. No podem demanar vagues sense comptar amb els que no poden fer-les. És millor que anem a poc a poc, perquè anem lluny.
–    Aquest moviment està inventant coses noves i la vagues són un clixé.
–    Aquesta manifestació ha de dir els mínims que estem demanant.
–    No hem de condicionar-nos a la feina.
–    A favor de la vaga general però indefinida, que ja està bé de bromes.
–    Si la indústria estigués a favor de les persones també estaria al servei del medi ambient. Paralitzar l’economia és l’inici de les revolucions.

Es torna a la Comissió per al debat.

Silenci  al davant de les seus d’UGT i CCOO el dijous i divendres a les 20:00 h, sense cap tipus de violència.
En contra del pacte de la reforma col·lectiva, per tal que anem a la vaga general. Es vota demà.

●    Sobre la proposta de la marxa cap a Madrid:
–    Marxa popular indignada. A partir del 19 de juny des de totes les ciutats, parant a cada poble per a realitzar assemblees en les quals es recollirà la voluntat del poble per a presentar-la a la capital.
–     Logística: demanem  ajuda a totes les associacions i col·lectius.
–    Marxa com a dispositiu coordinat amb la resta de les ciutats.
–    Torns rotatius per a no cremar-se.
–     Fem-la a l juliol, perquè hi ha vacances.
–    No es pretén eclipsar les acampades i assemblees.
–    Seguiment audiovisual.
–    Ajuda a consolidar la xarxa entre totes les acampades.

La proposta queda aprovada.

5.    Informació diversa, convocatòries i activitats:

・    Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB):
S empre us hem donat suport i després de divendres hem denunciat l’agressió dels Mossos, en coordinació amb el Col·legi d’Advocats.
Redactarem un manifest que demani no només la dimissió de Felip Puig, sinó la d’Artur Mas, la retirada de les pilotes de goma i la identificació dels antiavalots.

・    Des de Sants:
Es fa una crida als ciutadans que són als barris perquè no depenguin tant d’AcampadaBCN; demanen ajuda per a gestionar millor el cansament.

・    Des del Marroc:
Avui hi ha hagut una manifestació que ha resultat brutalment reprimida. S’ha intimidat als propis activistes i als seus familiars. Els mitjans oficials ho han silenciat, dins de la campanya contra el moviment. Ens demanen que els donem suport i els donem veu.

・    Educació :
Demà dimarts, a l’aula d’estudi del campus del Raval, a les 18:00 h, se celebrarà una reunió informativa amb tot el personal universitari. Es farà el mateix el dia 1 a Medicina. Demà a les 20:00 h es farà una vaga japonesa a l’aula d’estudi per a reivindicar una sala d’estudi les 24 hores.
El dia 3 se celebrarà una gran assemblea on tractarem el nostre funcionament, els continguts que treballarem i les propostes que ens ofereixen.

Demà, dia 31, es tallarà l’avinguda Diagonal a les 11:30 h, partint de la facultat de Físiques.

・    Demà dimarts, José Luis Burgos serà a les 17:00h a l’Espai Verd.

・     100 bicis i skates han rodat a Sants i volen fer-ho més en gran diumenge a les 19h a Portal de l’Àngel.

・    La Comissió d’Acció ens convida a visitar les fàbriques de Derbi i Yamaha per a informar els treballadors de la nostra lluita i el nostre suport.

・    Agraïment als psicòlegs que ajuden en l’acampada. Realitzen una gran tasca.

・    La Comissió d’Infraestructures demana que anem al dipòsit a recollir el material que ens van robar i demana que dues persones per comissió facin una llista d’allò que falta. S’han de reunir 10 persones per a anar a recollir-lo.

・    Extensió:

– 31 de maig: allò que ha anunciat Educació.
– 1 de juny, 11:30h Performance davant del Parlament.
13:00h Suport als treballadors d’hospitals que surten al carrer:        sortim amb ells. També als centres educatius.
17:30h Assemblea de Parcs i Jardins.
– 2 de juny, 12.00h Cassolada a la plaça Cívica de la UAB.
18.00-20.00h Trobada sectorial – Feministes Indignades.
Nit: Cassolades per a la dimissió de Felip Puig.
– 3 de juny, 18.00-20.00h Trobada sectorial – BCNeta i altres empreses de recollida d’escombraries.
– 4 de juny, 12.00h trobada de barris i pobles.
Tarda: CIES.
– 5 de juny, 12.00h a la plaça del Palau, manifestació per al tancament de les nuclears.
– 11 de juny, Trobada de sectors en lluita, sector públic, treballadors ERE’s.

・    Internacional:
S’ha convocat una manifestació el 5 de juny per a donar suport a l’European Revolution.
Informen des de París: no els han permès reunir-se, però han seguit treballant. Aquí es va  bloquejar el Consolat i avui no han treballat.

・    Difusió:
Necessitem gent amb cotxe per a recollir les fotocòpies de la impremta. També necessitem correctors, maquetadors, dissenyadors gràfics i bústies.

・    Els Mossos estan sotmesos a retallades. Es proposa anar a donar-los suport amb un cordó de pals de fregar i escombres per a netejar la plaça.

・    Demà dimarts a les 17.00h, xerrada-debat sobre economies alternatives. Estudieu-vos abans el tema. Per a trobar una proposta de transició per arribar a una societat basada en l’amor i la unitat.

・    Després del desallotjament de Lleida, un terç de la població de la ciutat es va concentrar davant la comissaria i els mossos s’hi van tancar durant una hora. En aquest temps es van realitzar pintades i es van retirar les banderes espanyola i catalana.

Fi de l’Assemblea

9 responses to “Acta 30 de maig del 2011

 1. wow! que rapidez 🙂 os quiero :-*

 2. Versión española:
  Acta 30 de mayo del 2011
  1 de junio de 2011 by adminakbcn

  Asamblea General de la Acampada de la plaza de Cataluña de Barcelona
  Lunes 30 de mayo del 2011

  Los moderadores recuerdan que se tienen que respetar los pasillos para agilizar la movilidad y refrescan las señales de comunicación. Se introduce la traducción en el castellano, que será autogestionada por los asistentes mismos. También hay interpretación simultánea en lengua de signos.

  Orden del día:

  1. Invitados
  2. Comunicados de las comisiones de Salud, Jurídica y Cocina
  3. Estrategias de continuidad: Comisiones
  4. Estrategias de continuidad: turno abierto de palabras
  5. Informaciones diversas, convocatorias y actividades

  1. Invitados

  ・ Asociación de la Minga de Cabildos Indígenas de Colombia
  ・ Saludos en resistencia desde Colombia.Somos una asamblea comunitaria permanente que no permite que nadie la dirija, y enviamos saludos a todos los ciudadanos asamblearios, a quienes consideramos hermanos. La Minga no reconoce el poder del parlamento colombiano y desde hace un año ha creado el Congreso de los Pueblos, que se está empezando a organizar desde la base.
  ・ Nos invitan a ir este otoño al aniversario del nacimiento de este parlamento de la tierra y del territorio.

  ・ Asociación de gitanos
  ・ Des delcol·lectiu Ververipen nos envían su apoyo y hacen llegar su reivindicación: también son ciudadanos y están indignados por el trato que ha recibido su pueblo durante mucho tiempo. Por eso nos hacen llegar ánimos y apoyo de su pueblo. Mucha suerte, salud y libertad.

  ・ Acampada Solo
  ・ Fue impresionante llegar a Madrid y sentir “ Barcelona, no estás suela”. Desde Madrid nos quieren transmitir que las diferencias las pone el sistema; el pueblo está unido.

  2. Comunicado importante de las Comisiones de Salud y de Jurídica

  – Limpieza de los WC por voluntarios
  – No reutilizar los platos de plástico
  – Limpiar la plaza con lejía
  – Mucha cuento con la deshidratación; sueroral a nuestra disposció
  – No comer huevos ni atún aunque estén enlatados
  – No comer nada que no salga de la cocina
  – Evitar el abuso del alcohol
  – Higiene personal
  – Alcohol para desinfectarse las manos
  – Venís cuando notáis algún síntoma y evitaremmals mayores
  – Apuntémonos a la limpieza!

  Cocina
  Como veis, la cocina está cerrada por reestructuración y limpieza. Mañana sólo podremos dar un aperitivo a las comisiones. Os invitamos a traeros bocadillos.

  3. Propuestas de continuidad por parte de las Comisiones

  Recordatorio de la decisión de ayer:
  – Mañana martes a las 18h, asamblea para debatir las propuestas de continuidad detrás del Hard Rock

  – Medio ambiente: Quedarnos hasta el próximo fin de semana para la reubicación.

  – Educación: Quedarnos hasta que tengamos fuerza en los barrios.

  – Mande-Huelga: Continuar a la acampada como mínimo esta semana.

  – Salud: Quedarnos hasta tener unos objetivos claros, llegar a los barrios sin perder nuestro símbolo y realizar una asamblea general aquí con una periodicidad que ya decidiremos.

  – Autoorganización: De momento, quedarnos una semana más y decidir si queremos seguir; intentar buscar un ritmo nuevo para poder hacer una lucha continuada. Establecer una estructura más estable porque poguem permanecer sin quedarnos a dormir; poder seguir luchando en los barrios con la fuerza de tener un nexo común.

  – Extensión: Todavía tenemos que continuar el debate, pero tenemos claro que hasta domingo podremos seguir debatiendo.

  – Economía: Quedarnos hasta domingo para organizarnos mejor y establecer unos ejes claros para proponerlos en el resto de la ciudadanía.

  – Cocina: Quedarnos hasta conseguir que las asambleas de los barrios se hagan fuertes.

  – Diversidad funcional: Quedarnos al menos hasta domingo, fortalecer la comunicación y crear una red para poder llegar a todos los sectores. Que se note que somos intergeneracionales. Es importante establecer una red con el resto de acampadas.

  – Audiovisuales: Quedarnos hasta que poguem organizarnos. Llegar mejor a los barrios cuando el resto decida irse. Continuidad de las asambleas y comisiones.Falta establecer la periodicidad de las asambleas.

  – Difusión: Irnos cuando volguem y no por cansancio, cuando conseguimos el objetivo de fortalecer los barrios y consolidarlos. Propuestas de irnos “a lo grande”.

  – Convivencia: Antes de irnos tenemos que conseguir un espacio físico por asambleas y barrios. Conseguir los mínimos y, aunque marchamos, seguir celebrando la Asamblea aquí.

  – Cultura: Quedarnos hasta el 19 de junio y seguir decidiendo cada domingo si marchamos de aquí.

  – Diversidad sexual y de género: Quedarnos una semana más, a pesar de que coqueteamos con la idea de quedarnos más tiempo y pedir un edificio.

  – Huerto: Quedarnos hasta conseguir una fuerza organizativa y seguir creciente. Sin consenso: solicitud de un edificio para seguir trabajando.

  – Gente mayor: Prevenimos el deterioro de nuestra imagen; que esto no se quede aquí. Sin fecha. Nos quieren transmitir su orgullo de pertenecer a esto.

  – Jurídica: Recogida de pruebas sobre las denuncias de los hechos del día 27. Recordamos que sólo tenemos que utilizar los formularios facilitados por esta comisión.

  – Feministas Indignadas: Estrategias que favorezcan la sostenibilidad. Potenciar los barrios.

  – Inmigración: Continuar esta semana hasta tener unos objetivos de trabajo y, si marchamos, continuaremos reuniéndonos en la plaza hasta que tinguemun local.

  4. Turno abierto sobre estrategias de continuidad

  ・ Vengo de Madrid y tenéis que saber que las divisiones son inventadas. Allá se eligió la permanencia, a pesar de que mañana se vuelve a plantear. Razones para irse: logística, agresiones, robos… Todo en los barrios. Razones para quedarse: que las concentraciones en los barrios llamen poco la atención y que no se traten los temas generales. Somos un símbolo.

  ・ Nos faltan esos y si no decimos nada se lo inventan. Dedicamos esta semana a organizarnos y a ver como tomamos las decisiones.

  ・ El asunto de la corrupción parece que se nos ha olvidado. No podemos dormir, por un lado debido a los robos, y por otra, por la música.

  ・ Llegar a los barrios, a los trabajadores, en los centros formativos. Tenemos que continuar con las comisiones, y que sigan tan abiertas como hasta ahora. Sobre la acción, que se hagan performances tres días por semana, en horarios por la mañana y tarde por talde conservar la visibilidad. Continuamos a las asambleas de plaza Cataluña.

  ・ Seguir reuniéndonos en esta plaza aunque marchamos.

  ・ Es importante quedarse porque esto siga extenent-se. Lugares permanentes para continuar.

  ・ Propuesta de dimisión de Puig; presencia en el Parlamento porque nos vean. Exigir a los gobernantes el cumplimiento de la Constitución. Esto continúa.

  ・ Vivir dignamente. Piden un abrazo colectivo. El amor es la fuerza que nos une. Indignados significa que no podemos usar nuestras virtudes, expandir la conciencia, y esto es un símbolo. Tenemos que quedarnos hasta que tengamos una vida digna.

  ・ La unión del pueblo hace la fuerza. No queremos perder la fuerza hasta que los de allí arriba nos quieran escuchar.

  ・ Subcomisión de derechos de los animales: Continuamos permanentemente en la plaza hasta construir una buena red sobre los derechos de los animales.

  ・ El poder simbólico de Solo y Cataluña son muy fuertes, así como los del resto de acampadas más pequeñas.

  ・ Cómo demuestra la historia de Heracles, para resolver un problema hay que acercarse. La solución del problema reside en el mismo problema.

  ・ Creía que nunca se superaría el que pasó el 68, pero después de dos días acampados aquí lo habéis conseguido. Estad hasta que caigan las fuerzas. Somos todavía pequeños, y nuestro enemigo, muy grande, aunque tiene debilidades y ya nos está intentando dividir. Somos un acordeón: si nos movemos del centro a la periferia y al revés, no hacemos música. Creamos enlaces para no fracasar.

  ・ Tenemos que cuidarnos y descansar para poder dar todo el que somos. Tenemos que quedarnos.

  ・ Las asambleas de barrios son importantes para hacer llegar el mensaje a los ciudadanos, pero nos hace falta un espacio porque continúen las comisiones y poder celebrar las asambleas aunque haga daño tiempos.

  ・ Por fin estamos viviendo la democracia y no pidiendo en los poderosos. No tenemos que marchar hasta tener un plan. Tenemos que evitar que el cansancio nos venza, puesto que esto es sólo el principio de aquello que haremos.

  ・ Chapas y marketing para difundir el mensaje. Ponemos pancartas a los balcons para ser más visibles.

  ・ Seamos dignos, no indignadas. No olvidamos que los barrios ya se están moviendo.

  ・ Desde Irak nos piden que nos quedamos. Por aquí significa recortes, pero allá significa muerto. Hay mucha gente allá apoyándonos, y nos están mirando. Amor y resistencia.

  Mañana decidiremos todo esto y tendremos todo el día para debatirlo y pensarlo.

  Retomamos propuestas de ayer:

  ● Comisión de Huelga General:

  La manifestación será a las 17 h; empezará aquí y llegará al Parlamento.
  Lema: “La calle es nuestra, no pagaremos vuestra crisis”. Aprobado.
  Lema: “Contra los recortes”. Aprobado.
  Lema: “Puig dimisión”. Aprobado.

  Intervenciones sobre la huelga general:
  – Seamos realistas con nuestras expectativas. No podemos pedir huelgas sin contar con los que no pueden hacerlas. Es mejor que vamos despacio, porque vamos lejos.
  – Este movimiento está inventando cosas nuevas y la vagas son un cliché.
  – Esta manifestación tiene que decir los mínimos que estamos pidiendo.
  – No tenemos que condicionarnos al trabajo.
  – A favor de la huelga general pero indefinida, que ya está bien de bromas.
  – Si la industria estuviera a favor de las personas también estaría al servicio del medio ambiente. Paralizar la economía es el inicio de las revoluciones.

  Se vuelve a la Comisión para el debate.

  Silencio delante de las sedes de UGT y CCOO el jueves y viernes a las 20:00 h, sin ningún tipo de violencia.
  En contra del pacto de la reforma colectiva, para que vamos a la huelga general. Se vota mañana.

  ● Sobre la propuesta de la marcha hacia Madrid:
  – Marcha popular indignada. A partir del 19 de junio desde todas las ciudades, parando en cada pueblo para realizar asambleas en las cuales se recogerá la voluntad del pueblo para presentarla a la capital.
  – Logística: pedimos ayuda a todas las asociaciones y colectivos.
  – Marcha como dispositivo coordinado con el resto de las ciudades.
  – Turnos rotativos para no quemarse.
  – Hagámosla a l julio, porque hay vacaciones.
  – No se pretende eclipsar las acampadas y asambleas.
  – Seguimiento audiovisual.
  – Ayuda a consolidar la red entre todas las acampadas.

  – La propuesta queda aprobada.

  5. Información diversa, convocatorias y actividades:

  ・ Federación de Asociaciones de Vecinas y Vecinos de Barcelona (FAVB):
  – S empleo os hemos apoyado y después de viernes hemos denunciado la agresión de los Mozos, en coordinación con el Colegio de Abogados.
  – Redactaremos un manifiesto que pida no sólo la dimisión de Felip Puig, sino la de Artur Mas, la retirada de las pelotas de goma y la identificación de los antiavalots.

  ・ Desde Sants:
  ・ Se hace un llamamiento a los ciudadanos que están en los barrios porque no dependan tanto de AcampadaBCN; piden ayuda para gestionar mejor el cansancio.

  ・ Desde el Marruecos:
  ・ Hoy ha habido una manifestación que ha resultado brutalmente reprimida. Se ha intimidado a los propios activistas y a sus familiares. Los medios oficiales lo han silenciado, dentro de la campaña contra el movimiento. Nos piden que los apoyamos y los damos voz.

  ・ Educación :
  ・ Mañana martes, en el aula de estudio del campus del Arrabal, a las 18:00 h, se celebrará una reunión informativa con todo el personal universitario. Se hará el mismo el día 1 a Medicina. Mañana a las 20:00 h se hará una huelga japonesa en el aula de estudio para reivindicar una sala de estudio las 24 horas.
  ・ El día 3 se celebrará una gran asamblea donde trataremos nuestro funcionamiento, los contenidos que trabajaremos y las propuestas que nos ofrecen.
  ・ Mañana, día 31, se cortará la avenida Diagonal a las 11:30 h, partiendo de la facultad de Físicas.

  ・ Mañana martes, José Luis Burgos será a las 17:00h al Espacio Verde.

  ・ 100 bicis y skates han rodado en Sants y quieren hacerlo más en gran domingo a las 19h en Portal de Angel.

  ・ La Comisión de Acción nos invita a visitar las fábricas de Derbi y Yamaha para informar los trabajadores de nuestra lucha y nuestro apoyo.

  ・ Agradecimiento a los psicólogos que ayudan en la acampada. Realizan una gran tarea.

  ・ La Comisión de Infraestructuras pide que vamos al depósito a recoger el material que nos robaron y pide que dos personas por comisión hagan una lista de aquello que falta. Se tienen que reunir 10 personas para ir a recogerlo.

  ・ Extensión:

  31 de mayo: aquello que ha anunciado Educación.
  1 de junio, 11:30h Performance ante el Parlamento.
  13:00h Apoyo a los trabajadores de hospitales que salen a la calle: salimos con ellos. También en los centros educativos.
  17:30h Asamblea de Parques y Jardines.
  2 de junio, 12.00h Cassolada a la plaza Cívica de la UAB.
  18.00-20.00h Encontrada sectorial – Feministas Indignadas.
  Noche: Cassolades para la dimisión de Felip Puig.
  3 de junio, 18.00-20.00h Encontrada sectorial – BCNeta y otras empresas de recogida de basura.
  4 de junio, 12.00h encontrada de barrios y pueblos.
  Tarde: CIES.
  5 de junio, 12.00h a la plaza de Palau, manifestación para el cierre de las nucleares.
  11 de junio, Encuentro de sectores en lucha, sector público, trabajadores ERE’s.

  ・ Internacional:
  ・ Se ha convocado una manifestación el 5 de junio para apoyar al European Revolution.
  Informan desde París: no los han permitido reunirse, pero han seguido trabajando. Aquí se bloqueó el Consulado y hoy no han trabajado.

  ・ Difusión:
  ・ Necesitamos gente en coche para recoger las fotocopias de la imprenta. También necesitamos correctores, maquetadors, diseñadores gráficos y buzones.

  ・ Los Mozos están sometidos a recortes. Se propone ir a apoyarlos con un cordón de fregonas y escobas para limpiar la plaza.

  ・ Mañana martes a las 17.00h, charla-debate sobre economías alternativas. Estudiaos antes el tema. Para encontrar una propuesta de transición para llegar a una sociedad basada en el amor y la unidad.

  ・ Después del desalojo de Lleida, un tercio de la población de la ciudad se concentró ante la comisaría y los mozos se cerraron durante una hora. En este tiempo se realizaron pintadas y se retiraron las banderas española y catalana.

  Fin de la asamblea

 3. LA REBELION DE LOS POBRES (PRECARIOS Y PARADOS)

  Hay algunos que estan con el derrotismo todo el dia que si la Asamblea de la Plaça se ha de acabar, trasladar, o lo que sea cambiando los planes, PARECEN infiltrados policias o lo son…
  Algunos como dijo uno ayer en la asamblea se creian que iban a un FESTIVAL-hippy o musical rock y luego a los dias a casita…, pues no es eso no se trata de eso no los tiros van por ahi que hay gente NUEVA DESIDEOLOGIZADA que se ha comprado el librito de Indignaos (o no) y no se enteran de nada o de poco de todo esto, y actuan como contrarevolucionarios con tantas pegas de mirones o curiosos pero sin saber el fondo de todo esto…..

  El que quiera irse a su casa que se vaya y no vaya a la Plaça… pero que se ahorre decir a titulo persona-individual que “se acabe la Asamblea” (es lo que tiene que hable cualquiera en una asamblea mucha chica joven y otros que no saben por donde les da el aire ) que [color=#ff0000][b]HAY GENTE QUE ESTA LUCHANDO PARA QUE NO NOS ROBEN EL FUTURO A LOS JOVENES Y A TODOS[/b][/color]

  La Asamblea esta por todo lo alto aun acuden miles de personas y no se puede cerrar aun (las asambleas de barrio son fundamentales despues y hacerlas crecer pero no apagar la plaza porque es UN EJEMPLO DE MOVILIZACION PARA OTROS) y hemos superado todos los obstaculos que han puesto el PODER POLITICO-ECONOMICO a la Junta Electoral, Tc, Supremo, Mossos represores, partido de futbol hemos resistidos, no es hora de ABANDONAR Y RENDIRSE.

  En la plaça es un simbolo que ha hecho que otros lo sigan tanto Mataro, Girona,Lleida, como Paris, Grecia muchos, Italia y [b]INTERNACIONALMENTE SOLIDARIZANDOSE PORQUE ESTAMOS ALLI COMO EJEMPLO DE LUCHA SOCIAL PARA OTROS PUNTOS DE CATALUÑA, DEL PAIS, DE EUROPA Y DEL MUNDO[/b], y unos quieren abandonar, que quedara los de barna lo dejan porque estan cansados???? y no han conseguido ningun objetivo politico??? de presion….

  [b]EN ISLANDIA CONSIGUIERON CAMBIOS POLITICOS, AQUI????NADA ACABAMOS DE EMPEZAR [/b]que diran algunos fue un Festival acampada quedara fueron 4 hippys tontos que se cargaron el movimiento desde dentro…porque tenian ganas de irse a casa…
  Luego estos listos se comieron otro Reformazo laboral, se quedaron sin pensiones publicas, se quedaron sin sanidad parte de ella, y se quedaron CON las hipotecas de por vida a 30-40 años, [b] y los NUEVOS CONTRATOS super-basura que preparan dentro de poco de NEOESCLAVO POR BURROS Y NO SABER LUCHAR SOCIAL CUANDO TOCA.[/b]

  [b]El impulsor de la revolución islandesa, manda un mensaje de apoyo a los españoles. English [/b]

 4. Joana Suguera Montsierra

  El tema de l’autodeterminació no el veig. Em sembla dividir d’una manera terrible incloure tota mena de drets i deixar de banda un dret col.lectiu ( tots els drets col.lectius venen de la suma de drets individuals) com l’autodeterminació del poble català. Margina molta gent que ha assistit o dormit a la plaça amb vocació democràtica. No parlo de “lobis” de l’esquerra independentista o de sectarismes sinó de moltísiima gent que conec i que esta desencantada amb el tema. No crec que la majoria de la plaça s’oposi a aquest dret. N’estic convençuda de que és al contrari. És una llàstima que entre tantes reivindicacions legítimes es bandeji plantejar el que només el bipartidisme te clar: que la “unidad de la patria queda salvaguardada por las fuerzas armadas” Això és democràcia real? Algú que sembla tenir prou poder de censura per marginar un debat ha dividit l’acampada de plaça catalunya i ahir em trobo un col.lega de Granada i em diu que alli ho van introduïr un cuiner i una cambrera catalans d’origen andalús i que tothom va estar-hi d’acord desseguida. Qui decideix com es vota i que? Hi va haver una assemblea que va aprovar un “pamflet” més a favor de l’autodeterminació, que se’n va fer? El fet que aquest tema no s’hagi debatut com es debat normalment em fa desconfiar d’una cosa tan preciosa com la que he viscut aquests dies i em molesta perquè és la manca de democràcia que caracteritza als nacionalismes. Sóc internacionalista i, en conseqüència, crec més en les voluntats de ser o de mantenir trets diferencials perseguits que en els estats o les fronteres. Recelo de tot nacionalisme ( català, espanyol, palestí o mongol) i considero CIUTADANS d’aquest món els qui lluiten per l’autedeterminació dels pobles. Crec que el nacionalisme més extés a catalunya és l’espanyol, que és el que prtèn no existir i formar part de la naturalitat. Aquesta acampada no esta influida per això d’una manera especial però esta clar que qui prioritza missatges i redacta manifestos no és aquesta acampada. Aquests semblen sortir només d’un espectre polític de la nostra societat. El clàssic. El que, quan es demana democràcia en aquest sentit, imposa aparcar-ho. Ja m’he desafogat però havia de dir-ho i ho he dit de cor. On és l’autodeterminació?

  • Poseu una estelada gegant a mitg de la plaça, i multiplicareu per 10 els nombre d’asistents.
   Visca la terra!!!!!!!!! Visca Catalunya lliure!!!!!!!!!

 5. Els mitjans es creuen que si es marxa de la Plaça s’acaba el moviment i estan tots pendents de veure com marxem. Potser se li està donant massa importància al fet de marxar, si es marxa de plaça catalunya hauria de tenir força el moviment als barris i de moment no el té. L’altre opció de demanar un edifici també em sembla collonuda.

  salut!

 6. Proposo la cançó “Change is gonna come” com a himne de les acampades. Es troba a la majoria de mòbils Nokia. La lletra parla dels bancs que s’ho enportant tot, de la miseria que escampen. Parla també de que el poble s’aixequi “someday my people will fight, we”re gonna rise”
  Segur que altres acampades arreu del mon l’agafen també.

 7. Fa molta pena la submissió que s’està mostrant vers l’acampada de Madrid. Això està dividint l’Acampada.

 8. Perquè no l’autodeterminació? Perquè? A qui li fa por parlar d’aquestes coses? Als qui només tenen arguments emocionals? O són viscerals? Sense autodeterminació tot això no em represtenta. Algunes volem fer una queixa dels “tabús” progres i socialdemòcrates. Qui decideix que demanar i que no? Qui decideix que es vota i quan? algú hauria de decidir una merda per si sol o per grupets en la pràctica assambleària? Suposo que si no vas de líder no pots manipular. T’ho curres i, quan vols reaccionar, algú se n’ha encarregat d’anar posposant el tema. Totes les lluites van juntes. Qui passi de la cosa catalana passa de mi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s