Acta Assemblea General 29/5

S’informa que segons una metgessa del Clínic, la persona que fou agredida pels mossos i que es trobava en estat d’extrema gravetat, segueix en estat molt greu. Des de l’Assemblea es donen ànims als familiars d’aquesta persona i se’ls crida per tal que es posin en contacte amb nosaltres i denunciar la violència de divendres i l’inadmissible silenci mediàtic al respecte.

Crits de “Puig dimissió”.

 1. Comissió d’Activitats: el dilluns a la set marxa per Barcelona amb rodes, Porta de l’Àngel, marxa per tota Barcelona.
 2. Comissió d’Extensió: descripció d’activitats de les assemblees i cassolades a Barceloneta, Clot, Eixample, Gràcia, Horta i Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Poble Nou, Sant Andreu, Sant Antoni, Sant Martí-Verneda, Sarrià, Vallcarca, Poble Sec, Casc Antic. Activitats de Feministes Indignades, de i Parcs i Jardins.
 3. Lectura del Manifest de BCN Neta en rebuig per la manipulació de la informació per part de les forces de l’Ordre públic. Queixes per l’ús de camions com a parapet o pantalla, per haver d’enretirar elements de la concentració, el seu treball consisteix en mantenir neta la ciutat, no en accions immorals. Hi va haver algunes companyes que es van negar a fer-ho però foren coaccionades i amenaçades de ser despatxades. Donen suport a les manifestacions per al canvi social.
 4. Comissió de Cuina: Amb l’intent de desallotjament i celebració de la victòria del Barça a la Champions League s’ha desmuntat i muntat la cuina dos cops, cosa que farà que es restringeixi el servei demà. Es donarà esmorzar als acampats, dinar per a la gent que està treballant en comissions a la plaça i sopar a tothom.
 5. Comunicat de l’Assemblea del Raval: cassolada des de la Rambla del Raval fins a plaça Catalunya.
 6. Comissió de Medi Ambient: la neteja de la plaça és sempre important. Es recorden els punts clau: reduir al mínim els residus (reduir, reutilitzar i reciclar). Les persones que facin donacions que no portin paper blanc, sinó ja utilitzat o reciclat. Portar les escombraries als punts nets. Si les bosses d’escombraries es troben ja plenes, s’han de portar al contenidor corresponent. Hem de ser solidaris a l’hora de recollir i netejar els residus. Es participarà en una manifestació antinuclear el 5 de juny de 2011. Es llegeix un manifest sobre energia nuclear: privatització de beneficis i socialització dels costos i la inseguretat.
 7. Comissió de Salut: Atesos els nivells d’estrès es recomana: fer torns rotatius de persones que composen les comissions, respectar les hores de son, menjars i temps d’oci necessari, hidratació amb aigua i begudes isotòniques, relaxar-se dormint i desconnectant. Ahir hi va haver una col·laboració col·lectiva en mantenir la calma fonamental i potenciar aquests mitjans. S’agraeix profundament la col·laboració de psicòlegs i terapeutes que van treballar tota la nit.
 8. Comissió “Feministes Indignades”: gran intel·ligència emocional en la reacció de divendres i dissabte, però ser una veu conjunta no és ser una veu única, cal aprofundir en els temes i no ser superficials: no volem agressions racistes i masclistes a la plaça. S’ha de permetre l’autodefensa psicològica i simbòlica.
 9. Comissió d’Educació: es valora positivament l’assemblea d’infants. L’Assemblea del Raval ha decidit ocupar la Biblioteca del Raval, se sol·licita la solidaritat dels estudiants universitaris.
 10. Comissió Internacional: en resposta i agraïment a la societat civil i a les mobilitzacions internacionals i a la proposició de l’Assemblea de Bordeus es proposa la creació de comissions ambulants que vagin als diferents barris de la ciutat per a mostrar materials i facilitar processos. Es proposa també la creació de debats virtuals per tal que hi participin aquelles persones que no hi poden assistir. 40.000 persones a Grècia lluiten pel seu futur i estan solidaritzats amb nosaltres i 4.000 persones a la Bastilla de París han corejat solidaritat amb l’acampada a Barcelona, però des de les 8 del vespre la policia i l’exèrcit han envoltat als estudiants francesos, mostrem el rebuig a la intimidació i violència contra els companys de París.
 11. Des de l’Assemblea de Cornellà es convida a una manifestació dimarts dia 31 de maig de 2011, per a la continuïtat del moviment més enllà de l’acampada. També des de les assemblees de l’Hospitalet.
 12. Comissió de Vaga General i manifestació: primer punt, manifestació de 29 de juny, proposta d’horari de tarda, recorregut des de Plaça Sant Jaume al Parlament, en rebuig a les retallades i als plans d’ajust, dimissió de Felip Puig i camí cap a la vaga general. Es treballarà perquè els mateixos treballadors imposin a les seves direccions sindicals la perspectiva de vaga general. Ens sumem i fem una crida a sumar-nos a tots els centres de treball i a anar als polígons. La cassolada de dimarts que ve anirem fins a la seu dels sindicats majoritaris per tal que s’acabin els diàlegs socials i els pactes socials, volem vaga general ja! Reunió a les 18:30 h al costat de l’estand d’extensió.
 13. Cassolada y assemblea a Sant Adrià del Besòs.
 14. Comissió d’Activitats: Es proposa que un grup de persones jubilades facin un cordó al voltant de Plaça Catalunya. Aprofitant les manifestacions del 19 de juny, es proposen diverses marxes de camí a Madrid durant 30 dies des de diferents punts d’Espanya (La Corunya, Sant Sebastià, Sevilla, València i Barcelona), i realitzar demandes que hauran de ser ateses pel Govern. Es recolliran signatures en suport de demandes per tots els pobles. Es fa una crida per a recolzar aquesta marxa.
 15. A l’Acampada a Plaça de Sants, hi ha 200 persones des de fa dues setmanes. A les 19 h treball de comissions, a les 21 h es fa cassolada i a les 21:30 h comença l’Assemblea, es pot consultar la informació a www.acampadasants.wordpress.com.
 16. Treballadors del Primavera Sound porten una enganxina d’Acampada Barcelona. Cartes de solidaritat des d’acampada de Castelló: lluita justa, Puig és un dictador, no vivim en democràcia però era necessari obrir els ulls, se sol·licita la dimissió de Felip Puig.
 17. Crits de “Puig dimissió” i “Puig a la presó”.
 18. L’Associació ecològica del Camp de Tarragona ha portat una furgoneta de fruites ecològiques, els pagesos i pageses estan amb nosaltres.
 19. A Grècia hi ha desenes de milers de persones que participen en acampades i mobilitzacions, més de 100.000 persones.
 20. José Luis Burgos, lluitador contra els desnonaments i els bancs vindrà dimarts.
 21. Suport d l’acampada de Girona.
 22. Acampada Sol tenia el seu propi debat sobre la continuïtat de l’acampada i han decidit quedar-se uns dies més.
 23. En aquesta Assemblea s’havia de decidir si ens quedàvem: durant aquests darrers dies amb els incidents i moments de forces, hem lluitat tant per fer-nos més forts que no hem tingut gaire temps de pensar-ho. Comissions han parlat internament sobre les perspectives de continuïtat, avui a la reunió d’Intercomissions s’ha posat en comú. S’ha arribat a un consens des d’Intercomissions de posposar el debat fins dimarts, demà a la nit les diverses comissions exposaran el seu punt de vista. Es proposen dues opcions: acceptar aquesta proposta entenent les circumstàncies d’aquests darrers dies o obrir el torn paraula i a continuació votació: anar-nos-en demà, esperar fins diumenge, anar-nos-en al llarg de la setmana o millor ho decidim dimarts. Aquest dimarts a les 6 de la tarda es proposa un debat obert per a agilitzar l’Assemblea. Es realitza una votació i es decideix realitzar la votació dimarts. S’obre un torn de paraules sobre aquest tema i se sol·licita la participació de les comissions.
  1. Proposta de la Comissió de Medi ambient: hem decidit que ens quedarem, data de caducitat fins el proper cap de setmana i reorganització
  2. Feministes indignades, no hi ha un acord. No s’ha d’arribar al desgast i s’ha de tenir cura de la sensibilitat humana, sigui per quedar o per marxar. És important donar força als barris, però això no vol dir que totes estiguem d’acord en anar-nos o en quedar-nos. Quan ens n’anem, hem de saber on anem.
  3. Comissió de salut: Demà ​​a les 19 h parlarem, no hem tingut debat de continuïtat perquè hem estat planejant torns per a la setmana que ve. Mentre l’Assemblea sigui aquí, nosaltres serem aquí.
  4. Comissió d’Educació: es parla de la necessitat de mantenir un espai per tal de poder tenir una difusió i coneixement compartit. S’ha de continuar treballant per a crear un altre sistema i millorar el que tenim, treballar en xarxa i descentralització en els barris.
  5. Comissió d’Activitats: s’han de proposar més debats, més convidats, més informació, mobilització de consciències amb performances en diferent llocs.
  6. Comissió de Manifestació i Vaga general: hem d’aprofitar els dos triomfs de la setmana per a estendre la mobilització cap als barris, als centres de treball i a la universitat. Es proposa quedar fins el dissabte i una manifestació fins l’interior. Que hi hagi gent fixa a Catalunya des de dissabte i fer assemblees cada dia. Treball a mig termini: aprofitar el simbolisme del dia 15 de cada mes: fer especial èmfasi el 15 d’octubre, manifestació global. Proposta de començar a treballar en consulta ciutadana sobre temes socials.
  7. Es proposa anar al Consolat de França quan acabi l’Assemblea per a protestar per la repressió de l’Acampada de París.
  8. Comissió de Transparència i Participació: cal estudiar el que estem fent, fer-ho extensiu a tota la societat, col·laborar i participar.
  9. Torns individuals de paraula:
   1. Cal consolidar treball participatiu, establir assemblees en aquest punt de reunió, el nostre fi no és ocupar la plaça, sinó cada dia aconseguir una societat una mica millor.
   2. S’ha d’aprofitar una setmana per a consolidar el treball dels barris i pobles, preparar mobilitzacions de 15 i 19 de juny, més cases en arbres perquè hi hagi més gent pugui estar en plaça i construir una casa auto sostenible.
   3. Continuïtat de la mobilització, s’ha de tenir en compte l’aprovació de pressupostos al Parlament: dia 14 acampar a la Ciutadella al costat del Parlament, s’ha de fer una crida als pobles de Barcelona perquè allà també es mobilitzin.
   4. Hem de recordar el cas d’Islàndia, 5 mesos resistint a les places i van ficar els banquers a la presó, aquí és on som forts, no descentralitzar del tot. Nosaltres controlem als Mossos d’Esquadra i no a l’inrevés.
   5. Sóc de l’opinió que hem de continuar, ho hauríem de decidir avui, no sé perquè hem d’esperar fins dimarts. Si ho decidim avui és una demostració de força. El poder que tenim és a la plaça, no som encara prou forts en els barris o els centres de treball. No podem marxar d’aquesta plaça fins que Felip Puig no dimiteixi. Crits de “Puig dimissió”.
   6. No ens n’aniguem fins a consolidar una assemblea a cada barri i una organització entre elles: no anar-nos-en d’aquesta plaça que no ens n’anem fins que cada barri no tingui un espai i un permís per a celebrar les seves assemblees, i nosaltres un permís d’un dia a la setmana per a realitzar l’assemblea aquí. S’ha de coordinar la petició amb la resta d’assemblees de l’Estat.
   7. Mentre hi hagi grups de treball, jo em quedo.
   8. Abans d’ahir es va enviar un missatge de maduresa del moviment, que ha tingut ressonància en tot el món, és una ocasió que no hem de desaprofitar: exemple per a tota Europa, també per a Felip Puig, aquest moviment es pot construir des de les places de tot Europa.
   9. El divendres vam demostrar que la no agressió física és l’arma que tenim, moltes persones que no s’havien involucrat són aquí, anar-nos-en d’aquí seria un error per a ells, el divendres vam veure el poder imposant el terrorisme d’Estat, hem de començar a parlar d’autodefensa, com a mínim cobrim-nos la galta, la centralització és bona per a centrar-se en una cosa, si algú toca Plaça Catalunya, no estem sols, ells en quatre anys de política fan menys que nosaltres en dues setmanes, anem als barris el 15 de juny i el dia 19 de juny anem al Parlament.
   10. Proposta de treure 150 euros de bancs i caixes el dia 10 de juny.
   11. Les persones que hagin estat testimonis d’agressions o sostracció poden denunciar el que els ha succeït.
   12. Segons la Policia local de Sevilla hi ha més de 24.000 persones en manifestació de suport. A Madrid hi ha una manifestació cap al Consolat francès.
   13. Abans de res ens hem de quedar: aquesta plaça és la flama que hem tingut encesa i és un símbol, no només per a nosaltres també en d’altres pobles d’Espanya, no hem parlar en termes de dates sinó fins que siguem prou forts i puguem crear Plaça Catalunya a cada poble. La saviesa conjunta ens permet afrontar amb èxit cada repte, hem de confiar en ella. Es proposa incloure als exclosos, integrar savis d’aquesta societat: persones grans que tenen experiència.
   14. El temps que decidim ser aquí per a construir eines d’organització per a poder participar de manera reivindicativa i no presencial: hem d’utilitzar el temps per a assegurar-nos eines que ens permetin la participació horitzontal i no presencial.
   15. Proposta de la Comissió d’Acció: una concentració davant el Consolat francès a les 8:30 h per a dificultar la seva feina.
   16. Els governants estan a l’espera que això es dilueixi per cansament, l’organització voluntària que ja voldrien molts partits. Hem d’aconseguir un manifest que poder presentar, ens hem de mantenir aquí fins que se’ns vagin o acceptin que han de canviar, si no el nostre esforç es diluirà.
   17. Aquesta plaça ja és nostra, no la perdrem. Es proposa defensar aquesta plaça fins que els que van venir a netejar no se’n vagin. Ells van venir a netejar la plaça i nosaltres la democràcia. Tenim la força i el suport de la gent, no sortim d’aquí fins que no hagi alguna cosa concreta. Vencerem, però serà lent. Aguantarem.
   18. Registre dels ferits del 27 de maig a la Comissió Jurídica.
   19. Plaça Catalunya serveix per a vehicular les lluites: buscar un consens i donar passos per a la societat: presentar uns punts mínims davant el Parlament i retirar diners de la banca per a pressionar els polítics. Hem d’aconseguir petites victòries y presentar uns objectius clars. Fem un pas endavant i siguem pragmàtics.
   20. Proposo conservar aquest espai com a punt de coordinació de la ciutadania, centre neuràlgic de la ciutat, em podria comprometre a quedar-me un dia a la setmana. Tothom es podria comprometre a quedar-se una nit.
   21. Hi ha gent que necessita descans, tots aquells que creieu que això ha de continuar ha de tenir un relleu per a poder descansar, això vol dir quedar-se a dormir també.
   22. L a força no ha de quedar descentralitzada, però els nostres missatges i les reivindicacions poden passar a ser manipulats per societat. Som la suficient gent per a ocupar el Parlament, fins que els que estan en el Parlament no es pronunciïn respecte a nosaltres. Fa falta autocrítica també en el nostre moviment. Estic indignada per allò que va ocórrer divendres, però també perquè després d’això es munti una festa.
   23. Vinc a demanar coherència: quan es va votar si ens quedàvem o no, tothom va votar a favor però després no hi havia ni la meitat de gent. Si votes que sí per coherència, queda’t per respecte a la gent que es queda.

45 responses to “Acta Assemblea General 29/5

 1. Hola,

  Es posible que mañana no pueda estar en la asamblea para el debate de la continuidad de la plaza, soy vecina de Sants y estoy yendo a la acampada que hay aquí y puntualmente a la de PzaCatalunya (como por ejemplo el viernes por la tarde).

  Se que no es tarea fácil decidir sobre la continuidad de la acampada y que, sobre todo los que tenemos la suerte de contar con un trabajo, no podemos ponernos en el lugar de los que están guardando la plaza por nosotros, para que cada tarde, cuando la gente acude para las caceroladas y asambleas y demás actividades que les sea posible, las acampadas sigan intactas y las comisiones hayan tenido sus reuniones previas.

  La labor que se hace en las plazas de todo Catalunya y las plazas de todas las provincias del territorio, son altamente loables. Mucha gente frivoliza, desmereciendo a los campistas, bajo el argumento de que, primero y con el tono más despectivo de todos “son perroflautas”, y segundo, cuando buscan argumentos a los cuales acogerse “son niños de papá, que están ahí con sus móviles y sus portátiles y luego van a ducharse con agua caliente a casa de los papis”. TODA ESTA GENTE, que señala con el dedo tan alegremente a las personas que aguantan día tras día las acampadas intactas, deberían mirarse al espejo y ver que ellos son el producto de la manipulación de los medios y de las decisiones del gobierno, este producto no es más que UN AMONTONAMIENTO DE CABEZA VACIAS E INERTES, gente que más bien dan mucha pena, porque prefieren seguir ciegos ante lo que está pasando, mientras en su casa cuenten con agua caliente y comida en la mesa.

  Ahora bien, estas personas no se han parado a pensar, como lo ha hecho gente como yo, que mañana, cualquiera de nosotros podríamos engrosar las listas del paro. No se han dado aún cuenta que la lucha es de todos, y que los que están en las plazas durmiendo las noches y aguantando los días, nos están salvando el culo a todos, y nos están ayudando a fortalecer la voz del pueblo.
  Pero no voy a ponerme a patalear porque no lo hagan, ya se lo encontrarán, y cada uno es libre de quitarse la venda o seguir ciego. No pasa nada, cada día son más los que tienen deseo de “VER, OIR y GRITAR”.

  Y después de este terrible testament, lo siento, mi poder de resumen es más bien nulo. Quiero extender mi voto desde aquí, ante mi imposibilidad de asistir a la asamblea, ya se que se dice que lo que se diga aquí no es representativo para la asamblea, (o algo así, ahora no se citar textualmente las palabras), pero creo que no debería ser así, mi mensaje es este:

  1- Trías está deseando que la acampada quede disuelta para antes del 11 de junio, que es cuando este “señor” asciende al puesto de la alcaldía de Barcelona.
  2- La plaza ha sobrevivido, no solo el 27M, uno de los días más negros de los últimos tiempos, puesto que se ha dado un paso hacia atrás en la historia de la democracía y los derechos civiles; si no que ha sobrevivido y superado con nota el 28M, y se ha conseguido que la afición culè (en su mayor parte), demuestren que también tienen una consciencia. Y es que no podía ser de otra manera, costaba creer que iban a hacer oidos sordos, puede ser que el FCB no quiera hacer declaraciones, pero los aficionados viven a pie de calle y no son millonarios, sin mencionar que muchos de los indignados son culès, ergo, no era normal pensar que iban a provocar disturbios.

  Pensad: Si hemos aguantado tanto, y si el movimiento ha crecido tanto, y si los políticos están deseando que nos vayamos para tener su pseudoVictoria de mierda, ¿Por qué no seguir llevándoles la contraria?.

  Por tanto yo propongo que la acampada se extienda indefinidamente, como ha hecho Sol, con una reestructuración como la que proponen estudiar ellos, para lavar aún más si cabe la imagen de la plaza y que los comerciantes dejen de llorar por la baja de ventas, y: resistir, hasta el 19M por lo menos. Para que el señor Trías, y el señor Puig, y el señor Más, y el lacayo Prat, vean que ellos no deciden sobre la ciudad, sino que la ciudad decide sobre si misma, y que esto no es un juego de críos, que esto no es un berrinche pasajero, y que nos iremos cuando nos de la gana.

  Bueno y, dejando a un lado el tema de la continuidad de la plaza. Y volviendo al tema del señor Puig, del cual estamos pidiendo dimisión inmediata, (y que sea el primero de muchos). Yo propongo que se lo siga a todos lados, y se le repudie públicamente.

  1- En su lugar de trabajo, como se hizo en Valls, no dejarlo trabajar, incesante ruido de cacerolada y de manifestación.
  2- Perseguirlo a los sitios allí donde vaya, o correr la voz de sus actos públicos o los sitios donde se moverá para que la gente de la zona continue el repudio en dichos sitios.
  3- Perseguirlo hasta delante de su casa/edificio, a golpe de cacerolada, para que no pueda descansar.
  4- Si entra a algun negocio y lo reconocéis, o a algun restaurante, levantarse y largarse del sitio.
  5- Taparse la nariz cuando pase por la calle o cuano lo veáis en algún sitio, como si apestara.

  En definitiva, demostrar a Felip Puig, que es persona non grata aquí, Si quiere seguir siendo conseller d’interior, que lo sea fuera del país.

  Muchas gracias por leer.

  • missBantera —-la propuesta de las acciones contra el Puig ,en la Argentina se le llama un” Escrache” -(escrachar a Fulano)es muy efectivo porque llega un momento que el entorno del “escrachado “empieza a reclamarle-hasta cuando con esto ?-Apoyo con entusiamo la mocion-Hay muchos candidatos al” escrache”o sea que manos a la obra.

   • jejeje, veo que somos paisanos?… no utilizaba la expresión “escrache” porque pensaba que no me entenderían mucho y preferí desglosarla en enunciados.

    Pero si, lo del escrache es algo que funciona muy bien, solo hay que ponerse de acuerdo y hacerlo.

    Lógicamente entiendo que no toda la gente tiene la disponibilidad para ir a tal o cual sitio, pero si convocamos las acciones por facebook o algun sitio público como se hace hasta ahora, podemos juntar un buen puñado de gente que se vaya pasando por los sitios donde este elemento ponga el pie. Que está en su oficina? pues los que vivan cerca y estén libres o no vivan cerca pero quieran/puedan ir igualmente, pues para allí, a molestar!
    Y para todos los demás sitios lo mismo.

 2. Júlia (Balaguer)

  Bon dia! acabo de trucar a l’Hospital Clínic de Barcelona i m’han asegurat que allí no hi queda ningú ingressat relacionat amb els fets que van succeïr el divendres, i que en cap cas hi ha hagut un ferit greu, amb les lesions que s’han estat dient aquests dies. Agrairia confirmeu o desmentiu aquesta informació que s’esta donant des de l’assamblea, o comissió jurídica… Crec que hem de tenir molta cura, abans de difondre notícies, la informació ha d’estar ben contrastada i verificada. Moltes gràcies. Una indignada més!

 3. que l’acampada es quedi

 4. No estoy de acuerdo con el último punto. Cuando votas a favor de la continuidad de la acampada es un gesto de apoyo que no debe ser menospreciado por el hecho de que no todos tengamos la posibilidad de quedarnos a dormir. Quien decide si se queda a dormir es cada persona, nadie está obligado. Y todos tenemos derecho a votar si se sigue utilizando la plaza, ya que es de todos verdad?? Basta ya de desautorizar a la gente que no puede vivir en la plaza. Os conviene el apoyo de todos.

  • Crec que el que volia dir aquella persona és que hi ha gent que recolza però gairebé no s’implica. Crec que tots ens hem d’implicar en el grau de les nostres possibilitats per tal que els altres puguin descansar.

  • Bueno, se refieran a lo que se refieran, que podemos estar malentendiendo, se debería aclarar este punto, ya que, estoy de acuerdo con Muntxeta en que no todos podemos quedarnos a dormir, no solo en esta, sino en niguna acampada.

   Pero como puntualizaban en la acampadasants, aunque sea media hora de tiempo, una hora, dos, lo que fuera para mantener la presencia en la plaza durante cualquier momento del día, que la gente pueda ofrecer, ya sirve de algo.

   Yo ni mucho menos puedo ir todos los días a la acampadasants, que es la que voy, y puntualmente a pzaCatalunya. Tengo la suerte de contar con un trabajo, a doble jornada, tengo clases, tengo una banda a la que atender, etc. Pero los días que puedo, aunque sea una o dos horas, aunque sea a la noche o un rato a la tarde, voy a la/s acampada/s para poder colaborar con mi granito de arena.

   Y los que no pueden bajo ningún concepto, ya hacen también mediante la difusión en internet, o las caceroladas en balcones o lo que sea.

   Hay que tener muy en mente que lo que queremos es que la gente apoye el movimiento, pero no hay que ser tan cerrado de miras y decir que porque uno la apoya por internet solamente, significa que no se moja por la causa.

   Si, habrá mucha gente que pase de todo, o que le sea más cómodo revolucionarse desde el sofá, a mi también me jode esta actitud, pero pensar un poco en la gente que no puede ir como nosotros a los sitios porque realmente no tienen tiempo, o viven muy lejos, o lo que sea. Y tengámoslos en cuenta, y désmoles alguna herramienta con la que poder luchar desde sus puestos.

   Pensad en que el viernes por la mañana, habíamos muchas personas desde los trabajos, desde clase o de donde fuese, que hicimos de eco de lo que pasaba en la plaza, y así se consiguió mantener informado a todo el mundo y recaptar gente para que fuese a la plaza…

   Hay que tener un poco de equilibrio en las cosas que decimos y pensarlas bien antes de decirlas.

 5. AGRAIRIA ALGÚ CONFIRMI, SI ES CERT QUE QUEDA UN FERIT EN ESTAT MOLT GREU AL CLINIC, RECORDO QUE ´PER DONAR INFORMACIONS FALSAS JA FA TEMPS QUE TENIM QUI O FÁ!.

 6. Aquest matí en el programa El Món a RAC1 han desmentit que hagués cap ferit de gravetat amb lesions en el pulmó i melsa com s’ha dit aquests dias. Totalment d’acord amb Júlia (Balaguer), s’ha d’anar amb compte abans de difondre aquestes notícies sense contrastar, i en cas de ser veritat s’han de donar noms i cognoms de la víctima. Pot ser heu caigut en un parany posat intencionadament.

 7. Aquesta notícia també es tindria de contrastar i contactar amb la víctima: http://www.kaosenlared.net/noticia/carta-dun-jove-ferit-loda-per-bala-goma .

 8. Hola a tothom!

  Ara són temps difícils perquè estem d’exàmens una gran part dels indignats, però crec que és important que la plaça es mantingui forta per la simbologia que representa: si cau Catalunya, donarem la imatge d’haver caigut.

  Divendres ens vam fer més forts i moltes persones van decidir tornar-se actives. Ho hem d’aprofitar i els hem d’engrescar, és el nostre deure!

  I tots, tots, tots, hem de fer possible el moviment. És evident que hi ha persones més implicades que d’altres, sempre passa, però d’aquí a gronxar-s’hi i que la continuïtat del moviment recaigui en ells hi va un tros enorme.

  Tots som indignats i indignades! Ja prou de parlar d’ells!!! És nosaltres i, per tant, hem d’actuar en conseqüència.

  Moltes gràcies

 9. Sabeu la ruta que farà la “marxa per Barcelona amb rodes”?

  M’ho pregunten varies persones de grups de patinadors.

 10. UNA DE LAS REFLEXIONES QUE HA ESTADO CIRCULANDO ESTOS DIAS EN LA PLAZA CATALUNYA ES QUE VAMOS DESPACIO,QUE LAS TRANSFORMACIONES SOCIALES PROFUNDAS NECESITAN TIEMPO, ETC….¡¡¡¡ ENTONCES PORQUE RAZON SE PROPONE ABANDONAR LA PLAZA ¡¡¡¡.ESTA BIEN DESCENTRALIZAR, EXTENDER A LOS BARRIOS…PERO ESTO TAMBIEN SE PUEDE HACER SIN ABANDONAR LA PLAZA CATALUNYA.
  ESTA PLAZA NO SOLO ES UN GRAN SIMBOLO EN LA “BARCELONA GUAPA” Y CONSUMISTA, SINO QUE LO ES TAMBIEN DE UNA FORMA DE ORGANIZACION ASAMBLEARIA DEMOCRATICA CON UNA GRAN PROYECCION EXTERIOR, LOCAL,ESTATAL E INTERNACIONAL QUE DESCENTRALIZANDO Y ABANDONANDOLA SE DISOLVERIA DICHA PROYECCION….
  LAS IMAGENES QUE SE HAN VISTO EN LAS TV Y ALGUNOS MEDIOS DE COMUNICACION DE LA BRUTAL ACTUACION DE LOS MOSSOS Y DE LA INTELIGENTE RESISTENCIA PACIFICA EL DIA DE CELEBRACION DE LA CHAMPIONS NO SERIA POSIBLE EN LAS PLAZAS MAS PEQUEÑAS DE LOS BARRIOS.
  EN OCASIONES NOS FALTA PERSPECTIVA: ES NECESARIO EXTENDER LAS LUCHAS Y PROGRAMAS A LOS BARRIOS, FABRICAS,PUEBLOS,ETC, PERO ESTO ES COMPATIBLE CON LA CONSERVACION DE PLAZA CATALUNYA COMO GRAN ESPACIO DE DEBATE COLECTIVO,DIFUSION,ETC.
  SALUT Y FORçA ¡¡¡¡¡

 11. Era important incloure en el manifest el fet democràtic de l’autodeterminació. Excloure aquest tema dins d’una reivindicació democràtica, no té sentit. Dret dels pobles a decidir, autodeterminació pels pobles! visca la revolució!!
  http://www.cronica.cat/noticia/Es_mes_necessari_que_mai_defensar_el_dret_a_lautodeterminacio_dels_pobles

 12. EN SWAHILLI “UBUNTU”= YO SOY PORQUE NOSOTROS SOMOS….

 13. REFERÈNDUM JA!!!!!
  Jo em limitaria a deixar els fonaments. Exigir una consulta vinculant abans de les pròximes eleccions generals i mantenir l’acampada fins que tingui data de celebració. Que les eleccions es regeixin pel resultat de la consulta.

  Què ha de demanar la consulta?: El mínim per començar el canvi:
  – Volem llistes obertes?
  -Volem Catalunya com a circumscripció única?
  -Volem la llei d’Hont o la proporcionalitat total?
  -Volem imputats a les llistes?
  -Volem canviar la llei de consultes per apropar-nos a la democràcia directa?
  -Volem el vot electrònic abans de quatre anys?
  Salut!

  • Volem la independència!!!! que ja som grandets!!!!

  • Indignada/Cabreada

   Yo me limitaría a que de cada comisión salga una propuesta y luchar por ella, porque si no se desvirtúa la historia y también corre el riesgo de que se desvirtúe el porqué surgió este movimiento, ya que hay muchos palillos donde tocar. Diría yo.

 14. Simbólicamente es un logro haber conseguido estar en esta Plaza tanto tiempo robada al pueblo. Ánimo, seguimos luchando!!! Que siga hasta donde haga falta, pero que siga dentro de nosotros!!!!!!

 15. No se debe abandonar la plaza, es el símbolo de la lucha y no vale decir que la plaza siempre sera nuestra aunque no estemos en ella. Si la dejamos los medios y los gobiernos respectivos incidiran mucho sobre el hecho de que ya hemos abandonado la lucha, dessapareceremos de los medios de comunicación de masas y sera mucho mas dificil llegar a amplios sectores de la poblacion. La extensión a los barrios de las asambleas enriquecera sin duda las asambleas generales que se hagan en la plaza Catalunya. La revolucion es cansada, pero si no lo fuera que merito tendria?

  • Amigo es mejor vivir con dignidad y moriri por ello que vivir de rodillas antes crueles dictadores

  • Indignada/Cabreada

   Yo creo que que se debe llevar a los barrios, vía asociación de vecinos, pedir el local en cuestión y establecer un horario de actividad, reunirse un día a la semana y centralizar un viernes a la semana en Cataluña, porque corre el riesgo de que haya mala imagen y un apunte, no crítico, pero sí que oigo cada día: controlad el tema de marihuana, please, que da mala imagen.

 16. Sense ànims de denostar la vostra tasca, d’altra banda molt lloable…
  1. Per aquells que pregunten sobre la certesa o no de la persona ferida… és tant fàcil com esperar que aquesta persona interposi una demanda (a no ser que, com algunes persones dins i fora del moviment d’acampadabcn, només us fieu d la realitet q vosaltres mateixos considereu única i inmutable)
  2. Més enllà del resultat d’ajudar a activar milers de consciències fins ara adormides (fet que considero prou important i pel qual respecto totalment la vostra tasca) , acampadabcn s’apropa inexorablament al moment de presentar propostes… les preguntes que em faig i vull compartir amb vosaltres són ( i si us plau, q s’abstinguin aquelles persones que ja han traçat la seva pròpia línia entre el bé, q elles representen, i el mal, q representen totes aquelles persones q no pensen igual): com es defensaran les propostes que sorgeixin? es crearà un actor social? farà us de les eines existents? en crearà d noves? si es així, com les farà anar?
  Gràcies!
  SIGNAT: Perdut, buscant la meva acampada, pq fins ara tampoc em feu sentir representat!

  • Perdut!

   Per aixó de que encara estas buscant la teva acampada, i si no tens cap acampada al teu lloc i no pots encarregarte de fer una.
   Vine a la acampadasants!
   No és per acaparar gent, però allà tindries una mica més de possibilitats de dir coses en les assemblees, que també compten, com en totes les acampades, tot això sempre que consideris que no pots parlar en l’assemblea de plaça catalunya perquè hi ha molta gent, i és difícil accedir al torn de paraules, és una situació normal, per això s’advoca per propulsar les acampades de barri, perquè tothom pugui opinar i dir la seva i proposar alguna cosa amb cara i ulls.

   • Pd: no soc cap representant de acampadasants, tan sols soc una veïna del barri que s’acosta els díes que pot a les assemblees i cacerolades i que proposa coses en aquesta acampada.
    Per si acàs ho dic, que no es pensin res del que no ès. Parlo per mi mateixa, a títol personal.

   • Bantera, No voldria semblar superb però crec que, d moment, us deixarè fer el vostre camí… si un cop ens trobem tots plegats al mateix punt d la partida continuem coincidint com fins ara, no dubteu que hi seré …

   • Tranquil Perdut… jo ara mateix, i em posa molt triste el tenir que dir aixó, tambè estic una mica perduda.
    Encara que hi penso que la acampadaSants segueix semblant bastant organitzada i amb la ment clara de que encara tenim que organizar-nos millor.
    Hi ha moltes coses el moviment en general, en els últims díes, que no m’agradan gens ni mica…
    Ja veurás, pel meus comentaris que están per tot arreu de aquesta página, que es el que me incomoda…
    Sincerament espero que les meves dubtes al respecte del moviment s’aclarin perqué no voldría decepcionarme del tot…

 17. Soy un blogger italiano, acabo de volver del Clinic donde he hablado con una responsable de prensa del Hospital , la cual me dijo que no hay mas heridos del viernes 27 ingresados en el hospital. No descartó que algunos heridos puedan estar en otros hospitales.
  Creo que ha llegado el momento de aclarar la verdad sobre el herido grave.

 18. hola a tothom,

  la victòria és nostre, resistir és vèncer.

  felicitats a tots

 19. Aquest matí el Sr.Puig ha dit a RAC1, en una entrevista de máxima audiéncia a Catalunya que era MENTIDA que hi hagués un noi …literalment :
  “Es deia que hi havia una persona ferida, que li havien rebentat la melsa, que tenia el pulmó perforat, que havia estat víctima d’una bola de goma i era mentida.”
  Aixó ho ha sentit moltissima gent…crec que sería fonamental , si disposem de informació prou fiable, informes del clinic, testimonis…etc.. publicar una informació per deixar ben clar que es veritat que hi ha un noi amb totes aquestes ferides, e inclús trucar al Sr, Basté, director del programa de Rac1, i aclarir tot aquest tema…

 20. crec que es FONAMENTAL , aclarir el tema del ferit greu…perque el SR.PUIG ha dit que era mentida….seria importntissim poder demostrar qui es el mentider….

 21. La veritat és que per desgràcia els canvis de jaqueta en la transició, cada vegada són més palpables i els seus descendents en donen fe. Felip Puig n’ès un dells. Dimisió !!!

 22. 1- donde esta el herido
  2- informacion de como sigue
  3-dimisio de puig !ya!

 23. Siusplau mes info del Ferit a radiocable em demanen info i k algú contesti siusplaaau!!

 24. hola!
  jo també estic molt preocupada pel noi ferit!
  si algú coneix a aquest noi que parla amb el Buenafuente i afirma la info http://www.youtube.com/watch?v=Gq7O7VEGJkU
  que intenti esbrinar la veritat!!!!! si us plau!

 25. Soy madre trabajadora, gracias a dios, pero pienso en el futuro que les queda a mis hijos y ha tanta gente que ha luchado por lo que tenemos,pero nos lo quieren quitar.Nos quitan del medio para que no podamos hablar, nos meten miedo en el cuerpo para callar,¿ pero?? no va siendo hora de que de una vez por todas luchemos por lo nuestro?no entiendo mucho de politica pero siempre me han enseñado unos valores humanos, y la verdad esto se esta perdiendo, vivimos en una sociedad que cada uno intente subsistir con lo que tiene, ¿ esto es el futuro que queremos? va siendo hora que nos levantemos, jovenes y mayores tenemos que todos a por una, y dejarnos de tanto politiqueo, que para eso ya tenemos a los que cobran por no hacer nada, hay que seguir luchando si no ¿ que nos queda¿ Yo gracias a dios tengo mi vida hecha,” en cierta manera” luche cuando era joven por unos derechos y ahora todo eso ya no existe, no quiero que mis hijos vivan en una sociedad, donde para encontrar una trabajo o ser una persona normal hayamos de pelearnos los unos con los otros. Las leyes estan hechas solo para los ricos, y las injusticias solo nos las llevamos la gente de a pie.Por favor os pido ayuda y no dejeis estos movimientos, ya que creo que sirven de mucho, al menos lo piendo asi, lleve a mis hijos a la plaza, y vosotros le habeis enseñado unos valores que no tenian ni idea que existieran, ya que hace tiempo que no se hace una verdadera reinvidicacion.Nos afecta a todos, trabajadores,, jovenes, mayores,,, etc, tenemos derecho a una vida mejor.

  gracias y seguid luchando que yo intentare apoyaros, pero no dejeis que la clase politica os coma el coca, siempre dice. DIVIDE Y VENCERAS, eso no lo tenemos que dejar permitir, hay que ir todos a una,hagamos una gran marcha,que se nos oiga bien, proponed ideas que la gente de a pie las entienda y no vea en ellas, politiqueo, los universitarios en mi epoca luchabamos como caballeros, por unos derechos dignos.

 26. Una treballadora del clínic m’ha dit que sí que hi ha el noi ferit, però que CIU va ordenar un canvi de direcció al clinic i ara son favorables a CIU, es més, el propi clinic nega haver atés a ningun ferit.
  O sigui que ara el sistema médic es dirigit per sicaris de CIU (ho deurien fer per evitar problemes amb el tema de les retallades).

  Cal que la família d’aquest noi vagi a plaça Catalunya a demanar ajuda.

  Prou mentides

 27. Pero nadie tiene el teléfono del chico? esto me hace pensar que se debería crear un registro de las personas que van a acampar, con nombre dirección y teléfono, y así poder localizarlas. A nadie se le ha ocurrido? es básico!!!

  • No se… la cosa es que (como he leído en un comentario más arriba, y he visto ese video que postean hace días), había un chico de la acampada, de una de las comisiones, que estaba diciendo que a un amigo de ellos le había pasado esto, que estaba en el Clínic, etc etc.

   En los días siguientes, muchas personas han ido llamando o presentandose en el Clínic para interesarse por el estado de este chico. Al haberles negado que existiese nadie del 27M en cuidados intensivos ni en estado grave. Han preguntado tanto aquí como en la página de FB por el estado de este chico.

   Al final los de la acampada pusieron un post de nada, que decían que el herido estaba en Vall d’Hebron en realidad,…

   Yo la verdad no se que creer, por ahí también dicen que una chia que curra en el Clínic dice que los del Hospital ahora tiran para la banda de CiU… Realmente creéis que en plena debacle por los recortes, el Clínic y los empleados del Clínic van a tomar partido por un partido político que no se molesta en luchar contra los recortes?…

   HOLA?…

   Yo creo que deberíamos pedir terminantemente a la gente de la acampadabcn que aclare este asunto, que nos den datos fiables o que consiga al menos un miembro de la familia que nos informe sobre el estado de este chico.

   En una situación normal no tendríamos derecho a exigir algo semejante. Pero visto lo visto, que no hay una versión clara sobre los hechos, yo me siento un poco engañada, y preferiría no tener que sentirme así.

 28. Si se hubiera hecho ahora la policia tendría una lista completa de gente a la que ir directament a buscar a su casa. Ya tienen bastante con las firmas que se quedaron

 29. Cal protestar a la Plaça San Jaume, fins que en Felip Puig dimiteixi!!!!

  • Indignada/Cabreada

   Pues venga, protestemos…. , pero eso es la democracia: derecho al pataleo y cada uno hace lo que le da la gana. Democracia, pero sin pasarse, eso es lo que tenemos. Las imágnes del viernes me recuerdan a la época en que los grises zurraban en la Pza. Cataluña. Impresionantes.

 30. Cal protestar a la Plaça San Jaume, fins que en Felip Puig dimiteixi!!!!
  tu et penses que aquest senyor dimitirà després que l’ alcalde de paris s’ ha permes disoldre els indignats amb gasos llagrimogens?. Va dimitir Joan saura en les càrregues del pla Bolonya? Ha dimitit mai in politic en aquest pais? ningu vol deixar el pastis dels privilegis que s’ han atorgatells mateixos sense permis del poble. Potser recollint un millió de signatures i si té un minim de honorabilitat dimiteixi, però com no crec que la tingui no se si val la pena gastar la nostra energia en aquest assumpte, quan necessitem tota la força i la imaginació per organitzar-nos i sobretot autodisciplinar-nos en el consum i en crear bancs del temps a cada plaça.
  Es clar que se li ha de demanar que dimiteixi amb els cents de mils de signatures, però anar a fer cassolades a casa seva o a la pça de sant jaume
  cada setmana fins que dimiteixi jo no ho faré.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s