Acta Assemblea General 27/5

  1. S’informa de l’establiment d’un Acord de mínims consensuat amb la resta d’acampades que consisteix en cinc punts sobre els quals basem les nostres reivindicacions. El tema es debatrà demà en Assemblea extraordinària a les 12 h.

  2. Informacions de la Comissió d’Extensió.

   1. L’Assemblea ha decidit que les assemblees dels pobles, es continuïn al seus respectius pobles, i així com a òrgan de representació de cadascun dels poble no han de venir a plaça Catalunya.

   2. Des de la Comissió d’Extensió, mostren la seva satisfacció per la bona acollida i les mobilitzacions als barris. Es fa una crida al màxim de gent possible per a seguir la lluita a la plaça.

  3. La Comissió de Comunicació informa de l’ elaboració d’un document que s’ha llegit als mitjans:

   1. Exigim l’immediata dimissió del Conseller d’Interior Felip Puig, així com tota la línia de comandament dels Mossos d’Esquadra.

   2. Exigim la retirada immediata de les noves pistoles de boles de goma.

   3. Exigim que els cossos d’antidisturbis actuï sempre amb la seva identificació, tal com s’estableix amb la legislació vigent.

   4. I que es revisi l’actuació dels cossos de seguretat en base a un comitè d’ètica extern a aquests cossos, junt amb observadors independents.

   5. La pròpia experiència dels periodistes que han estat agredits ja és suficient per a explicar la situació, així que no s’entrarà més en detall.

   6. Com a resultat d’aquesta agressió hi ha més de 100 persones que han estat ferides en aquesta plaça, es fa constar que en el moment de celebració de l’Assemblea s’està intervenint una persona, que es troba en estat greu i hi ha tres persones més amb ferides de gravetat ingressades a l’Hospital Clínic

 • Comunicat informatiu de la Comissió de Continguts:

  1. L’únic poder participatiu reial és l’Assemblea, on cada persona es representa a sí mateixa. Convidem a tothom que vulgui a dir la seva a plaça Catalunya.

  2. No es parlarà de cap tema que no passi per l’Assemblea, qualsevol aspecte ha de ser consensuat.

 • La Comissió d’Infraestructures informa que:

  1. Demà tindrà lloc un taller a la plaça amb soldadors, fusters… per tal d’ajudar a tornar a muntar les infraestructures. També es fa una crida perquè es necessita material per a muntar estructures, sobretot palets.

  2. Es Anem a construir una altra vegada i construirem les que facin falta.

  3. S’ha desenvolupat un Pla d’acció en cas d’un altre desallotjament. Zones d’evacuació: una al davant de … i una altra al davant de l’edifici de Telefònica.

 • La Comissió d’Immigració comunica:

  1. Avui a la plaça tots i totes hem patit la repressió, els immigrants tenen un doble càstig si participen en aquest tipus de protestes.

  2. Els immigrants i les immigrants han estat junts amb totes les persones en aquesta plaça, en una demostració de convivència i col·laboració entre cultures.

  3. Hem de lluitar junts per tal que les persones immigrants no siguin considerades il·legals i per la derogació de la llei d’estrangeria.

  4. Demà tindrà lloc un debat sobre les mobilitzacions des de la perspectiva dels immigrants.

 • La Comissió Jurídica comunica que:

  1. Qualsevol persona que hagi tingut una agressió per part dels mossos, s’ha d’adreçar a la Comissió Jurídica per a presentar una demanda.

  2. Quan siguin visitats, al més aviat possible, per un facultatiu mèdic (CAP o Hospital d’Urgències), s’han de fer constar totes les lesions patides, s’emetrà un diagnòstic i tractament mèdic a seguir, fent-se constar que les lesions han estat produïdes com a conseqüència d’agressions causades per l’actuació d’agents dels cossos policials, que ha tingut lloc a data 27 de maig de plaça Catalunya.

 • S’han recordat diversos punts que s’han acordat en la feina assembleària que s’ha decidit aquests dies:

  1. Descentralitzar, portar la lluita als barris, a les empreses…

  2. Dia 15 de juny el Parlament es reuneix per a decretar les retallades i s’ha decidit fer un cordó humà per tal d’intentar evitar que facin el que vulguin de mostrar el nostre rebuig a la “seva” democràcia.

  3. El 19 de maig hi haurà una manifestació unitària amb la resta d’acampades en contra de les retallades.

 • Descripció de la desmesurada actuació policial:

  1. A les 6 del matí ens hem despertat pel soroll d’un helicòpter, a les 8 la plaça estava ocupada per les forces policials i a les 13:15 la plaça tornava a ser del poble.

 • La Comissió de Biblioteca se muestra satisfeta per las donacions i per l’ús que està tenint.

 • La Comissió de Comunicació està intentant recollir i comunicar tota la informació que s’està rebent. Es fa una crida oberta a les persones que hi vulguin col·laborar.

 • Al respecte de les celebracions de la Champions League de los seguidores del FC Barcelona:

  1. No es decideix fins a l’assemblea de diumenge la permanència a la plaça. Independentment d’aquestes celebracions el dissabte continuem acampats a la plaça.

  2. No hi ha un consens sobre si s’han d’abandonar les protestes, abandonar temporalment la plaça, durant les celebracions de la possible victòria del Barça. Es proposa delegar a la Comissió de Convivència que decidirà si es buidarà la plaça durant les celebracions, la qual es reunirà demà a les 15 h. al carrer Sta. Anna.

  3. Atès que no es manejable una votació avui i s’ha de reflexionar al respecte, es decideix realitzar una votació orientativa, i en funció dels resultats d’aquesta votació la Comissió es reunirà a les 15 h. al carrer St. Anna. La tendència general del vot de l’Assemblea és quedar-se a la plaça. La Comissió treballarà en funció de les decisions que es van votar en l’Assemblea d’ahir al respecte de la decisió de quedar a la plaça.

 • Des de la Comissió de continguts no s’han pogut reunir i, per tant, no han pogut explicar la feina feta perquè es troben desbordats, demà a les 12 h. es reuniran a la plaça St. Anna.

 • La cassolada ha interromput l’Assemblea. És impossible continuar, els torns oberts queden per després de la cassolada.

 

 1. La Comissió de Comunicació es disculpa pel malentès amb el tema del partit de Champions League del FC Barcelona.

 2. La Comissió de Convivència anuncia que demà es debatrà sobre el tema del partit de Champions i que tot aquell que vulgui participar pot anar a la reunió de la comissió a les 15:30 h. A l’Assemblea es prendrà la decisió definitiva per que sigui un exercici democràtic real. S’han de tenir en compte els punts a favor i en contra.

 3. La Comissió de Creixement convoca una reunió davant l’entrada del BBVA per demà.

 4. La Comissió Jurídica anuncia que existeixen dos documents útils per les persones que hagin estat ferides o hagin sigut testimonis durant la càrrega dels Mossos: un model de denuncia i un full informatiu.

 5. S’anuncia que l’hora de l’Assemblea de demà serà les 18:30 h.

 6. S’obre el torn de paraula:

  1. Primera intervenció: una alternativa a romandre a la plaça demà durant el partit del FC Barcelona i després pot ser anar a la plaça de Sant Jaume.

  2. La moderació anuncia que no es pot demanar votacions durant el torn obert de paraula.

  3. Segona intervenció: sabíem que eren uns feixistes, allò que no sabíem era que eren uns babaus. S’ha de continuar lluitant contra les retallades i les reformes amb mobilitzacions.

  4. Tercera intervenció: Sóc empresari, he deixat el treball i he vingut aquí. Aquesta esquerra que tenim està adormida, necessitem una nova política per a poder fer un canvi tan gran.

  5. Quarta intervenció: S’ha d’enviar un missatge a Felip Puig: l’has cagat ben cagada.

  6. Crits de “Felip Puig, la has cagado”.

  7. Allò que volem és que ens diguin la veritat. Ens menteixen constantment. Vivim en un sistema inhumà, canalla i sense valors. La mentida és al Parlament i al Congrés i la veritat a Plaça Catalunya.

  8. Crits de “Puig dimissió”

  9. Cinquena intervenció: No podem permetre oblidar allò que ha passat aquest matí. Aquest és el moment de passar a la acció. Hem de fer una revolució pacífica però també una revolució activa.

  10. Sisena intervenció: Als policies els fa vergonya quan els mirem als ulls. Li hem dit a un que s’assegui amb nosaltres i ens ha dit que ha de menjar. Poc a poc s’aniran fent.

  11. Setena intervenció: No m’agrada la violència ni que ningú pateixi danys. Hem de continuar amb la protesta pacífica.

  12. Vuitena intervenció: Aquesta plaça és el Parlament de Catalunya. Moltes gràcies a la gent que ha resistit a la policia aquest matí.

  13. Novena intervenció: Gràcies a las xarxes socials molta gent se n’ha assabentat d’allò que ha passat aquí. Hem d’aprofitar-les més. La resistència d’avui ha estat possible gràcies a la resposta no violenta.

  14. Desena intervenció: Els culers poden celebrar la victòria aquí.

17 responses to “Acta Assemblea General 27/5

 1. Vui ayudar?

 2. Hola,
  soy un chico de Murcia actualmente viviendo en Republica Checa (basicamente por trabajo).

  Desde aqui estoy siguiendo los tweets, facebook y youtube relacionados con DRY y las diferentes acampadas.

  Teneis algun link a este post con el acta del 27/May en espanol? Yo entiendo vuestro idioma porque vivi alli, pero me pareceria interesante que las cosas que estais haciendo bien desde BCN, pudieran ser accedidas por gente del resto de Espana. En mi caso, las noticias directas que recibo de Murcia es que falta mucha organizacion, esto les puede servir de ejemplo.

  Gracias, y animo. Estoy con vosotros!

 3. si, sería bonito que intenteis que la difusión de lo que os acontece esté por encima del idioma que prefirais utilizar… digo yo… queremos enterarnos 🙂 mucho ánimo barcelona!

 4. Regresando… Felicitaciones por la madurez y la calma. ¿Hay una comisión de sanidad?

 5. Diu a l’acta del 27/05 que s’han arribat a un acord e mínims, de 5 punts, que s’havia de votar ahir dia 28. No el trobo, està publicat? Aquí només trobo el primer acord de mínims, que té mes punts. Crec que aquest nou acord de mínims de 5 punts és prou important perquè estigui ben visible a la web i tothom el pugui veure. Gràcies!

 6. Hace días que me pregunto hacia dónde está derivando el movimiento indignado. Formo parte de él, me sumo a las reivindicaciones siempre que puedo, pero… creo que hay una base que no ha quedado clara y por la que no se suma más gente: esa imagen que tiene mucha gente de que lo que hay en Plaza Cataluña son “cuatro perroflautas” (sin faltarle el respeto a nadie, que no es mi intención, quiero decir que es un comentario que le he oído a mucha gente). Por eso, para definirlo mínimamente, no habría que debatir sobre si estamos en contra del sistema o queremos reformarlo para hacerlo más justo?

  Asumo el peligro de división, pero, personalmente, me gustaría saber por qué me manifiesto? Se por qué no me quiero manifestar: yo no soy antisistema, y mucha gente que conozco y que se encuentra en el movimiento tampoco, pero cada vez hay más pancartas y slogans que quieren acabar… con todo, vaya; con el sistema… no es mi caso, y si va derivando hacia eso, como (es mi imprensión) está haciendo, me gustaría saberlo para decidir si dejo de venir o continúo apoyando la causa. Se podría plantear en la asamblea? (no, yo no lo voy a hacer personalmente. No es por nada, es que no me gusta hablar en público, pero no por eso debo tener menos derecho a expresarme, no?).

  Gracias, compañeros!

  • Sólo por remarcarlo: respeto lo que defiende cada uno, sólo quiero saber cuál es la base para decidir si sigo apoyando la reivindicación (que también es legítimo, no?)

 7. Hola Albert!
  he escuchado lo que comentas en otras partes… y cada vez q lo han dicho he preguntado: 1º q significa para tí ser antisistema?
  (con la premisa de q el sistema capitalista no aporta muchas cosas buenas, al menos para mí y por la información que tengo) 2º no crees q con la de cosas q hay q cambiar, no sería mejor hacerlo de nuevo? digo yo. no tiene xq ser así, ni tampoco tienes xq pensar así.
  personalmente creo q si nos ponemos a mirar siempre ha habido y siempre habrá muchas cosas q nos diferencien y separen… pero por fin ahora hay una oportunidad de unirse al menos xq este sistema es injusto, ¿no? así q vamos a decidir como lo hacemos… eso sí, si se pretende cambiar algo, creo q 1º hay q tener un profundo conocimiento del sistema, y hay mucha tela.

  un saludo

 8. ah, y qué diferencia hay entre ser antisistema y reformarlo? ¿puede ser q la palabra antisistema tenga una mala connotación para tí?
  yo me considero antisistema, en el sentido de que me opongo a sus pilares básicos (también podría decir, como una gran frase q he visto escrita por ahí, “no sóc antisistema, el sistema és anti jo”):
  desigualdad, especulación, pobreza, manipulación y control, explotación humana y natural, amor por el dinero, beneficio personal (en el sentido egoísta de la palabra), individualismo y aislamiento (en el sentido negativo), injustícia, aborregamiento, masificación, guerra…y creo q podría seguir un rato.
  no digo q solo sea este sistema el q fomenta esto, a lo largo de la historia ya se han dado estas cosas. pero creo firmemente q las cosas se pueden hacer MUCHO pero QUE MUCHO MEJOR
  y ya me callo xq no acabaré nunca. en fin, tu piensa lo q quieras, y si quieres escribir tu una pancarta hazlo, y si quieres plantear el tema en una comisión hazlo, q no sea xq te has quedado de brazos cruzados.

 9. Cito esto porque es lo mismo que pensaba decir: “Diu a l’acta del 27/05 que s’han arribat a un acord e mínims, de 5 punts, que s’havia de votar ahir dia 28. No el trobo, està publicat? Aquí només trobo el primer acord de mínims, que té mes punts. Crec que aquest nou acord de mínims de 5 punts és prou important perquè estigui ben visible a la web i tothom el pugui veure. Gràcies!” POR FAVOR UN LINK O LO QUE SEA, ENTENDEMOS QUE NO SE PUEDE EXPLICAR MIL VECES pero sí dejar el documento en un espacio accesible. GRACIAS.

 10. Otro par de impresiones:

  1. Ya que me es imposible quedarme a dormir en la calle por problemas físicos, y probablemente nunca pida turno de palabra porque no todos tenemos esa facilidad, sugiero que las asambleas se celebren algo más temprano y no se extiendan hasta entrada la madrugada, momento en que sólo quedan los que duermen allí y son los que al final acapararán las votaciones. Para que una asamblea sea verdaderamente abierta el horario ha de ser razonablemente compatible para la mayoría de las personas.

  2.Una cosa que no me cuadra es que se vuelvan a construir infraestructuras cuando aún no se ha decidido la permanencia del campamento. Es una duda que dejo en el aire por si alguien quiere responder.

  Gracias a todos.

 11. Tengo la misma preocupacion de Albert. Conozco a muchisma gente que de una u otra manera esta ‘indignada’, y esta gente viene de varios lados. Son trabajadores, autonomos, gente en paro, estudiantes, profesores, nacionalistas y non-nacionalistas, … en fin, la ‘indignacion’ esta muy difundida. Por eso, ha llegado a tanta gente. Yo mismo he pasado varios dias y noches a participar en las actividades. Pero veo que ahora hay posiciones siempre mas extremas sobre cualquier tema. Porque no buscar unos temas concretas y que alcanzan un consensus amplio, incluso entre personas que no estan fisicamente en la plaza, pero si con el corazon? Respecto las convicciones de cada uno, pero es dificil que con una ideologia en particular vamos a alcanzar algo. El 15M es mas amplio que esto.
  gracias
  P

  • Para evitar este tipo de críticas, la solución es un acuerdo de mínimos lo más concreto posible y que represente a la inmensa mayoría de indignados, totalmente apartidistas y libre de tendencias políticas. No podemos cambiar toda la sociedad de golpe. Hay que ir paso a paso.

 12. No es que funcione muy bien pero en este enlace:

  http://www.internostrum.com/tradurl.php?linkdesc=&valen=&direccio=ca-es&inurl=https://acampadabcn.wordpress.com/2011/05/29/acta-assemblea-general-275/

  Teneis la traducción automática de cataln a castellano para que el resto de españa pueda comprender lo que se cuece en Barcelona con mas claridad

 13. Hola, pertenezco al 15 M #acampadagandia y estoy francamente asombrada del trabajo que haeis hecho y estais haciendo y os felicito de todo corazón. Estoy orgullosa de todos estos españoles que han decidido por fin decir BASTA YA, si ya es hora de reclamar una democracia real, ya está bien de que nos tomen el pelo, de que se rian de nosotros y solamente hay que sentir una cosa y es no haber estallado antes. Tengo 73 años y estoy y estaré con vosotros hasta el final.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s