Temes que es tractaran avui 26 de Maig

Tot i que l’ordre del dia encara no està definit, si que podem avançar quins temes es tractaran avui a l’assemblea. A continuació un breu index. Vine i participa dels debats i la presa de decisions.

1. Linees de debat per l’acció conjunta (link)
2. Aprovació de propostes d’acció i linees de treball.

– Manifestació del 27 de Maig: com participem?
– 15 de Juny: aprovació de retallades
– Document de mínims: com està?
– Extensió del moviment: escoles, hospitals, barris…
– Manifestació del 19 de Juny: què i com.
– Dia d’accio contra la banca.
– 5 de Juny: nuclears
– Vaga general 15 Octubre

3. Estratègies per afrontar el dissabte: Barça.

69 responses to “Temes que es tractaran avui 26 de Maig

 1. Retroenllaç: Properes convocatòries | acampadabcn

 2. Hola! Proposo que de cara al partit del Barça de dissabte, formem una rotllana de persones agafades de les mans (de peu) al voltant de la plaça com si fos una muralla de protecció. A les manifestacions funciona!

 3. hola!!! Doncs jo no crec en tancarnos i no deixarlos passar. La plaça es nostra i nostra és seva també! Jo soc cule, una cule indignada!!!! Proposso possarnos tots una samarreta del barça, encara q sigui pintada i rebrels aixi pero nosltres treballant. Amb cartells d tambe som cules indignats!! força barça!! Etc no busquem confrontacio i no deixem q tinguin cap motiu per buscarla ells.

  • Fer bandera del Barça a l’acampada, tenint en compte que es tracta d’una empresa que mou quantitat desmesurades de diners totalment fora dels paràmetres ètics que estem reivindicant…em sembla una mica contradictori per no dir aberrant. Per no afegir el tema del patrocini de Qatar…. Per favor!

 4. Penso que en l’ordre del dia de cada assamblea hauria de tractar si encara val al pena l’acampada o no. Heu vist el punt de vista d’Arcadi Oliveres avui a l’ARA cosiderant més positiu pel moviment la dissolució de l’acampada? Quan? Com? Fixem un objectiu per assegurar la continuitat del moviment?

 5. Jo proposo que ens ho prenguem amb calma el tema de dissabte. No hem de tancar la plaça, ni fer cap muralla, tot el contrari. Si optem per l’estratègia d’empatitzar amb els aficionats crec que triomfarem més. Els mossos ja han demostrat en nombroses ocasions que les seves actuacions en les celebracions del Barça son un desastre. Crec que ens hem de poder creure com a moviment que una altra forma d’actuar és possible en aquest àmbit. Jo proposo fer punts d’informació al voltant de tota la plaça, recollida de signatures, empatitzar amb els aficionats, etc… Amb la idea que hi ha acampats que poden celebrar victòria Barça i aficionats del Barça que poden simpatitzar amb l’acampada. Hem de sumar les dues sinergies. Si passa res amb algú, serà molt puntual i nosaltres som molta gent per acosneguir que això no vagi a més, tot el contrari. Ens hem de creure tots i totes que som capaços de fer-ho bé. Ja portem tres victòries: amb l’Ajuntament primer, amb la Generalitat després, amb la Junta Electoral més tard, i encara no hem vist que podem fer coses grans i fer-les bé? No tinguem por. Una abraçada i ens veiem a la nit a la plaça.

 6. No patiu per dissabte. TV3 monta la paradeta a Arc del Trionf.
  En cas de victoria, la gent anirà a Canaletes. Pl. Catalunya només serà una drecera per creuar-hi. No patiu pel vostre hortet, per la vostra biblioteca i les vostres sessions de reiki.

  Ara bé, a veure quants valents us quedeu sense veure el Barça pe seguir amb aquesta caduca acampada.

 7. Dani, parles de caduca acampada. No veus que és un moviment nou i internacional, aquest d’ocupar les places? No ho deus veure i et dediques només a desqualificar. Caduc és tot allò que ha passat de moda o que ja no serveix actualment. Ni acampar és caduc- està servint de molt- ni ho és veure al Barça o passejar el gos.

 8. Crec que la opció de vestir-nos tots de culès no seria del tot encertada.
  Com ja s’ha dit, aquest moviment no està definit ni per un partit polític ni per un partit de futbol. Es un moviment que engloba tot un grup d’ideologies respectuoses unes amb les altres que busquen una societat més justa.
  Per tant, generalitzar a tothom dins el moviment barcelonista podria provocar conflictes.
  Crec que el més important és centrar-se en mantenir la pau de la plaça sense la repressió ni l’exaltació.
  Per tant, em sembla més encertada la opció de proposar fer punts d’informació al voltant de tota la plaça.
  Amb l’ajuda de tothom, això pot tirar endavant!

  • Comunista Marxista Leninista Estalinista

   Vestiros de payasos. Es mas acorde con lo que estais haciendo.

   • Veig que el teu nick va lligat amb la teva intel·ligència, per això no m’exatranyen gens els teus comentaris. Stalin comunista? no em fagis riure. Forma part de tots aquests dictadors que parlen en el falç nom del comunisme per fer dictadures totalitàries. El que s’està fent a la plaça es el mes semblant al comunisme que s’ha fet mai, es a dir que si et fas dir “comunista” hauries d’estar allà fent propostes i aportant coses per al poble, que en el fons es el que busca el comunisme verdader, la igualtat social i la felicitat per a tothom. Gent com tu es la que no fa possible el comunisme.

   • Comunista Marxista Leninista

    Yo no pierdo mi tiempo compartiendo acampadas pestosas con perroflautas que ni saben que quieren, ni saben organizarse, ni tienen capacidad de conectar con el pueblo. Lo vuestro no ha sido revolución, ni ha sido movimiento ni ha sido nada que no se pueda calificar de INEPTITUD COMPLETA. He leido por aquí incluso, que algunos iluminados pedian disfrazarse con camisetas de un equipo de futbol… Eso me parece la guinda de la estultez dentro de una mascletá de gilipollismo galopante. Para enmarcar vaya. Vosotros, no os habeis enterada de nada, de absolutamente nada. Gracias a vosotros, una parte pequeña pero significativa de los ciudadanos, ha sido desmovilizada; Gracias a vosotros, las derechas gobiernan en la mayor parte de ayuntamientos. Gracias a vosotros el año próximo tendremos un gobierno de derechas. No haceis revolución, haceis RUIDO. Ruido amorfo y sin sentido. La foto de la destrucción de parterres y su conversión en campo patatero con un cartel pidiendo “- supermekats y + marihuan” está dando la vuelta al mundo como ejemplo de hasta que cotas de mongolismo pueden llegar algunos perroflautas. vuestra presencia en ese espacio público (haciendo NADA), no ha conectado lo más mínimo con el pueblo (salvo con vuestra madres en todos caso) TODO JUNTO HA SIDO UNO DE LOS MAYORES RIDÍCULOS A LOS QUE HABEÍS SIDO CAPACES DE LLEGAR.
    En ningún momento habeís tendio las ideas claras y os habeís perdido en comisiones y debates interminables, reporduciendo la burocracia de los partidos convencionales en una parodia desgreñada, doblemente inoperante.
    NO HABEÍS SERVIDO PARA NADA, SALVO PARA HACERLE EL JUEGO A LAS DERECHAS FASCISTAS.

    LA PRÓXIMA VEZ, MEJOR OS QUEDAIS “TWITTEANDO” EN VUESTRAS CASITAS Y AL MENOS NOS EVITAREIS SENTIR VERGUENZA AJENA.

    L A M E N T A B L E !!!

   • al com-mar-len-est: pero qué haces perdiendo tu preciado tiempo en este blog? Payaso TÚUUUU!

   • Es tu opinión y te la respeto.
    Entiendo lo que dices, aunque no son las palabras más idóneas para expresar tu opinión puesto que lleva a errores de interpretación y por supuesto, en tu segundo comentario te has lucido chico…
    Yo soy comunista, y gracias al cielo no tube que verle la cara a Franco, aunque he vivido doctrinas fachas.
    En 1948 se firmó un decreto llamado: Los Derechos Humanos, que yo sepa, hoy en día no se cumple ni 1!!!
    Es justo que en una sociedad, supuestamente libre y democratica, no se satisfagan nuestras necesidades básicas ni se cumplan nuestros derechos??? Creo que ya va siendo hora de decir BASTA!
    Ya no importa de qué partido político seas, ni de que equipo de futbol, ni la nacionalidad, ni el status social, estás luchando por tu dignidad, por tu libertad, por tu educación y la de los tuyos, por tu bienestar, … en definitiva, por un mundo mejor para tí y para tu familia, vecinos, amigos, pueblo,…

 9. http://www.cronica.cat/noticia/Adeu_a_la_immersio_linguistica

  Pot-ser caldria inclore aquest tema al debat..

 10. Si llegissiu el diara els de la plaça ja sabrieu que tv3 no muntarà la pantalla gegant a plaça catalunya!
  Jo el que no acabo d’entendre és que això sigui un moviment seriós i despolititzat. Sincerament no acabarà en res, pq si realment fós un moviment d’acció, ja hi haurien proposten condundents d’actuació. Us penseu que la política cambiarà pq us asenteu a la plaça? Les altres revoltes per exemple, Libia i Egipte, a diferència de les manifestacions d’aquí, hi havia armes, suports militars internacionals i interesos pel mig, que evidentment no existeixen aquí. A islandia són 300.000 persones i van poder fer una revolució d’aquest caire, a Catalunya només ja sóm 7 milions i en tot l’estat espanyol 50 M. Si realment aquest és un moviment revolucionari que comenci la revolució, pq a la política l’importa poc que 10.000 persones s’asentin en una plaça. Aquestes manifestacions valen per aturar decisions puntuals, no per enderrocar governs ni formes de govern, recordem que estem en una societat capitalista i els governants tan sols són titelles en mans del mercat, que és l’autèntic governant.
  P.D Alba, si es un moviment que respecta les ideologies, encara amb més motiu qui vulgui pot posar-se la samarreta del barça. Us convido a una reflexió profunda, no us deixeu emportar per l’eufòria del moment, que per ara no s’ha aconseguit res. Tandebò surgeixi quelcom d’aquest moviment.

  • Marcus, el món està canviant cap a pitjor, des de fa molts anys.
   Te n’has adonat, d’això?
   Les persones que us creieu fora de l’abast de la crisis em feu pena, en el sentit de tristesa, perquè quan vingui l’hora de morir ho fareu sense haver donat cap recolzament a la lluita per alliberar a la humanitat de les seves amenaces perilloses, que afecten a TOTA la Terra, aquest planeta preciós que és la casa de tot.
   Us han bescanviat “comoditat” i “enveja” per “ilusió” i “esperança”, amb què tot ser viu arriba al món.
   No tens cap dret a intentar prendren’s la nostra.
   I si que s’ha aconseguit, i molt, més que mai, compartim ilusió i esperança.
   Pots venir, no és tard, i tant, però primer tens feina, tornal’s l'”enveja” i la”comoditat” i recupera allò que era teu, després sabràs compartir, i sumar.

   • Perdona profeta, pero el que no pots pretendre es no veure les coses com son. La il-lusio i lesperança no mouen els paisos desgraciadament, el treball, l’esforç i la lluita organitzada potser si. Seure en una plaça, torno a dir, pot ser linici daquest canvi, pero “per se” no aconseguira res mes. Em refereixo que si aquest moviment no s’organitza dalguna manera efectiva per saber contra que s’ha de conduir, es quedara en això, simplement i seria una llàstima.
    P.d: procura no insultar, a mi tmb em fan pena moltes actituts. Ja mentens.

  • No creo que tú quieras que salga nada bueno de este movimiento, Marcus. Creo que, en el fondo, tienes miedo de que esto se extienda y acabe cambiando algo de verdad. Muchos teneis miedo al cambio y os refugiais en vuestras luchas de gladiadores y en vuestras bebidas espirituosas para no tener que pensar en que un cambio es necesario.
   Una de dos: o eres una persona bienestante que piensa que él nunca va a sufrir los efectos de la miseria humana, o eres como la mayoría que ya la estamos sufriendo pero prefieres tu “cómoda incomodidad” antes que enfrentarte al hecho de que todas las ilusiones capitalistas que nos vendieron en nuestra iluminada infancia se han disuelto con el siglo XXI.
   Sigue soñando que todo va bien, si quieres, pero no pretendas que los que hemos despertado nos amodorremos de nuevo: hemos visto las fauces del lobo y sabemos que, si cerramos los ojos otra vez, lo único que conseguiremos es que nos acabe devorando del todo.

   • No soy nada de lo que has dicho porque afortunadamente el mundo no se divide solo en dos bandos. Insisto, en que si has visto las fauces del lobo, cazalo o cortale las uñas o lo que sea, pero no servira de nada sentarte y debatir sobre ello. Creo que no me entiende, o no pretendes hacerlo, este movimiento si no se transforma en alguna plataforma /ya no digo partido politico) o en alguna estrucutra eficiente para combatir contra lo que nos indigna, firmas.. lo que sea, pero sino no servira para nada. No os quito la razón, es más, la comparto pero teneis que saber que desgraciadamente no cambiareis nada sentados en una plaza. Espera una semana, y si las cosas no cambian, veras quien tiene la razon.
    Me gustaria creer que saldra algo bueno, pero insisto; a los políticos les sopla la polla que os quedeis 10 o 50 dias sentados, que mas les da! A los politicos les joden las organizaciones, las demandas, la justicia, otros partidos…pero esto les da igual. Me indigna igual que vosotros la politica actual, pero tambien me indigna que no se pueda encontrar un modo efectivo para conduir este movimiento mas que debatir posibles propuestas etc etc..

 11. Estic totalment d’acord en que qui vulgui pugui portar la samarreta del barça i tant que si! El que no estic d’acord és en acordar que tota la plaça serà un lloc de celebració de la victòria (espero) barcelonista ja que això podria comportar conflictes i es podria derivar en l’acció de la policia, cosa que seria una pena.

  Respecte l’efectivitat del moviment.
  Crec que hem de buscar una altra manera de canviar el sistema actual que no radiqui en la violència.
  Pot semblar impossible. Però segurament ho és tant d’impossible com molta gent, fins fa poc, creia amb la possiblitat d’organitzar un moviment com el que s’està organitzant tan perfectament bé.

  • Yo con el tema de los colores blaugrana no estoy de acuerdo: es una bandera, y si algo a particularizado este movimiento más que cualquier otra cosa es la ausencia de ellas.

   En cuanto a la ausencia de violencia, estoy de acuerdo. No tiene sentido lanzarse a una guerra de bandas que no nos va a aportar nada bueno. Los únicos que se beneficiarán serán los grandes capitalistas, que se pondrán dignos y nos señalaran con su hipócrita indignación, mermando la seriedad de lo que se está intentando hacer.
   Ahora bien, otra cosa es la autodefensa. No creo que muchos estén dispuestos a que una panda de borrachos les peguen una paliza a las 3 de la mañana solo por que les apetece, y una parte de mi (la cínica) me dice que quizá las ordenes de la policia no sean respaldarnos del todo (otra cosa que las cumplan; los cuerpos del estado están dando agradables sorpresas últimamente).
   En cualquier caso esperemos que la sangre no llegue al rio y que no pase de haber algún incidente aislado.

  • Fer bandera del Barça a l’acampada, tenint en compte que es tracta d’una empresa que mou quantitat desmesurades de diners totalment fora dels paràmetres ètics que estem reivindicant…em sembla una mica contradictori per no dir aberrant. Per no afegir el tema del patrocini de Qatar…. Per favor!

  • Comunista Marxista Leninista Estalinista

   No olvideis las narices rojas de payaso!

 12. Com a moviment respectuós que ha nascut, de cares a dissabte es podria fer una asseguda silenciosa a tot el voltant de la plaça cedint el centre de la plaça a qui vulgui celebrar la victòria del barça. Així, es mostraria respecte i s’evitaria el conflicte.

  Per altra banda, segons comentaris que han sortit, diria que no es pretèn, en el meu punt de vista, enderrocar el govern. Però que si que el que aniria bé és que sortissin proposten crítiques davant certes opcions del govern:
  Per exemple quan el president Mas ens diu que per incentivar l’economia comprem més cotxes, nosaltres podriem proposar que per carrers i carreteres circulessim amb bicicleta (uns dies assenyalats) amb un distintiu clar que ajudaria a mostrar una alternativa.

  I així, com tant exemples més.

 13. “Normalitat” i bon rollo!
  Hola, crec que la Plaça ha de fer la seva, amb alegria extra per molts si son del Barça i doble-extra si a més, guanya.
  Si hi ha qui s’esvera, beu estrelles, i confon la festa i la gresca amb provocar destrosses varies, doncs què hi vols fer, és la seva pena. No estem aquí reunits perquè el món va bé, sinó al contrari, hi ha sapastres de tota mena a la societat. Així que dissabte és una nova oportunitat d’or per demostrar que som decidits, tenim sentit comú i no acceptem la violència com a forma de pressió ni de defensa.
  HEM PERDUT LA POR ! deia la pancarta que es llegia als primers dies!

  Jo no sóc gaire valent, però per no mirar el Barça sí, cap problema Dani. I qui sembla preocupar-se per l’hort i el reiki no seràs tú? perquè? (pots parlar-ne si ets valent, vés a la plaça, allibera’t de cabòries, l’orgull i l’enveja pesent molt damunt l’esquena).
  Esportivament us desitjo sort a la final de campions.
  Queda veure si després del partit els campions es mereixen la seva culerada…
  Ànims a tothom! Endavant!

 14. Jo m’apunto a l’opinió del Jesús, sense saber si serà efectiva crec que és en realitat, la millor opció. Passo a concretar:

  – Amb la pantalla gegant a Arc de trionf es sol·luciona una de les problemàtiques ja que la majoria dels que vagin a Canaletes des d’allà hi aniràn per la zona de carrer Fontanelles cap a baix.

  – És més conflictiva la riuada que baixarà per Psg. de Gràcia. Per l’experiència d’haver baixat a celebrar a Canaletes vàries vegades, crec que hem de ser conscients que pot baixar MOLTA gent i que en cas de fer rotllana a la plaça, els més propers potser respectarien la situació però la gent de darrere que no visualitza que està passant, apretaria i crearia situacions d’embut. Hi sortiriem mal parats nosaltres i ells i es generarien situacions de tensió.

  – Hem de tenir en compte també que la situació és d’eufòria i borratxera i que per tant fins i tot les persones amb les millors intencions, podrien malmetre la plaça o materials sense voler-ho.

  És per això que jo també crec que la millor opció es crear informació abans de dissabte, demanar respecte durant aquella nit i si cal penjar alguns cartells informatius en una àrea prou ampla del voltant de la plaça.

  I posar-hi paciència i responsabilitat perquè és probable que igualment l’endemà, s’hagin d’arreglar algunes problemàtiques a la zona.

  Curial

  P.S.: Sobre venir amb camisetes del Barça o veure o escoltar el partit allà jo no hi veig cap problema. Personalment, jo encara sóc adicte al “circo” (costa sortir-ne, és com el tabac!) i penso que no és incompatible amb voler mantenir tot el treball que estem fent a l’acampada.

 15. Aquest matí a Catalunya Radio en Puig el del bat (conseller d’interio) comentava, com si res,que malgrat que la celebració “oficial” era a l’Arc de Triomf era inevitable (sic) que els cules ho celebressin a canaletes i que les forces d’ordre públic (altre sic) no permetrien que hi haguessin danys a material urbà públic o privat ni disturbis, així que recomanava als bons nois i noies tan pacífiques de la plaça de Catalunya que desmuntessin la paredeta no fos que rebessin justos per pecadors. Diria que això és un avís del que pot passar dissabte, una excusa per donar a tort i dret !! No tinc cap proposta genial per gestionar això. Però proposaria que es valoressin accions d’autodefensa pacífica organitzada per si carreguen els mossos. Hi haurà molta premsa i cal aprofitar-se d’ella.
  D’altra banda estic d’acord en que és millor empatitzar amb els que celebrin la possible victória del Barça.

 16. El sábado no pasará nada, si bien las autoridades (in)oficiales estarán atentas a cualquier excusa para entrar contra la plaza. La gente está con los acampados, porque la gente los necesita. Además, el movimiento cada vez se hace más grande, se expande, es imparable.

  • Comunista Marxista Leninista Estalinista

   La gente?????
   que gente???? si sois el hazmereir de Europa!!!!!

   La gente pasa de vosotros

   Drogadictos! parásitos! antibolonios de mierda! okupas piojosos!
   Ni habeis trabajado nunca ni nunca trabajareis!
   Sois una generación buena para nada!
   La lacra de este país!

   Ninis de mierda

 17. Una propuesta:

  Dado el sielncio culpable de los mediso, propongo que se boicotee a toda la prensa que no lleva noticias sobre este movimiento. La acción mas simple es no recoger los periódicos gratuitos y, por supuesto, tampoco comprar lso de pago que no estén informando con veracidad

 18. Hola,
  Sobre els comentaris de si el moviment servirà d’alguna cosa o no (discussió que he llegit més amunt) només us he de dir que al meu institut Pla Marcell de Cardedeu (jo sóc un dels profes) hi ha un grup d’alumnes que s’estan orgnitzant per fer actes de suport a les acampades com la vostra de Plç. Catalunya. Des que jo era estudiant a la Uni i alguns (pocs) vam participar en els moviments contra el servei militar (Moviment d’objectors, milikk, etc.) i contra l’entrada de l’Estat Espanyol a la OTAN, no havia vist una consciència política o social en els estudiants (soposo que treient algun grup polític o sindical minoritari en els centres escolars i universitaris).
  Puc concloure que, tot i que és cert que cal que el moviment prengui consistència i solidesa en la societat, ja està consegüint el primer que fa falta: la consciencialització de la societat començant pels més joves.
  Endavant, doncs … amb il·lusió!!!!

 19. Buenas. En mi opinión hay dos momentos diferenciados en una celebración blaugrana.
  Las primeras horas suelen ser tranquilas. La gente va a su rollo, a pasárselo bien y a celebrar que han ganado. Hasta aqui todo muy sano y natural (quizá un pelin más alcoholizado de la cuenta, pero el que esté libre de pecado…). Este perfil de personas no va a buscar broncas gratuitamente y no creo que hayan muchos incidentes, más bien al contrario.
  El potencial problema puede llegar después. Cuando cierto grupo de individuos más necesitados de descargar la frustración que llevan dentro que de divertirse sean la moneda habitual en la calle. Y aquí es donde veremos del lado de quien está la policia. Y de verdad espero que cumplan, ya sea por órdenes o por principios (sí, damas y caballeros, los policias también son personas y hasta pueden tener principios). Si no, pues a saber que pasa. Eso sí, no creo yo que vaya a ser bonito.
  En fin, espero equivocarme y que todo esto pase como una anécdota más del movimiento.

 20. Retroenllaç: Posts d’avui: 26/05/2011 | Els blogs d'xcat

 21. S’hauria de tractar les ajudes als autònoms i les pymes, sobretot amb contractació de personal i finançament directe desde l’estat. NO Als Bancs.

 22. Fer bandera del Barça a l’acampada, tenint en compte que es tracta d’una empresa que mou quantitat desmesurades de diners totalment fora dels paràmetres ètics que estem reivindicant…em sembla una mica contradictori per no dir aberrant. Per no afegir el tema del patrocini de Qatar…. Per favor!
  Una cosa és que algú/na sigui aficionat i vulgui deixar l’acamapda per celebrar-ho. Però si hem estat tant estrictes en no fer bandera de cap sindicat….ara ens dedicarem a fer-ho amb un equip de futbol que mou (a part de moltes emocions, ho puc entendre) milions de diners? Estem lluitant contra la dignitat laboral i aplaudirem dins l’acampada un equip que paga sous immorals com els 9 MILIONS D’EUROS que cobra Messi?!
  A mi em fa molt mal, la veritat. Tant encegats estem tots plegats?

  • I estic totalment d’acord.

   La celebració de la possible victòria del barça no ha de barrejar-se amb l’acampada que lluita per la societat!!! És la societat!!! La nostra!
   Un partit no pot dissoldre aquesta lluita. O no hauria perquè si ho fa… voldrà dir que estem molt pitjor del que ens pensavem.

   Si es vol celebrar un partit cadascú és lliure d’abandonar l’acampada durant tota l’estona que vulgui.

 23. No estic al corrent de les decisions de TV3, pero en principi sempre es monta un programa especial i es fa tota una celebració. Sempre i cuan TV3 no es reafirmi i dissabte intenti portar tot l’equip, no crec que hi hagi cap problema en seguir acampant dissabte. El poble esta amb els acampats

 24. NO SOLO CAMISETAS DEL BARÇA

  DEBERIAMOS DE PONER PANCARTAS CON OFERTAS DE MACDONALS Y DE LA MODA PRIMAVERA VERANO DEL CORTE INGLES

  LO DIGO PARA QUE ASI COMO QUE DISMULAREMOS MAS
  NO?

 25. Hay que definir ya una estrategia y unos objetivos, pocas personas realmente comprometidas es suficiente para sacar el proyecto adelante, una cosa es asistir a una concentracion y otra muy distinta es implicarse en un proyecto que implica trabajar y en el tiempo libre dedicarse a mejorar y cambiar nuestra la sociedad. La mayoria de las personas no pueden asistir a las concentraciones y una cosa es concentrarse en la Plaza Catalunya y otra cosa muy distinta es reunirse una vez por semana, fuera de horas de trabajo, para defender unos ideales. Se necesita una organizacion unos lideres y muchas personas dispuestas a divulgar en proyecto por todos sitios, en las calles, en las empresas, en los medios, etc, etc. y a coordinar los objetivos de miles de grupos locales de trabajo. El sistema es muy grande y es de ilusos pensar que esto se va a cambiar en cuatro dias. Una cosa es apartarse del sistema y beneficiarse de el, y otra cosa es prescindir totalmente del sistema. Los que tenemos una cierta edad, hemos visto lo que pasaba cuando el sistema no estaba tan desarrollado como ahora, nos explotaban menos que ahora, pero viviamos mucho peor. Ahora pagas un piso en 50 años, esto es coyuntural, pero antes, no podias plantearte ni comprarlo. A ver si salen ya propuestas concretas y empezamos a trabajarlas.

  • como bien has dicho cambiar la sociedad no es cosa de 4 dias.
   Por eso, no podemos esperar respuestas immediatas o que nos hagan caso a la primera.
   Obviamente nuestro objetivo puede tardar mucho tiempo en ser reconocido y establecido o simplemente ver una variante de este.

   Pero el primer paso de todos es la ilusión! Ya nos pueden llamar ilusos, pero tenemos que evitar ser conformistas! No existe solo el pasado y el presente existe un futuro que puede cambiar!
   Es muy triste pensar que no se puede estar mejor! Se tiene que mantener siempre la ilusión!

 26. Desalojemos la plaza el sábado y volvamos el domingo. No se trata de batir un record mundial, tenemos una nueva oportunidad de dar ejemplo, de comportarnos como queremos que se comporte nuestra sociedad: escuchemos a los políticos. Lo importante es que no desalojemos nuestros ánimos, nuestra política, nuestras ideas. Despejemos la plaza para la celebración del sábado y volvamos el domingo entusiasmados.

  • Marc, menos mal que alguien con un poco de sentido común, perdon a las demás ideas, pero en el mundo real, cuando te has currado algo durante semanas y alguien viene y te lo destroza, tiendes a deshincharte. De que tenéis miedo, esa plaza no se va a ningun lado! Por favor, si hay movida, quien va ser el guapo que se plante delante, en serio, porqué a mi no me mola que me partan la cara porqué si…volvemos el domingo y como si nada hubiera ocurrido, esa es la verdadera resistencia a mi entender…si hay disturbios no habrá nadie en la plaza el domingo….por favor, desmontem i tornem el diumenge, siusplau!!

 27. Donde esta el acta de hoy? me gustaría leerla…
  Sea cual sea la resolución de la asamblea debemos estar unidos, e ir todos a una.
  Esa es nuestra fuerza.
  Salut!

 28. PEL QUI VA DIR: “La il-lusio i lesperança no mouen els paisos desgraciadament, el treball, l’esforç i la lluita organitzada potser si.” 1er: la lluita organitzada ja s’està fent, lo que passa que aquestes coses són leeeeeentes, però que passa, que per això s’han de deixar de fer? vivim en la societat de consum de “ara, ara i ara”. 2on: l’esforç està més que confirmat en aquesta spanishrevolutiooon i 3er:et recordo que hi ha gent parada que no pot treballar…i crec que almenys, estar assegut en una plaça, s’aconsegueixi qualque cosa o no, és millor que deprimir-se a casa seva (si es que la tens, clar!!!!!!!) per tant, res a perdre!!!!!! 😉

 29. yo queria añadir que siguiendo la linea de debate interesantissimo que llevamosss estosss diasss deberiamos hacer lo siguiente. 1º ir a arc del triomf y sin crear conflicto y muy pacificamente en plan guays (para que no vengan los antisistema anarcosindicalistas, ya sabeis a quien me refiero no!, a esos que tienen cuernos y rabo con olor de azufre y nos joden siempre la fiesta)pues mi plan divino es: llegamos allí y cuando lo tengan todo montado nos desnudamos (previamente iremos pintados de blau i grana) les damos un broncazo a la prensa por manipuladores y les tiramos la pamntalla al suelo (je, je) nos vamos corriendo por pere lV hasta catalunya y cuando lleguemos nos ponemos un gorro de papa noel e invitamos a todo el que venga (en plan pacifico o sea ) a cerveza sin alcohol no sea que se pongan violentos y lleguemos a un conflicto, porque seguro que la poli nos protege estoy convencido. Ah y si nos pegan no pasa nada porque hay compañeros que se pondran en medio para recibir ellos por nosotros. es su forma de lucha, desgastar al adversario y a sus armas. ¿que os parece, lo pasamos a votación? yo lo debatiria un poco ¿no? ¿no se? ¿o si? ¿aih? ¿es que..? ¿ y si luego sale por la tele? ¿que vergüenza no? que mal karma me ha entrado oyes, se me han cerrado los chakras. creo que mejor me voy a casa y espiritualizo mi alma con flores de bach ¿o es vivaldi? no vivaldi es el de las pizas de 5 estaciones ¿ o es estacion central? hay margarita me estoy volviendo loco, perdon desvirtuado espiritualmente, ¡ Hay! ahora se me a caido una dimension, a no que esto es el metro que tonto. estoy hoy espesito. vale. bon anis ! por cierto yo estoy parado y aunque creo que si tengo casa ¿ por cierto tu cuantas tienes? je es una broma no etoy depre pero se me estan empezando a inflar las venas de la.-… con tanto debate esteril, si no teneis nada mejor que hacer,el pellizcar cristales con los dedos relaja un monton , te lo recomiendo.

 30. Comunista Marxista Leninista

  Tu si que sabes colega!
  A esto nos han reducido los perroflautas!

 31. Em sap greu, però ahir vaig llegir un parell de missatges a les vostres pàgines molt agressius i amenaçadors. Sincerament, he estat preocupada per vosaltres. Penso, que des de govern tenen l’obligació d’assegurar que no hi haurà cap desastre que posi en perill la integritat de la gent. El Barça sempre ha celebrat les seves victòries a les rambles i siguis o no culé, trobo normal que ho vulguin fer demà també. Ja sabeu que sempre hi ha grups incontrolats i violents, si s’hi afageix la gent que hi ha a la plaça i el material que teniu (segurament molt d’ell inflamable) és un risc molt elevat i entén que les forces de seguretat vulguin evitar això. Espero que podeu tornar desprès. Pengeu l’ajuda que necessiteu per poder difondre-ho.
  “Por eso el guerrero nunca subestima la fuerza bruta. Cuando ésta es demasiado violenta, él se retira del campo de batalla, hasta que el enemigo gaste su energía.
  El guerrero de la luz a veces actúa como el agua, y fluye entre los obstáculos que encuentra. En ciertos momentos, resistir significa ser destruido; entonces, él se adapta a las circunstancias. Acepta sin protestar que las piedras del camino tracen su rumbo a través de las montañas.
  En esto reside la fuerza del agua………………
  El agua de un río se adapta al camino más factible, sin olvidar su objetivo: el mar……..lentamente va adquiriendo la fuerza de los otros ríos que encuentra. Y a partir de un determinado momento, su poder es total.” “Manual del Guerrero de la Luz” de Paulo Coelho.

 32. Comunista Marxista Leninista

  Yo no pierdo mi tiempo compartiendo acampadas pestosas con perroflautas que ni saben que quieren, ni saben organizarse, ni tienen capacidad de conectar con el pueblo. Lo vuestro no ha sido revolución, ni ha sido movimiento ni ha sido nada que no se pueda calificar de INEPTITUD COMPLETA. He leido por aquí incluso, que algunos iluminados pedian disfrazarse con camisetas de un equipo de futbol… Eso me parece la guinda de la estultez dentro de una mascletá de gilipollismo galopante. Para enmarcar vaya. Vosotros, no os habeis enterada de nada, de absolutamente nada. Gracias a vosotros, una parte pequeña pero significativa de los ciudadanos, ha sido desmovilizada; Gracias a vosotros, las derechas gobiernan en la mayor parte de ayuntamientos. Gracias a vosotros el año próximo tendremos un gobierno de derechas. No haceis revolución, haceis RUIDO. Ruido amorfo y sin sentido. La foto de la destrucción de parterres y su conversión en campo patatero con un cartel pidiendo “- supermekats y + marihuan” está dando la vuelta al mundo como ejemplo de hasta que cotas de mongolismo pueden llegar algunos perroflautas. vuestra presencia en ese espacio público (haciendo NADA), no ha conectado lo más mínimo con el pueblo (salvo con vuestra madres en todos caso) TODO JUNTO HA SIDO UNO DE LOS MAYORES RIDÍCULOS A LOS QUE HABEÍS SIDO CAPACES DE LLEGAR.
  En ningún momento habeís tendio las ideas claras y os habeís perdido en comisiones y debates interminables, reporduciendo la burocracia de los partidos convencionales en una parodia desgreñada, doblemente inoperante.
  NO HABEÍS SERVIDO PARA NADA, SALVO PARA HACERLE EL JUEGO A LAS DERECHAS FASCISTAS.

  LA PRÓXIMA VEZ, MEJOR OS QUEDAIS “TWITTEANDO” EN VUESTRAS CASITAS Y AL MENOS NOS EVITAREIS SENTIR VERGUENZA AJENA.

  L A M E N T A B L E !!!

 33. No us desanimeu. El que heu començat no es pararà, cada cop s’està afegint més gent. Aquesta setmana s’ha muntat també una associació d’indignats a Sant Feliú de Codines. He sentit que a Caldes de Montbui, falta confirmar, hi ha assemblea cada vespre.

 34. Intento seguir este movimiento que se supone que es de toda España, pues pedis que ocupemos las plazas del Estado. Pero parece más bien una lucha catalana, un español que intenta seguiros, no entiende nada de Catalán.

 35. Retroenllaç: Suport a #acampadabcn [Informació referent a Plaça Catalunya] | acampadasants

 36. Pilar de Castro y Bonilla de la Fuente

  POR FIN LA PLAZA RESCATADA PARA LOS CIUDADANOS DECENTES QUE TRABAJAN, SUS MUJERES Y SUS HIJOS. YA ERA HORA!

  PERO AHORA QUE LAS FUERZAS ANTIDISTURBIOS NO SE DISTRAIGAN, VIGILAR QUE NO VUELVAN Y SI HAY QUE DISOLVERLOS ESTA VEZ QUE ACTUEN CON LA MAXIMA CONTUNDENCIA. NADA DE SER BLANDO COMO ESTA MAÑANA.

  TODA LA MIERDA FUERA DE LA PLAZA!

 37. Desde luego que no acepto palabras como las que acabo de leer, un movimiento se levanta y es asi como lo acogemos, estamos hartos de una democracia que no representa al pueblo, un pueblo idiotizado que ni siquiera se plantea que ocurre ahi fuera, no sale de la burbuja. Que la gente tenga motivos despues de una crisis de indignarse por motivos personales y por desencanto frente a los poderes politicos, porque se lea tantas vejaciones al sistema democratico, el desarropamiento de la gente que habla de los politicos como chorizos o los sindicatos que ya no son la representacion de la clase trabajadora que no se respete la lucha por la democracia que seamos ganado politico que vota segun el estado economico de sus casas no por un plan para atajar los problemas que acechan al conjunto del estado, a un sistema educativo que crea chavales sin un minimo de cultura con el que expresarse o cultivar inquietudes por lo que pasa a su alrededor solo futbol y sopaboba para que no nos levantemos contra estamentos que no representan al conjunto de la sociedad ,

 38. la mierda ha sido barrida de la plaza cataluña
  como corrian los perroflautas

 39. NO ALS DESALLOTJAMENT, NO A QUE AIXÒ S’ACABI…

  No sé com explicar la ràbia i la tristesa que he sentit en veure les imatge del desallotjament d’avui a Barcelona, Sabadell o Lleida. Podria dedicar-me a recordar les imatges i insultar, treure la ràbia i es que és difícil treure aquest sentiments sense retrets, insults i altres paraules que no vull escriure. Tot i així, intentaré anar a construir i no oblidaré, ni per un moment lo que ha passat però si, vull explicar lo que, per mi, és aquest moviment.

  Aquest moviment ha sortit de dins de tots nosaltres, del nostre cor on, fa molt de temps, s’està coent a foc lent tota la indignació i ràbia acumulada d’unes generacions que, veuen com, fins ara, sense poder fer gaire, se’l deixa de banda.

  Se’ns ha manipulat i enganyat de totes les maneres possibles. De manera directe, dient-ho a la cara, amb intencions bones i per redirà, apunyalant…

  Ja n’hi ha prou, això ha de canviar, hem d’aconseguir fer saltar l’espurna i que tot el canvi necessari que portem a dins surti i engegui l’engranatge de lo nou, d’allò que tots ansiem per sobre de tot, per sobre del materialisme, de la feina, de la projecció al treball, del cotxe, de l’iphone, del Mac…Allò que ens fa persones humanes en societat, l’AMOR A LA LLIBERTAT, L’AMOR A SER LLIURE !!

  Tots em d’aprofitar aquesta oportunitat que se’ns ha presentat, que hem provocat i que, sense dubte, no podem deixar morir.

  AIXÒ QUE ESTÀ PASSANT ÉS MOLT GRAN, ÉS MASSA GRAN PER DEIXAR-HO CAURE PER QUE, SI CAU, ES TRENCARÀ EN TANTS TROCETS QUE COSTARÀ MOLT TORNAR A RECONTRUIR-HO, LA DECEPCIÓ QUE SUPOSARIA, NO POT ARRIBAR MAI!! Serà temps i feina però, que no és dur aguantar tot lo que aguantem sense poder-ho evitar?

  I, PER ACABAR, SI LA PRESÈNCIA A LES PLACES EN FORMAT ACAMPADA NO POT DURAR PER QUE HO FAN ACABAR, QUE NO SIGUI EL FI, REUNIONS A CASES, LOCALS, ALTRES ESPAIS SÓN POSSIBLES, HI HAURAN PROBLEMES I VICTÒRIES DELS ENEMICS PERÒ LA LLUITA LA GUANYAREM NOSALTRES, LES PERSONES!!

  ENDAVANT A TOTS/ES!!

  UNA ABRAÇADA A TOTS I CADA UN DE VOSALTRES !

 40. Hermana Catalina (Compañía de María, MARINISTAS )

  Fuera piojosos de la Plaza

 41. SOLO SABEIS LLORAR!!! NENAZAS!!!

  A VER SI TENEIS COJONES DE INVADIR EL PARLAMENTO!!!!
  Y NO OS OLVIDEIS DE LA GENERATITAT Y EL AYUNTAMIENTO!!!!
  PERO ANTES LIMPIAROS LA CACA DE LAS BRAGAS!!!
  GILIPOLLAS!!!! SUCIOS!!! GUARROS!!!

 42. Esto nos ha pasado por no ponernos de acuerdo con negociar la protección con la policía que se tenía que haber hecho desde el principio ahora nos cogerán manía. Y lo de ponernos camisetas del Barça? ¿Que hacemos? ¿Nos las ponemos que que? Que alguién me diga algo.

 43. Creo que es hora de tanto debate y tanta comisión y organizarse para hacer acciones contundentes y efectivas, por ejemplo si telefonica cominza a hacer el ERE drnos todos de baja de todos los servicios que tiene.

 44. Això si que es una acció contundent, i com aquesta tantes altres com deixar d’alimentar els bancs i caixes que inverteixen més en armes i altres negocos que en els emprenedors i es que asseguts en una plaça fent ágores han de sortir aquelles propostes que facin més mal al sistema corrupte que tenim, com un corcor, de mica en mica i això passa per exigir referendums i canviar lleis, pel consum responsable, pel comerç just i sobretot per crear i desenvolupar un banc del temps. Ah! SON VIOLENTS PERQUE CADA DIA SOM MÉS. TENEN POR DE QUE NO TINGUEM POR.

 45. Movimiento 15 M: un movimiento condenado al fracaso

  La Rebelión de los niños mimados de Europa

  Fuente: http://stolpkin.net/spip.php?article906

  Todo movimiento que se llame “revolucionario” lamentablemente ha de terminar en un rotundo fracaso si entre sus objetivos primordiales no estén por ningún lado atacar al propio sistema económico que los aflige. Y ese sistema económico tiene nombre: CAPITALISMO, el cual es el que determina el sistema político que lo ha de representar.

  Así que, mientras no se llame las cosas por su nombre, lamentablemente podemos ya visualizar un predecible desenlace.

  Es muy conmovedor ver a los jóvenes en las calles llenar las plazas con todo ese optimismo y entusiasmo, convencidos o casi convencidos de poder cambiar las cosas en algo. Pero no nos engañemos. Aquí no estamos con los jóvenes rebeldes de aquel Mayo de 1968 en Francia ni con su simbología expresada entre la unión de los estudiantes y los obreros, ni mucho menos al calor de las barricadas. Por lo menos aquellos jóvenes del 68´ gozaban de más acción, atrevimiento e imaginación.

  Y cuidado con lo que se pueda traducir de los Medios de Difusión Masiva y la difusión de lo que acontece en España y los acampados de la plaza Puerta del Sol. Quizá puedan estar muy presente dentro de la propia España, pero en el mundo los Grandes Medios no están tan efusivos como lo fueron con lo que pasaba en Egipto que día a día nos bombardeaban con lo que estaba sucediendo en la plaza Tahrir. ¿Por qué el volumen de la Gran Orquesta Propagandística Burguesa permanece aún muy bajo respecto a su actuación con la Plaza Tahrir, en Egipto? Por lo que tenemos que tener presente siempre una cosa: cuando los Grandes Medios de Difusión Masiva gritan es porque la Gran Burguesía está tejiendo, y cuando dichos medios permanecen en la habitual rutina es porque caminan sobre su propio tejido.

  Lo que está sucediendo en España puede que tenga que ver mucho con lo sucedido en Egipto y su plaza Tahrir -por lo menos inspirados por aquel hecho-, la diferencia estriba en que en Egipto al parecer estaban las cosas más claras: fundamentalmente sacar a Mubarak del poder.

  En España no se pretende sacar a nadie del poder, ni mucho menos cuestionar a una monarquía impuesta por la dictadura franquista; lo que se pretende es REFORMAR EL PODER POLÍTICO BURGUÉS, el poder que los domina, y no otra cosa. ¿A eso se le llama “revolución”? ¿“Humanizar” el capitalismo burgués?

  Tomarse las plazas y llenarlas de consignas no es ningún acto revolucionario, tomarse aquello donde les duele al poder sí que sería un acto revolucionario (los medios de producción, las estructuras de poder, etc). Pero pareciera ser que aquellos están dominados por una sensibilidad pacifista y romántica que no los habrá de llevar a ninguna parte. Y eso pasa por no poseer conciencia de clase ni ideología que vaya al choque contra el poder.

  La indignación que tanto proclaman no está acompañada por el verdadero espíritu de nuestras juventudes frente a las injusticias. ¡¡¡Están reprimiendo el impulso creador y arrollador de nuestras juventudes, motor de toda revolución!!! ¡¡¡Quisieran destruir lo que no les parece y un letrero les vive diciendo lo que tienen que hacer y no hacer, firmado por una triste y poco creadora Asamblea Pacifista jugando a ser revolucionarios y a darse el lujo de representar a la masa!!!

  Para ser escuchados por el Poder no hay otra manera que sencillamente gritar, y para cambiar las cosas irremediablemente hay que violentar, violentar las estructuras y a los que detentan el poder. Ellos nunca aflojan frente a un pueblo pacífico y bien domesticado, así sólo se les puede vender ilusiones. Ellos solo aflojan cuando tiemblan las estructuras al grito del pueblo y la violencia organizada de las masas populares. ¿La historia acaso no nos ha dejado suficientes ejemplos de cómo la clase trabajadora organizada obtiene logros frente a los que detentan el poder? Pues aquí pasa lo mismo. Nada se habrá de conseguir con actitudes pasivas. Con la mera indignación no basta. La indignación debe transformarse en organización, la organización en acción, y la acción en revolución.

  Pero estos jóvenes que hoy vemos en las calles es parte de una generación que creció viviendo en una relativa abundancia, mimados por un sistema económico bajo el modelo de Estado de Bienestar que ya quisieran recuperar algunos y tener otros, y que no hicieron nada sumergidos en la abundancia, y que ahora que les apretan el cinturón ni siquiera les hacen a las barricadas. ¿Cómo habrá de ser cuando les apreten el cuello?

 46. anem poc a poc xq anem lluny!!! jeje
  pel marxista-leninista etc etc. et recordo q el comunisme també és una dictadura, ara, q si a tu et va bé…diria q aquí no volem això, així q… si algú et vol seguir…montat la teva dictadura on puguis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s