Acta 22 de Maig

0 – BREU INTRODUCCIÓ AL FUNCIONAMENT DE L’ASSEMBLEA

Propostes sobre el funcionament de l’assemblea:

-Torns de paraula tancats que no siguin molt extensos però que hi hagi totes les postures representades.

-Garantir que la gent que està més lluny de l’escenari també agafi torn de paraula, per això hi ha companys distribuïts als extrems de la plaça per recollir torns de paraula.

-Es demana un llenguatge no sexista.

-Es demana la intervenció de les dones: animant les dones i garantint que la seva veu se sent.

-Es recorda que els debats autèntics es fan a les comissions, no a l’assemblea, punts concrets sobre algun tema s’haurien de portar directament a les comissions.

-Es recorda el funcionament mitjançant gestos.

ORDRE DEL DIA:

1 – Permanència o no a la plaça i manifestació del dia 15 de Juny, es demana re aprovació. Es parla sobre això i després hi haurà 45 minuts de torns de paraula.

2 – 5 minuts de reflexió sobre el punt 1 i es decidirà la permanència i la manifestació del 15 de Juny.

3 – Proposta d’elaborar un document (recopilació de resultats de diferents subcomissions de la comissió de continguts i el document de mínims treballat a una de les subcomissions de continguts. Tot això es treballarà a la comissió de continguts i a les seves subcomissions)

4 – Parlen les comissions.

5 – Parlen diversos assistents a l’assemblea.

6 – Streaming en directe amb altres places arreu del món. A les 22.30h es pot produir un tall per passar a les connexions, per això hi pot haver punts que s’avancin a d’altres

1 – COMENCEN ELS 45 MINUTS DE DEBAT SOBRE: PERMANÈNCIA, CONTINUÏTAT I DETALLS SOBRE MANIFESTACIÓ DEL DIA 15/06.

Parlen diversos assistents (no són pronunciaments definitius de l’assemblea sinó opinions d’assistents a l’assemblea):

1.1

* No podem condicionar la nostra actuació a allò que diuen els mitjans de comunicació. Ens quedem una setmana més per a encendre la metxa a altres ciutats. Proper diumenge: gran assemblea per a continuar o no el moviment. Garantir que altres mobilitzacions acudeixin aquí i nosaltres puguem acudir a elles.

1.2

* És important seguir, des de dalt es pensen que era un moviment fins a les eleccions i no és així, és més que això i no té res a veure amb les eleccions.

1.3

* No parlar tant del què sinó del com, una proposta és a nivell individual fer el que puguem, no comprant a empreses que perjudiquen o a petroleres, etc. i també a mitjans que no deixen que les persones pensin amb una ment crítica.

1.4

* Crec en això que estem vivint però s’ha d’afinar el que volem i arribar a més persones, barris universitats, etc. i seguir fomentant el debat i l’autoorganització. Aprofitar la saviesa que tenim i els límits que estan apareixent. S’ha de prendre en compte que això desgasta i s’ha de tenir en compte. Això és una escola i la força que aquí tenim és el que ens emportarem a casa. S’ha de mirar més endavant i pensar en les generals de 2012.

1.5

* És important estar aquí i no és un tema electoral, donar-ho tot perquè la gent que porta aquí molt temps pugui descansar

1.6

* Si volem seguir és imprescindible que els horaris siguin sostenibles i que la gent pugui compaginar-ho amb la seva vida.

1.7

* Data de la manifestació en dimecres és complicada ja que el 15 és dimecres i proposo el cap de setmana del 19, dia que és molt millor. S’ha de començar a proposar una vaga general

1.8

* Estar aquí és una qüestió pedagògica. Arribo de l’Hospitalet i està creixent la mobilització. A les 8.00h a l’ajuntament de l’Hospitalet necessitem gent que coordini. A l’hospital de Bellvitge estant reduint de 50 a 20 unitats. S’ha de mantenir la vertebració d’assemblees però la resta també s’ha de consolidar arreu de Catalunya.

1.9

* La manifestació del 15/06: no s’ha de tenir por de si mobilitzem o no, si és un problema ho fem el 18 o quan faci falta però paralitzar JA la ciutat d’una vegada per totes, el dia 15 al carrer i el 18 si cal, també!

1.10

* És fàcil fer un discurs motivador, l’esforç de portar gent aquí no és suficient. Qui es queixi i no vingui que faci coses a casa seva i amb els seus amics. S’ha de seguir aquí tots els dies. S’ha de portar tothom qui coneguem.

1.11

* Proposta: a partir de dilluns serà difícil que tots puguem ser aquí i puguem veure les idees que sorgeixen en persona i per tant s’han de posar ja al servidor i que la gent pugui pujar i votar projectes a la web.

1.12

* Ho estem fent molt bé, es recorda que el 28/05 hi ha final de Champions i s’ha de tenir en compte que ho celebren aquí al costat, possibles conseqüències. El 15 s’ha de sortir al carrer “a saco” i pressionar els nous ajuntaments creats.

1.13

* Aquí s’està assentant la base duna cosa molt gran. S’ha de dirigir amb estratègia i de forma intel·ligent. El lloc és important però no ho és tot. Anar buscant alternatives, acampades intermitents i mantenir la força que aquí hem creat.

1.14

* tinc 36 anys i porto 14 anys esperant això, no és el moment de deixar això i s’ha de continuar. La proposta es que segueixi una acampada indefinida fins saber on volem arribar. Quant a la mani s’ha de fer el 15 i també el 18 i 19 i cada dia que calgui.

1.15

* no hi ha dubte: s’ha de continuar. L’assemblea del barri ha programat una activitat pel dimecres i s’ha de difondre el que passa al a plaça. La idea de la mani és que els barris que ja tenen assembles vinguin fins aquí que és el nostre lloc actualment

1.16

* el dia 15 entra el nou govern i s’ha de ser allà. No hem de fer com els polítics, que han guanyat les dretes i només hi ha hagut un guany de dretes. Està clar que no els agradem. De seguir aquí hi ha hauria pressió pels que es queden a dormir, i si ens mouen d’aquí anem a un altre lloc, s’ha de concretar el tema polític. L’important de ser és que ens fa vergonya la política, i volem que vagin a treballar, ho facin bé i que no hi hagi lladres. És important estar aquí per pressionar la premsa exterior i fer-la coneixedora de la vergonya del govern espanyol.

1.17

* Continuar aquí és un somni però es pot convertir en una endogàmia, i s’ha de sortir d’aquí, les assembles estan molt bé però s’ha d’actuar ja. Estan desallotjant Alcatraz i hem de ser allà. Petites i grans accions són importants: cal sortir al carrer i barris ja.

1.18

* interessant quedar-se una setmana més, es veu molta energia i es proposa avançar la mani per exemple el 10 o el 3 de juny.

1.19

* la meva àvia em va dir que un dia gran fou la proclamació de la tercera República i s’ha de tenir en compte. Ocupar una plaça esta molt bé però s’han d’ocupar els cors de la gent; si ens quedem aquí molt temps és difícil que continuï arribant gent i el temps (pluja) és un altre condicionant.

2 – 5 MINUTS DE REFLEXIÓ AMB LES PERSONES DEL VOLTANT.

Es decideix que es segueix acampant, aprovat per l’assemblea.

Diumenge vinent es parla sobre el tema de com seguirà l’acampada, acampada intermitent o indefinida.

Es decideix que seguim acampant fins diumenge i diumenge es torna a debatre.

Tema mobilització del 15 de juny, aprovat per majoria de l’assemblea. Es planteja fer el dia 15 per commemorar el mes de l’acampada i després el 19, també entra la proposta de anar cap a una vaga general.

S’obre debat sobre fer manifestacions el 15 de Juny o el 15 i el 19 de Juny.

El dia 15 s’aproven les retallades per tant el 15 de Juny s’ha de sortir al carrer. Proposta de crear comissions per anar a les empreses per confluir tots cap a una vaga general.

Manifestació el dia 15 i el 19 està bé però s’hauria de fer un sol dia i dedicar tots els esforços a una sola manifestació. S’han de fer equips i anar a les empreses i treballar també la vaga general.

Hem de fer coses i mantenir la ment freda per evitar patacades.

S’aprova la mobilització pel dia 19 de Juny per majoria. No és excloent de fer alguna cosa el 15 ni tampoc la vaga.

3 – PROPOSTA D’ELABORACIÓ D’UN DOCUMENT:

El tema de l’ocupació es tractarà a l’ordre del dia de demà. Serà el primer punt a tractar demà dilluns 23 de Maig. Preparació de cròniques i ressenyes guardades per la comissió de comunicació i sobre la diversa informació recollida per la comissió de continguts.

4 – PARLEN LES COMISSIONS

Comissió de medi ambient: s’han posat a disposició 6 punts de reciclatge. Un punt al centre i un a cada sortida de la plaça. Es demana que sigui una acampada ecològica. Treballar la consciència per ajudar en aquest tema. Nosaltres ens encarreguem de la recollida d’escombraries i de portar-les al punt verd. S’han fet cendrers amb llaunes reciclades per no embrutar, prevenir és millor que curar. Es demana retornar els cendres ja que no podem estar cada dia fent cendrers.

Tema de l’hort de la plaça:

HORT ECOLÒGIC LOCAL AUTOGESTIONAT A PLAÇA CATALUNYA:

Us presentem la proposta de Comissió de portar a l’assemblea popular de la Plaça

com s’ha creat l’hort, propostes i demandes a l’assemblea. A acció es va proposar crear un hort, la comissió va assumir la proposta, i comunicació en va fer difusió, com que les flors s’havien mort es va decidir replantar i horts comunitaris van oferir planters i eines, es va començar un procés col·lectiu a través de l’hort. No es va votar a l’assemblea i s’entén que es generen conflictes. La comissió jurídica diu que l’hort no implica desallotjament i com que tots ens hi dediquem no ens poden penalitzar a tots a títol individual. L’assemblea assumeix l’hort com a propi, o sigui de tothom i no només de la comissió de medi ambient.

Comissió educació: ens organitzem en subcomissions com quasi totes les comissions d’aquesta plaça, les diferents subcomissions han arribat a consens en tres punts bàsics en educació i demanem l’aprovació d’aquests punts per l’assemblea popular:

 1. Demanem la implicació global social de famílies, estudiants i professors contra les retallades en educació.
 2. Proposem una gestió de l’educació INDEPENDENT del color polític del govern que hi hagi per donar continuïtat i sentit al model educatiu, entenent que l’actual NO el contemplem com a vàlid i que caldrà debatre sobre allò que volem.
 3. Necessitat URGENT de recursos humans i infraestructures en educació.

S’aproven els tres per majoria de l’assemblea.

Dijous dia de l’educació es prepararan activitats entre totes les comissions. Recordar que es recullen firmes en contra de les retallades i per una educació pública, es disposa d’una bústia de propostes, recollim activitats i tallers per dur a terme a la plaça i farem difusió als centres educatius, siguin del nivell que siguin. No tingueu por a participar! S’ha creat un espai d’estudi perquè no hi hagi excusa pels que tenen exàmens i puguin estudiar aquí la plaça.

Comissió continguts: una de la més complexes si no la més complexa que hi ha. S’ha acordat dins la comissió de continguts l’estructura de la comissió i les subcomissions. Existeix la figura de la comissió plenària per coordinar les subcomissions i les propostes que tracten. Les subcomissions són de lliure creació i cada dia es proposa la creació d’alguna. Les propostes es treballen en subcomissions segons el tema que es tracti perquè com és lògic no es poden debatre aquí amb tanta gent.

A l’assemblea es presenten les propostes que es treballen a les subcomissions per ser aprovades, i de moment existeixen les següents subcomissions dins la comissió de continguts.

-Subcomissió de Document de mínims:

Encarregada de la redacció de text de mínims amb 8 blocs on es reflecteixen uns punts mínims que es reclamen des de l’acampada, els 5 primers ja estan aprovats per altres assemblees en dies anteriors i en queden 3 per aprovar, que es voten per la seva aprovació en el text final (els punts no aprovats per l’assemblea estan marcats amb un * -asterisc- i es tornen a la subcomissió de mínims de la comissió de continguts per acabar de debatre’ls en pròximes assemblees d’aquesta subcomissió i modificar-los o eliminar-los):

En Barcelona, recopilando la sabiduría y las aportaciones de centenares de personas, se están escribiendo colectivamente varios documentos de trabajos que hablan de los varios niveles en los que vamos a operar para conseguir el cambio. Todos ellos son documentos abiertos en modificación y mejora constante.

Esto es tan solo uno de ellos.

Con la intención de sumar a este, documentos más concretos y especializados, se han creado subcomisiones de contenido.

Estamos cambiando el mundo. Completamente.

Mientras tanto políticos que no nos representan siguen ahí, dando bandazos y legislando sobre nuestras vidas. Por esto les escribimos aquí algunas medidas que puedan entender fácilmente y que exigimosque se aplique ya. Estaremos en la calle hasta conseguirlo.

Ojo! Esto es un documento de mínimos. En realidad lo que queremos es mucho más grande.

Así se lo haremos saber a los/as alcaldes y a los plenos que se elijan el próximo día 22.

Les pediremos punto por punto cuanto sigue, comenzando por el punto 1.

1 – No más privilegios para políticos, empezando por Barcelona:

– Recorte drástico del sueldo de las y los políticos equiparándolo al sueldo de la media de la población

– Supresión de los privilegios en el pago de impuestos, dietas, años de cotización y pensiones (solo en Barcelona el ahorro sería de medio millón de euros al mes como mínimo).

– Prohibición de pensión superior a la pensión máxima establecida para los demás ciudadanos y ciudadanas.

– Supresión de su inmunidad jurídica y de prescripción para los casos de corrupción. Cese de las y los políticos corruptos.

2 – No más privilegios para banqueros y banqueras:

– Prohibición de cualquier tipo de rescate o inyección de capital a entidades bancarias y cajas: aquellas entidades en dificultades deben quebrar o ser nacionalizadas para constituir una banca pública bajo control social.

– Devolución transparente e inmediata a las arcas públicas por parte de los bancos de todo capital público aportado.

– Regulación de los movimientos especulativos y sanciones a la mala praxis bancaria. Prohibición de inversión en paraísos fiscales.

– Todas la viviendas adquiridas por ejecuciones hipotecarias alojarán en régimen de alquiler social a las familias desahuciadas.

3. No más privilegios para las grandes fortunas:

[bastaría con aplicar el 5% de recorte que se aplicó a los funcionarios a las 50 más grandes fortunas y se solucionaría el problema de déficit del estado español]

– Aumento del tipo impositivo a las grandes fortunas y entidades bancarias. Eliminación de las Sociedad de Inversión de Capital Variable (SICAV).

– No a la eliminación del impuesto de sucesiones. Recuperación del impuesto de patrimonio.

– Control real y efectivo del fraude fiscal y de la fuga de capitales a paraísos fiscales.

– Promoción a nivel internacional de la adopción de una tasa a las transacciones financieras (tasa Tobin).

Con la aplicación de estos 3 puntos se obtiene el presupuesto para solucionar los siguientes cuatro. Porque no falta dinero, es evidente que existe la disponibilidad económica.

4. Sueldos dignos y calidad de vida para todo el mundo:

– La economía al servicio de las personas y no al revés

– Establecimiento de un máximo salarial así como de un mínimo.

– Reducción de la jornada de forma que todo el mundo pueda disfrutar, pensar y conciliar su vida personal con la vida laboral, sin reducción de sueldo. Está reducción permitirá un reparto de tareas que acabará con el desempleo estructural.

– Retirada de la reforma de las pensiones.

– Seguridad en el empleo: imposibilidad de despidos colectivos o por causas objetivas en las grandes empresas mientras haya beneficios; fiscalización a las grandes empresas para asegurar que no cubren con trabajadores temporales empleos que podrían ser fijos.

– Reconcimiento del trabajo doméstico, reproductivo y de cuidados.

5. DERECHO A LA VIVIENDA:

– Expropiación de las viviendas en desuso que no se han vendido para aumentar el parque público de vivienda en régimen de alquiler social.

– Declaración las ciudades como libres de desahucios y desalojos en ocupaciones de casas inhabitadas e inutilizadas.

– Penalización de las prácticas de mobbing.

– Dación en pago de las viviendas para cancelar las hipotecas. De forma retroactiva desde el comienzo de la crisis.

– Prohibición de la especulación inmobiliaria.

6. SERVICIOS PÚBLICOS DE CALIDAD:

– Retirada de los recortes planteados por el Gobierno de la Generalitat. Retirada de los planes de austeridad y recortes que afectan los servicios públicos a nivel estatal, europeo y global.

– Reestablecimiento de los servicios que ya han sido recortados en sanidad y educación

– Incremento de personal sanitario e infraestructuras para acabar con las listas de espera.

– Incremento de profesorado e infraestructuras para garantizar la ratio de alumnos por aula, los grupos de desdoble y los grupos de apoyo.

– Garantizar realmente la la igualdad de oportunidades para el acceso a todos los niveles de educación, con independencia de la procedencia socioeconómica. Destinar los recursos públicos únicamente a la educación pública. Escuela laica y de calidad.

– Financiación pública de la investigación para garantizar su independencia.

(*) Transporte público asequible económicamente a todas las personas, de calidad y ecológicamente sostenible.

– Servicios públicos y gratuitos de atención a la infancia y las personas con necesidades especiales de cuidado

– Prohibición de privatización de los servicios públicos

7. LIBERTADES Y DEMOCRACIA PARTICIPATIVA:

– No al control de internet. Abolición de la Ley Sinde.

– Protección de la libertad de información y del periodismo de investigación y de su independencia. Eliminación de las trabas legales que impiden ejercer el derecho de emisión de los medios comunitarios libres y sin ánimo de lucro. Eliminación de los monopolios de facto de los espacios radioeléctricos.

– Uso de software libre en las instituciones públicas para adecuarlas a la era digital con costes sostenibles.

– Retirada de la ordenanza del civismo: retirada de toda ordenanza que limita las libertades de movimiento y expresión.

– Referéndums obligatorios y vinculantes para las cuestiones de gran calado (incluídas las leyes orgánicas y las directivas europeas) .

– Eliminación de las redadas a migrantes, retirada de la ley de extranjería y cierre de los Centro de Internamiento para extranjeros (CIE). Plenos derechos para migrante.

(*) Modificación de la Ley Electoral para garantizar un sistema auténticamente representativo y proporcional que no discrimine a ninguna fuerza política ni voluntad social, donde el voto en blanco también tenga su representación en el legislativo y la abstención activa pueda tener su espacio de autoorganización en los barrios.

(*) Establecimiento de mecanismos efectivos que garanticen la democracia interna en los partidos políticos: listas abiertas, elección directa de los regidores. Publicación de los patrimonios y rentas de las organizaciones y candidatos a cargos políticos. Publicación de los registros de intereses e incompatibilidades de los cargos elegidos. Penalización del absentismo.

– Presupuestos participativos abrobados por la ciudadanía.

(*) La monarquía no es una institución democrática y en todo caso el jefe del estdo debería ser elegido por el pueblo.

(*) Plan de desmilitarización paulatina. Reducción de gastos en este sector. Reconversión de las empresas armamentísticas del estado español (el octavo exportador de armas mundial) a industrias de usos civiles.

– Someter nuestra pertenencia a la OTAN a referéndum

(*) Resolución pacíficas de conflictos cultivando una cultura de “No a la Guerra”.

A continuación se hará alusión al cierre de algunas industrias y cuerpos profesionales. Pedimos la consecuente recolocación de estos profesionales o la reconversión de la actividad industrial de dichos sectores.

8. Medio ambiente

-El sistema económico no puede estar basado en el crecimiento indefinido. Esto no es sostenible.

(*) Queremos un sistema energético, democrático, público, renovalbe, responsable y descentralizado. Cierre de todas las centrales nucleares. No a la línea de Molt Alta Tensió (MAT).

– Soberanía alimentaria, fomento de la agricultura de los campesinos, no de las multinacionales. Fomento de la agricultura agro-ecológica. Suspensión de los transgéncios en base al principio de precaución, hasta resolver las incertidumbres sobre los impactos en el medio ambiente y la salud. Por una reforma agraria.

– Consumo responsable y comercio justo. Evitar los monopolios en la distribución garantizando el acceso de todos los productores.

– Con todas estas medidas y otras, alcanzar unos objetivos de reducción de emisiones de CO2 que vayan más allá del los del protocolo de Kyoto. Por una verdadera justicia climática.

-Subcomissió d’Habitatge: textos i idees sobre habitatge i vivenda digna.

 • Se somete a votación el derecho a la ciudad y el derecho al habitaje, con todo lo que ello implica. Se aprueba por votación.

 • No más construcción en el terreno del habitaje. No aprobado. Se debatirá en la subcomisión de habitaje.

 • Fomento de otras formas de acceso al habitaje que no sean la propiedad privada. No aprobado. Se debatirá en la subcomisión de habitaje.

 • El precio del alquiler protegido no deberá ser superior al 20 % del sueldo de las personas que accedan a él. Aprobado.

 • Fomento bio y auto construcción, intentando crear el mínimo impacto ecológico. Aprobado.

 • Propuestas concretas:

 • Expropiación de viviendas vacías para pasar a un parque público de alquiler social. No aprobado, se debatirá.

 • Cancelación de la deuda tras la expropiación de una vivienda. Apropiado

 • Viviendas deshauciadas para alquiler social. No aprobado

 • Devolver el piso a deshauciados. Aprobado

 • Declarar la ciudad libre de deshaucios por motivos económicos. Aprobado.

 • Derogar la ley de deshaucio. Aprobado

 • Acoso inmobiliario. Establecimiento de un código de obligatorio cumplimiento por el colegio de administradores. Aprobado.

 • Despenalización de la okupación. No aprobado, se debatirá.

 • Desgravación en hacienda el alquiler además de la compra, así como impuesto sobre la compra de segundas residencias. Aprobado.

 • Contrato de alquiler, sólo podrá incrementarse el equivalente a la subida del IPC. Aprobado.

 • Agencia pública que gestione de manera transparente el alquiler. Aprobado.

 • Contrato a personas en paro para acabar de construir los edificios en construcción, y posibilidad de decidir en qué se van a convertir estos edificios. No aprobado, se debatirá.

 • Apartamentos turísticos convertidos en viviendas de alquiler y no en negocios. No aprobado, se debatirá.

 • Se nombran varias propuestas para ser debatidas en los próximas días en la comisión de contenidos (farola 4).

-Subcomissió d’autoorganització i democràcia directa

S’ACOSTA UN MEMBRE DE L’ASSEMBLEA QUE VA VIURE ELS FETS DEL MAIG DEL 68 I ES DIRIGEIX ALS ASSISTENTS:

Hace 45 años que emigré a París, soy padre de tres hijos y abuelo de cinco nietos. En el 67 me casí y en el 68 nació mi primera hija, Lola. Viví el Mato del 68 y aquella revolución social y cultural cambió el mundo sin duda, despertó mi conciencia de clase como trabajador. Hoy vuelvo a vivir aquellos tiempos tan lejanos cuya bandera ha vuelto a ondear gracias a los jóvenes de mi país. Jóvenes que aparentemente han estado dormidos pero que no han podido seguir callados ante una democracia vigilada y controlada por una casta polñitica olvidada de su publo. Jóvenes que se niegan a que su generación pase sin pena ni gloria como una generación perdida.

Vosotros mis queridos jóvenes, habéis despertado. Vuestras voces llamando a vuestro pueblo a que se movilice por una democracia real han sido escuchadas. Hombres y mujeres de distintas sensibilidades y edades se han unido a vuestro grito. Aquí estamos codo con codo, apoyando vuestra lucha que también es la nuestra.

La espontaneidad de miles y miles de ciudadanos jóvenes y no tan jóvenes , jubilados, familias con hijos, todos ellos llenando plazas y reclamanado una democracia real.

El dia de reflexión transcurrió como se esperaba: ni una sola voz en contra del voto, ni una sola voz contra la casta política, ningún símbolo que hiciese referencia a tal o cual partido político. Fue una jornada donde prevalecióel civismo, la cordura, la alegría, la ilusón, la esperanza, la unidad de todo un pueblo dando su apoyo y solidaridad a ese movimiento valiente y esperanzador que ha nacido de nuestros jóvenes.

Gracias mis queridos jóvenes. La sociedad civil estábamos sumergidos en nuestro silencio contenido, pero a su vez muy cabreados, esperando el resurgir de alguna voz que nos pusiese en movimiento. Y esa voz ha surgido de nuestros jóvenes como no podía ser de otra manera, despertando nuestras conciencias dormidas y encendiendo la llama apagada de nuestra indignación. Miles de ciudadanos y ciudadanas hemos entendido el mensaje de nuestros jóvenes y aquí estamos codo con codo con vosotros, para ayudaros a mantener viva esa llama.

Gracias y que esa llama no se extinga, que permanezca viva, hasta que esta democracia se convierta en una democracia real.

El pueblo unido jamás será vencido.

-Subcomissió de medi ambient i ecologisme: elabora continguts i idees etc però no fa l’hort.

 • SUBCOMISIÓN DE DERECHOS DE LOS ANIMALES

 • Dar voz a los animales también en esta asamblea. Asamblea posicionada a favor de los derechos de los animales. Aprobado.

 • COMISIÓN DE SANIDAD

 • Propuesta: Los miércoles a las 13h día y hora de lucha generalizada, como están haciendo los sanitarios. Invitación a la manifestación de Colón el día 27 de mayo.

 • Se pide de nuevo que se respeten los espacios de los pasillos para garantizar la seguridad.

 • Se mandará una plantilla denunciando la falta de ambulancias e infraestructura mínima en una concentración de este tipo.

 • Recuerda que hay disponibles ayudas psicológicas y médicas en la plaza.

 • Recuerda que hay que cuidarse: protección solar, hidratación, evitar el consumo de bebidas alcohólicas.

 • Respeto: hay que poder dormir adecuadamente para estar fuertes durante el día.

 • COMISIÓN INTERNACIONAL

  Subcomisión de traducción: contamos con dos coordinadoras de traducción. Estamos captando 33 lenguas diferentes. Faltan urdu y pastun para informar a los vendedores de cerveza de lo que está ocurriendo en esta plaza.

 • Subcomisión de redes internacionales: hay una web de interconexión planetaria entre todas las movilizaciones a nivel mundial: la dirección es takethesquare.net. Cualquiera puede ingresar y consultar la información que a diario se genera en las más de 650 movilizaciones mundiales.

 • Llamada a aquellas personas que tengan contacto con personas de otros campamentos del mundo a pasar por la comisión internacional, por dos razones: a) Para seguir constituyendo las subcomisiones internacionales en nuestro espacio (ahora tenemos a 3 compañeros turcos, un francés, un belga y los queremos agrupar por lenguas) y b) para dejar información de contacto.

 • Canal de chat internacional con otras asambleas. La comisión internacional de BCN ofrece un espacio de interacción con otras asambleas. En Londres hay 500 personas que “no se van a mover hasta que no nos movamos nosotros”

 • Contamos con un colectivo de colaboradores que recogen a diario los titulares de la prensa internacional en lo concerniente ala información que se genera aquí.

 • Oaxaca, México. Primer movimiento mediático de control de la población. Propuesta. La sección 22 (de maestros) 60.000 personas marcharán en Oaxaca mañana a las 10 de la mañana hora méxicana (5 de la tarde en Barcelona). Nos unimos a este movimiento? Esta marcha lelvará carteles alusivos a la acampada de Barcelona. Aprobado.

 • Subcomisión de prensa internacional: colectivo de colaboradores que recogen a diario los titulares de la prensa internacional en lo que concierne a la información que aquí generamos. Se puede acceder a esa información en la mesa externa de la comisión internacional.

 • COMISIÓN COMUNICACIÓN

 • Se informa de que estamos siendo víctimas de ataques de infiltrados en la web, que dan mensajes diferentes a los que queremos transmitir unitariamente. Se anima a la “guerrilla comunicativa” para combatir estas información sin contrastar. Difunde tu propia información sobre lo que pasa en la plaza y comenta en los medios generalistas para contrarestar su (des)información.

 • Propuesta cambio de modelo: descentralización de la comunicación en subcomisiones. Que cada comisión tenga herramientas suficientes para gestionar su propia información y producir el debate. Estamos para cubrir sus necesidades comunicativas. Se necesita organización.

 • Propuesta de avanzar la hora de la asamblea para hacerla más accesible a gente de todas las edades. Se propondrá mañana.

 • La comisión de comunicación cerrará de 2h a 10h de la mañana.

 • Protocolos de comunicación básicos. Tenemos walkie-talkies para la comunicación entre las distintas comisiones, y por la noche, antes de cerrar (entre la 1h y las 2h) las comisiones pueden pasar por comunicación para ofrecer la agenda del día siguiente y cualquier información relevante. Se ruega que devuelvan el walkie para cargarlo por la noche antes de las dos de la mañana.

 • COMISIÓN DE ACCIÓN Y ACTIVIDADES

 • Creación de una biblioteca junto a acción. Se hará una base de datos. Llamamiento a bibliotecarios o gente con conocimientos de base de datos.

 • Cinefórum detrás de cocina

 • Se propone que aquellos que no pueden venir cuelguen unos pantalones del revés en los balcones como símbolo de apoyo a la acampada.


COMISIÓN ECONOMÍA

 • Mañana a las 18.30 habrá reunión, no hay novedades en cuanto a esta comision y no hablará en asamblea.

 • COMISIÓN COCINA

 • Sería bueno que la gente trajera su propio plato y sus propios cubiertos, para facilitar la labor de cocina.

 • COMISIÓN DIFUSIÓN y extension

 • Nuestra labor es extender la lucha a otros barrios y pueblos. Cada día se convertirá el centro de la plaza en un ágora en el que se hablará de diferentes temas cada día.

  • Los temas serán los siguientes:

   • lunes: mujeres

   • martes: sector público

   • miércoles: hipotecados/deshauciados

   • jueves: educación

   • viernes: parados

   • Sábado: migración

 • Recursos económicos. Nos permiten apoyar a acampadas y concentraciones menores.

 • En los puestos de trabajo, organización para aprovechar los momentos de descanso para caceroladas.

 • Recordar cassolades a les 21.00h

 • l’assemblea de la comissio es a les 19.00h com sempre.

 • COMISIÓN DE CONVIVENCIA

 • Prevención y detección de conflictos. Se ha habilitado una libreta en la que se pueden apuntar sugerencias o quejas sobre los conflictos que puedan surgir en la plaza.

 • Apoyo a las comisiones para solucionar conflictos ordenadamente.

 • Gestión e intervención frente a los conflictos concretos. Se dará una guía de herramientas o protocolo de actuación frente a posibles conflictos. Se colgarán alrededor de la plaza carteles de buenas prácticas. Hay grupos de mediadores, aunque TODOS somos mediadores.

 • Talleres de resolución de conflictos.

 • Se pide la participación de la gente para no ser los miembros de la comisión como “policías”.

 • Se somete a votación que los miembros de la comisión de convivencia vayan identificados de alguna manera. No se aprueba, se reformulará mañana.

 • COMISIÓN DE AUDIOVISUAL

 • Se está retransmitiendo la asamblea mediante Internet. Pueden verse todas ellas a través de Internet, información en la página de Facebook.

 • Los videos de comisiones se colgarán en la web, su finalidad es didáctica: enseñar qué hacemos y para qué sirve.

 • Se están entrevistando ciudadanos de fuera de la plaza para conocer sus puntos de vista.

 • Llamamiento de colaboración a profesionales que puedan aportar videos documentales de cualquier conflicto social que esté ocurriendo fuera de la plaza, y que serán difundidos aquí.

 • Llamamiento a la colaboración de profesionales del vídeo de dentro de la plaza a acercarse a la comisión audiovisual y que tengan conocimientos en edición de video y foto. También las fotos y vídeos de aficionados serán editados y colgados en la web.

 • Mañana a las 19h tendrá lugar la asamblea de la comisión audiovisual, a la que está todo el mundo invitado.

 • Un granjero de Siberia está solo protestando en la plaza como unico español allí!!!

 • Todos los videos y fotos tienen licencia Creative Commons, y no queremos que sean lucrativos.

 • COMISIÓN DIFUSIÓN

 • Ovación para la comisión de difusión por la cantidad de material que están produciendo y difundiendo. Abiertos a colaboración.

 • COMISIÓN JURÍDICA

 • Propuesta de una serie de funciones:

 • Asistencia al posible detenido: Se ha elaborado un documento en el que se dan una serie de consignas y recomendaciones por si hay algún problema. Estas pautas de actuación parten SIEMPRE de ser pacíficos, y demostrar que no somos violentos como podrían llegar a serlo ellos.

 • Asesoría si surgen dudas, tanto para las comisiones como para la gente que no pertenece a ellas. La comisión jurídica se ofrece para ayudar a juzgar y diagnosticar con criterio jurídico las acciones que puedan comportar alguna duda.

 • Ayuda al aprovechamiento de las ideas propuestas por las comisiones. Se ofrecen para canalizar todas estas ideas, para que puedan llegar a buen puerto todas las ideas de reformas legales, etc. Podemos encontrarles en juridica.acampadabcn@gmail.com

 • Cada día a las 20h hay asamblea. Todos invitados.

 • COMISIÓN INFRAESTRUCTURAS

 • Se necesitan carpas, toldos, sillas, taburetes, y muchas más cosas por las que podéis preguntar en la carpa.

 • Se está trabajando por mejorar las condiciones de la plaza.

FIN DE LA ASAMBLEA

 • TURNO ABIERTO DE PALABRA

58 responses to “Acta 22 de Maig

 1. 1.19
  S’ha proposat, en cas de deixar la plaça, buscar l’edifici public abandonat mes gran i ocupar-lo… aquesta part s’ha colat.

  • Se propuso debatirlo en la asamble de hoy lunes. De todas formas, en mi opinión, será tirarnos piedras sobre nuestro propio tejado: una excusa perfecta para descalificarnos y desligitimar el movimiento. Piensa que mucha gente asocia la okupación a la delincuencia. Salud!

   • Totalmente de acuerdo contigo, estoy totalmente a favor de la okupación, pero ahora mismo no toca, sencillamente lo que has dicho, es tirarnos piedras en nuestro propio tejado. POCO A POCO COMPAÑEROS!

 2. Bon dia a tothom!

  Porto molt dies participant en les activitats de la Plaça i em sembla, evidentment, que això no pot acabar ara. S’ha començat un procés importantíssim i ha de seguir sent visible tot el temps que calgui.

  De tota manera, si s’allarga l’ocupació de la Plaça massa temps, es corra el risc de perdre aquest gran impuls que hi ha ara. Deslocalitzar la protesta cap als barris es una gran idea. I la convocatòria d’una nova manifestació el dia 15 també. Però no podem permetre que la Plaça es vagi buidant per culpa del cansament de la gent i d’un sistema assembleari admirable, però de vegades una mica massa dens.

  Si els governs de tot Espanya no han desallotjat a ningú és només perquè saben que la gent s’acaba cansant i la protesta anirà desapareixen de mica en mica. I això els donarà raons per dir que només ha estat un fenomen passatger, cosa que no podem permetre, perquè no és real.

  Per això, jo proposo desallotjar la Plaça aquesta mateixa setmana, començar a treballar fort i amb ganes des dels barris, i qudar només un dia a la setmana a Plaça Catalunya per fer una assemblea general on es posi en comú tota la feina que s’estigui fent des de cada barri i faci visible la continuïtat de la mobilització.

  Quan el cansament comença a notar-se, cal canviar d’estratègia. Hem de ser més llestos que els polítics!!!

  • Bon dia tothom i anims !!
   Soc un pare de familia de 46 anys, amb feina i sense cap problema economic, però que pensa en els altres que ho estan passant tant malament, que pensa en les injusticies i que esta indignat des de fa molts de temps com vosaltres per tantes i tantes coses que estan mal fetes (per acció o per omissió).
   M’encantaria esta a la plaça amb vosaltres i aportar continguts per elaborar aquest manifest de minims, i anar a mort per aconseguir-ho.
   Estic absolutament d’acord amb tu Marc; això és historic i importantissim, cal messurar bé les forces i les estratègies a seguir. Em sembla molt bé la teva estrategia. Centreu-vos en les coses bàsiques i no us desgasteu en coses superflues que poden portar a la desuniò i al cansament.
   Demaneu les coses que necessiteu, molta gent us donarem soport .
   Em sento orgullos d’aquest moviment. Ja era hora ! i ara és l’hora !
   Anims !

  • Hola,

   jo també estic d’acord amb el Marc. De fet demà al vespre a les 20:00 ens reunim a Sant Martí per decidir de quina manera podem donar continuïtat al nostre barri. De tota manera, caldria que abans de deixar l’acampada a Pl.Catalunya es consensuïn unes demandes concretes i assumiles per tothom. Cal assolir objectius a poc a poc. No podrem assolir.ho tot de cop. Ànims!

 3. Estic d´acord, potser si que pensen que serà “cosa de canalla”… ja poden pedalar que van aviats.
  Abraçades.
  Carmeta

 4. Pienso como los compañeros…el hecho de ocupar Pza. Catalunya ha sido toda una gesta que ha sorprendido y dejado fuera de combate a todos aquellos que no daban un duro por esta juventud, pero precisamente por eso no debemos aferranos al sitio sino al ideal.
  Los políticos y todo lo que ello implica van a jugar a la política del desgaste, teniendo en cuenta que los grandes medios los tienen ellos. Si queremos llegar lejos, la estrategia a seguir es construir el movimiento desde la base, en los barrios, activos y visibles pero con cabeza.

 5. Dons ho sento companyes pero jo no estic d’acord, que passa que passen les eleccions municipals i la protesta ja s’ha acabat?, el problema per mi no es tant que es desinfli una mica la protesta, personalment crec que arribarà un punt qiue ens haurem de plantejar seriosament de deixar la plaça per falta de forces però no juguem a la bola de cristal i continuem cap endavant que encara tenim força, per supossat que el que em de començar a fer es potenciar els barris i acabar amb la centralització que hi ha ara mateix a la Plaça. De la mateixa manera hauríem de començar a repensar-nos les dinàmiques de les propies assemblees, ja que personalment no crec gaire que hi hagi una dinàmica real d’assemblea, i aixó es una responsabilitat de totes, que es vagin cares noves davant, darrere i al costat del micro i que la gent no s’apalanqui ni al micro ni als jocs claus

  salut

 6. Hola a totes i tots,

  Us recordo que hi ha pendent de discussió al document de mínims la incorporació de “Demanem una consulta vinculant sobre el dret a Decidir dels pobles.” com a part del procés democràtic que demanem.

  Pot ser una manera de sumar esforços entre tota la gent a Catalunya que ha lluitat i segueix lluitant per aquest fi. És un dret democràtic bàsic s’estigui a favor o en contra de la independència, el fet important és poder decidir-ho.

  Per això cal que totes les persones interessades en què al Document de Mínims surti la qüestió de l’autodeterminació vagin aquesta tarda, dilluns 23 de maig a les 19h, a la sub-comissió del Document de Mínims que es reuneix davant d’Habitat just a fora de la Pl. Catalunya cantó llobregat.

  Cal que el moviment segueixi endavant i crec que sumant les diferents lluites que hi ha en marxa arreu del territori poden ajudar a mantenir la flama encesa.

  Endavant i ens seguim veient a la Plaça

 7. Completament d’acord amb el Jose. Trobo que ocupar la plaça una setmana o un parell de setmanes més pot estar molt bé per tal d’organitzar la plataforma, moviment, díga-li X, que ha de començar a treballar en els barris, fàbriques, universitats, instituts, hospitals, etc.
  Romandre acampats a Pça. Catalunya durant molt de temps és contraproductiu, perquè acabarà convertint-se en un focus de resistència minoritari.
  Cal crear un manifest de mínims i constituir una plataforma visible a la qual la gent s’hi pugui adherir i des de la qual es pugui treballar. I no només via internet.

 8. Si comencem a mesclar el tema de l’autodeterminació anem malament, molt malament, per tal de conseguir un acord de mínims.
  Fronteres, banderes, nacionalismes… Mal assumpte.

  • Per què des de Madrid poden fer propostes territorials, eliminació administracions sobreres, ço les autonòmiques, circumscripció electoral única, etc., i aquí no podem dir res?.

   Per omissió, donem per bo el nacionalisme espanyol que és present cada dia en les nostres vides?. No quedàvem que no va de nacionalismes això?. No quedavem que justament es vol que no sigui nacionalista?. O és que hi ha nacionalimes acceptats i refrendats pel moviment de democràcia real, l’espanyol, amb moltíssims milers de morts a les esquenes al llarg de la història, i els no acceptats, com el català, que només intenta sobreviure?

   El seguidisme que es fa del moviment madrileny és vergonyós en el sentit que no es qüestionen aspectes vitals, VITALS!, per a la salud de la “democràcia” espanyola com la redistribució territorial de la riquesa, per exemple, o la relació entre cultures.

   M’heu de perdonar però coses així fan que moltíssimes persones guardin distància a un moviment legítim i necessari, però esbiaixat.

   • Que ho facin a Madrid no vol dir que ho aprovi. No m’agrada cap mena de nacionalisme ni territorialisme.
    Els nacionalismes, siguin del caire que sigui, ens divideixen i fan que perdem la perspectiva del què realment importa i ens uneix.
    No crec que poguem defensar uns principis universals entrant en debats territorials.
    Pensar que només és posible canviar el sistema si ens independitzem i formem una nació és, sota el meu punt de vista, una visió equivocada.
    Estic a favor de descentralitzar el poder i donar el poder de decissió directe al poble, però això no passa per crear fronteres.
    Salut!

 9. La subcomisión de cultura (dentro de la comisión de Contenidos) se reunirá cada día a las 19h en el espacio que hay detrás de Cocina. Ayer se empezaron a debatir los puntos a tratar estos días, pero no había nada que llevar a la Asamblea General porque aún se está acabando de definir lo que se ha de debatir.

 10. Crec que això està perdent el focus. Qué és aixó de comissions, subcomissions, horts ecològics, etc? Sembla una casa ocupa. L’assemblea s’ha convertit en el fòrum de gestió de la plaça i no del moviment, com hauria de ser. Sembla una reunió per gestionar una casa ocupa. Ja només falta que es voti si plantem cols, naps o pastanagues a la plaça. És ridícul!El que em de fer és consensuar tres o quatre punts bàsics i anar a mort. També és necessàri un portaveu que centralitzi les decissions que es prenguin, si no sóm com pollastres sense cap…

  A més, per què hi ha una comissió de cuina?No estem a la plaça per menjar, la cuina hi ha de ser, si, però no fa falta debatre sobre ella ni votar les decissions que s’hi prenguin!Si un cas la cuina és infraestructura. Tant se’ns ha d’enfotre si hi ha llet desnatada o de soja!

  D’altra banda em sembla una barbaritat que es voti per ocupar un edifici. Donarem l’excusa perfecta a la polícia i als mitjans. Ens estem publicitant fatal…

  D’altra banda, què és això del llenguatge no sexista?Lingüísticament està acceptat el masculí com a neutre i tothom així ho entèn.No són necessàries aquestes mesures políticament correctes que han posat de moda el PSC i iniciativa.

  No vull ser negatiu, el que estem fent és molt gran i tindrà una repercussió molt positiva, sobretot en el futur pròxim, però se’ns està anant una mica l’olla.

  Joan.

  • Apoyo lo que dices que esto no se convierta en ” la gestion de la acampada”, sin o con poco trasfondo politico, los primeros dias si es necesario tratar los temas de logistica, pero es necesario avanzar a unos pocos o no puntos de cambio politico, que exigimos el colectivo de indignados, asi como apoyar una huelga general al margen que los 2 sindicatos amarillos del poder, paniaguados, pesebreros, vendidos, sumisos lo pidan ellos o n,o que ya sabemos que no se hizo una el 29-S y la que se organizo sobre Enero por la CNT-CGT-COS,

   Es hora de otra, de MOVILIZARSE MAS CONTRA LOS RECORTES que nos estan poniendo continuamente.

   HACE FALTA YA UNA HUELGA UNA HUELGA !!

   HACE FALTA YA UNA HUELGA GENERAL!!

  • Justament aixó de gestionar las coses de las comisiòns particulars entre aquestes i no a la assamblea general va ser un punt que es va dur a votació ahir, i no entenc com ho han portat a debat. A una assamblea general s’ha de parlar sobre les accións que es farán de forma conjunta, accións a les que s’involucrará tota la gent que es pugui convocar i no nomès la gent que está a la plaça.

   A mès a mès la assamblea es fa massa llarga i d’aquesta manera es perd el fil de la questiò que estem tractant: CANVIAR EL SISTEMA.
   A consequencia la gent s’aburreix i marxen.

   La plaça s’ha de mantenir ocupada com a cor del moviment, pero en la meva opinió s’han de crear nous nodos del moviment als barris, convocar cacerolades en tots els barris. Tenim un medi molt potent que es l’internet, utilitzém aquest medi per convocar cacerolades als barris, pobles i altres ciutats, fent que les movilitzacions s’extenguin a tot arreu tindrem una presencia mès forta.

 11. Bon dia camardes,
  volia fer un apunt d’un tema que considero de vital importància. Es tracta de posicionar-se clarament i fent aportacions, sobre el moviment Anti-Globalització. Partint, evidentment, d’un moviment cohesionat i organitzat a nivell local, caldrà posteriorment coordinar-se amb el moviment dels països en que és més fort (a Llatinoamèrica). Cal denunciar i pressionar sense treva per acabar amb les polítiques dels organismes econòmics internacionals, al servei del capitalisme neoliberal, com són el Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial o l’Organització Mundial del Comerç, entre d’altres. Són els causants de les grans desigualtats socials i detenten verdaderament una gran quota de poder sobre els governs nacionals titelles. Fomenten les desigulatats Nord-Sud (a través del Deute Extern, imprialisme, etc.) i als països a la cua d’Europa, ens concedeixen crèdits a un cost elevadíssim (els coneguts ajusts estructurals, que comporten pacs de mesures anti-socials, com són la reforma laboral, de les pensions, etc.). L’exemple més clar de les conseqüències d’aquestes polítiques és Grècia.
  Endavant amb la revolució i molts ànims!
  Anti-Globalització!

 12. el dret a l’autodeterminacio te d’estar al cort de mínims no es una questio de nacionalisme o no es una questio de democracia real posar o tambe estem en contra de l autodeterminacio de palestina i el Sahara ? si seguim renunciant a reivindicacions acabarem demanant la obligacio de la “panera per nadal” com proposta estrella i asumible per tots

 13. per cert el terme spanishrevolucion es tindria q deixar d ‘utilitzar es masa nacionalista

  • què has dit Albert!. Els nacionalistes són sempre els altres.

   Els acampats encara no s’ha adonat que han sigut uns titelles en mans de IU i el PP, que els han fet bullir l’olla de cara a les eleccions, i ara deixaran que el moviment mori d’inanició.

   Malgrat els tics ultranacionalistes espanyols, que estan tant cecs que se’ls han menjat amb patates, la intenció de la gent era molt bona, i ha sigut bonic mentre ha durat.

 14. Estoy plenamente de acuerdo con Marc y Jose!

 15. y tambien con Joan!

 16. Jo també estic d’acord amb el Marc, amb el José i amb el Joan !!

 17. Creo que si se abandona la plaza catalunya será peor. La gente que pasa por allí sabrán que seguimos luchando, pero si nos vamos a okupar, perderemos el respeto, nos tacharán y no nos verán. Creo que estar en la plaza les molesta, y por ello deberíamos estar allí.

  “D’altra banda em sembla una barbaritat que es voti per ocupar un edifici. Donarem l’excusa perfecta a la polícia i als mitjans. Ens estem publicitant fatal…”
  Estoy totalmente de acuerdo.

 18. El que no m’agrada de la plaça és la gran quantitat de “lateros” que s’aprofiten de l’avinantesa per fer el seu propi capitalisme en el seu propi paradís fiscal “La Plaça Catalunya”, sabent que no hi ha policia cada dia n’hi ha més i molesten als que volem estar pendents de les assamblees que de vegades ja costa prou sentir el que es diu, i a més a més els importa un bledo les queixes i reivindicacions de la majoria dels que som allà. Em sembla intolerable que en un lloc autogestinonat on tothom col.labora en el que pot i on es dóna menjar gratuït a totes les persones que ho vulguin, n’hi hagi que facin negoci aprofitant la gran quantitat de gent reunida.
  Això comporta una molt mala imatge i bruticia. He vist moltes guiris jovenetes vomitant entre les plantes del voltant de la plaça i gent orinant a qualsevol lloc quan s’han instal.lat un munt de W.C. públics.
  Tenim begudes no alcoholiques gratuites i crec qui vulgui cervessa o d’altres begudes vagi a comprar-les/consumirles fora de la plaça per evitar els “botellons” que o volem en aquest cas i que es demana repetitivament via megafonía o pancartes.
  Proposo de convidar amistosament a aquests venedors de begudes alcoholiques i menjar a abandonar lliure i pacificament la plaça.
  Gràcies

  • Totalment d’acord amb tu. Hem de fer fora als lateros d’una vegada.
   A mi tambè m’agrada fer birretes i algún porret de quan en quan (com si fos sempre) però a un lloc com aquest on es va a treballar per un canvi seriòs, no procedeix pas aquesta actitud.
   La gent hauría de prener el fet de anar-hi a la acampada com si fos una feina, una feina que fem per millorar la vida de tothom.
   Amb birres i porros nomès es dona mala imatge.

   Disculpeu el meu català, soc Argentina 😛

 19. creo que los puntos aprobados en la asamblea son importantes pero creo que hay un deseo de abarcar toda la critica a la actual situacion economico-politica y queda todo demasiado genérico. Creo que habria que centrarse en defender 3 puntos hasta el final:
  1º-Contra el sufrimiento: moratoria inmediata (y devolucion de los pisos a los ya desahuciados) de los desahucios de pisos (luego veremos si es dacion del piso y/o alquiler..)
  2º-Por la libertad: nuestro movimiento ha tenido su base en internet por tanto libertad absoluta en la red : Fuera la ley Sinde
  3º-Derecho a la existencia: ante la situacion de precariedad ,salario social (independiente de un contrato de trabajo) para tod@s(por ejemplo el minimo interprofesional) suspendido solo por un contrato que sea el doble del salario social .
  De esta forma se pueden defender mejor al haberse concretado y sintetizado porque si bien es importante por ejemplo la derogacion o reforma o.. de la Ley electoral, es imprescindible ya! que las familias desahuciadas recuperen sus casas y nuestras movilizaciones deben servir y concretarse en algo. abrazos

  • 2º-Por la libertad: nuestro movimiento ha tenido su base en internet por tanto libertad absoluta en la red : Fuera la ley Sinde

   Em pareix bé, però tu no vius en Internet. També s’hauria defensar l’autodeterminació dels pobles.

 20. Hola nois/es, animals/animales que també tenen veu (miracle!),
  m’esteu fent passar una bona tarda. Les propostes són genials. La que més m’ha agradat ha estat el “reconocimiento del trabajo reproductivo”. Genial!

 21. Totalmente de acuerdo con la protesta.
  En desacuerdo con la ley electoral gracias a la cual no tenemos representatividad.
  No a los sueldazos de los políticos y a la falta de transparencia de los Bancos.

 22. Muy pronto vamos a estructurar una plataforma para que la gente la apoye. De momento hay que seguir con los motivos que han hecho surgir el movimiento.
  No nos olvidemos que es la primera piedra para hacer una gran Humanidad unida en torno a un gobierno democrático mundial, para reformar el capital y convertirlo al servicio de las personas y del equilibrio del planeta.
  Al servicio de las personas quiere decir cubrir las necesidades básicas de todos los seres humanos y equilibrio del planeta quiere decir utilizar energías libres y gratuitas que no contaminan, así como respetar todas y cada una de las zonas verdes del mismo entre otras medidas.
  Un abrazo para todos/as y ánimo, somos la semilla que germinará pronto y que todas las generaciones futuras nos venerarán y honrarán por haberles salvado la vida y el planeta.
  No tenéis ni idea de la repercusión que para la vida del ser humano tiene este movimiento pacífico.
  Muchas gracias a todos/as.

  • Hola,
   Crec que vas per mal camí, totes decidim com van les coses i a mi em fa més por el nacionalisme espanyol que el català, la veritat. Sembla que estableixis el castellà com natural i el català com a imposat? No entens que altra gent vivim una altra realitat? una mica de respecte

 23. es urgrnte que debatais en serio la constitucion de un grupo politico,solo asi se puede colar en el sistema las maneras de cambiar las leyes nefastas que hay ahora,seria lento,pero eficaz,y apoyo publico no os faltaria.tal y como va la cosa ahora es cosa de horas que os echen los perros encima.el trias se muere de ganas.menos blabla y debatid seriamente esa posibilidad,la unica valida..ah y no permitais el alcohol ni sustancias varias,estan puestas en nuestra sociedad precisamente para eso,para atontar al personal

 24. A lo organizadores de la acampada:
  Muchos adultos como yo (39 años) y gente de todas las edades, hemos expresado nuestra indignación porque vosotros nos habeis animado con la acampada. Habeis conseguido un apoyo espectacular porque muchos estamos hartos y queremos cambios. Se avecina un drama social y ya habeis visto los resultados de las elecciones. S
  Trias y sus perros no tardarán en echaros de las plazas, porque van a por todas sin piedad.
  Vuestra acampada ha servido para a los adultos como yo (39años) y gente de más edad (jubilados incluidos) hayamos encontrado la guía para salir a la calle a protestar por la ley electoral, por la corrupción política, los recortes sanitarios y de educación y toda esta locura que desembocará en breve en un drama social. Ya habeis visto los resultados de las votaciones: un 50% de abstención (la mitad de los votantes) y más de 500.000 votos en blanco. Los partidos políticos no nos representan, así que el único camino es elevar unos representantes de la ciudadanía de verdad hasta el parlamento y los ayuntamientos. ¿No os dais cuenta de que el único camino para luchar contra todo esto es allí donde ellos están? Hay que controlarlos y hacer oir la opinión de la ciudadanía desde los escaños de dichos lugares. En la calle no conseguiremos más de lo que se ha hecho hasta ahora (que ha sido mucho). Nos habeís convocado a los ciudadanos y hemos respondido, pero Trias y sus perros no tardarán en echaros de las plazas, la gente que ahora os apoyamos nos iremos cansando porque se rien de nosotros y van a por todas, ya lo sabemos.

 25. Com bé deia algú, cal abandonar la plaça Catalunya i seguir treballant des de la retaguardia. Hauriem de tenir un nom propi per al nostre moviment Catalanrevolution que ha d’estar vertebrat en tot moment amb l’espanyol i els altres que es vulguin afegir a nivell global. El fet d’ocupar i colectivitzar és un fet que generaria divisió, potser més endavant però ara toca anar tots de la ma. Dit això, penso que el debat fonamental està en proposar alternatives al sistema finançer capitalista i a l’economia de casino que ens ha portat a tots a la ruina, l’ecologia, l’atur i el benestar. Calen propostes radicals però realistes. Hauriem de buscar intelectuals, politòlegs i sociòlegs de reconegut prestigi que ens assessorin en la redacció dels continguts, outsiders que no hagin format mai part de la classe política. Vaig ser fa un parell de dies davant l’Ambaixada espanyola de Londres. L’ambient era fantàstic però em va cridar l’atenció la falta de talla i lideratge dels portaveus, als quals els agraixo la seva bona voluntat i il·lusió, però a banda d’un parell de punts les propostes em van semblar una mica abstractes i retòriques.

  Plenament d’acord amb el Jordi. El dret d’autodeterminació és un dret fonamental reconegut en la Carta de les Nacions Unides. No podem oblidar el que ha passat aquí amb l’estatut quan sen’s ha negat una decisió democràtica directa escollida per referendum. Per tant no intoxiquem dient que això és barrejar nacionalismes quan són drets fonamentals. D’allò local passem a lo universal i crec que és enriquidor que existeixin especificitats entre aquesta revolució dins l’estat espanyol, que comença des de les plaçes. També estic en contra de la circumscripció única i de qualsevol imposició centralista.

  És necessari un canvi rotund i paradigmàtic. Hem d’aprofitar el moment i entendre que alguna cosa gran pot arribar a passar. I sobretot creure que és possible canviar les coses. Cap a millor. I no és una utopia, perquè tenim el poder de fer-ho realitat.

 26. Salutacions!

  M’agradaria saber/proposar si la comissió d’Audiovisuals pot gravar en vídeo o àudio les xerrades més importants, com les de l’Arcadi Oliveres divendres passat o la d’avui sobre banca ètica. Potser la de l’Arcadi la va gravar un assistent qualsevol però tot i així podríeu fer difusió d’aquests vídeos. Més que res perquè m’interessava molt la xerrada sobre banca ètica però per tema horaris no he pogut assistir.

  Ah, també proposar que algunes xerrades i els ponents si es podrien repetir en altres dies/horaris.

  Gràcies pel vostre temps i moltíssima força i ànims!!!

 27. Sobre la qüestió del nacionalisme crec que sobra qualsevol comentari, els nacionalimes sempre volen apropiar-se de qualsevol moviment social que circumstancialment els hi vagi be,fins i tot del “poble” mateix, i el propi llenguatge que utilitzeu us retrata, treieu-vos la vena de la ideologia y anirem al gra, que crec que és el que em fet tots i totes per tal de concretar acords de mínims.
  Respecte a la ocupació d’un local buit per continuar amb la coordinació de les diferents comissions i assamblees de barri penso que seria l’excusa perfecta per criminalitzar el moviment y estratègicament contraproduent, però d’aquí a comentaris com “això sembla una casa okupa”, que les polítiques de igualtat són cosa de IU i semblants en aquest fòrum penso que us tornen a retratar, fins al punt de pensar que: o no heu entès res, o no heu estat presents, o intencionadament voleu boicotejar el treball dels demés intencionadament, una d’aquestes tres, o dos, o les tres a la vegada que és lo més possible.
  Finalment i per aportar alguna cosa positiva comentar que si es miren els resultats de la declaració de mínims es veu clarament que les demandes són molt acotades i encara que la discussió passi per infinitat de temes al final el que queda com a resultat són coses de sentit comú encara que cadascú hagi de renunciar a alguna cosa més que voldria que quedés reflectit,
  Salut companys i companyes i que no ens enredin!!

 28. Gràcies a tothom per haver participat en unes protestes que han tingut un èxit abassegador. La discussió de punts de vista polítics ha sigut molt interessant.

  No crec que en cap moment s’hagi pogut evitar entrar en discurs polític. Tot el contrari, i estic molt content d’això. Ser llibertari no deixa de ser un posicionament polític. El problema apareix quant els representants de les formacions majoritàries enterren el discurs ètic i moral que diferencia el posicionament polític i adopten una posició tecnòcrata, presumptament asèptica i que ens ha portat a la infecció del sistema i a la malaltia de la qual ens queixem i patim les seves greus conseqüències.

  M’agradaria poder ajudar a construir un projecte sòlid, amb fites concretes pels propers dies però sobretot, pels propers mesos i anys.

  La meva proposta parteix d’un punt en concret: el manteniment i la inversió al preu que calgui en justícia, educació i sanitat. Això no es pot perdre sota cap concepte.

  Si es retallen les aportacions en aquest camps no hi haurà manera d’aconseguir evolució social en cap altre àmbit. Oblideu-vos d’igualtat, solidaritat, etc…si no hi ha una bona formació moral i intel·lectual formada a les escoles, una justícia eficient, i una sanitat universal i de qualitat.

  Això o t’ho creus o no t’ho creus. O ho compres o no ho compres. O és una religió o no creus amb Deu.

  Jo no crec en Deu però sóc un talibà en defendre aquesta Santíssima Trinitat del laïcisme contemporani: Justícia, Sanitat, Educació.

  Estalviem esforços i repleguem-nos per recuperar-nos en la propera batalla. La guerra serà llarga.

  Felicitats!

 29. Hola a todos y todas. Tengo una duda que quisiera plantear y una alternativa que quisiera exponer.

  Si bien el punto 5, refernte a la vivienda, habla en su primer postulado de de las viviendas en desuso, creo que este punto no nos beneficia, nos pone en contra a todos los propietarios, muchos de ellos, nuestros padres y madres. Es decir, intentar proponer a un sistema donde creo que todos, quien mas quien menos, queremos un respeto por la propiedad privada, la expropiacion, no seria lo mas adecuado.

  Creo que una obligatoriedad de alquiler, es decir, impedir que estén vacíos y obligar a sus propietarios a alquilarlo, eso si, bajo un alquiler social, con garantias para los propietarios, sobre el cobro de estos alquileres, pondria muchas menos travas a la iniciativa, que las que sugiere la expropiación. Se que es un punto aprovado por la asamblea, pero me gustaria plantear mi postura al respecto.

  Una comision nacional de la vivienda que regule estos alquileres y los ofrezca a precios asequibles a los sueldos minimos, que obligue a los propietarios de pisos que esten en desuso, a alquilarlos pero sin perder sus derechos de propiedad. Soy de la postura de que el estado no debe eliminar la propiedad privada aunque tampoco debe permitir la especulacion con esta, pues es a la vez un derecho, el de la vivienda, pero tambien lo es el de la propiedad.

  Con esto conseguiriamos no solo no poner en contra a los miles de propietarios sino dar garantias de cobro a los propietarios a la vez que podriamos disponer a nivel social de muchos pisos para este alquiler social. Gracias a todos y todas por leer mi propuesta.

  Animos!

  • pintor, yo estoy totalmente de acuerdo. Si un propietario abandona su propiedad, es que le es totalmente igual, si a alguien le sobra… y no quiere utilizarlo ni para sacar beneficio… fuera!

   un saludo.

  • 100% de acuerdo con tu propuesta, el estado debería obligar a los propietarios a alquilar esos pisos que tienen abandonados, o comprárselos al propietario y utilizarlos como vivienda de protección oficial o algo, para que los menos favorecidos puedan aprovechar esas viviendas.

   La ocupación de pisos ilicitamente no sirve para nada, solo para cabrear a la gente como yo que trabajamos y pagamos religiosamente un alquiler, o a la gente que tiene hipotecas, o a los mismos dueños de dichos pisos que no tienen por qué pagar justos por pecadores.

   Pero está claro que si hay un problema de viviendas, y que la gente no puede acceder a ellas, el estado debería hacerse cargo.

   Lo ideal es comprarlas y transformarlas en:

   a- Viviendas de protección oficial
   b- Albergues para gente sin hogar
   c- Nuevos centros cívicos regulados y con servicios completamente gratuitos o a precios ridículamente bajos (en pro de mantenimiento del edificio o vivienda en cuestión).

  • Estais dejando de lado a las propiedades de verano, las segundas residencias, las urbanizaciones fantasma, puro lujo de una sociedad opulenta y burgesa, en los últimos años 100% especulativa. Viviendas que por ser de ricos ni se piensa en poner en question, y hay miles de miles.
   Es importante considerar la igualdad para con todos los propietarios, en independencia de la calificación de la vivienda que no utilizan.

 30. Hola a tothom:

  Una pregunta breu i concisa: per què l’assemblea de les 21:30h comença amb els torns de paraula oberta, i a les 23:15h passades comencen l es comissions a explicar la feina feta durant el dia? No hauria de ser al revés? He marxat avorrit i sense idees/propostes concretes…ànims!

  Salut!

 31. Hola,

  No puc assitir a les comissions ja que treballo de 12 a 20h, tot i que vaig assistir a l’assemblea deixo la meva opinió aquí.

  Crec que no podem ocupar un edifici públic tot i que tinguem l’inconvenient de la pluja perquè aleshores és fàcil que ens vinguin a desallotjar.

  Penso que cal fer una vaga el dia 15 de maig en motiu del mes d’aniversari i anar davant del parlament on estaran acordant les retallades i fer tallers, activitats, concentració etc per donar la nostra opinió. A banda de la manifestació del dia 19 convocada. Ja que el dia 19 ja serà tard per donar la nostra opinió sobre el debat que s’estarà executant al parlament.

  Cal també que parlem amb l’acampada d’Hospitalet que crec que seran els únics que faran la cassolada a les 20 enlloc de les 21h i potser ens aniria bé
  donar una visió d’unitat.

  Molts ànims!!!!

 32. Tot aquest procés assambleari és molt important, però cal extendre el moviment a la resta de la societat. Sóm molts els que no estem d’acord en com van les coses, però calen propostes ben elaborades que aportin sol.lucions possibles, més enllà d’escriure “la carta als reis”.
  Perquè les coses es moguin realment ha d’haver un projecte que transmeti, a més d’il.lusió, credibilitat. Sou la generació més sben preparada que hi ha hagut mai en aquest país i heu crescut envoltats d’ una societat que us ha volgut donar la seguretat en vosaltres mateixos que nosaltres, fills d’una educació catòlica i franquista, no vam tenir. Demostreu que podeu liderar el canvi social. Ànims i seny!

 33. No me he leído los 43 comentarios, lo haré con tranquilidad a lo largo de la tarde (estoy trabajando y tengo que ir mirando de reojo).
  Pero quería hacer un apunte sobre el tema de los turnos abiertos de palabra:
  La gente que se sube a hablar, debería ir con un guión un poco pensado de lo que quiere decir, ya se sabe que hay turnos abiertos, entonces, no cuesta nada hacerse un mínimo esquema.
  Ayer había gente que, si bien debería tener una buena idea en la cabeza, no ha sabido transmitirla porque no se la había preparado lo suficiente. Al margen del hombre que se puso a cantar, eso ya es otro tema y una falta de respeto para los que nos tomamos esto enserio.
  Pero si que hubieron unos cuantos que tenían las ideas muy claras y hacían verdaderas propuestas.
  Los discursos motivantes también están genial, pero no debería ser el 100% del discurso, cuando justamente de lo que se trata es de proponer algún tipo de acción que nos dirija hacia adelante.
  Lo único que se provoca con la divagación es quedarse estancados y avanzar cero pasos.

 34. Retroenllaç: Darreres actes de l’#acampadaBCN | Assemblea Drets Socials Eixample

 35. tu yo fadre

 36. Crec que ara és moment de tornar als inicis que van portar a tanta gent a la plaça, que no ens distreguin de la nostra indignació!! Condemnem la desmesura i violenta actuació dels mossos, però no fem servir tot aquesta rabia i indignació per lluitar unicament contra aquestes accions! Que no ens manipulin!!! 1. Reforma electoral. 2. Lluita contra la corrupció politica i bancaria. // Creo que ahora es momentode volver a los inicios que trajeron a tanta gente a la plaza, que no nos distraigan de nuestra indignación!! Condenemos la desmesurada y violenta actuación de los mossos, pero no utilicemos toda esta rabia i indignación unicamente contra estas actuaciones! Que no nos manipulen!! 1. Reforma electoral. 2. Lucha contra la corrupción politica y bancaria.

 37. RESPONSABLE VIOLENCIA MOSSOS FELIP PUIG

 38. Un abrazo solidario desde valencia, lo que habeis conseguido en la Plza. Catalunya es una victoria gigante contra este puto sistema!!

  viendo las imagenes me ha invadido una mezcla de rabia y emoción como no habia sentido en mi vida, hay que decir que a partes iguales.

  Rabia por ver como se atentaba asi (si ATENTADO, puto terrorismo de estado) contra las personas, y emoción al ver que no habeis dado un paso atrás, y lo mas importante, no os habeis puesto a su nivel

  De verdad, hoy en valencia se os ha tenido muy presente, con la lluvia uno de los lemas ha sido “Lo que no han conseguido las porras en BCN no lo conseguirá la lluvia en VLC”

  Un abrazo, un beso y un apoyo incondicional desde valencia, animo que esto tiene que seguir, ni 100 porras ni 100 dioses nos pueden detener!

 39. Viendo las imágenes de la represión en la plaza Española ,desde ARGENTINA ya estamos acostumbrados de los atropellos y de los ciudadanos que no son escuchados ni representados por sus representantes y autoridades políticas..
  Lo único que se puede pedir es que lo de la represión y la golpiza a palos por medio de la fuerza publica no se les haga costumbre pues porque van a pasar a ser casi como un país del tercer mundo .
  Saludos cordiales tantos a todos los ciudadanos Españoles y a todos mis compatriotas ARGENTINOS residentes en España.

 40. Hay que aguantar y ampliar e movimiento¡¡¡
  Estuve ayer en plaza catalunya para apoyar el movimiento .
  La hygiene empieza por la hygiene en las empresas y el los ayuntamientos……me refiero en la hygiene mental (menos chorizos que se acaba el pan )
  Apoyo total ¡¡¡¡ otra manera de vivir es posible ¡¡¡hay que aguantar y ampliar el movimiento .
  El pueblo manda ¡¡¡¡ los chorizos pagaran

 41. Abdón García Pila

  Solamente una cosa os habeis fijado que defendieron con pelotas de goma y palos el andamio de la Caja de Madrid. Hijos de puta paga impuestos para que esta pandilla de tarados te muelan a palos. ¿Como puede hacerse alguien represor de oficio? La Inquisición vive, de otra forma pero vive. Un abrazo enorme con todo mi animo

 42. Grillo:

  28 mayo, 2011 at 22:17

  • Desde el Pais Basco queremos daros toda nuestra solidaridad.
  Además pedimos :
  A los sindicatos que los trabajadores se nieguen a colaborar de ninguna manera con esta masacre.
  A los mossos d’Esquadra el abandono inmediato de la violencia y entrega de las armas.
  A los partidos políticos una total y contundente condena de la violencia, y castigo a los culpables.
  Y A L@S COMPAÑER@S ÁNIMO Y MOLTES PETONS.
  • Los perros ladran… y muerden CUANDO TIENEN MIEDO!
  Nosotr@s no necesitamos la violencia, porque hace tiempo que perdimos el miedo, y sabemos que estamos condenad@s a vencer.
  En miles de lugares están germinando nuestras semillas, y cada vez somos más.

  La primavera florece en la Puerta del Sol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s