Acta 20 maig

*Breu aclariment sobre el funcionament de l’assemblea: s’ha d’entendre que és una assemblea molt gran i s’ha de tenir un punt de comprensió

ORDRE DEL DIA:

1- Torn obert de paraules

Hi ha 15 minutsde torn obert on es fan diverses intervencions,. Algunes d’elles a continuació:

*Un grup ha estat treballant sobre la llei electoral i proposa 4 punts:

 1. Reforma del sistema electoral – sistema Hont afavoreix als grans partits. Els vots en blanc afavoreixen els partits grans. No és un réflex real dels vots que es recolliran diumenge.
 2. El sou dels polítics no pot ser vitalici. Hauria de ser com el de la mitja española, públic i limitat.
 3. Els vots en blanc han de ser representats amb cadires buides.
 4. Referèndums periòdics sobre les decisions importants a prendre.

*No es poden cometre els mateixos errors que varen succeir a l’Argentina en el moment de prendre decisions. L’educacio es básica pel sistema i per tothom.

*Proposen que les propostes que s’han debatut a la Puerta del Sol (Madrid) també s’han de debatre aquí http://tomalaplaza.net

2 – Comissió legal

Existeix una comissió de drets de defensa (persones amb peto groc) que ajudaran legalment si hi ha desallotjament. L’equip legal farà aquesta tasca de suport.

S’ha presentat un escrit a Fiscalía per part d’un advocat.

Hi ha un número de telèfon per si es fan detencions. No es fara public per evitar policía secreta. Contactar directament amb l’organització en cas necessari.

Hi ha hagut un grup de gent fent un foro-debat en cas de desallotjament: actitud pacifica, intentar frenar accions violentes, propostes de com rebre la policía (seguir assegut, rebre’ls ballant en parelles i convidar-los a què ballin). Es recorda no distanciar-nos d’aquí de la plaça.

3- Comissió comunicació

És una reunió apartidista. No ens volem posicionar en cap bàndol, tan sols reflexionem en comú. S’han retirat cartells que poden induir a la violència i que poden induir a votacions o no. No és una festa és una lluita, no tenen res a veure amb acampadabcn. Agraïm el suport rebut per part de gent anònima. S’obrirà una llista de suport als col·lectius.

El servidor s’ha ampliat amb més capacitat. Tant el twitter com el facebook s’estan utilitzant per difondre convocatòries espontànies.

4 –Comissió indignades

Volem una societat on el centre siguin les persones i no els mercats. Educació i sanitat han de ser gratuïts.

Volem compromís de tothom sense masclisme, ni laboral ni estètica ni religiosa, decidir lliurement sobre el nostre cos i gaudir-ne amb qui es vulgui.

Demanem educació sexual activa (gais, lesbianes, trans) i que es reconegui el dret a la sexualitat a totes les etapes de la vida.

Estat i església no poden interferir en les nostres vides. Les decisions per consens. Les dones han de formar part en els procés de transformació social, els temes que afecten les dones afecten a tothom i han d’estar a l’agenda política i social. Les tasques domèstiques i de la llar han de cotitzar i han de poder donar-se d’alta.

El dret a la ciutadania, treballar menys per poder treballar tothom, repartiment igualitari del treball i que la riquesa estigui al servei de les classes populars. Reconeixement de les prostitutes, i eliminació de la llei d’estrangeria i no a centres d’internament d’estrangers.

No al masclisme ni al classisme. Demanem una escola coeducativa lliure, per tot tipus de famílies i persones.

Cap intervenció garanteix la pau militar.

18.00h espai dona. Totes les dones estan convidades. Solidaritat transnacional feminista. Radio contrabanda, 91.4 en directe.

5- Comissió audiovisuals

Demà dissabte hi haurà reunions de comissions a les 16.00h.

Aquesta comissió va néixer ahir per donar el missatge de què no és botellón. Hi ha vídeos de seguiment i es farà un documental. Es demana a tothom de qui pugui o qui tingui càmera a passar per la comissió per portar-ho tot endavant.

6- Comissió acció

S’estan realitzant sortides per les rambles, risoteràpia, disfressa de glòbul vermell per intentar tapar les ferides del sistema,(bancs etc). Hem complert els objectius de manera pacífica.

Per demà s’ha preparat una nova activitat per promoure les votacions: posar una caixa a terra i escriure paperets per portar-ho als polítics perquè s’ho llegeixin. Els companys han agafat les moltes opinions de la plaça i les han condensat.

Són les següents:

 • Els indignats exigim acabar amb els privilegis de la classe política (cotxes, dietes, etc.)
 • Aturar les retallades socials
 • Canviar la llei electoral: llistes obertes, no finançament privat dels partits
 • Castigar instruments financers
 • Separar el poder judicial dels partits per evitar corrupció

914 persones han votat aquest punts

Per demà, a partir de las 00.00h es realitzaran activitats tranquil·les.

Demà es convoca a tothom, a les 16.00h, per fer cercaviles des dels barris fins aquí.

A les 18.00h es faran les assemblees i a les 19.00h una o dues persones portaran aquesta carta a plaça de sant Jaume.

7- Comissió d’art

Volem una forma de lluita pacífica.

Les activitats per demà son les següents:

10.00h lectures de contes i pintures de cara per nens a l’exterior de la plaça. Hi haurà 4 espais arts plàstiques, escèniques, música i una per literatura i poesia. D’aquesta manera, espontàniament s’expressa tothom i tothom actua.

8-Comissió de debats i xerrades

A l’assemblea passada es va parlar d’anar més enllà del 22M. Demà venen assemblees de treballadors en lluita i altres col·lectius. Des de les 9.30h, la part central de la plaça serà per aquests col·lectius i la resta d’activitats es trasllada al cercle exterior.

9.30h unitat de treballadors.

12.00h associació de veïns fins a les 15.30h.

15.30h sector educació-treballadors educació.

18.00h com anar més enllà del 22M

9- Comissió cuina

Està funcionant molt bé gràcies a la solidaritat. Estem fent menjar per tothom d’una manera alegre i fent tot el que podem.

La cuina es tanca aproximadament a les 00.00h

Al migdia fem una pausa per netejar.

10- Comissió infraestructura

Agrair a tothom que ha passat per la comissió a deixar materials tot i que encara manquen coses.

Avui s’han recollit flors per repartir. Autogestió de coberts de menjar, sacs i màrfegues. N’hi ha sacs i  màrfegues gratuïtes. Demà hi haurà un escenari just als altaveus.

11 – Comissió Continguts

No hi ha representants, no hi ha un únic discurs… ara van sortint manifestos diversos que reflecteixen diferents sensibilitats. A l’última assemblea es va fer un text que es va aprovar. S’expliquen els textos que s’estan preparant.

Malgrat que això és un espai que inclou, es comencen a fer propostes concretes. Com s’ha d’aprovar un text tant gran “propostes concretes de mínims per fer alguna cosa útil”?

Es proposa que el text es pengi a la vista de tothom i que es pugui esmenar fins l’assemblea de demà.

Es llegeix per blocs. Els que s’aprovin aquí per consens, perfecte. Els que no, tornen a la comissió i es debatran demà.

  1. es vota: s’accepta
  2. es vota: s’accepta
  3. es vota: s’accepta
  4. es vota: s’accepta
  5. es vota: es demana debat (molt poca gent)
  6. es llegeix, però s’ha de consensuar encara a la comissió continguts.
  7. es llegeix, s’ha de consensuar.

Es deixa un racó perquè tothom pugui aportar idees.

S’escriuen uns punts perquè es pengin a la web.

1. Rebuig a la reforma laboral. D’acord

 1. en contra …
 2. en contra de les retallades. D’acord
 3. derogació immediata de la llei d’estrangeria. A favor
 4. nacionalització de la banca: a favor
 5. referèndum constituent per a la tercera república: a favor.

Recordar que és difícil organitzar-se democràticament. La voluntat és fer democràcia directa, però hi ha queixes de com s’han pres les decisions. Per això, es convida a la gent en què, amb 6 paraules, diguin el que vulguin. Es recull i es parla a la comissió.

ÚNICAMENT SOBRE EL TEXT PRESENTAT.

– no s’ha seguit la metodologia que ja s’havia acordat, perquè s’havia dit que després hi hauria un torn de paraules perquè es debatés. S’havia acordat que no hi hauria un manifest comú, però és el que s’acaba de fer. Creu que les assemblees no han funcionat com s’havia acordat.

– proposa 3 dies de reflexió, que tothom pugui passar per totes les comissions. Entendre que la reflexió i el debat són molt importants i necessiten molt temps. Després de les generals, parlar, però no abans.

– s’han votats uns punts, però no un manifest. S’han votat uns punts i s’ha vist que la majoria està d’acord. Es crida a la participació.

– crida a ser radical, a solucionar a l’arrel del problema. La reforma de la llei electoral no és suficient.

 1. dos anuncis: es pot escoltar l’assemblea en directe. A Madrid s’ha reconegut que no es pot desallotjar perquè no hi ha prou efectius. A Síria les coses no han anat bé. Es fa un minut de silenci per Síria.

12-Comissió Sanitat

12h. Taller d’estiraments. 16H primers auxilis. Dg a la tarda: SVB o reanimació, per confirmar.

Es demana un ús moderat de l’alcohol.

Dx a la 13h concentracions als hospitals, caps, … 27 dv a les 17h colón, concentració.

 1. – Comissió Internacional

És un col·lectiu espontani subdividit en 4: traducció de documents (fr, an, bul, roma, xinès, hebreu, alemany, …), traductors del llengua de sords.

Xarxes de comunicació amb: Buenos Aires, Istambul, Montevideo, NY, Chile, Sao paulo, Tokio, Washington… en total, 52 ciutats que donen suport.

Premsa internacional per entregar els titulars i traudir-los per la premsa internacional independent i no independent. Xarxes virtuals, vídeo de persones que recolzen.

Correu comissioninternacional@gmail.com.

Assumpte: es demana ajuda per a les traduccions

14 – Comissió Extensió

Millorar infraestructura per ser més visibles. Es millora la coordinació amb altres acampades. Hi ha força mediàtica per les eleccions, però després de les eleccions no hi haurà tant ressò. Es proposa fer una crida internacional abans de diumenge, aprofitant la visibilitat del moment.

Dur fora de la plaça les lluites d’aquí, i viceversa. Que totes les lluites puguin muntar la seva parada a l’espai de la comissió d’expansió. I donar un moment perquè persones portaveus de diferents grups/assoc puguin parlin.

Gent de la coordinadora de barris: veïns i veïnes que s’organitzen i fan assemblea de barri. Es treballa de la mateixa manera que en aquesta assemblea. S’anima a passar de la organització a l’acció a través d’aquestes associacions.

Difusió: agrair per haver contribuït a la difusió. Per la gent que ha dut papers, que n’ha imprès i penjat… difusio.acampadabcn@gmail.com per enviar coses per maquetar i reproduir. Es convida a la gent a anar a la caseta per fotocopiar i penjar. Difondre el mètode assembleari: aprendre a parlar i a escoltar sobretot. Aquest és el mètode que volem. Que es transmeti i s’apliqui a tot arreu.

 1. Comissió Economia

Es pretén explicar totes les despeses que es vagin fer. A les 19h tothom que passi per veure els tiquets, on es desa la pasta, etc. Demà es durà una caseta d’obra i per desar els diners. La caseta servirà per desar les coses que es cregui oportú. Problema amb els diners: la gent ve i dona molts diners. Preferim que vinguin a aportar idees enlloc de diners. Participació, són molt millors que els diners. Que mirin la infraestructura que hi ha i aportar segons el que es vulgui comprar per la plaça, però no donar diners tant gratuïtament, que no se sap què fer-ne.

 1. Comissió Educació

Crear, debatre, analitzar, coordinar i fer xarxa perquè pertanyen a les estructures educatives que ens envolten.

Retallades, … s’ha de debatre. Es volen organitzar debats sobre l’educació: educar en la igualtat, centres públics i concertats, formació del professorat, àmbit universitari, … solidaritzeu-vos amb la pl. cat. des de escoles, universitats, etc.

 1. Cadascú gestionar la seva brossa.
 2. Sant sebastià ha estat desallotjat.

Es dona pas al torn de paraula oberta:

– Aquesta assemblea és per donar veu a les persones que no tenen veu. Estem en boca de tots els països àrabs. Representem a totes aquestes persones.

Tots hem de demanar accés lliure als serveis públics.

– Tots els partits ens prometen molt abans de les eleccions, per un cop acabades no compleixen les promeses. En aquest cas hem de dir: ¡No compleixes, al carrer!

Si no diem això, s’ompliran les butxaques amb els nostres vots.

– Només veiem i sentim insults a la televisió a través dels polítics. És vergonyós. Així no s’aconsegueix res. Exigim respecte. Nosaltres aquí dialoguem a les assemblees

Tenim que donar exemple. No tenim ideología política individual No tenemos ideología política individual; fem-la comuna.

– Represento asociaciones de paz. Me gustaría hacer 55 segundos de silencio, por todas aquellas personas que dan la vida por la paz y el amor. Desde la asociación de la paz, no tenemos armas, tenemos herramientas, la principal: el diálogo. El sistema lo estamos rompiendo, pero levantamos otro: el sistema de la paz y el amor.

– Tres hurras por nosotros mismos: ¡Hurra, hurra, hurra!

El dinero a enterrarlo, el dinero al vacío. Gozad de vuestros sentidos.

– Es un éxito estar aquí, pero no es un fin es un medio. Las asambleas son diálogo, pero esto no es una asambleas porque sólo hay monólogos. Tendríamos que organizarnos de otro modo. Considero oportuno ocupar otros espacios para poder conglomerarnos todos y realmente realizar asambleas entre todos; aquí sólo hablan unos pocos. Es una propuesta.

Grecia ¿dónde está? Aquí no ha habido reflexión: necesitamos reflexión.

Deberíamos trabajar en propuestas y soluciones.

Propongo una moneda social.

– Creo que entre las reivindicaciones que se han propuesto antes no se ha dicho algo básico: un control social de las eléctricas.

– La fuerza la tenemos nosotros. La democracia es una mentira (ejemplo USA). Estamos aquí para trabajar horizontalmente, entre todos: el pueblo.

Tenemos que ir más allá, romper con esta sociedad que no trata de manera justa (trabajar en pequeños grupos para poder llegar a puntos concretos). Barcelona neta, politics a la merda.

– Habla sobre los problemas de la noche anterior. Mucho ruido y fiesta: esto no es una fiesta. Sería conveniente llamar la atención a ese colega que está al lado gritando más de la cuenta: entre todos mantener un orden.

-Hace un llamamiento a todos los jueces.

– Palabras tenemos todos muchas; tenemos que pasar a la acción, desde casa. Toda la educación sexista, clásica y reprimida debemos derribarla. En casa debemos empezar a cumplir esto, si empezamos desde casa podremos llevarlo más allá. SI no comenzamos por la gran lucha de todos y todas (hombres y mujeres) no llegaremos a ningún lugar.

-Sense dones no hi ha revolució.

– Desde el comité jurídico:

-Las concentraciones son legitimas y legal. Impedirlas 514.4 sería ilegal (con pena de prisión de dos a tres años, multas y sanciones).

-La junta central no tiene ningún derecho de impedir cualquier acto que no sea vinculado a algún partido.

-Tenemos todo el apoyo de jueces autocríticos y objetivos.

– Desde infraestructura recuerdan donde está situada “objetos perdidos” y además se pide la colaboración de todos para recoger la basura.

– Esta noche han salido más ideas inteligentes que todas las que aparecieron en la política “legal”.

-Luchamos contra un imperio internacional, por eso recomienda que más personas se unana al comité internacional para charlar sobre estos asuntos. Es una lucha del ser humano, no representados por ningún límite territorial.

– Propuestas: Recuerda que es apolítico: respetos a todos, no a la discriminación por ideologías políticas distintas.

-Propone hacer las asambleas a distintas horas para poder asistir el mayor número de personas posibles y sobretodo, que puedan estar todos.

– Amigos, ciudadanos, hermanos. No me gusta la telebasura!!!!!! No somos subnormales. Es un medio de comunicación necesario.

-Estamos cambiando el mundo (se emociona).

– En las redes sociales y demás medios han puesto etiquetas políticos en ésto. Sería interesante que todos los medios de comunicación realmente se enteraran que aquí hay personas muy diversas.

– NO nos equivoquemos, todos políticos o no hemos sido niños. Todos podemos caer en algo así. Plantearnos realmente cada pequeña reflexión. Esto es importante, y si no pensamos bien podemos caer en los mismo errores. No hemos cambiado el mundo, ésto es una pequeña semilla, así que reflexión.

– Responsabilidad en nuestros actos. Si existe tv basura y multinacionales corrosivas es porque nosotros compramos en ellas, porque nosotros vemos ese tipo de tv.

– Por la revolución.

-Me gustaría que cuando mis hijos estudien historia en el futuro, en sus libros aparezca el 15 de mayo de 2011 como el inicio de algo grande, del cambio.

– Ahora nos toca a nosotros construir el camino. Desde que empezó el lunes a cambiado mucho hasta ahora, cada días más personas y más apoyo. Vayamos y apoyemos todas las movilizaciones de los diferentes ámbitos (sanidad, educación, etc).

– En las embajadas españolas de diferentes países se han concentrado cada día más personas.

-Toda Europa está en esta plaza. Este es un cambio que va más allá, es europeo.

– Dejad las demandas de lado, en este espacio se han de construir ideas, Tenemos que estar en las industrias, en los campos… No sólo está la Generalitat. El poder no está en la Generalitat, el poder está aquí y es nuestro.

– Els inmigrants som els més indignats. Estem amb vosaltres.

– hay muchas personas que no creen ni en la república ni en ningún tipo de estado. Os animo a que os paséis por “contenido” para hablar este tema con tiempo y que todo el mundo se sienta lo más a gusto posible.

– Todos somos seres humanos y los policias también, por esta razón les animamos que vengan aquí y se sienten con nosotros.

– Estamos aquí por algo, que no se quede en polvo.

– SI venimos aquí con la misma actitud que los políticos acabaremos igual. Recordad cuando hacíamos políticos de verdad, cuando hacíamos política entre cerveza y cerveza. Que ésto no se quede en nada. Es algo demasiado grande como para que se quede en nada y luego en el bar digamos que nosotros lo hubiéramos hecho mejor; actuar ahora.

– Estamos aquí para dialogar, consigamos con las asambleas el diálogo entre nosotros. Es muy difícil llegar a algo con tantas personas. Queremos diálogos, plantear el diálogo desde una perspectiva política.

– Un aplauso por todas esas personas que han hecho una lucha durante toda la historia en este país.

-Tenemos que ser responsables, no podemos exigir si nosotros mismos no nos respetamos. SI queremos un cambio, cambiemos nosotros primero.

– Toda persona libre de Egipto nos apoya desde sus casas.

– No me he sentido representado por las personas que han hablado hoy. Somos muchos y no podemos hablar todos, por eso, estaría bien una mejor organización.

[Hacemos una pequeña pausa para un inciso: La policia de Canarias se ha unido a nosotros]

– Estamos aquí para construir no para destruir.

-Animo a que todos los periodistas también se sienten aquí con nosotros para dialogar.

-Acaben els torns de paraula.

-Comenten la programació de demà.

Fi del torn de paraula oberta.

Fi de l’assamblea.

49 responses to “Acta 20 maig

 1. Dues coses molt ràpides.
  1. Reviseu l’adreça del correu de la comissió internacional. Tal com ha sortit aquí no funciona; sí funciona amb una s (comision), però no sé si és la vostra.

  2. Hi ha un grup format amb una adreça gmail per Educació? Tinc especial interés en participar en aquest tema.

  Una abraçada.

 2. Una pregunta… ¿y mañana que harán???? ¿no ir a votar ???
  Si no votan, quedará como “el índice de ausentismos fué del Tanto por ciento y ya está… que será muy similar al de todos los años…
  ¿por qué no ir y votar todos viciando el voto, de tal manera que quede registrado en los resultados esta protesta…???

 3. Amb tot el carinyo, podeu treure o revisar ortogràficament la primera versió de l’assemblea? Hi ha moltes faltes i és una mica insoportable haver de llegir el text …

  • Jordi, Has pensat que potser tu mateix podríes fer la revisió del text i facilitar-ho a la comissió? salut,

  • Només dir-vos que és molt gran el que està pasant, però més el que es popt aconseguir si realment la gent està despertant.
   Endavant, no parem.
   Intentaré aportar alguna cosa més que el següent comentari, però estic amb Jordi, i crec que pot ser val la pena que es penjin les actes una mica més tard però que es pasi un corrector abans.
   Una abraçada a tots.

 4. Estic completament d’acord amb Mitchel, crec que un punt de la asamblea d’aquesta nit hauria de ser decidir o parlar què fem demà a les eleccions municipals, sabem que no estem d’acord amb la política actual ni ens identifiquem amb cap dels partits que hi ha però si no fem res els nostres vots aniran cap al gobern actual!! Salut i Força!! Fins despres a Pl Cat.

 5. No creo que haya que adoptar un acuerdo para decidir qué debemos votar. La idea no es esa, cada uno que haga lo que crea conveniente, porque estamos todos de acuerdo en decir NO pero desde muy diversas posiciones, el que no vota, el que vota en blanco, el que vota nulo o el que vota a partidos pequeños que obtienen la representación que proporcionalmente les debería corresponder. Una sugerencia para dar visibilidad al voto en blanco y que no sume para los partidos minoritarios: http://www.esconsenblanc.org

 6. Estic molt sorpressa i sento admiració per tot el que s’està fent en aquestes movilitzacions. M’agradaria poguer estar amb tots vosaltres i pot ser m’afegeixi amb les meves dues nenes de 5 anys i 2 mesos. Sento l’obligació de participar en tot això per poguer deixar un mon més just per les meves filles.

 7. Julia me habias asustado 🙂 habia oido hablar de la opción que comentas así que seguramente me declinaré por esa después de analizar bien de qué se trata. Gracias!

 8. Yo estoy con Julia i Mitchel, tenemos que hacernos sentir¡¡¡ Los políticos están agazapados, con la calculadora, haciendo cábalas con las las urnas e inquietos a la espera de cómo este movimiento le puede afectar o no, de momento esperan que nos cansemos y volvamos cada uno a su casa y dentro de unos meses todo quede en el recuerdo. Por mi parte haré como Julia (gracias por la info). Además lo importante son las Generales, para esas elecciones si que debemos tener las ideas claras.

 9. Caldria cuidar més la presentació de les actes, donat que la visualització del moviment és important. No acabo d’entendre lo de les dues versions…

 10. Hago un LLAMAMIENTO A LA UNIDAD.

  Hay que mantener el ESPÍRITU de lo que nos une a TODOS y ha iniciado esto. Algo simple y denso y que sea válido en todo el mundo, ya que el problema es GLOBAL.

  No deberíamos dispersar el espíritu de este “alzamiento popular” con una lista que podría llegar a ser infinta de reclamaciones particulares sobre temas concretos, esto nos fraccionará porque cada uno tendrá sus ideas.

  Hemos de perseguir una DEMOCRACIA REAL Y GLOBAL para que algún día cada ciudadano pueda hacer valer su voz particular en cada asunto concreto.

  Si conseguimos no dispersar el mensaje, éste se extenderá por todo el mundo y entonces a los poderes globales no les quedará otro remedio que darse por aludidos.

  Que el ÁRBOL no nos impida ver el BOSQUE.

 11. Ei!
  no voleu dir que hi hagut intrusió a la pàgina!! ?
  “”””just another revolution site?¿?”” (surt al títol de la pàgina)
  a més de totes les faltes d’ortografia i la segona acta tan mal feta?
  Força!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Entre tots podem!!

 12. Ayer estuve en pl catalunya y gracias a las radios libres me pude enterar un poco de que hablaban en la asamblea general.
  RADIO CONTRABANDA 91.4 FM
  RADIO BRONKA 104.5 FM
  Todo ha sido muy precipitado pero ahora ya hay suficiente infraestructura para escuchar lo que se realiza en las plazas en directo.
  Gracias por ese gran trabajo.
  TENED EN CUENTA QUE EN SITUACIONES TAN MASIVAS LOS MOVILES SE SATURAN Y DEJAN DE SER UTILES!!!!
  HAY HERRAMIENTAS QUE NO LLEGAN TAN LEJOS PERO LLEGAN MAS FUERTE
  USEMOSLAS QUE HA COSTADO MUCHO MANTENERLAS VIVAS
  Agenciate una radio y mantente al dia (en el movil puedes tener una con unos auriculares que haran de antena)
  Emision en directo desde ayer por la tarde y asambleas en directo.

 13. Un 80% d’abstenció a les urnes seria un toc d’atenció?
  O seria més desitjable un 80% de participació ?

  Si estem proposant canvis radicals hauriem de ser radicals primer nosaltres, no?
  El fracàs de la classe política cal posar-lo en evidència de manera contundent, no? d’altra manera diumenge al vespre tots repetirant el discurs hipòcrita en el qual el seu partit ha guanyat. Es tornaràn a seure al despatx i ens repetirant durant 4 anys més: “hi estem treballant”.

  Votar en blanc és com signar un xec en blanc, com llençar un paper al vent.
  Si tant valor té el vot per cadascú de nosaltres, per què el deixem anar si cap partit ens representa?
  Doncs perquè la democràcia que ens han imposat dicta que TOTA la nostra veu ha d’entrar per una urna 1 dia cada 4 anys… i ens ho hem cregut.

  Un llibre fabulós sobre l’ànima humana davant les forces que l’alienen, és “la emboscadura” d’ Ernst Jünger, dels anys 50’s, però ve al cas:
  http://www.quedelibros.com/libro/28816/La-Emboscadura.html

 14. Òstia gent, m’ho estava intentant llegir però tantes faltes em fan mals als ulls!!! només és un apunt, sisplau cuidem la llengua! ara m’ho intento acabar de llegir, tot i que ahir ja vaig ser a l’assemblea 🙂

 15. mal als ulls* perdó

 16. Sergio, estoy contigo. Creo que debemos remar todos juntos hacia la resolución de problemas globales que afectan a la población mundial para así tener la voz y la fuerza suficiente para poder cambiarlo. Una vez la tengamos, podremos dedicarnos a los problemas particulares de cada país pero creo que la intención de este movimiento debe ser la de unir a todos los pueblos con el fin de crear juntos un mundo mejor… y hablo de problema globales como la explotación de los recursos naturales del planeta por las grandes multinacionales, hablo de los miles de millones de beneficio que obtienen las bancas mundiales a costa nuestra mientras más de la mitad del planeta se muere de hambre, hablo de un mundo más justo donde todos seamos iguales y no estemos regidos por clases sociales en función de los billetes q tengamos en los bolsillos, de la superproducción que las grandes corporaciones hacen al plantea para vendernos miles de productos que no necesitamos…
  Es mi opinión y me gustaría que llegara a cuanta más gente mejor, a los organizadores, de lo contrario corremos el riesgo de como bien dice Sergio fraccionarnos y sin la unión de todos no lo conseguiremos!
  Salut i Força!

 17. Hola!
  S’està treballant en una acta com Déu mana, però porta molta feina i de moment això és el que hi ha. Us demano paciència, quan tinguem l’acta definitiva la penjarem! 🙂

  Per suposat, s’accepta ajuda! Si aneu a plaça Catalunya, pregunteu a la comissió comunicació.

  Gràcies a totes i tots!

 18. Us he deixat la primera acta del 20 maig corregida al gmail, ens veiem, força indignació, moltíssima.

 19. Estic amb el Ferran, reviseu si hi ha hagut alguna intrusió a la web, quan busques acampadabcn a google el títol de la url es “just another revolution site?¿?” a mes de les faltes d’ortografia que hi han.. Jo soc informàtic, intentaré fer el possible per anar a Catalunya tots aquets dies lo avanç possible per si puc donar un cop de mà i des d’aquí animo a tothom a col·laborar amb el que sigui, qualsevol ajuda pot ser bona!

  Gracies!!

 20. Ei! Aquí una profe de llengües (català i castellà).
  M’ofereixo a corregir alguna coseta. Potser s’hauria de crear una comissió de llengües, on ens repartíssim les tasques, perquè no sé si jo tota sola podria amb tot….
  Podeu enviar textos al meu mail!
  Salut!

 21. Ha nacido la nueva humanidad. Una humanidad unida a través del corazón y la consciencia para crear el sistema que nos merecemos. Un sistema de energías libres, una nueva educación basada en el las personas y en el equilibrio del planeta, donde la palabra trabajo se sustituye por servicio a los demás. Una educación que se basa en la vocación o misión de vida para realizar las actividades que más le gustan. Creamos sistemas de redistribución de productos, servicios y personas, donde cada país produce lo necesario redistribuyendo los excedentes para que ningún ser pase hambre y siempre en equilibrio con el planeta. Un gobierno mundial democrático compuesto por los más sabios y expertos en todas las materias para canalizar las sinergias de un mundo unido, sin dogmas y creencias falsas que son las que nos separan y que han provocado las 5000 guerras en 2000 años.
  Recuperamos la energía femenina para equilibrarnos y deshacer el patriarcado actual que lo único que hace es frenar nuestra evolución.
  Felicidades a todos/as porque hemos iniciado el camino de vuelta al paraíso a través de la conciencia y el corazón.
  Un abrazo a todos/as.

 22. La cosa funciona gent…aquest es el camí.
  Existeix a la societat un clar sentiment de complicitat, de recolsament i esperança. A mes, per fi…la gent veu clar que tots senyalem en la mateixa direcció i contra el sistema finacer, que es valid però tenen uns valors que han de canviar. La responsabilitat es nostre de ferlos entendre.

  Força amics

 23. Suscribo las palabras de Ferran.

  Me temo que el movimiento se esta diluyendo en peticiones particulares, nos estamos desviando para tratar los asuntos superficiales en lugar de zambullirnos en las profundidades del problema. También es evidente que los diferentes grupos políticos intentan tomar las riendas y manipular a la masa para dirigirlos sutilmente… hacía el fondo a la izquierda, pero es sólo una impresión que percibo. De hecho considero que a estas alturas, hablar de izquierdas o derechas es de personas que les falta angulo de visión y se estancan en una forma anacrónica de entender la política.

  Todo este movimiento popular, apenas acaba de nacer, esta en pañales. Ha superado toda expectativa, pero no es conveniente cegarnos en nuestra autocomplacencia y precipitarnos con las decisiones que tomamos; corremos el riesgo de perder el norte. Yo personalmente, no quiero una revolución encabezada por cuatro descerebrados exaltados haciendo una lista de cosas con las que ellos creen que el mundo sería mejor. Quiero una revolución movida por el sentido común, personas inteligentes capaces de ver más allá de la apariencia de las cosas y atacar los problemas desde su misma raiz.

  Lo primero y más básico es un sistema de gobierno donde la participación del pueblo sea real y efectiva. El modelo asambleario no se puede extrapolar a un país con millones de habitantes, de hecho ya estamos viendo problemas de comunicación con apenas unos cientos de participantes. La respuesta habrá que buscarla en las tecnologías informáticas y de comunicación de las que ya disponemos, trabajar en un nuevo sistema de representación ciudadana. Reformar la base del sistema electoral, un cambio total de paradigma.

  En este punto donde debemos centrarnos, todo lo demás ahora mismo es paja. Que la gente preparada traiga sus ideas para poder desarrollar un proyecto común. Sólo cuando se disponga de un sistema que realmente reconozca y represente eficazmente la individualidad de todos y cada uno, podremos tomar nuestros propios caminos. Como dijo Bertrand Russell, sólo la cooperación redimirá a la Humanidad.

 24. Estoy de acuerdo en que este movimiento debe mirar hacia un cambio global, pero me parece un error pensar que ese es el objetivo inmediato de todo esto.
  No creo que podamos hablar de un cambio global sin plantearnos cambios locales. Me parece que hay que hay que pisar tierra firme y perseguir objetivos realizables ahora mismo: definirlos y luchar por ellos. Creo que el objetivo inmediato es conseguir un sistema democrático justo en el que podamos expresarnos realmente, en el que nuestra voluntad de cambiar el sistema económico, educativo, las políticas energéticas, etc. se convierta en hechos reales, palpables en la vida de los ciudadanos. Así es como vamos a abrir espacio crítico, así es como vamos a hacer posible que los que vengan detrás ya se formen en un sistema de valores diferente, que les va a permitir ese cambio global para el que ahora estamos poniendo la primer piedra.
  Por eso, creo que deberíamos apuntar más bajo, pero de manera certera, para poder ir acercando eso que ahora parece casi utópico, pero que poco a poco se irá haciendo real.
  Con todos mis respetos y todo mi apoyo, a veces tengo la impresión (y he ido a todas las asambleas) de que acampadabcn se está acercando más a un lucha en contral del sistema global y todo lo que conlleva, que a una lucha por una democracia real, aquí y ahora. Creo que hay que ir dirgirigiendo los esfuerzos hacia puntos claros, sucesivamente; porque si se dispersan los esfuerzos nos agotamos por el camino. Y en este sentido, creo que deberíamos mirar más de carca a acampadasol, que parece tener más claros los objetivos a corto plazo.
  Yo, por mi parte, seguiré arrimando el hombro hasta cuando y donde haga falta!

 25. Soy uno de los “afortunados” que tengo empleo… un empleo que está destruyendo mi vida familiar. Supongo que esto es una queja unipersonal pero que se puede aplicar a infinidad de ciudadanos. No puedo hacer mucho pero si que me comprometo a asistir a la acampada de Girona los días festivos para ayudar a la unión del movimiento… porqué esto es un movimiento de la más poderosa fuerza que existe: LA UNIÓN HACE LA FUERZA! Reflexionemos… si vamos todos un día al mes aportando cada uno lo que buenamente pueda, seríamos un promedio de, más o menos, 250.000 personas en Catalunya. Yo quiero ser uno de ellos. Un abrazo a todos/as.

 26. Preguntes sense resposta que em suggereix l’assamblea d’avui: perquè cridem ningú ens representa i seguidament redactem un manifest dirigit a les autoritats? L’objetiu de la mobilització és que ens retornin drets socials (o sigui, en clau de reacció i reforma) o hem d’entendre-la com un espai on aprendre i reflexionar plegats sobre quin model de societat volem (o sigui, en clau d’acció i construcció). Finalment també em pregunto el tema dels sabers. Amb tanta comissió no estarem seguint la mateixa lògica capitalista de la divisió del treball? Passo de l’il·lusió a l’escepticisme, intervenció rere intervenció!

 27. Amb el tema de les votacions de demà, crec que cadascú hauria de fer el que vulgui, en funció a les seves idees, però aixó si, deixant plasmat el seu pensament i ser conseqüent amb ell.

  Molta gent ha lluitat i s’ha deixat la vida per aconseguir el dret a vot, sobretot les dones… així que, faci el que es faci, tot i que sigui un sistema injust, penso que és important particirpar-hi desde dins per poder canviar les coses!! Perdem aquest passotisme i letargi social! Perdem la por a votar a partits minoritaris si creiem que tenen bones propostes! Participem activament!

  Altre punt que m’agradaria comentar és qué passarà després… les coses canviaran probablement i també l’actitud que tenen els polítics envers el moviment…planifiquem noves formes d’actuació, nous abordatjes, continuem la lluita!

 28. Propongo ir mañana a votar masivamente, para que el 15M no caiga en saco roto. Así pues, amig@s, id mañana a las urnas. Las elecciones son una ocasión de oro para que nuestras voces tengan consecuencias. ¡Muchos ánimos a todos!

 29. Si us plau, escric des de la distància. Algú em pot dit com ha quedat (si s’ha discutit) el tema de la circumscripció el·lectoral única. Penso que la definició proposada d’aquest i altres temes (tots tractats des d’una òptica una mica centralista/unitarista/monolítica, digueu-li com volgueu) allunya a desenes de milers de persones de fer costat al moviment.

 30. Hola a tots/es !!! ÀNIMS, ara vaig a la plaça a parlar amb tots vosaltres i intentar expressar les meves idees.

  Anem tots a la plaça, es el moment de canviar aquest sistema tan corrupte, tan poc representatiu, tan lleig, tant discriminatòri, tant hermètic i innaccessible, tan injust (justícia lliure), policia irresponsable, SOM LA GENERACIÓ SENSE FUTUR, SENSE ESPERANÇA, donem un exemple a tota la societat que PODEM ! i lo mes important NO PARAREM. Jo afortunadament i treballo, i ames em va molt bé, però soc molt sensible a companys, amics, familiars, desconeguts que ho estan passant molt malament, que no veuen sortides, que estan en un camí sense sortida, UN DRAMA, ens tenim que ajudar tots plegats PER UN MON MILLOR, per que les següents generacions i nosaltres tinguem un futur millor

 31. Jo crec que més enllà de III República s’hauria d’impulsar una llei de referèndums. Per la República, per la Independència o pel que sigui….
  A mi personalment la III República me la bufa si segueix sent espanyola, Jo vull el dret a separar-.me i després, quan puguem parlar d’igual a igual amb la resta de nacions de l’estat ja ens confederarem si ens dona la gana… Una altra república integral no la vull per res…

 32. Amb tot el respecte, m’agradaria comentar que el que estem fent els vespres no crec que sigui una assemblea, és més aviat un parlament, una arrenga o com vulguis dir, encapçalat per 4 persones afortunades que arriben al micròfon. A més només contempla a la gent que està a la plaça i no als que estem a les escales o al voltant. Tampoc tothom pot parlar… Entenc que hem de concensuar els objectius mínims però això és és complicat fer-ho sent tanta gent, no obstant pot ser podríem fer grups més reduïts, on realment es pugui parlar i aprofundir. Per ultim hem de pensar que si volem canviar aquest sistema hem d’abandonar els antics mètodes parlamentaris i liberals d’una veu un vot i començar a ser participes de les nostres vides amb els iguals i això no és només més un mètode sinó un objectiu a perseguir.

 33. Bernat Graupera

  Avui m’he passat per la pl. Catalunya. Teniu tot el meu suport i crec que els que som d’altres poblacions hem de traslladar totes aquestes accions als nostres pobles i ciutats, perquè no estem sols!

  Força Companys!!

 34. DENUNCIEMOS LOS CHEMTRAILS Y H.A.A.R.P. que todos lo sepan!!!
  …y cuando subais videos utilizad musica libre, asi ayudais y no os los borran!!!!

 35. Retroenllaç: Posts d’avui: 21/05/2011 | Els blogs d'xcat

 36. Proposo comissió de revisió de textos! PROU FALTES D’ORTOGRAFIA I SINTAXI !!!

 37. Heu tractat el document q surt a catalanrevolution.worldpress.com a la comissió de continguts?

 38. De nuevo felicidades a todos/as. Estamos ante un cambio de paradigma donde la persona y el planeta son prioritarios ante el capital.
  Estamos en una matrix y detrás del velo está la realidad que todos/as queremos y nos merecemos.
  No voy a enumerar lo que tenemos pues lo sabemos de sobra y sería interminable, paro, pobreza, educación condicionada con unos patrones obsoletos de individualidad a través de la separación, la competitividad y un consumo atroz donde priva la ganancia sin importar los medios, etc etc etc.
  Creemos que somos nosotros/as los que estamos haciendo el cambio, pero de alguna forma estamos inducidos por una fuerza del universo y de nuestra madre Tierra que nos está pidiendo nuestra ayuda.
  La culpable de todo es nuestra mente “estúpida” que con su egoísmo, avaricia, odio,celos, posesión nos ha creado un sistema de seguridad en base al “miedo” y q

 39. y que ahora tenemos que corregir. Un sistema totalmente obsoleto y falto de flexibilidad que lo que hace es ir en contra del ser humano mismo y de las leyes espirituales de la vida y del universo, donde se beneficia una minoría que posee ya en estos momentos el 80% de la riqueza mundial, provocando un desequilibrio tan brutal que cada día mueren 70.000 personas de hambre y 1.000 millones pasan penurias.
  Ha llegado la hora del cambio, juntos vamos a crear un sistema en equilibrio donde la persona es prioritaria delante del capital así como la preservación del planeta.
  Pronto creamos la estructura para que dentro del sistema de leyes obsoletas podamos reformarlo y siempre de forma pacífica.
  Un abrazo a todos/as.

  • Totalmente de acuerdo.
   La humanidad y su peligrosa inteligencia deberian autocolocarse a igual nivel que todas las demas especies animales y limitar-se a cuidar el planeta, como centinelas de algo sagrado, aprender a vivir y encontrar en ello la plenitud.
   De otro modo los humanos somos un cancer que está arrasando con la vida planetaria. Este mundo sin los humanos seria el paraiso.

 40. Si necessiteu traductor de frances, ingles contacteu amb mi.
  Estem fen Historia, tot aixo es molt important es el nostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s