OCTAVETA-cartell per Divendres i Dissabte MÀXIMA DIFUSIÓ

Nova octaveta per a divendres i dissabte!

akbcn_octaveta_divendres_dissabte

76 responses to “OCTAVETA-cartell per Divendres i Dissabte MÀXIMA DIFUSIÓ

 1. Estic d’acord i dono suport a l’acampada, i sempre que pugui vindré a fer pinya. També estic d’acord amb la majoria de la declaració de principis, no obstant volia fer una puntualització, i només en la següent afirmació:
  “Ens sentim trepitjats per l’economia capitalista”. No hi estic d’acord, de fet, a nivell personal defenso el capitalisme (si, es pot defensar el capitalisme, o ser de centredreta i estar indignat i d’acord amb les movilitzacions). El problema és el capitalisme neoliberal (http://ca.wikipedia.org/wiki/Neoliberalisme), aquell en que tot s’hi val pel l’enriquiment personal (enganyar, extornsionar). I qui la fa, l’hauria de pagar.
  Sí que em sento trepitjada per “Em sento trepitjada per l’economia neoliberal”.

  • Sólo comentar que precisamente este punto sobre utilizar el término “economía capitalista” fue bastante controvertido ya durante la redacción del documento por parte de la comisión pertinente (se habló de utilizar “el sistema económico actual” en su lugar) por lo que se llevó más tarde a la asamblea, en la que tras dos votaciones muy reñidas se acabó decidiendo que se utilizaría.

  • Hola tothom,
   ahir nit vaig ser-hi a l’assamblea i vaig participar de la votació que aquí es comenta. Penso que aquesta votació no va ser tan unànime com per concloure que ha de ser així. Personalment no sóc partidària del capitalisme, però no trobo intel·ligent posicionar-nos en aquests moments en temes com aquest, doncs això pot provocar escicions dins el poble, cosa que no ens interessa.
   Penso que l’acampada no hauria de posicionar-se en res que provoqui controvèrsies sinó que hauríem de crear un front comú a tothom basat en el fartament. En aquest sentit, trobo millor parlar de sistema econòmic.
   Penso que primer hauríem de reconquerir el nostre poder que hem deixat en mans d’uns quants durant anys, i després ja en parlarem, amb el poder amb nosaltres, quin sistema econòmic volem i quin no.
   Entenc que és una tocada de nassos això que comento, que és com tornar enrere. Però ahir a la nit va haver-hi un company que va dir una cosa evident: portem 4 dies i és difícil arribar a consensos. Penso que hem de ser humils i tornar enrere quan alguna cosa no és segura, i aquesta votació no va ser tan unànime contra el sistema capitaliste com per prendre-la definitivament.
   Creem ponts, creem fronts comuns; no ens dividim perquè sinó perdrem la batalla. No és el moment de posicionar-nos en o contra coses concretes. Tenim un enemic comú, la classe política, i no hem de perdre aquest objectiu.
   Bé, és la meva opinió 🙂

   • Totalment d’acord!

   • Totalmente de acuerdo, si nos metemos en estos temas podemos dividir a la gente, el pueblo debe estar con nosotros. Nos une la indignación a la clase política, no contra en capitalismo, en Islandia siguen con capitalismo, pero no el NEOcapitalismo, que es el que nos llevó a esta situación

   • Estic d’acord. No hem de radicalitzar postures o ens deixarem a molta gent pel camí. Ahir comentava a amics que el més important d’aquest moviment és que reuneix les queixes més comunes de qualsev ciutadà, sigui qui sigui el partit que voti. Aquest moviment ha de ser una fulla en blanc on definir com volem que sigui el sistema, no crec que ningú vulgui perdre el temps en buscar enfrontaments o culpables, sinó provocar un avanç cap a les solucions, demostrar que el que mana és el poble i que no els i queda altra que estar al nostre servei.

   • Albert Rocamora Boira

    Acabo de veure unes imatges al telediari de la plç de Catalunya, i si fos polític, banquer, empesari, no em preocuparia gens. La classe politica son uns titelles, so un falç poder, son els sicaris dels qui remenen les cireres (digues-li “capitalistes”) ¿és que els hi hem d’explicar un conte a la gent per que no es confonguin, per que no tinguin por? ¿Hem d’enderrocar a l’enemic (el politic) ocupant el seu lloc i despres canviar el sistema econòmic?

   • Judit Mercedes

    Hola Albert!! Penso que aquí no es tracta d’enderrocar ningú sinó de recuperar el que ens han prés, el nostre poder. Es tracta de fer viure de nou (si és que tal vegada ha sigut així) el poder del poble. Ningú ha de substituir ningú sinó que tots ens hem de reposicionar. I el que NO ens podem permetre és deixar-nos ningú pel camí. Els ismes segreguen, però per sobre de tot això tenim coses en comú que ens uneixen.

   • Jaume albalá

    Jaume albalá:
    De acuerdo, no nos liemos en la semántica.
    Lo que une es que sabemos que nos engañan y explotan a nivel global las elites financiero políticas.

    No son las teorías las que fallan, se puede creer en el marxismo o en el liberalismo, en teoría, Pero la naturaleza humana distorsiona la teoría.
    Solo. Se puede controlar a los chorizos a nivel local ,
    es el fin de la globalizaciòn.

  • Millor seria educar la gent com funciona nostre sistema actual per entendre’l millor perquè si la gent no entenen com funciona una cosa es pot semblar com un monstre. Cadascú té dret a vendre serveis sigui de on sigui a planeta ja per nom d’igualtat absoluta, després poden parlar sobre com es distribuït riquesa i que si sistema garanteix que tothom té mateixos oportunitats. I que serveix sistema a on existeix la gent vivint a carrer i patint de gana … però això no es culpa de ‘capitalisme’ sinó egoisme de la gent i el seu govern perquè existeix governs ‘capitalistes’ on riquesa garanteix que tothom té per menjar i un lloc a viure. Hi ha moltes bones idees però anar a contra nostres drets ( drets a negociar amb altres persones a planeta ) no es una bona idea.

   • Completament d’acord. Opino que atacant al capitalisme de per si, ens deixarem molta gent pel camí. Crec que és més bàsic reconquerir la democràcia, i millorar l’educació, i incentivar el pensament crític i no dogmàtic. Amb el qual podrem proposar i muntar un millor sistema tant social i econòmic per tothom.

 2. No ens mouran i si ho intenten tindran MOGUDA…
  UNITS EN LA LLUITA NO ENS MOURAN!!!

 3. Dons la jornada de reflexió la pasaré reflexionant amb la meva familia i vosaltres a plaça Catalunya, hi aniré amb les mans vuides, ni tan sols portaré un entrepà, cap mena d’objecta que pugui ser vist com un perill…aniré a paseijar, a xerrar i a respirar pau i llibertat.

  Força amics

 4. El pueblo puede luchar y vencer a sus enemigos sin necesidad de someterse a esas castas que, como una excrecencia, engendra todo organismo colectivo. El pueblo puede salvarse, eliminando en primer término a los salvadores de profesión.

 5. No nacionalismes?

  Stop al suport si no es retira la proposta ultranacionalista de circumscripció electoral única.

  • De twitter:

   daventalasis Daven Von Zarovich
   #acampadasol #acampadabcn Por primera vez en mi vida me siento orgulloso de ser español. Vosotros me hacéis sentir así.

   Noasefaltadesirnadamas…

   • No nacionalismes?

    En virtut del % mínim requerit per a obtindre representació, la circumscripció electoral única no afecta gaire als “grans partits” regionals, però esclafa qualsevol partit local i qualsevol intent de fundar un partit nou des del no res (ço sense padrins que et posin sobre la taula una morterada de calers). En definitiva, aquesta proposta esclafa la possibilitat democràtica d’un ciutadà qualsevol.

    I a quí beneficia?, als grans partits “nacionales”, una contradicció amb el que vol ser el moviment, una opertura democràtica.

    El silenci absolut davant aquest tema, la falta de debat i propostes, és l’acceptació per omissió. Així, es revelador i trist adonar-se del fons nacionalista espanyol del moviment.

    I ara vindrà qui dirà que cal anar units, fer pinya. Per a què, per a beneficiar l’omertà democràtica?

  • Ultranacionalista? Et prego no ridiculitzis cap opció. Estem tots units en el descontent. Jo soc independentista i vull compartir aquesta moguda amb els que no ho són. Per a crear una societat justa és imprescindible apendre a respectar els que no pensen com tu. Gràcies

 6. Al lloro, companys, que a l’octaveta posa “worldpress” i és “wordpress”…
  El terme “caçerolada” no existeix. No sé si seria “cassolada”… que em corregeixi algun filòleg.

  QUE CONTINUI LA LLUITA!!
  ALLÀ CONTINUARÉ, COM CADA DIA DES DE DIUMENGE!!

 7. Ei, Hi ha algunes faltes! No passa res però es poden corregir:
  Assamblea –> Assemblea
  Caçerolada –> Casserolada
  aixo –> això
  ilegals –> il·legals
  es –> és
  Tahir –> Tahrir!

  Ànims!

  • A banda de les rectificacions que fan els companys, he trobat algunes errades tipogràfiques més:
   interesaos –> interessos (a –> s)
   exclusos –> exclosos (u –> o)
   estavem –> estàvem (accent)
   oposessim –> oposéssim (accent)
   pacificament –> pacíficament (accent)
   d’Islandia. de Madrid –> d’Islàndia i de Madrid (accent i punt–>i)

 8. Hola nois!
  Una barcelonina que des de Teruel us ofereix tot el seu suport. M’encantaria poder ser amb vosaltres!
  El cartell em sembla genial, només volia avisar-vos (per si no us en heu adonat) de que l’adreça web està malament! Posa worldpress en comptes de wordpress. I encara que tots sabem què volem dir, és un mal tema de cara a la màxima difusió. A més a més fixeu-vos-hi perquè hi ha dues faltes d’ortografia (estàvem i oposéssim apareixen sense accent).
  Tinc el defecte de no suportar les faltes sobretot en català i menys en aquells documents susceptibles a ser llegits per molta gent.
  Molta força!!!

  • Si et preocupen tant les faltes hauries d’escriure Terol, que és com se n’ha dit tota la vida en català. Sense acritud 😉

 9. Altres faltes: estavem- estàvem. I a Madrid hi hauria d’haver una coma i no un punt, no? Pacificament-Pacíficament, exclusos-exclosos (o no es veu bé). Interesaos-interessos.

  La resta, molt bé. I el capitalisme, en tant que és una economia que genera desigualtat, trepitja sempre uns i beneficia d’altres, curiosament aquells amb més poder i mitjans, encara que sigui dins d’una socialdemocràcia amb un Estat de Benestar molt desenvolupat.

 10. Hey, corregir la url de la página web, habéis puesto worldpress en vez de wordpress. Un saludo. Nos vemos en la plaza.

 11. M’agradaria recordar que l’objectiu principal de tot plegat és arribar a una “democràcia real”. Això vol dir que no es va en contra de la democràcia en si mateixa. Es va a favor d’una democràcia més representativa, més justa, més transparent i on totes les idees hi tinguin cabuda. Per això, de la mateixa manera que no s’està fent campanya per cap partit en concret, tampoc s’hauria de fer campanya pel vot en blanc o el vot nul. Això es posicionar-se en un sentit molt concret i penso que ara no toca. Aquí hi ha gent amb moltes sensibilitats diferents i cada un ha de poder expressar-se de la manera que li sembli més convenient, per tal aconseguir aquests objectius que tots compartim.

 12. Suport!
  Vindrem a la tarda. Si necesiteu ajuda abans demaneu-la, estem online.

 13. M’agrada perquè queda clar que no hi ha ningú que ens organitzi al darrere, que no pertanyem a cap ideologia política en particular, però que sí que som una gran quantitat de persones que tenim uns sentiments similars cap a la situació que ens ha tocat viure.

  Repasseu les faltes d’ortografia! Seria una llàstima que es fes difusió del document sense corregir-les. No se’n diu “extendre” sinó “estendre”. Si voleu, m’0fereixo a fer la correcció, tot i que segur que de gent capaç i disposada no en falta!

  Salut!

 14. Retroenllaç: La Junta Electoral Central declara il·legals les manifestacions del 15M - BTVNOTÍCIES.cat

 15. He volgut sumar-me a la causa fent una petita contribució a la bibilioteca, la teniu aquí: http://filosoficament.blogspot.com/2011/05/acampadabcn-biblioteca-duna-revolucio.html

 16. Vull felicitar a tothom per l’optimisme que estem inoculant al panorama actual!!! No hi ha pa tper tant xoriço! Salut i REVOLUCIÓ
  Vec que el text del manifest només està en imatge, per temes de difusió per a que els buscadors indexin aquest missatge i arribi més lluny, el transcric a continuació:

  Qui som a l’Acampada de Barcelona?
  Som gent que hem vingut lliurement i de forma voluntària, que després
  de la manifestació del 15 de Maig hem decidit seguir estar juntes i ser cada
  vegada més en la lluita per la dignitat. No representem a cap partit ni
  associació. Tampoc ningú ens representa.
  Ens uneix el malestar per unes vides precàries per les desigualtats,
  però sobretot ens uneix una vocació de canvi. Estem aquí perquè
  volem una nova societat que doni prioritat a la vida per sobre dels
  interessos econòmics i polítics. Ens sentim trepitjats per l’economia
  capitalista, i ens sentim exclosos del sistema polític actual, que no ens
  representa. Apostem per una transformació profunda de la societat.
  I sobretot apostem perquè sigui la pròpia societat la protagonista
  d’aquest canvi.
  Creien que estavem adormits. Que ens podien seguir retallant els drets
  sense que oposessim resistència. S’equivocaven: estem lluitant -pacificament però amb determinació – per la vida que tots mereixem
  Hem après del Caire, d’lslandia. de Madrid.
  Ara toca extendre la lluita i prendre la paraula.

 17. Bon dia, gent!
  Penso que cal deixar clar que si algun partit polític o alguna organització vol fer-se seves idees sorgides d’aquest moviment, és totalment lliure de fer-ho. Però ha de deixar ben clar que s’inspira en aquest moviment, no pas que el representa. Ja han sortit veus que reclamen l’autoria de tot el que passa aquí. Però l’amalgama de persones i col·lectius implicats es tan variat, que cap partit, cap sindicat, cap organització… pot considerar-se representant de la totalitat del moviment.
  Endavant i molta força!! Si els grans partits i els grans mitjans de comunicació estan desconcertats vol dir que alguna cosa grossa estem aconseguint moure!!

 18. Ei, la meva contribució per anar concretant les nostres demanes:

  -Volem pressupost participatiu. Volem decidir mitjançant el consens, entre tots i totes, cóm i en què gastem els “nostres” diners públics.

  – No volem retallades a educació i sanitat. Entenem que una societat ignorant i malalta no és capaç de sortir de cap crisis. Les retallades contribueixen a la submissió de la gent a l’economia.

  – Volem educació i sanitat públiques, gestionades públicament amb eficiència i qualitat. S’ha acabat les gestions privades dels bens públics, s’ha acabat els “feudos” que prioritzen els amics abans dels que fan la feina bé feta.

  -Volem transparència. Volem els sous, contractes públics, factures i despeses públiques penjades a les webs, assequibles a tothom.

  – Volem democràcia radical. S’ha acabat la dictadura del vot. Volem intervenir a les decisions polítiques importants mitjançant el debat públic i el conces. Volem decidir sobre el projecte polític del nostre país.

  En definitiva volem sortir d’aquesta crisis sent una societat molt millor de la que va entrar-hi.

 19. Endavant! Entre tots podem fer que les coses canviin, hem d’utilitzar el poder que ens correspon i exigir una gestió política honrada i transparent.

 20. Si els d’ahir portem una, dues persones cadascú serà brutal!! Junta electoral, partits, tribunals suprem i constitucional, NO TENIU LEGITIMITAT!!

  cassolada! (no caçerolada, en català)

 21. Per contribuir amb algunes idees:

  – Reformar el sistema electoral: Llistes obertes ja!

  – No tan sols no retallar l’educació, sinó que s’ha de suportar i millorar el sistema educatiu. Una millor educació per gent amb més coneixements i sobretot capacitat de pensament crític i criteri propi, per un sistema i una societat millor.

  – I no puc estar d’acord amb la proposta de Madrid d’una única circumscipció per tot l’estat. Personalment em desmarco d’aquesta demanda.

  – Així també, a nivell personal, també em desmarco de la demonització del sistema capitalista en general (però sí critico i s’hauria de canviar el sistema capitalista neoliberal, i condemno tots aquells que utilitzen aquest sistema per enriquirse personalment a costa dels drets bàsics de les persones, i que surten impunes).

 22. Pocosañosdevida

  Comunicar a todas las Juntas Electorales así como al Abogado General del Estado que las concentraciones y reuniones a las que se refieren las consultas elevadas a esta Junta son contrarias a la legislación electoral desde las cero horas del sábado 21 de mayo hasta las 24 horas del domingo 22 de mayo de 2011 y en consecuencia no podrán celebrarse.

 23. No s’hauria de passar tant de temps a les assemblees parlant de les comissions. Hi ha un potencial de gent enorme com per desaprofitar-lo així.

 24. A favor de l’opinió de la Judith Mercedes.
  Ahir va ser impressionant i avui ho sera encara més.
  Felicitats a tots, ànims i no parem….
  “Si no ens deixen complir els nostres somnis, no els deixarem dormir”

 25. Salutacions:
  Tinc 62 anys i soc mestre, solidaritat total amb l’acampada, ahir hi vaig ser-hi.
  Vull saber i desitjo què desprès de les leccions aixó continui.
  Si té continuitat som gent què volem fer-ho al.
  nostre petit municipi del Montsià.
  Si te continuitat volem saber-ho

 26. Hola,
  Seria possible fer un revisió d’ús del llenguatge que sigui no androcèntric ni sexista? A la octaveta i a la declaració de principis.
  Gràcies

 27. Jo també crec que sobrava la paraula capitalisme. El capitalisme és un sistema econòmic tant vàlid com qualsevol, el problema ve quan es porta fins l’extrem i s’utilitza per sotmetre a la gent. Crec que amb això hi ha molta gent que no se sentirà representada per aquest manifest. l’èxit de la convocatoria era aglutinar a tothom que estigui descontent. Però esteu en el vostre dret ja que heu sigut vosaltres qui ha posat l’esforç i el valor de ser allà cada nit. Sort!

 28. S’hauria de traduir a l’anglès, de fet a totes les llengues possibles per a que s’entengui a tot el món.

  Jo també matissaria el tema del capitalisme. Aquesta tarda ens veiem a Pl. Catalunya.

 29. Dema tots a fer pinya per el nostre present i per el futur dels nostres fills i nets.

 30. Retroenllaç: El sistema político actual no nos representa « lapulgaylalocomotora

 31. Jo hi seré pels fills que la crisi encara no em deixa tenir!

 32. Ei, per algun mitjà ha sortit això de #catalanrevolution amb un manifest i tot: http://www.3cat24.cat/noticia/1206786/

  Oi que no ha estat debatut a l’acampada? es pot parlar d’intrusisme o de oportunisme…? en tot cas, els mitjans van perdudíssims, s’hauria de fer un altre aclariment no?

  • Que jo sàpiga tampoc s’ha debatut sobre l’ #spanishrevolution dels collons no? Si ens imposen espanya no és oportunisme i intrusisme? Us recordo que fa poc varem ser més d’un milió de persones cridant independència pels carrers, i per molt que us doni suport a Pl.Cat no hi ha ni molt menys un milió de persones…. Potser els nacionalistes espanyols que promouen #spanishrevolution són només una minoria sorollosa?

   (com sonen aquests termes eh… m’encanta poder-los utilitzar a la inversa)
   Espanyolots, sou només una minoria massoquista, encara que us sentiu espanyols (totalment legítim) amb l’actual sistema de finançament, viure a catalunya i voler formar part d’espanya vol dir ser massoquista… voler que et trepitgin… Saps quants ordinadors per alumne hi ha als centres d’extremadura? i aquí? quantes beques reben els madrilenys? i aqui? apa…
   Que no veieu que no inverteixen en infraestructures aqui? Sabeu per què és no? Per si de cas, perquè l’Estat sap que marxarem en breu…

   Nosaltres, il·lusos, encara no ens n’hem adonat…., ells sí…

   • Això si que em sembla una collonada, veus. Si penses que algú està imposant a algú en tota aquesta història és que no saps per on van els tiros. No et deixis portar per l’odi (en aquest cas a la paraula Espanya) pensa des de l’amor al canvi. Ara em de ser constructius.

   • Judit Mercedes

    Ole i ole, Sergio!! 🙂

  • La mare que els va parir!

  • Totalment d’acord amb tu, Joan. Tampoc no és el moment de discutir si som nacionalistes o no ho som. És el moment de discutir sobre els drets bàsics de tots els ciutadans, catalans, espanyols i europeus (bé, i si s’animen, de tots els occidentals i més enllà!!). Ja n’hi ha prou de tanta segregació!!

 33. us semblarà una collonada a alguns, però us heu plantejat que amb la inestabilitat laboral, la dificultat per accedir a la vivenda, la manca d’escoles bressol i la incertesa de no saber si d’aqui dos dies et quedaras sense feina ens està boicotejant totalment el dret a ser mares i pares?

  Potser és molt primari i instintiu, però què nassos:

  JO VULL SER PARE!!

 34. Ah, i no sé qui li fa d’assessor al penques de l’Hereu però a mi em sembla insultant que digui a l’spot electoral “Jo ja sé qué és patir la crisi perquè la veig cada día” Ens està insultant? I ho diu mentre ensenya el seu superpis… Sabeu quan cobra aquest prepotent??

 35. Propongo dos ideas más a añadir a las presentadas:
  1.-Devolución inmediata de ayudas a bancos y cajas con pratimonio inmobiliario. No pueden pedir rescates con 10.000 pisos expropiados y especulando. Si les dejamos el dinero, que nos den sus pisos: realojar gente expropiada, pisos a jóvenes, afectados de Lorca (con tanto stock en el Levante es una verguenza ver gente en campañas)…
  2.-Investigación de las grandes fortunas (paraisos fiscales…)
  3.-Realización de más referéndums, tenemos que decidir más de un modo más participativo (si hubiésemos decidido lo de las ayudas a los bancos no estaríamos así). Las dos anteriores podrían incluirse en listas de referéndum

  • De acuerdo con JM. Reivindico nuestro derecho a que las decisiones se tomen por REFERÉNDUM. Creo que esto no se ha hablado aun en ninguna asamblea. El pueblo decide y los políticos ejecutan nuestras decisiones. Punto.

 36. La junta electoral está tantos tantos peldaños arriba que no ve a las personas a pie de calle.
  Tengan cuidado excelentíííssimass señoriaass, no se asomen demasiado a la barandilla de oro de su immaculado balcon celestial no vaya a ser que por burros se vayan a caer de morros y ensucien nuestro suelo, que aquí al nivel base las personas comemos, hablamos, paseamos, reimos, lloramos, compartimos, sentimos… resumiendo vivimos, a poder ser en paz.

  Des del siglo pasado no voy a votar, me tomaron el pelo una vez y ya aprendí. No me creo a ninguno, todos mienten cada vez que sueltan palabra, y del voto en blanco y del voto nulo no me fio. Ni me acerco por los alrededores de las urnas, me encanta el dia de reflexion porque todos sus payasos se quedan callados y la tortura electoral cesa por unas horas.

  PD. Segun ha anunciado lagencia ele, se ve que ahora la junta lectoral dispone de tontologia punta i prevé un descenso notable del paro… en el dia de reflexión! jajaja
  Que no falte el humor en momentos así !!

  NO VAYAS A VOTAR, BÓTALES.

 37. Penso que el rebuig del capitalisme -paraula desacreditada- no equival al rebuig del sistema de lliure empresa, amb els drets i deures que imposa el bé comú, el control democràtic des de les estructures socials, ecològic, d’abast cada cop més solidari i planetari. De fet, es rebutja el sistema que crea l’espiral financera, el totalitarisme que ens governa, que ens controla i ens mutila; que només és lliberal per als rics. Crec que la majoria deu pensar això. És millor doncs, evitar el terme i descriure’l indirectament com un sistema econòmic just i obert socialment.

 38. Hola a tothom!!

  moltes felicitats per la feina feta i per la força col·lectiva. Us volia comentar que us he enviat un correu electrònic amb l’octaveta revisada. Hi havia bastants errors i faltes, suposo que fruit de les presses (el text es va consensuar ahir en l’assemblea més gran que he vist en la meva vida i devien ser les 2 del matí). Bé, només és la meva petita aportació per si teniu temps de tornar a fer el pdf. Si no, doncs tampoc no és tan greu. Ah! I si necessiteu “col·laboració lingüística” al correu teniu les meves dades (sóc correctora).

  Petons a tots!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 39. pEDRO bERGES BARON

  Potser és una queixa massa personal, però aquí va. Els representants de la Generalitat s’omplen la boca amb l’ensenyament de l’anglès i l’emisora radiofònica VAUGHAN – que fa classes gratuïtes les 24 h. del dia – estan a punt de TANCAR-LA

  Pedro

 40. Felicitats a tots aquells q col·laboren per tal q això funcioni, és complicadíssim fer q rutlli una assamblea amb tanta gent, i l’únic punt millorable és la megafonia, q està clar q es fa el que es pot!

  Un altre punt a “criticar”, són les faltes d’ortografia a les actes… segur q es fruit de les presses, però crec q és important q algú les corretgeixi… sempre fa més el fet! En el cas de al octaveta, a banda d’erros tipogràfics i algun accent q ja sha comentat, heu escrit CAÇEROLADA, quan seria CACEROLADA, paraula q d’altra banda és incorrecta pq se’n diu CASSOLADA (en català ve de CASSOLA, no de CACEROLA). Si voleu ajuda per les correccions, ja teniu el meu mail!

  Apa, això és tot ! Aquesta nit q ningú es quedi a casa…. ni exàmens, ni entregues, ni feines… sisplau, demà és dissabte, a l’assamblea d’aquesta nit hi ha de ser tothom!

 41. Estic totalment d’acord amb fer més participativa la gent en les decissions importants i no només votant cada 4 anys, mitjançant referenfums o amb altres mecanismes.
  Si recordeu, no fa gaire, a barcelona van fer una votació pel tema de remodelar la diagonal. Segurament va ser un “despiste” per part del PSC, pero la questiò es que vàrem votar, i contra tot pronòstic va guanyar la opció de no remodelar la diagonal. Potser perquè la gent pensava que no era el moment d’aquell gran gast en remodelar un carrer que, si fa no fa, funciona. O potser perque la gent pensava que fent una remodelació més raonada i contenida podria quedar un carrer millor a un preu molt més baix.
  Si existissin mecanismes com aquests per a moltes de les decissions que ens afecten a tots i totes, segurament ara Barcelona no tindria dos aeroports, un de superluxe i un altre, relativament nou, totalment buit. O no tindriem semafors per valor de 40 millions d’euros de diseny, alegant que son sostenibles perque consumeixen menys energia. Quina barra, quanta energia s’ha malgastat fabricant uns semafors nous per substituir uns altres que funcionaven perfectament? i que, a més a més, ja n’hi havien de semafors dels antics però amb lluminaria de leds de baix consum.
  Potser també, no hagués calgut fer la “linea de metro més llarga d’europa”. Una ciutat relativament petita com Barcelona necessita la linea de metro més llarga d’europa per solucionar la seva mobilitat? No te gaire sentit, no creieu?
  Segurament darrere de tot aixó hi ha anys d’incompetencia. En comptes de solucionar problemes propers de la gent, es dediquen a matar mosques a canonades amb els diners de tots. Potser, com he dit abans, per incompetència, o potser, i segurament per aqui van els trets, per interessos ocults i embutxacar-se aixi un bon grapat de diners públics.

  No podem deixar que això continuï!
  No podem consentir que només tinguem el pèssim poder de decidir de quin color seràn els incompetents i els lladres dels pròxims 4 anys !!!

 42. Ayer estuve toda la tarde intentando entender el funcionamiento y pensando en como poder colaborar… también me quede a la asamblea por la noche (y hoy pienso volver)… Reconozco que estuve como “espectador”, como muchos de los que estaban alli (me gusta observar a la gente y eso era evidente)… Todo me pareció muy emotivo, sentimentalmente muy potente… vi gente emocionada… y a lo mejor por ahi deberiamos llevar el asunto… La famosa frase: “Seamos realistas: pidamos lo imposible” que se lee en algunas pancartas estaba en el ambiente… La frase es muy bonita pero la palabra “imposible” esta ahí… Muchas de las personas que salieron a hablar lo hicieron como lo hacen los politicos… con palabras grandilocuentes… y con unas pretensiones exageradas… Escuché la frase “Estamos haciendo historia” (Tambien estabamos haciendo historia con el “No a la guerra” y ya veis donde quedó todo)… Hay que ser consciente de donde estamos y hablar de objetivos mas “modestos”… Aglutinarlo todo en una idea.. no se cual… ¿respeto? ¿dignidad?… No nos gusta como nos manejan los politicos… No nos gusta su prepotencia… ¿Como podemos explicar eso sencillamente?… Y tenemos que explicarlo a la gente que NO es consciente de que esta manipulada porque los que ya lo sabemos no hace falta que nadie nos convenza… levantaremos las manos, aplaudiremos pero poca cosa mas…

  A lo mejor tendriamos que apelar a los sentimientos mas que a las ideas porque el repeto a todas las ideas politicas nos llevará al bloqueo… Es lo que nos pasa a los que tenemos empatía… entendemos todas las posturas, y eso esta bien, pero hay que buscar un punto comun… sencillo… sobretodo sencillo y entendible.

  La pretensión de acabar con el sistema capitalista son muy respetables pero para eso tenemos que cambiar nuestra forma de vida radicalmente… ¿Estamos todos dispuestos a eso? ¿Creemos SINCERAMENTE que es posible? ¿Es el sistema que no nos gusta o es la forma de aplicarlo de los poderosos lo que no nos gusta?

  Si queremos que esto no se quede aqui no podemos pretender cambiar el mundo en una semana… ni en un mes… ni en un año… Se habla de que hay que seguir despues del dia 22 pero para eso, nos guste o no, la organización es imprescindible si se quiere llegar mas alla y eso lo sabeis todos… Estoy de acuerdo que no haya UN portavoz… nadie tiene que ser “el rostro” de las movilizaciones pero cada dia podria ser uno diferente… ni siquiera tiene que dar su nombre… simplemente hay que saber leer un comunicado redactado por la asamblea… algo directo… lo que diga a partir de ahi es cosa suya… y si queremos darle un toque simbólico-simpático hasta podría llevar una máscara si es necesario (es una idea).

  Creo que hay que llegar al alma de las personas… como se dice aqui “nadie nos representa”… si nadie nos representa no puede haber un mensaje politico sino simplemente un SENTIMIENTO único… la indignación llevada a la calle cada día (la verdad es que cuesta encontrar una palabra que defina lo que se quiere transmitir).

  Disculpar el rollo, no se si este es el lugar para expresar esto pero si lo he escrito es porque creo que de lo que vi ayer puede salir algo… algo realista pero que no sea imposible.

 43. LA VERDAD TAMBIéN SE INVENTA !!! vs “Seamos realistas: pidamos lo imposible”

 44. Insisto en los mismo de ayer en la comisión, hay mucha gente que está en contra de la política económica que venimos padeciendo desde hace muchos años; pero de esto, a estar en contra del capitalismo, hay un abismo. Si queremos sumar distintas sensibilidades, y que sea un éxito, no nos podemos permitir usar términos que definen ideologías y no principios básicos.

  • Albert Rocamora Boira

   Pues ya va siendo hora de definir…y hay que ir por la insumision colectiva, el boicot constante, la insurreccion permanente.

 45. ja està be home

  Ahir es va acordar clarament en l’assemblea que el que es volia que es posarà al panfleto “EN CONTRA DE L’ECONOMIA CAPITALISTA” i no lo del sistema capitalista actual.

  FINS AL GORRO QUE LA COMISSIÓ DIFUSIÓ FACI EL QUE LI DONGUI LA GANA. DISSOLUCIÓ JA.

 46. ja està be home

  perdo, volia dir comissió contingut dissolució ja :).

 47. Estic d-acord amb vosaltres ” ja n-estem FARTS” .Perque la unió fa la força, seguim endavant !!!! Aquesta tarda no m-ho perdo. Ànims!!

  El rossinyol CANTA (twiter) que bonic
  http://www.totcontes.com/conte/29/el-rossinyol.html

 48. Albert Rocamora Boira

  I després de tot això ¿QUE?

 49. Quería dejar una sugerencia para los acampados: somos muchos los padres con niños pequeños que queremos participar pero no podemos justamente por los niños. En Madrid han organizado una guardería para tener a los más pequeños cuidados mientras sus padres participan de las asambleas ¿no os parece una buena idea?
  También quería decir que sería interesante empezar a definir una lista de reivindicaciones y tener muy claro a quien hay que exigirle las cosas.
  Fuerza para aguantar la noche!!!

 50. LUEGO HAY QUE SEGUIR REVOLUCIONANDONOS INTERIORMENTE CON LAS TERAPIAS Y CORRIENTES DE PENSAMIENTO ORIENTAL Y REVOLUCIONANDONOS EXTERIORMENTE A TRAVES DE LAS ASAMBLEAS DE CADA BARRIO, LA BANCA ETICA, LAS COOPERATIVAS DE CONSUMO Y OTRAS INICIATIVAS COMO LA DE CONTRATAR UNA EMPRESA DE ENERGIAS RENOVABLES EN TU CASA POR EL MISMO PRECIO QUE FECSA ENDESA LA CUAL DA DINERO A AZNAR Y BERLUSCONI Y ETC ETC… LA LUCHA ES A CADA MOMENTO QUE CONSUMIMOS… LA LUCHA ES A CADA MOMENTO PRESENTE… A CADA DECISION QUE TOMAMOS.. SOMOS COMO ARJUNA EN EL BHAGAVAD GITA QUE ESTÁ EN EL CAMPO DE BATALLA LUCHANDO.

 51. La nostra dignitat com a persones i ciutadans està per sobre de tot. Els polítics ja no ens poden enganyar més. Que no ens prenguin més el pèl, si us plau. Que deixin la poltrona i el cotxe oficial. Els nostres problemes són uns altres.

 52. Ayer de nuevo estuvimos debatiendo sobre los contenidos del Manifiesto, y como no podía ser de otra forma, la mayoría estábamos de acuerdo en los motivos por los cuales estamos indignados; el problema empieza cuando se debaten las soluciones.
  Si lo que pretendemos es sumar sensibilidades, no podemos definirnos como anticapitalistas, pues mucha gente que está de acuerdo con las movilizaciones es de diferentes ideologías, y las soluciones son demasiado radicales.
  ¿Quién se puede quedar hasta las tres de la madrugada para aprobar o desaprobar los contenidos discutidos durante la tarde?: los de siempre, los radicales.
  Los que nos tenemos que levantar a las siete de la mañana para abrir nuestros negocios, despachos, etc, quedamos marginados de las votaciones de la Asamblea.

 53. Veo ke ya empiezan las divisiones, mal vamos.
  Siempre pasa lo mismo mientras los poderosos reman en una dirección nosotros nos perdemos en disputas internas.
  Hasta ke no nos demos kuenta de ke todos vamos en el mismo barko sera todo igual, todos somos personas kon trabajos, ke pagamos nuestros impuestos y no recibimos lo ke ellos llaman estado del bienestar ni los derechos contitucionales, vivienda digna, trabajo digno e igualdad ante la ley.
  Esa es la lucha principal a mi modo de ver, una vez esto se haga realidad
  no tendran sentido hablar de Cataluña o España, porke no habra diferencia entre personas.
  Estoy de akuerdo kon el derecho a la autoderteminación de los pueblos y hay esta la klave “pueblos”, la verdadera politika es la lokal lo demas es simple ekonomia, eskuchemos al pueblo y si kreen ke su independencia les dara mas benefios pues adelante, pero kreo ke la solución seria un nuevo sistema politiko basado en asambleas donde desaparezca la figura del politiko profesional, y sea una representacion de los municipios la ke tome las decisiones importantes para el konjunto de ellas.
  Esto solo es mi idea y acepto kualkier dikusion sobre ella, obviamente no es perfekta pero para empezar un debate puede servir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s